Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 13431344134513461347 ... 2921>
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 19:18

akurt написав:Он зранку був в Міграційній службі Туреччини - масові відмові росіянам навіть на продовження ВНП в Туреччині - вже не знають, куди ім бігти...

От телепні! Вяликая же позаботилась о них - есть список из аж 30-ти дружественных стран - Иран, Китай, Сев.Корея, в Африке куча стран и т.д. :mrgreen:
Інша справа - українці, яких в ЄС вже кілька мільйонів і на сьогодні оцінки щодо їх повернення в Україну вже спустилися до цифри 50%((. Як би не котила бочку роспропаганда, але з Україною тепер розмовляють так, наче вона вже приєдналася до ЄС. Вчора на Київському міжнародному економічному форумі були присутні багато поважних зарубіжних спікерів та гостей, як політиків, так і бізнесменів. Головний меседж від бізнесу - "Ми тут, бо віримо в Україну. Якщо раніше ми чекали, що ось скоро війна закінчиться та ми зайдемо й будемо робити бізнес, то зараз бачення змінилося - чекати не будемо, вже заходимо (чи зайшли) і масштабуємо свій бізнес, враховуючи реалії війни." Тому, люди працездатного віку, які виїхали до ЄС, скоріше за все знайдуть собі роботу та навряд чи повернуться, хіба що якісь особисті обставини їх змусять. За дітей я не сумніваюсь((.
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 19:41

flyman написав:В США кредитні гроші на кредитці - гроші банку, і це його головна біль.
А ваші гроші на депозитній картці - ваші гроші, і ваш геморой.

Хороша думка... В нас, мабуть, не так: неважливо, карта з кредлімом чи без, якщо посіяв з неї свої дані - це твої проблеми. А от якщо вона була клонована (смуга), чи витрата пройшла без 3д секьюра, і ви заявляєте, що то не ви - то неважливо, дебетка чи кредитка - вернуть в будь-якому випадку.
Але все ж, як в них справи з 3д-секьюр? Це як би умова міжнародної платіжної системи...
А, все, увійшов у контекст: банк не відміняє транзакцію, просто виплачує її зі своїх коштів - або, якщо подивитись під іншим кутом, то нараховує клієнту суму, аналогічну тій, на яку клієнт каже, що то не він.

Що тоді заважає типовим американцям "відміняти" таким чином кожну другу транзакцію?) Якщо там банки такі "лошки"?))

Shaman написав:
  042013 написав:Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)

от те що ви написали - це рідкість. більшість просто гасить ці витрати наступного місяця й все.

Маю на увазі, що гасити витрати не наступного місяця, а цього, тільки гасити не на кредитку одразу, а на безстрокове депо, щоб гроші ще місяць попрацювали. Чи то для них копійки, що не хочуть заморочуватись?

Gastarbaiter написав:пару років тому писали, що значна частина американців не має заощаджень і живе від зарплати до зарплати. А там то новиий айфон виходить, то ще щось.

Інфу прийняв, дякую. Значить, з боргів більшість так і не вилазить.
Знову ж - сісти і подумати, що вилізти один раз з них, вжавшись у витратах на пару місяців, а потім погашати щомісячно, з прогоном коштів через безстрок депо - не приходить їм на думку. Це як легасі, тільки не технічне легасі - як магнітні смуги, а психологічне - що дійсно звикли все життя платити не вже заробленими, а ще не заробленими грошима. Дякую за думки по різниці менталітетів...
042013

Заблокований
Подякував: 644 раз.
Подякували: 18 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 20:17

fler написав:
  akurt написав:Он зранку був в Міграційній службі Туреччини - масові відмові росіянам навіть на продовження ВНП в Туреччині - вже не знають, куди ім бігти...

От телепні! Вяликая же позаботилась о них - есть список из аж 30-ти дружественных стран - Иран, Китай, Сев.Корея, в Африке куча стран и т.д. :mrgreen:
Інша справа - українці, яких в ЄС вже кілька мільйонів і на сьогодні оцінки щодо їх повернення в Україну вже спустилися до цифри 50%((. Як би не котила бочку роспропаганда, але з Україною тепер розмовляють так, наче вона вже приєдналася до ЄС. Вчора на Київському міжнародному економічному форумі були присутні багато поважних зарубіжних спікерів та гостей, як політиків, так і бізнесменів. Головний меседж від бізнесу - "Ми тут, бо віримо в Україну. Якщо раніше ми чекали, що ось скоро війна закінчиться та ми зайдемо й будемо робити бізнес, то зараз бачення змінилося - чекати не будемо, вже заходимо (чи зайшли) і масштабуємо свій бізнес, враховуючи реалії війни." Тому, люди працездатного віку, які виїхали до ЄС, скоріше за все знайдуть собі роботу та навряд чи повернуться, хіба що якісь особисті обставини їх змусять. За дітей я не сумніваюсь((.

