Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12081209121012111212 ... 2898>
Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 17:48

akurt написав:Ну, по-перше - про «навіщо» - можна спробувати та перевірити: спрямувати когось з дітей на навчання в один з українських університетів, щоби отримав диплом бакалавра, потім потренувався трохи торгувати на ринку джинсами або викрутками, а потім влаштувався на роботу в провідний банк Канади. Точно візьмуть.
По-друге, є такий метод попасти в список людей, які чогось хочуть/можуть/получиться досягли в житті.
Про один з цих методів я розказував - не секрет - дитина поступає в один із другорядних університетів США (щоби було подешевше), вчиться там на «відмінно» (це дуже важливо), після другого курсу переводиться в один з університетів з «Ліга плюща»: Стенфорд або Гарвард.
Вуаля: після таких університетів за дитиною стоїть черга роботодавців.

Про Канаду щось аналогічно: бакалавр в Україні (зараз якщо студент зʼявився на заняттях, то оцінку «5» ставлять, якщо навіть на знає назву предмета), а потім - вступ в магістратуру провідного університету Канади.
Вуаля: після таких університетів за дитиною майже стоїть черга роботодавців.

Тепер дивимося глибше та ширше:
- закінчення університету в Канаді та full-time робота в Канаді практично гарантують отримання PR в Канаді через рік та в перспективі - громадянства Канади.
- PR в Канаді та робота практично гарантують отримання в Посольстві США в Канаді візи в США.
- віза в США, PR Канади або громадянство Канади гарантують вʼїзд в США і можливо - роботу в США.

А все почалося з диплома магістра зовсім не в Києво-Могилянській академії…

Ну і вишенька на тортику: батько того магістра працює багато років виконробом.
Тобто багато років скирдує гроші, які чесні чисті сумлінні покупці залізобетонних паралеоепипедів або земельних ділянок виділяють йому для скирдування.
То треба ж ту скирду грошей якось уберегти від пожежі…
Чим не метод?

Ну в мене "український бакалавр". Якось ніколи не перешкоджало при працевлаштуванні, що ще рік не витратив на магістра.
Але я розумію, що за магістрами провідних вузів стоїть черга з усяких провідних роботодавців. От тільки "20.5 CAD на годину" та "компания мрії", заради якої варто запотіти, якось не в'яжуться.
Я впевнений, що цього хлопчину узяли б до того банку і без канадського магістра. А далі усе за планом: PR в Канаді, віза в США, пенсія у власному будиночку у Флориді.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 18:01

Ну хоч хтось підтримав.
Приємно. Тим більше, що метод апробований.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1445 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 18:08

Gastarbaiter написав:[ От тільки "20.5 CAD на годину" та "компания мрії", заради якої варто запотіти, якось не в'яжуться.
Я впевнений, що цього хлопчину узяли б до того банку і без канадського магістра. А далі усе за планом: PR в Канаді, віза в США, пенсія у власному будиночку у Флориді.

А я з вами не погоджуюся в першій половині тексту.
Сам захистив диплом 23 червня.
Повинен був відпочивати 1 чи 2 місяці після закінчення університету, але роботодавець сказав, що потім будеш відпочивати і вже 1 липня я вийшов на роботу на саму саму низьку посаду і на саму низьку зарплатню.
Нижче мене в установі мала посадовий оклад тільки прибиральниця. Слово «інженер» звучало гордо.
Це був стимул підвищувати кваліфікацію та йти вверх. Намагалися утримати і підвищили оклад з 1 жовтня на 20%.
А вже 1 листопада я написав заяву про бажання про переведення/звільнення і йти вище, керівник крутив мою заяву і так, і сяк: я був потрібний, але на ту зарплатню я вже не погоджувався. Керівник продовжував крутити мою заяву і говорив: «Ми можемо і не підписати…» Підписав.
Так що я на власному досвіді написав: старт нікому невідомого магістра з нікому (майже) невідомої країни з майже невідомо яким вмінням в одному з провідних банків світу — то класно!
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 18:49

Re: Еміграція, заробітчанство

давно смотрел вакансии, могу ошибаться, но на работу "менеджером" в банк США не требовалось высшее образование, там сидеть обслуживать бабушек которым лень самим освоить интернет-платежи
другое что позабавило не всегда требуется даже полностью закончить школу
зато так старательно пишут что нужно мочь поднимать папочки макулатуры весом 20 фунтов
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 19:08

akurt написав:Так що я на власному досвіді написав: старт нікому невідомого магістра з нікому (майже) невідомої країни з майже невідомо яким вмінням в одному з провідних банків світу — то класно!

Класно - це старт десь отут:
2022 salaries and bonuses for master’s and undergraduate hires at elite consulting firms
Boston, Bain and McKinsey dominate the top spots on the pay table at this level of entry, although PwC Strategy& takes second place and matches the BBM firms with its $100k base salaries. In 2021, all three BBM firms were only paying $90k salaries.

