|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Чет 05 жов, 2023 18:54
andrey_teteryatnik написав: Yuri_61 написав:Бензин па55? Курс теж мав би бути близько до цієї позначки. Ось мої розрахуночки справедливого (справжнього) курсу долара: а Вам не здається, що індекс Бігмака ближче до теорії пласкої Землі, ніж до прогнозування курсу валют?
зрозумійте, я на пряму не використовую індекс Бігмака. Я його розглядаю з привязкою до фактичного курсу долара. І знайшов цікаву закономірність. Тим більше, що 30 років спостережнь достатньо для цього
-
Yuri_61
-
-
- Подякував: 378 раз.
- Подякували: 474 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 05 жов, 2023 19:07
Yuri_61 написав: andrey_teteryatnik написав: Yuri_61 написав:Бензин па55? Курс теж мав би бути близько до цієї позначки. Ось мої розрахуночки справедливого (справжнього) курсу долара: а Вам не здається, що індекс Бігмака ближче до теорії пласкої Землі, ніж до прогнозування курсу валют?
зрозумійте, я на пряму не використовую індекс Бігмака. Я його розглядаю з привязкою до фактичного курсу долара. І знайшов цікаву закономірність. Тим більше, що 30 років спостережнь достатньо для цього
Yuri_61 написав:Бензин па55? Курс теж мав би бути близько до цієї позначки.
Болгарія вартісь палива 1.5$ Польша вартість палива 1.4$ а в Україні вартість палива має бути 1$? більше не було ніяких спостережень?
-
DmitryZP
-
-
- Подякував: 19 раз.
- Подякували: 830 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 05 жов, 2023 19:59
DmitryZP написав:Болгарія вартісь палива 1.5$ Польша вартість палива 1.4$ а в Україні вартість палива має бути 1$?
А как у вас вышло 1$? Импортёры покупают по курсу НБУ, на стелах цена 95-го 55-56грн
-
dimo_0n
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 112 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 05 жов, 2023 20:23
dimo_0n написав: DmitryZP написав:Болгарія вартісь палива 1.5$ Польша вартість палива 1.4$ а в Україні вартість палива має бути 1$?
А как у вас вышло 1$? Импортёры покупают по курсу НБУ, на стелах цена 95-го 55-56грн
Це не у мене, перечитайте цитування Це до того що хтось каже паливо по 55 значить долар має теж коштувати 55
-
DmitryZP
-
-
- Подякував: 19 раз.
- Подякували: 830 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
-
Прораб
-
-
- Подякував: 593 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 06 жов, 2023 09:49
не перетворюйте форум на балаган. думки можуть бути різними, але мають бути обґрунтованими. можуть бути й у стилі "я так бачу" - але так й кажіть  а розмовляти загадками я щось знаю, але не скажу... або емоціями все пропало (знову ж таки без доводів)... або оці теорії змови, типу пласкої землі... вже казав - курс це складова дуже багатьох факторів, один з яких психологія громадян. тому прогнозувати виходячи з одного-двох факторів - можна, але точність не дуже. є глобальні фактори, один з яких - кількість надрукованих грошей, - але це лише задає тренд, а коли саме піде рух в цьому напрямку - це вплив інших факторів. в тому числі - поточна іноземна допомога - це неринковий фактор, але він дозволяє НБУ наразі керувати курсом, навіть рухаючи курс в іншому напрямку. просто тоді накоплюються системні перекоси, які в один момент відіграють назад, коли дія цих неринкових факторів зменшиться - як в 2014 році.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 763 раз.
- Подякували: 1619 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: П'ят 06 жов, 2023 10:34
Shaman написав:не перетворюйте форум на балаган. думки можуть бути різними, але мають бути обґрунтованими. можуть бути й у стилі "я так бачу" - але так й кажіть  а розмовляти загадками я щось знаю, але не скажу... або емоціями все пропало (знову ж таки без доводів)... або оці теорії змови, типу пласкої землі... вже казав - курс це складова дуже багатьох факторів, один з яких психологія громадян. тому прогнозувати виходячи з одного-двох факторів - можна, але точність не дуже. є глобальні фактори, один з яких - кількість надрукованих грошей, - але це лише задає тренд, а коли саме піде рух в цьому напрямку - це вплив інших факторів. в тому числі - поточна іноземна допомога - це неринковий фактор, але він дозволяє НБУ наразі керувати курсом, навіть рухаючи курс в іншому напрямку. просто тоді накоплюються системні перекоси, які в один момент відіграють назад, коли дія цих неринкових факторів зменшиться - як в 2014 році.
Незалежно хто та які аргументи тут наводить приправляючи їх цифрами зі своєї дзвіниці все це відсеб'ятина і нічого реального під собою не має. Все це виключно суб'єктивно і отже на цьому не можна зробити необхідних практичних висновків для тих хто, як історично тут склалося, хотів на подібному заробити. Цього рівня часи пройшли. У цьому контексті "сводки с полей" значно практичніше. Зараз же все переросло в міряння своїм суб'єктивним висновком, хто мудріше зачепить теорію, яка ніяк не межує з реальністю, про що можна було переконатися вже не один раз. Ті хто плете гарні мережива незважаючи на реальну обстановку, та просто гарно розважає публіку. - свій (фінансовий гуру, мудрець), інші чужі (балаган). Ну от як би й усе. Коротко по суті питання – нічого хорошого з руху один крок уперед, два кроки назал у НБУ не вийде, та й не проводить він управління виключно на користь внутрішнього споживача умами внутрішнього менеджменту. Він просто працює працю. І немає по суті жодного ринку щодо тих рішень, бо вони є зовнішніми і не враховують реалії країни. Задавав конкретне запитання: Прораб написав:І яку мету переслідує супер-гра від НБУ?
