Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 50105011501250135014 ... 14219>
Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 13:14

Re: Напад росії і білорусі на Україну

піддам ще газку нашим супер "бізнесменам"
що таке соціально справедливі податки і соціально не справедливі?
до котрого з них відноситься ПДВ та чому?
mephala

Подякував: 333 раз.
Подякували: 1024 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 13:17

beee написав:не переживай бро.
я тобі обіцяю присвятити якийсь підхід (якщо не забуду).
тут уже очередь на форуме угостить его пиццей. После войны охрану придётся нанимать. Давай долярчик дави на их чувство вины, потом напишешь номер карточки для донатов. талантищщще.
Wirująświatła

Подякував: 2520 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 13:27

stm написав:Это самозянятые лица. И им действительно тяжело и сложно.

те що їм складно то погоджуся. не у всіх є економічна або бухгалтерська освіта.
але так р’яно вважати себе головним наповнювачем бюджету це вже клініка.
я наприклад особисто взагалі не плачу податки нікуди - за мене всі податки сплачують податкові агенти. згідно логіки цих "бізнесменів" я взагалі не приймаю участь в наповненні бюджету.
mephala

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 13:42

mephala написав:
  stm написав:Это самозянятые лица. И им действительно тяжело и сложно.

те що їм складно то погоджуся. не у всіх є економічна або бухгалтерська освіта.
але так р’яно вважати себе головним наповнювачем бюджету це вже клініка.
я наприклад особисто взагалі не плачу податки нікуди - за мене всі податки сплачують податкові агенти. згідно логіки цих "бізнесменів" я взагалі не приймаю участь в наповненні бюджету.

Просто давайте перейдем на уровень к какому типу бизнеса они себя относят :) Микробизнесу нафига экономическое образование? Если только это не КВЕД в деятельности )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 13:45

mephala написав:я наприклад особисто взагалі не плачу податки нікуди - за мене всі податки сплачують податкові агенти. згідно логіки цих "бізнесменів" я взагалі не приймаю участь в наповненні бюджету.

я це ще вчора написав, але всі «бізнесмени» проігнорували. За їх логікою, податкове навантаження на звичайну фізособу взагалі 0%. Бо які податки безпосередньо платить звичайна людина? На думку приходить хіба що податок на нерухомість. Всі інші податки і збори платять податкові агенти. Але ж це маразм.
Тут наводили приклад, що якщо завтра зробити ПДВ 0%, то чи знизяться ціни? Ок, а якщо зробити 40%, то ціни хіба не виростуть?
thenewepic

Подякував: 11 раз.
Подякували: 4 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 13:47

stm написав: Микробизнесу нафига экономическое образование?

щоб не нести маячню від читання якої очі витікають.
mephala

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 14:00

Успіх написав:Ага, тобто я - раб суспільства?))
Суспільство ЗА МЕНЕ вирішило, що мені так краще)))
Ты герой, а это тяжкая ноша. За тебя ничего не решали, у судьбы тоже бывают неожиданные кульбиты, комики становятся президентами и др. Думаешь ему легко? сейчас многие рабы обстоятельств.
Wirująświatła

Подякував: 2520 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 14:13

mephala написав:

Цей може і не приймає. Бо ніхто не знає ким він працює. Якщо податківцем, то він отримує з бюджету, а не наповнює його.

thenewepic написав:
я це ще вчора написав, але всі «бізнесмени» проігнорували. За їх логікою, податкове навантаження на звичайну фізособу взагалі 0%. Бо які податки безпосередньо платить звичайна людина? На думку приходить хіба що податок на нерухомість. Всі інші податки і збори платять податкові агенти. Але ж це маразм.

Ви спочатку визначайтесь із терміном "звичайна людина". Бо в податковому кодексі його нема. Щодо податку з найманих робітників - якщо ви погоджуєтесь виконувати роботу, яка коштує 12200, і отримувати за це 8050 на руки (мінус ЄСВ, ПДФО та військовий збір), то можна вважати цю суму в 4150 грн вашим податковим навантаженням, яку ви свідомо платите. Якщо ви її виконуєте за чорну готівку - то не платите, таких "звичайних фізосіб" - кожен перший сантехник, і податкове навантаження на нього "взагалі 0%". Хіба ні?

Про логіку я вже писав - я вважаю що податок платить той, від кого це залежить, той, хто приймає рішення про сплату чи несплату.
thenewepic написав:
Тут наводили приклад, що якщо завтра зробити ПДВ 0%, то чи знизяться ціни? Ок, а якщо зробити 40%, то ціни хіба не виростуть?

Починайте з азів... від чого взагалі залежать ціни? Це баланс між попитом та пропозицією. Від "зробити 40%" - може виростуть, може не виростуть, а навпаки - зарплати впадуть. А може впаде пропозиція.
Наприклад - у вас є квартира яку в здаєте в оренду за умовні 1200. А той хто орендує - більше платити не може, бо доходи не дозволяють. Якщо вам зроблять податок в 40% - чи виросте ціна?.. Орендар більше платити не в змозі, або ви перестанете здавати, або будете менше заробляти, а ціна не виросте. Ви б звісно хотіли на 40% підняти, але є об'єктивні обставини.

thenewepic написав:Всі інші податки і збори платять податкові агенти. Але ж це маразм.

І у вас якесь авторітарне розуміння "податкового агенту".
Дивіться, якщо юрособа купляє щось у фізособи, наприклад я хочу у вас як у фізособи купити автівку яку ви оцінили в 100к, то вона є податковим агентом і має сплатити ПДФО та військовий збір за вас, і відправити вам на рахунок 80,5к. Або навпаки заплатити вам 100к які ви хочете, і ще зверху заплатити 24к ваших податків.
Формально тут я - "просто податковий агент", а ви сплачуєте податки з продажу автівки.
Але фактично - я можу так зробити, а можу зробити по іншому, наприклад заплатити вам від 80,5к до 100к готівкою, як домовимось, і податків взагалі не платити.
То ж якщо я таки заплачу за вас податок, як ви вважаєте, це буде ваша заслуга перед бюджетом чи моя?.. Також згадайте, що економічна активність відбулась саме за МОЄЮ ініціативою, бо я можу взагалі її не купляти і навіть бази для оподаткування не буде.
Востаннє редагувалось sergey_sryvkin в Суб 09 вер, 2023 14:49, всього редагувалось 2 разів.
sergey_sryvkin

Подякував: 629 раз.
Подякували: 666 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 14:32

Успіх написав:Ага, тобто я - раб суспільства?))

Не совсем. Собственность государства :) но социум может влиять на принятие законов об ограничении собственности :)
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 09 вер, 2023 14:36

КНДР готова укласти угоду про постачання зброї Росії, — Financial Times.

Пхеньян може запропонувати Москві боєприпаси, реактивні системи залпового вогню та балістичні ракети малої дальності.

У відповідь рф відплатить зерном, нафтою, високочутливими військовими технологіями та валютою. Та наразі остаточні умови не відомі.

Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

#<1 ... 50105011501250135014 ... 14219>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор