|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 24 вер, 2023 18:29
flyman написав:цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.
Виживали. Якщо зарплата була 5-10 $, що відповідало 1-2 мішкам картоплі, то хто відповідно мав мішок з городу чи дачі, то уже міг витратити живі гроші на щось інше. Зараз якраз вийшла цікава ситуація, що наша с/г продукція вийшла конкурентніша за польську дотаційну фермерську в значній мірі через її крупнотоварне виробництво, що зразу і призвело до конфліктів інтересів, які ще років 30 назад багато хто прогнозував.
-
Ой+
-
-
- Подякував: 109 раз.
- Подякували: 1119 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 24 вер, 2023 18:31
flyman написав:цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.
Я ж сам так виживав за рахунок діда з бабою в селі на картоплі, фасолі і квашеній капусті... flyman написав:то не так багато того сіна і потрібно, Свого часу в 15-16 років я на 2 корови косив. Мені було важко 3 рази в рік ділянку в 50 сот. по 3-4 дні косити. А найгірше те, що я не переварюю лактозу.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 24 вер, 2023 18:32, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 892 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 24 вер, 2023 18:32
flyman написав:............. цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.
Не видел примеров выживавших исключительно за счёт "дачних участків та присадибних ділянок". щодо корови, то не так багато того сіна і потрібно, дід, поки був на ногах, доти тримали корову з бабцею, інша бабця тримала корову майже аж поки не померла (десь до 80 років, ще сама могла і косити - пережила і голод і війну і СРСР, думаю, що ЧАЕС підкосила здоров"я, в 4ій зоні контролю мешкала), точніше корову продали після похоронів.
Где они брали сено? Или была, как у Дюрі-бачі "ділянка в 50 сот.", которую можно было "по 3-4 дні косити"?
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 24 вер, 2023 18:37
Ой+ написав:Зараз якраз вийшла цікава ситуація, що наша с/г продукція вийшла конкурентніша за польську дотаційну фермерську в значній мірі через її крупнотоварне виробництво, що зразу і призвело до конфліктів інтересів, які ще років 30 назад багато хто прогнозував.
Все вертається на свої круги: до приходу москалів було по 2-3 куркулі на село, так і буде в майбутньому. Тільки замість сотень найманих працівників буде розумний трактор на дистанційці. P.S. ще згадав як в 90-і всі ходили в колгосп обміняти пляшку вина/горілки на мішок зерна чи картоплі
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 24 вер, 2023 18:51
ЛАД написав: flyman написав:............. цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.
Не видел примеров выживавших исключительно за счёт "дачних участків та присадибних ділянок". щодо корови, то не так багато того сіна і потрібно, дід, поки був на ногах, доти тримали корову з бабцею, інша бабця тримала корову майже аж поки не померла (десь до 80 років, ще сама могла і косити - пережила і голод і війну і СРСР, думаю, що ЧАЕС підкосила здоров"я, в 4ій зоні контролю мешкала), точніше корову продали після похоронів.
Где они брали сено? Или была, как у Дюрі-бачі "ділянка в 50 сот.", которую можно было "по 3-4 дні косити"?
він писав "2 корови", для одної треба в два рази менше, корові можна давати ще січку, гичку і ще багато чого крім самого сіна в мене враження, що діди були здоровіші, чим моє покоління, те що міг викосити дід за день, мені би пішло три дні
-
flyman
-
-
- Подякував: 1607 раз.
- Подякували: 2852 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Нед 24 вер, 2023 18:56
flyman написав:в мене враження, що діди були здоровіші, чим моє покоління, те що міг викосити дід за день, мені би пішло три дні
Десь так і було. Дід косив ту ж ділянку за 1,5-2 дні і не відлежувався потім тиждень з болями в спині... Це закладалось з дитинства монотонною працею 18/6. Треновані були як марафонці... А в плані заробітчанства: в 90-і було заведено їздити в центральну Україну та Білорусь копати буряки
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 24 вер, 2023 19:32
flyman написав:точніше корову продали після похоронів.
В детстве когда я увидел вилы, подумал что корова ими ест сено, накалывает и ест.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 24 вер, 2023 20:36
BIGor написав: katso написав: Gastarbaiter написав:То є такий стан душі: "халява!".
ОК, а что делать человеку у которого А5 и если вдруг его война оставила без работы, без дома и без денег беженцем? Другой конечно вопрос нафиг такие дорогие машины вообще покупать..
Думаєте вони того битка назад з України привезли? 
Тут можно машину дать кому-то как зонт "Тебе надо поехать в магазин? можещь взять мою машину"
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8665 раз.
- Подякували: 5481 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Нед 24 вер, 2023 20:45
flyman написав:каже імігрантка в ФРН, що перша корисна звичка, яку позичила у німців: інвестування
у немцев нет привычек инвестирования, у них есть много лишних денег с которыми не понятно что делать, НО фондовый рынок Германии не растет, ставки отрицательные, ковид+война помогли выйти в +, но это временно немцы "инвестируют" в недвижимость, раньше, поэтому недвига перестала быть местом жительства и достигла неадекватных цен. Приняли ряд мер, на сейчас в Европе инвестировать в недвигу это дурь
-
nekefer
-
-
- Подякував: 65 раз.
- Подякували: 123 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 24 вер, 2023 20:47
stm написав: rjkz написав:В момент своего переезда в США, отметил такую вещь - продукты питания практически на уровне цен в киевских супермаркетах. Намного дороже в США - хлеб (украинский мы покупаем за 4 доллара за буханку). Остальное дороже, но не намного - "овощной набор", питьевая вода, продукты украинского производства. Дешевле - морепродукты, молоко и молочные изделия, экзотические фрукты.Значительно дешевле - европейского производства сыры. Остальное +/- на том-же уровне. Некоторые овощи и фрукты имеют в Украине сезонные колебания, в США - стабильные цены круглый год. Мы пьем покупную воду по "привычке, выработанной годами" (с) жизни в Киеве, в НЙ "подавляющее большинство" пьет водопроводную воду. Установка обратного осмоса - просто вершина заботы человека о своем орагнизме. По ЖКХ, тут срач был пару дней назад, в НЙ кВт 0,21 бакса. Примерно с год назад подорожал, до этого был 16 центов.
Это ж надо дешевле морепродукты, питьевая вода из под крана, а мы покупаем воду в дань Киеву и продукты украинского производства с украинским хлебом. Хоть бы слово "изредка" написали )))
Мы не пьем воду из под крана, не используем ее в приготовлении пищи, если ее не надо сливать. То есть, если варим макароны или пельмени или картошку, то вода сливается и мы берем ее водопроводную, если варим каши или супы, то используем бутылированную. Poland spring. 2,09-2,69 доллара за галлон. Детям в школу покупаем маленикие бутылочки Crystal Geyser. около 24 долларов за упаковку 32 шт. И в том и в другом случае к цене добавить таксы. Так что, сорри, слово "изредка" не получится писать. Мы "изредка" не пьем воду из под крана, больше подходит слово "никогда". Последний раз в НЙ мы пили воду из-под крана никогда. Так понятнее?
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8665 раз.
- Подякували: 5481 раз.
-
-
Профіль
-
-
10