Або щось подібне. Оце я розумію, навіщо треба витрачати додаткові роки та тисячі куо на магістра. А у банку (навіть провідному та канадському) щось там робити за 3000 CAD на місяць - воно зайве. Не кажу, що хлопчина дістав якусь погану працю, просто перевчився, на мою думку.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 20:25

Gastarbaiter ИМХО дуже важливо рік-два попрацювати на якійсь посаді близькій до спеціальності. І з таки досвідом і дипломом значно простіше влаштуватись на пристойну роботу, ніж без досвіду або без диплома.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 20:54

nekefer написав:давно смотрел вакансии, могу ошибаться, но на работу "менеджером" в банк США не требовалось высшее образование, там сидеть обслуживать бабушек которым лень самим освоить интернет-платежи
зато так старательно пишут что нужно мочь поднимать папочки макулатуры весом 20 фунтов

Не помню где это встречал,но для того, чтобы работать в американском банке, достаточно иметь хороший уровень Инглиша и 3 года опыта работы на кассе в магазине. Зарплата от 20 долларов в час.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5467 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 21:03

nekefer написав:давно смотрел вакансии, могу ошибаться, но на работу "менеджером" в банк США не требовалось высшее образование, там сидеть обслуживать бабушек которым лень самим освоить интернет-платежи

Как многолетний клиент Bank of America скажу вам, что вы ошибаетесь.
И сотрудники разбираются в сложных вопросах - иногда глупых - и иногда забывчивых клиентов.
А потом клиенту приходит просьба от руководства очень подробно оценить работу того человека, который с вами работал.
И никто папочки макулатуры в 20 фунтов не поднимает.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 21:18

Дюрі-бачі написав:Gastarbaiter ИМХО дуже важливо рік-два попрацювати на якійсь посаді близькій до спеціальності. І з таки досвідом і дипломом значно простіше влаштуватись на пристойну роботу, ніж без досвіду або без диплома.

Очень верное замечание. А то почитаешь тут мнения - так создается ощущение, что лучше торговать китайскими кроссовками в киоске на перекрестке и через три года устроиться на работу в Международный валютный фонд сразу директором департамента валютных операций.
И главное как это легко и просто:
«Вчера я шприцевал водой куриные окорочка -
А сегодня вывожу евро из валютного тупика!»

Блин, я вот только сейчас понимаю, что сын приятеля прожил жизнь зря:
- закончил универ в Днепре;
- закончил магистратуру Киево-Могилянки;
- потом работал на ряд Венгерских компаний;
- потом работал в представительстве МВФ в Будапеште;
- потом учился в докторантуре в Филадельфии (бесплатно и даже стипендию получал);
- потом, получив дипломатическую визу класса А, переехал в Вашингтон, в МВФ.
- потом выехал из Вашингтона в Днепр, женился на однокласснице, оформил для нее как обладатель дипломатической визы американскую соответствующую визу за трое суток и вывез в Вашингтон;
- потом уволился из МВФ и устроился в (удалено).

Эх, все зря…
Все могло быть проще: учиться не нужно; по служебной лестнице идти не нужно, хорошее резюме иметь не нужно, отзывы работодателей о себе иметь не нужно, эх…года три бы продавал кофе по 25 гривен на улице в бумажном стаканчике и сразу устроился бы на работу к Баффету…главным менеджером.
Расскажу ему при встрече, как он ошибся, как наказан…
Востаннє редагувалось akurt в Пон 11 вер, 2023 21:21, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Пон 11 вер, 2023 21:20

Gastarbaiter написав:
  akurt написав:Еміграція, заробітчанство

News from Canada

Приємні новини надійшли з Торонто: випускник університету в Дніпрі (бакалавр) успішно закінчив 1,5 річне навчання в університеті Торонто та отримав ступінь Master’s degree.
Витрати склали орієнтовно 20 000$.
В ці дні працює Full time за фахом в одному з відомих банків Канади. Цитата мовою оригіналу: «Зараз тільки працюю, а працюю десь 35 годин на тиждень. Графік в основному 12pm-8pm чи 10am-6pm”.
Оплата: 20,5 CAD на годину чистими.
Це зовсім не жирно, але я вважаю, що старт є непоганим: робота відповідає отриманому фаху за дипломом.

От тільки незрозуміло: навіщо було витрачати ще ці 1.5 роки та 20 тис.? Не вірю, що з українським бакалавром не візьмуть у канадський банк.

в Канаді свої заморочки. про банк не скажу, але щоб працювати навіть просто bookkeeper вимагають канадські корочки, хоч в людини досвід й головного бухгалтера
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 12081209121012111212 ... 2898>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти