|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 14 вер, 2023 23:45
vitaliiangel написав: flyman написав:Нарешті оКРЖН забудовник розморозився і збирається добудувати те що недобудував у 2021.
вот не пойму нахер в дешевые объекты ещё и влазить в стройку. Ну купи аналогичный на 7-10куе дороже в уже сданном и заселенном доме. Ты ж не покупаешь один кроссовок ради экономии? Потом эти страдания. Жадность ничему не учит. Ладно там 100-150куе разница между готовым и котлованом, хоть знаешь за шо страдаешь... приятель из Одессы брал 90% готовности продавал на 100% (переуступкой) и имел 6-10% годовых при почти нулевых рисках (90% готовности уже по любому достроят). До войны конечно.
Так отож. будували бодренько, затягнули на півроку, і ... 24.02.22, формсмажор. Готовність овер 95%. На вскидку, наразі, 4куе різниці (якщо купити в того ж забудовника здане минулого літа в сусідній секції) при інвестиції $418 за м2 (десь в той самий час як і Долярчик). Але мова про інше, що хтось бачить "бум на РН вцілому, і на оКРЖН зокрема", а я бачу, що просинаються деякі забудовники від сплячки і починають подавати ознаки життя.
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 15 вер, 2023 03:47
flyman а кто видит бум? По е-осля продано 843 квартиры. Без войны думаю продали бы 3-5 тыс. Что даёт основание полагать о возможном росте цен после войны. Ипотека сыграла свою роль в 2004-2008 и сейчас вероятно сыграет. Вдобавок военные со своими накоплениями выйдут.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3504 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: П'ят 15 вер, 2023 08:15
vitaliiangel написав:flyman а кто видит бум? По е-осля продано 843 квартиры. Без войны думаю продали бы 3-5 тыс. Что даёт основание полагать о возможном росте цен после войны. Ипотека сыграла свою роль в 2004-2008 и сейчас вероятно сыграет. Вдобавок военные со своими накоплениями выйдут.
ще забув написати, цікавився у прораба, як у нього із замовленнями, відповів, що не дуже, так що в кого там бум, в мебельщиків? дерев"яними макінтошами?
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 15 вер, 2023 08:35
flyman написав: vitaliiangel написав:flyman а кто видит бум? По е-осля продано 843 квартиры. Без войны думаю продали бы 3-5 тыс. Что даёт основание полагать о возможном росте цен после войны. Ипотека сыграла свою роль в 2004-2008 и сейчас вероятно сыграет. Вдобавок военные со своими накоплениями выйдут.
ще забув написати, цікавився у прораба, як у нього із замовленнями, відповів, що не дуже, так що в кого там бум, в мебельщиків? дерев"яними макінтошами?
Странно всё. Поставщик кабельной продукции работает с группой застройщика коттеджей: ходосовка, буча, соф борщага. Сейчас в работе 20 коттеджей 200..250 м, таунхаусы. Продают с ремонтом под ключ. Говорит покупают, кроме прочих, китайцы, переселенцы. Бизнес прёт. Вчера запустил мебель. Готовность на 26. 2 месяца назад резали 3-4 дня, сейчас загрузке 12 дней. И это далеко до нового года. Почему такая разница в показаниях? Одни говорят плохо, вторые хорошо? Нифига не ясно
-
Бетон
-
-
- Подякував: 189 раз.
- Подякували: 403 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: П'ят 15 вер, 2023 08:43
beee написав:flyman написав: vitaliiangel написав:flyman а кто видит бум? По е-осля продано 843 квартиры. Без войны думаю продали бы 3-5 тыс. Что даёт основание полагать о возможном росте цен после войны. Ипотека сыграла свою роль в 2004-2008 и сейчас вероятно сыграет. Вдобавок военные со своими накоплениями выйдут.
