Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12661267126812691270 ... 2926>
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 18:29

Re: Еміграція, заробітчанство

flyman написав:цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.

Виживали. Якщо зарплата була 5-10 $, що відповідало 1-2 мішкам картоплі, то хто відповідно мав мішок з городу чи дачі, то уже міг витратити живі гроші на щось інше.
Зараз якраз вийшла цікава ситуація, що наша с/г продукція вийшла конкурентніша за польську дотаційну фермерську в значній мірі через її крупнотоварне виробництво, що зразу і призвело до конфліктів інтересів, які ще років 30 назад багато хто прогнозував.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1119 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 18:31

flyman написав:цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.

Я ж сам так виживав за рахунок діда з бабою в селі на картоплі, фасолі і квашеній капусті...
  flyman написав:то не так багато того сіна і потрібно,

Свого часу в 15-16 років я на 2 корови косив. Мені було важко 3 рази в рік ділянку в 50 сот. по 3-4 дні косити. А найгірше те, що я не переварюю лактозу.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 24 вер, 2023 18:32, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 892 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 18:32

flyman написав:.............
цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.

Не видел примеров выживавших исключительно за счёт "дачних участків та присадибних ділянок".
щодо корови, то не так багато того сіна і потрібно, дід, поки був на ногах, доти тримали корову з бабцею, інша бабця тримала корову майже аж поки не померла (десь до 80 років, ще сама могла і косити - пережила і голод і війну і СРСР, думаю, що ЧАЕС підкосила здоров"я, в 4ій зоні контролю мешкала), точніше корову продали після похоронів.

Где они брали сено?
Или была, как у Дюрі-бачі "ділянка в 50 сот.", которую можно было "по 3-4 дні косити"?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 18:37

Ой+ написав:Зараз якраз вийшла цікава ситуація, що наша с/г продукція вийшла конкурентніша за польську дотаційну фермерську в значній мірі через її крупнотоварне виробництво, що зразу і призвело до конфліктів інтересів, які ще років 30 назад багато хто прогнозував.

Все вертається на свої круги: до приходу москалів було по 2-3 куркулі на село, так і буде в майбутньому. Тільки замість сотень найманих працівників буде розумний трактор на дистанційці.

P.S. ще згадав як в 90-і всі ходили в колгосп обміняти пляшку вина/горілки на мішок зерна чи картоплі
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 18:51

ЛАД написав:
  flyman написав:.............
цікаво, якщо так складно, як люди виживали в 90і з дачних участків та присадибних ділянок.

Не видел примеров выживавших исключительно за счёт "дачних участків та присадибних ділянок".
щодо корови, то не так багато того сіна і потрібно, дід, поки був на ногах, доти тримали корову з бабцею, інша бабця тримала корову майже аж поки не померла (десь до 80 років, ще сама могла і косити - пережила і голод і війну і СРСР, думаю, що ЧАЕС підкосила здоров"я, в 4ій зоні контролю мешкала), точніше корову продали після похоронів.

Где они брали сено?
Или была, как у Дюрі-бачі "ділянка в 50 сот.", которую можно было "по 3-4 дні косити"?

він писав "2 корови", для одної треба в два рази менше,
корові можна давати ще січку, гичку і ще багато чого крім самого сіна

в мене враження, що діди були здоровіші, чим моє покоління, те що міг викосити дід за день, мені би пішло три дні
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 18:56

flyman написав:в мене враження, що діди були здоровіші, чим моє покоління, те що міг викосити дід за день, мені би пішло три дні
Десь так і було. Дід косив ту ж ділянку за 1,5-2 дні і не відлежувався потім тиждень з болями в спині... Це закладалось з дитинства монотонною працею 18/6. Треновані були як марафонці...

А в плані заробітчанства: в 90-і було заведено їздити в центральну Україну та Білорусь копати буряки
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 19:32

flyman написав:точніше корову продали після похоронів.
В детстве когда я увидел вилы, подумал что корова ими ест сено, накалывает и ест.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 20:36

BIGor написав:
  katso написав:
  Gastarbaiter написав:То є такий стан душі: "халява!".

ОК, а что делать человеку у которого А5 и если вдруг его война оставила без работы, без дома и без денег беженцем? Другой конечно вопрос нафиг такие дорогие машины вообще покупать..

Думаєте вони того битка назад з України привезли? :D

Тут можно машину дать кому-то как зонт
"Тебе надо поехать в магазин? можещь взять мою машину"
rjkz

Подякував: 8665 раз.
Подякували: 5481 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 20:45

flyman написав:каже імігрантка в ФРН, що перша корисна звичка, яку позичила у німців: інвестування

у немцев нет привычек инвестирования, у них есть много лишних денег с которыми не понятно что делать, НО фондовый рынок Германии не растет, ставки отрицательные, ковид+война помогли выйти в +, но это временно
немцы "инвестируют" в недвижимость, раньше, поэтому недвига перестала быть местом жительства и достигла неадекватных цен. Приняли ряд мер, на сейчас в Европе инвестировать в недвигу это дурь
nekefer

Подякував: 65 раз.
Подякували: 123 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 24 вер, 2023 20:47

stm написав:
  rjkz написав:В момент своего переезда в США, отметил такую вещь - продукты питания практически на уровне цен в киевских супермаркетах.
Намного дороже в США - хлеб (украинский мы покупаем за 4 доллара за буханку). Остальное дороже, но не намного - "овощной набор", питьевая вода, продукты украинского производства.
Дешевле - морепродукты, молоко и молочные изделия, экзотические фрукты.Значительно дешевле - европейского производства сыры.
Остальное +/- на том-же уровне. Некоторые овощи и фрукты имеют в Украине сезонные колебания, в США - стабильные цены круглый год.
Мы пьем покупную воду по "привычке, выработанной годами" (с) жизни в Киеве, в НЙ "подавляющее большинство" пьет водопроводную воду. Установка обратного осмоса - просто вершина заботы человека о своем орагнизме. :mrgreen:
По ЖКХ, тут срач был пару дней назад, в НЙ кВт 0,21 бакса.
Примерно с год назад подорожал, до этого был 16 центов.

Это ж надо дешевле морепродукты, питьевая вода из под крана, а мы покупаем воду в дань Киеву и продукты украинского производства с украинским хлебом. Хоть бы слово "изредка" написали )))

Мы не пьем воду из под крана, не используем ее в приготовлении пищи, если ее не надо сливать. То есть, если варим макароны или пельмени или картошку, то вода сливается и мы берем ее водопроводную, если варим каши или супы, то используем бутылированную.
Poland spring. 2,09-2,69 доллара за галлон. Детям в школу покупаем маленикие бутылочки Crystal Geyser. около 24 долларов за упаковку 32 шт. И в том и в другом случае к цене добавить таксы.
Так что, сорри, слово "изредка" не получится писать. Мы "изредка" не пьем воду из под крана, больше подходит слово "никогда".
Последний раз в НЙ мы пили воду из-под крана никогда.
Так понятнее?
rjkz

Подякував: 8665 раз.
Подякували: 5481 раз.

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 12661267126812691270 ... 2926>
Форум:
+ Додати
    тему