відповіді виходячи з високих матерій і глобаних факторів я не почув, в іншому не почув нічого. п.с. Як висловлювати свої думки я вже вирішу самостійно, думати над сказаним і включати мізки корисно, аналізуйте, а не цікаво пишіть кожен свої коментарі які цікаві не тільки лише всім.
Востаннє редагувалось Прораб в П'ят 06 жов, 2023 10:54, всього редагувалось 1 раз.
-
Прораб
-
-
- Подякував: 593 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 06 жов, 2023 10:53
Shaman написав:вже казав - курс це складова дуже багатьох факторів, один з яких психологія громадян. тому прогнозувати виходячи з одного-двох факторів - можна, але точність не дуже.
100%. Сибарит теж недавно про це писав (лінь шукати). При чому психологія ще й односторонньо направлена. Тобто думка у більшості однакова: - валюта буде дорожчати 100%. Як не завтра, то післязавтра. Або колись (наприклад через 5 років). Але нічого. Ми почекаємо. Нам не горить. А те, що за той час інфляції з'їсть велику частину заощаджень, на це не звертається увага. Взагалі. Люди взагалі не орієнтуються у питанні що таке і що означає альтернативна вартість. І що навіть у готівкового $ теж може бути альтернативна вартість. Із цим фактором дуже важко працювати тим хто відповідає в Україні за курсову політику. Залишити гривню дорогою - частина буде кричати, що потім будуть проблеми із балансом і різка девальвація Зробити плавну девальвацію зрозумілу для всіх (ми зараз тут) - частина вже кричить, що для чого це? Краще б разово девальвували. Або взагалі не чіпали. Різко девальвувати на 10-15% - прибіжуть "обвалісти". Знову народ грабуєте. Валютні доходи впали. Нас очікує інфляція і т.п. Резюме: Кожен дивиться на ситуацію із своєї дзвіниці. А караван іде...
-
Realist
-
-
- Подякував: 3094 раз.
- Подякували: 2233 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: П'ят 06 жов, 2023 11:09
Прораб написав:Незалежно хто та які аргументи тут наводить приправляючи їх цифрами зі своєї дзвіниці все це відсеб'ятина і нічого реального під собою не має. Все це виключно суб'єктивно і отже на цьому не можна зробити необхідних практичних висновків для тих хто, як історично тут склалося, хотів на подібному заробити. Цього рівня часи пройшли. У цьому контексті "сводки с полей" значно практичніше.
Підтримую Прораб написав:Зараз же все переросло в міряння своїм суб'єктивним висновком, хто мудріше зачепить теорію, яка ніяк не межує з реальністю, про що можна було переконатися вже не один раз. Ті хто плете гарні мережива незважаючи на реальну обстановку, та просто гарно розважає публіку. - свій (фінансовий гуру, мудрець), інші чужі (балаган). Ну от як би й усе.
А тепер прочитайте свій наступний абзац. Це ж якийсь сюр. Вище ви стверджуєте про "міряння своїм суб'єктивним висновком, хто мудріше зачепить теорію, яка ніяк не межує з реальністю", а нижче займаєтесь цим самостійно. Якто кажуть ви або хрестик зніміть або... Прораб написав:Коротко по суті питання – нічого хорошого з руху один крок уперед, два кроки назал у НБУ не вийде, та й не проводить він управління виключно на користь внутрішнього споживача умами внутрішнього менеджменту. Він просто працює працю. І немає по суті жодного ринку щодо тих рішень, бо вони є зовнішніми і не враховують реалії країни.
Уточню. А звідки визнаєте що дії НБУ погані, якщо самі ж стверджуєте: "Він просто працює працю. І немає по суті жодного ринку щодо тих рішень, бо вони є зовнішніми і не враховують реалії країни."Складається враження, що ви просто банально роздратовані тим, що у декотрих Форумчан є інша точка зору, відмінна від вашої. Прораб написав:Задавав конкретне запитання: Прораб написав:І яку мету переслідує супер-гра від НБУ?
відповіді виходячи з високих матерій і глобаних факторів я не почув, в іншому не почув нічого. Конкретної Відповіді не існує бо це рівняння із багатьма невідомими. Обговорювати дій НБУ (підтримка) - це напевно краще ніж критикувати його не пропонуючи ЖОЛНОЇ альтернативи. А альтернативу запропонувати не можливо бо знову ж таки цитата: "І немає по суті жодного ринку щодо тих рішень, бо вони є зовнішніми і не враховують реалії країни"
-
Realist
-
-
- Подякував: 3094 раз.
- Подякували: 2233 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: П'ят 06 жов, 2023 12:47
Спамеры превратили ветку в меряние писюнами, кто больше умных слов напишет Банки курс опустили, самый высокий на прием 37.85. Обменки тоже чуть убрали, но берут еще по 38.35-38.40. Хотя обычно по пятницам наоборот курс чуть подрастал. Может ближе к концу дня вернутся вверх.
-
yuri_m
-
-
- Подякував: 92 раз.
- Подякували: 865 раз.
-
-
Профіль
-
-
1