Не понял, Вы радуетесь цифре 50%?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 21:20

042013 написав:
  rjkz написав:
  042013 написав:Або ви прокоментуйте, будь-ласка.

Для "своих" денег есть дебетовые карты, на кредитных - деньги банка. Уйти в дебет на кредитке можно, но не имеет смысла. Мне такое в голову никогда не приходило. Это в Украине фактически дебетовая карта с кредитным лимитом, который ты можешь использовать когда закончились "свои" деньги.
Сама идея кредитных карт в том, что банк дает тебе возможность пользоваться (зачастую бесплатно, то есть даром) своими, то есть банка, секьюритизированными деньгами.
Если с тебя сняли 2 раза деньги или твои реквизиты где-то похищены и кто-то ими неправомерно воспользовался или ...еще куча "или", тто достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал, отмените транзакцию/замените мне карту" .
И все.
Дебетовая карта должна быть спрятана в таком месте, где никто ее не увидит даже случайно. Это - "ваши" деньги. Я вообще не пользуюсь и не ношу дебетовую.
В онлайне погашаю с тотал аккаунта кредитку и все.
Все остальные траты - с кредитки. Кредитку ношу с собой как кошелек.

А чому немає сенсу? Типу якась непереборна перешкода, чи все ж можна, просто люди про це не знають?)

А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"?

Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки...

В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу.

В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої.

Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?

Сейчас у меня совсем не много времени для совсем полного ответа, поэтому если что упущу, сорри, переспросите.
1. По кредитке нет какой-то супер-пупер проверки. До 50 долларов даже подпись на кассе не требуется. Ах, забыл, в Украине коды. Тут надо расписаться.
Чтобы осуществить покупку в Интернете, достаточно ввести код на обратной стороне карты, номер и дату действия. Все. Никаких проверок через смс, звонков из банка и пр.
Банк на мелкие суммы даже не начинает расследование. Но если будут повторяющиеся случаи, то, думаю, проведут. Еще раз, это деньги банка.
2. Тут кредитка и дебетовая - это абсолютно разные вещи. Кроме всего прочего, кое где нельзя расчитаться дебетовой, не помню, кажется это прокат авто. Это не из своего опыта.
3. Кэшбек есть на кредитку. На дебетовую нет. У меня абсолютно бесплатная кредитка (без фи и %% в течении до 55 дней). Кроме того, повторюсь, кредитка - карман банка, дебетовая - доступ к тотал аккаунту. Это святая святых. Туда нельзя никому. Вы представляете размах хищения, если у людей на счетах шести-семизначные суммы - это норма?
4. С дебетовой карты можно снять в банкомате (или, не расхожая в Украине опция) положить на счет деньги или чек. С кредитки можно снять деньги тоже. Но в кредитке есть нюанс - лучше не выбирать более чем 30% от лимита. Я не особо парюсь увеличением своего лимита (ХХХХ), поэтому у меня и 30% - это не сильно больщая сумма. Жена активнее пользуется своей кредиткой, поэтому у нее ХХХХХ.
Мне как-то надо было снять несколько куе, пришлось с дебетовой.
5. Еще раз, + на кредитке не имеет никакого смысла, хотя и возможен. Но деньги "сверху" не будут защищены. Просто надо пользоваться двумя типами карт.
rjkz

Подякував: 8662 раз.
Подякували: 5479 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 21:22

Denik написав:
  akurt написав:Саме ця родина цікава: виїхали з Дніпра ще влітку 2021 року, жили в Анталії в орендованій квартирі, працювали нелегально (cleaning квартир та будинків), теоретично непогано заробляли.
Але насувалося на них підвищення орендної плати. Це було б боляче.
Старший син 20 років вилетів в Канаду в листопаді 2022 року, батько+мати+син 12 років - в березні 2023 (через Париж).
Мешкають у місті Вінніпег, яке вибирали більшість українців для поселення.
Старший син працює офіційно з 3 січня, батько з квітня 2023 року.
Цитати сьогодні від пані Наталі:

Здравствуйте, нормально; уже привыкли и втянулись, сейчас в ожидании страшной и холодной зимы которой все пугают...
(Примітка моя: минулої зими реально було до мінус 33. Цікаво, що школи працювали)

Мужики работают, а я закончила бесплатные курсы английского, иногда подрабатываю - но постоянной работы пока нет, сейчас и женщинам и мужчинам здесь работу найти очень сложно.
(Примітка моя: чоловік та старший син працюють на будівництві, орієнтовна зарплатня 21 CAD на годину)

Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+.
Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?

