Курс залежить виключно від міжнародної допомоги. Якщо на наступний рік дадуть 40+ млрд - курс далі буде стояти на рівні 36.6. Якщо дадуть менше - курс буде рости.
|
|
![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСНаскільки я чув - дозволять інвесторам виводити валюту, а також проблеми із зерном збільшують потреби у валюті. Про зиму й енергетику поки мовчу...
![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСВчора був батіг а сьогодні пряник і знову батіг
Покращення для бізнесу. Проте, головне - тенденція. Буду вдячний за пояснення ось цього пункту. Бо чомусь не розумію його Валютний нагляд банків за дотриманням резидентом граничних строків розрахунків за операцією з імпорту товарів. Визначено, що банки не матимуть можливості завершувати валютний нагляд за операцією з імпорту товарів, якщо відбувається повне або часткове повернення коштів імпортеру з рахунку нерезидента, відкритого в українському банку. Відповідна зміна необхідна, щоб запобігти непродуктивному відпливу іноземної валюти за кордон, що дасть змогу захистити міжнародні резерви України та стабільність на валютному ринку. ![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСможете доповнити і розвити мої розрахунки по визначенню прогнозного курсу долара в Україні на підставі даних про індекс Біг мака в Україні
По деяких роках вказано індекс Біг мака на початок року і в середині року, коли визначається курс Біг Мака. Тобто, курс долара, коли НБУ перестане його утримувати наразі буде 54 грн за долар ![]() Пояснюю: коли НБУ за рахунок шалених інтервенцій утримує курс долара, як це було в 2013 році і є в 2023 році, коефіцієнт (результат ділення діючого курсу на курс долара, визначеного по методіці Біг Мака, дорівнює близько 2. Якщо ж НБУ не регулює активно курс своїми інтервенціями, то цей коефіцієнт дорівнює 3. на 2023 рік виходить 18,82*2,89=54 ![]() Ніхто не знає майбутнього!©Я думаю, що тут всі впевнені, що курс стане вищим, як тільки... І, наче, вже і не так важливо, чи буде він 54, чи 64, чи 50... Важливо лише ЧАС!!! Коли саме курс зміниться? Через місяць? Півроку? Рік? Два...? Хоча, мабуть, це те саме, що й запитувати - коли кінець війни? ![]() Официальный курсОфіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю
Починає діяти з................11.08.2023..........14.08.2023 дата розрахунку...............10.08.2023...........11.08.2023 Євро..................................40,284..................40,2145...-0.17% Долар США.......................36,5686.................36,5686...зафиксирован Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.0997 (вчера 1.1016) Индекс доллара DXY в 15-00 102.47 (вчера 102.18). Вчерашнее падение доллар отыграл. Можно говорить о трех сутках стабильности. ................................................... Я тоже не понял, кто на ком стоял? Заковыристость и неочевидность направлений навели на мысль, что кто-то очень хитрый нашел лазейку в процедурах валютного контроля и научился обходить ограничение срока расчетов, гоняя деньги туда-обратно. Лазейку прикрыли. Если мое подозрение верно, нововведение правильнее будет назвать не кнутом, а намордником ![]() Пряников особых я тоже не увидел. Это похоже на рутинную работу по уточнению механизмов. По крайней мере, с вчерашним кнутом для местного бизнеса это все никак не связано. ![]() Стало цікаво. Поки це максимальна інформація яка є в інтернеті по індексу. Дивлячись на таблицю видно що співідношення 2.0 можна тримати так само як і 3.0 Все залежить від того хто керує. Стабільний курс у нас зазвичай від 7 до 10 років. Курс в районі 40 - можна тримати ще 5 років, два роки вже майже пройшло. Але я в це не вірю! ![]() ![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСбудь ласка, доопрацюйте цю таблицю данними, зважаючи на те, що індекс Біг Мака розраховується 2 рази за рік.
Цівкаво, що виходить по іншим країнам. Знаю, що не єдиним індексом Біг Мака можна користуватися для України. Ще ціна за 1 л бензину 95, середня ЗП в Україні хтось каже за ціну 1 кг бананів (я не цікавився) а ще зміна курса долара в країні агресора може ще хтось підскаже які індикатори є. але по ним буде, можливо важко знайти дані. Доопрацюйте вищевикладену таблицю, додайте дані, яких бракує та перепровірте дані які вже є, будь ласка, стосується всіх зацікавлених
|
|