Странно всё. Поставщик кабельной продукции работает с группой застройщика коттеджей: ходосовка, буча, соф борщага. Сейчас в работе 20 коттеджей 200..250 м, таунхаусы. Продают с ремонтом под ключ. Говорит покупают, кроме прочих, китайцы, переселенцы. Бизнес прёт. Вчера запустил мебель. Готовность на 26. 2 месяца назад резали 3-4 дня, сейчас загрузке 12 дней. И это далеко до нового года. Почему такая разница в показаниях? Одни говорят плохо, вторые хорошо? Нифига не ясно
Як казав Остап Сулейман Берта Марія Бендер-Бей, якщо в країні ходять грошові знаки, то в когось їх має бути багато. Можливі пояснення: - старі проекти, гроші проїли, нових продаж нема, розсрочники теж не мотивовані платити більше - нові проекти багатоповерхівок закладаються в глибокому тилу десь в ІФ, Львові, а не в Києві, - як результат, що має високу степінь готовності на (о)КРЖН, або що швидко можна збудувати, те і в пріоритеті, довгограючі проекти грають в ящик
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 15 вер, 2023 09:35
flyman написав: vitaliiangel написав:flyman а кто видит бум? По е-осля продано 843 квартиры. Без войны думаю продали бы 3-5 тыс. Что даёт основание полагать о возможном росте цен после войны. Ипотека сыграла свою роль в 2004-2008 и сейчас вероятно сыграет. Вдобавок военные со своими накоплениями выйдут.
В мебельщиків мабуть дійсно бум. Потрібна була шафа у передпокій 3000*2600*550. Звернувся до трьох контор з виготовлення меблів. Перші сказали 1,5-2 місяці на виготовлення. Фахівець, що мав зробити заміри, не може добратися на об'єкт другий тиждень - велика черга. Друга контора заявила термін виготовлення 2 місяці. Треті пообіцяли на кінець грудня(!!) 2023 року. У третіх питаю, невже така черга? Кажуть, ппц. Чому не розширюєте виробництво? Не можуть знайти нормального менеджера для контролю, бо вже проходили таке: з розширенням виробництва, падає якість.
-
whois2010
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 83 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: П'ят 15 вер, 2023 09:42
beee написав:Одни говорят плохо, вторые хорошо? Нифига не ясно
разные сегменты. Я вот про коттеджи не знаю ничего. Может быть там парадиз. Знаю что аренда квартир и коммерций -30%. Но некоторые умудряются поднять до довоенных, по уникальным объектам, откуда конечно можно съехать, и даже найти условно аналогичный объект, но уже дороже. Переселенцы выгребают дно рынка. Есть несколько кейсов, но здесь в клубе миллионеров они вряд ли уместны.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3504 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: П'ят 15 вер, 2023 10:26
vitaliiangel написав: beee написав:Одни говорят плохо, вторые хорошо? Нифига не ясно
разные сегменты. Я вот про коттеджи не знаю ничего. Может быть там парадиз. Знаю что аренда квартир и коммерций -30%. Но некоторые умудряются поднять до довоенных, по уникальным объектам, откуда конечно можно съехать, и даже найти условно аналогичный объект, но уже дороже. Переселенцы выгребают дно рынка. Есть несколько кейсов, но здесь в клубе миллионеров они вряд ли уместны.
Ви суб'єктивно оцінюєте ситуацію. Я вже з травня здаю за ціною вище довоєнної. Фактори що дозволили це зробити дуже прості: - адекватне ставлення до арендатора; - гарна локація (біля метро); - будь-яка людина швидко звикає до місця проживання і вже не хоче займатись переїздами і кочуванням. Фактори прості, але люди за це згодні платити гроші. Доречі, саме адекватність арендодавця виявилась ключовим фактором. Це за словами самого Арендатора. Він послухав історії своїх колег на роботі щодо пригод на ринку нерухомості і ще у 2022 р. прийняв рішення не шукати інше житло. Хоча і тоді міг знайти дешевше.
-
farm
-
-
- Подякував: 35 раз.
- Подякували: 80 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 15 вер, 2023 10:31
vitaliiangel написав: beee написав: Переселенцы выгребают дно рынка. Есть несколько кейсов, но здесь в клубе миллионеров они вряд ли уместны.
Есть инфа от знакомого рыла, который работает по Вышгороду (да, это оКРЖН, но это неплохо характеризует ситуацию и в столице), что практически все ликвидное, из эконом сегмента в готовом виде продалось с весны текущего года. В том числе и те, что висели с прошлого года.Остались объекты, где продавец либо не уступает от заявленной высокой цены, либо с какими то косяками ...
-
Rack
-
-
- Подякував: 56 раз.
- Подякували: 98 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 15 вер, 2023 12:47
Уряд затвердив проєкт бюджету на наступний рік. Доходи: 1,746 трлн грн (загальний фонд 1,54 трлн грн). Видатки: 3,308 трлн грн (загальний фонд 3,1 трлн грн). Дефіцит: 1,531 трлн грн.
-
baraka
-
-
- Подякував: 918 раз.
- Подякували: 881 раз.
-
-
Профіль
-
-
|