Да никак!.
Все старше 45 должны завернуться в белую простыню и медленно ползти на кладбИще.
Малыш, тебе-то сколько лет?
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 21:28

BIGor написав:
  Denik написав:Якщо сину 20+, то батькам скоріше за все 45+.
Як вони до пенсії збираються накопичити пенсійні внески та придбати житло?

Після 45 іпотеку не дають (банки не дурні), тому або заощадження, або їх син буде брати.

Аж бегом.
Банку не интересно сколько тебе лет, банк никогда не останется в минусе.
Причем в первые 10 лет банк получит свои примерно 80% интереса и принципал будет секюритизирован залогом.
Мало того, сейчас банки не держат 30 лет мортгилжи, а объединяют мортгидж ноты после 5 лет в пулы и продают агентствам типа Блек рок или Фанни мэй.
Кроме того, наследники могут унаследовать дом с мортгиджем и платить его дальше.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 23:31

rjkz написав:
  BIGor написав:.....
Після 45 іпотеку не дають (банки не дурні), тому або заощадження, або їх син буде брати.

Аж бегом.
Банку не интересно сколько тебе лет, банк никогда не останется в минусе.
............

BIGor ориентируется на наши банки. Правда, не знаю, откуда цифра 45 лет, но после 60, действительно, не дают. У нас. Более того, начинают резать кредитный лимит, несмотря на наличие депозитов, денег на дебетовой карте и пр.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 14 жов, 2023 00:54

042013 написав:
А що означає "достаточно позвонить в банк и сказать "я этого не делал"? Якщо ж операція була проведена по 3д-секьюр, то ніхто нічого повертати не буде, це правила міжнародних платіжних систем. Чи Америка і тут живе по правилу "всі рівні, але ми рівніші"?

Дебетовою люди на платять в магазах? А навіщо взагалі тоді вона? Для зп достатньо рахунку, без картки...

В цілому, як я це бачу, в нас така ж сама схема в банківських продуктах: десь трошки інші назви, щось завуальовано, але суть така ж. Всі пропонують кредитну, і в додачу - дебетну карту. Тільки от що нема зобов'язань витрачати все з кредитної, можна тратити з якої хочеш. Ну й, слава богу, кожен зустрічний-поперечний не вимагає твою КІ - для того, щоб орендувати квартиру, наприклад, чи щоб купити кавомашину. Магазини до твоєї інфи не мають доступу.

В Україні, якщо говорити технічно, то карти якраз теж кредитні, просто ніхто нас не обмежує поповнювати туди свої гроші. І це навтіь привітствуєтсья банками - у вигляді підвищених кешбеків за витрати за свої.

Якщо є своїх грошей достатньо, то чому б своїми одразу не платити, і не кормити банки?

1) достатньо зателефонувати і сказати я цього не робив. за законом відповідальність власника кредитної картки - 50 доларів. проте зважаючи на мізерність суми всі банкі роблять її нульовою. протягом 10 хв. гроші повертаюсь на суму оспорюваної транзакції. у мене був випадок, коли був дабл чарж. я зателефонував. банки повернув всі гроші, через 30 днів повернувся 1 чарж, на курсовій різниці я виграв 10 доларів
2) дебетовою в магазинах не платять, або кредитна, або чек, або кеш
3) кредитна картка - це така, де нема ваших грошей. там є кредитний ліміт. у нас банки показують це досить чудернацьки - як залишок до ліміту, а не власне баланс кредиту
4) кредитна картка потрібна для кредитної історії, а кредитна історія потрібна для кредитного рейтингу, Fico score. По ньому визначається ваша платоспроможність, а відповідно можливість отримати елітні картки, зняти житло, отримати іпотеку, суму та розмір ставки по іпотеці, автокредиту, розмір кредитної лінії і т.і.
5) для гарного скору треба користуватись кредитною карткою в розмірі хоча б 3% від ліміту, повне не використання карток не дозволяє кредитним бюра визначити ваше вміння керувати фінансами і приводить до зниження fico score на 25-30 пунктів. це дуже суттєво. іншими словами важливо, щоб баланс по закриттю періоду був не нульовий
6) зазвичай відповідальність по дебетових картках банк теж встановлює на рівні 0, щоб заоочувати ними користуватись. Проте захищеності за законом як у кредитних карток у них нема і на кредитний рейтинг їх використання не впливає, і довіри до них у населення менше. Тому звичайно треба як написав rjkz, дебетову картку використовувати лише для зняття кешу в банкоматі по святах )
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 жов, 2023 00:57

rjkz написав:4. С кредитки можно снять деньги тоже.

дуже погана ідея: вищі відсотки і жодного грейсу. як в принципі і в Україні
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 жов, 2023 03:23

042013 написав:
  flyman написав:В США кредитні гроші на кредитці - гроші банку, і це його головна біль.
А ваші гроші на депозитній картці - ваші гроші, і ваш геморой.

Хороша думка... В нас, мабуть, не так: неважливо, карта з кредлімом чи без, якщо посіяв з неї свої дані - це твої проблеми. А от якщо вона була клонована (смуга), чи витрата пройшла без 3д секьюра, і ви заявляєте, що то не ви - то неважливо, дебетка чи кредитка - вернуть в будь-якому випадку.
Але все ж, як в них справи з 3д-секьюр? Це як би умова міжнародної платіжної системи...
А, все, увійшов у контекст: банк не відміняє транзакцію, просто виплачує її зі своїх коштів - або, якщо подивитись під іншим кутом, то нараховує клієнту суму, аналогічну тій, на яку клієнт каже, що то не він.

Що тоді заважає типовим американцям "відміняти" таким чином кожну другу транзакцію?) Якщо там банки такі "лошки"?))

Shaman написав:
  042013 написав:Я-то це розумію, пільговий період, + депо з вільним зняттям - і все чітко, гроші працюють. Але на одного, хто знає, десятки тих, хто платить відсотки. От я й кажу, чи не приходить їм думка в голову не користуватись кредитками? Чи це в них як панщина: мої діди були кріпаками (кредиток), і ми залишимось?)

от те що ви написали - це рідкість. більшість просто гасить ці витрати наступного місяця й все.

Маю на увазі, що гасити витрати не наступного місяця, а цього, тільки гасити не на кредитку одразу, а на безстрокове депо, щоб гроші ще місяць попрацювали. Чи то для них копійки, що не хочуть заморочуватись?

Gastarbaiter написав:пару років тому писали, що значна частина американців не має заощаджень і живе від зарплати до зарплати. А там то новиий айфон виходить, то ще щось.

Інфу прийняв, дякую. Значить, з боргів більшість так і не вилазить.
Знову ж - сісти і подумати, що вилізти один раз з них, вжавшись у витратах на пару місяців, а потім погашати щомісячно, з прогоном коштів через безстрок депо - не приходить їм на думку. Це як легасі, тільки не технічне легасі - як магнітні смуги, а психологічне - що дійсно звикли все життя платити не вже заробленими, а ще не заробленими грошима. Дякую за думки по різниці менталітетів...

Банк имеет разные продукты.
И разные условия.
И преследует разные цели.
Каждый клиент банка может выбрать тот набор продуктов, который ему подходит.
Банк не имеет цели обобрать каждого индивидуально, а строит бизнес на привлечении и удержании как можно большего числа клиентов.
Даже если он номер 1, он все равно из кожи вон лезет, чтобы им и остаться.
Я пока что банку заплатил пару раз фи в 20 долларов за перевыпуск чековой книжки (такой анахронизм, но до сих пор в ходу) из-за изменения адреса.
Первый раз был с фи и изменение адреса. Выпуск книжки если одна закончилась - бесплатно.
Банк мне начислил 400 долларов за открытие счета и еще кажется 400 (на меня и жену по 200) за открытие кредиток.
Периодически предлагает какие-то активити, за которые предлагаются плюшки ввиде бонусов. От 25 долларов и до 3000. Если выполняешь условия.
При этом я ни копейки пока не заплатил именно банку за пользования кредиткой (ни я ни жена), но постоянно получаем кэшбек.
И в этом-же банке у меня депозит.
И банк не рвет волосы на одном месте, что кредит он мне дает на шару, а мне за депо платит.
В то-же время банк ждет, что я или мортгидж возьму или машину в кредит и тогда он отыграется.
А если не я, то кто-то другой.
Кто-то зарабатывает на банке, кто-то зарабатывает с банком, а на ком-то и банк зарабатывает.
И так как население США огромно, а среди этого населения большой процент финансово не дисциплинированных людей, я-бы даже по другому сказал - людей, не умеющих правильно считать деньги, то банк всегда будет в профите. Уж в банке деньги считают правильно.
rjkz

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 13431344134513461347 ... 2921>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти