|
Відгуки про ICU |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:04
stuermer01 написав:Я громадянин України, мені не треба нічого реєструвати в Україні. Тобто я маю в Україні надавати ще довідку німецького Фінанцамту?? Офіційної банковської виписки недостатньо??
Я про шефа вже писав: громадянин України, офіційно працює в Казахстані + мав офіційну ЗП з України. Казахи докопались зі сплатою податків із української ЗП: хотіли 20%. Потім кілька років бюрократії щоб зарахували 18% сплачених ПДФО в Україні, забрали тільки 2%... Аналогічно наші податківці не проти, щоб Ви заплатили 18% податку.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 866 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:07
adj написав: тут питання в тому звідки у вас ці гроші, а точніше чи задекларовані вони і чи були сплачені з них податки.
Звісно з банківських депозитів були сплачені податки, бо банки це роблять автоматично і нічого не треба декларувати! В Україні нема обов'язкового декларування для фізособ. Вони навіть держслужбовців корупціонерів не можуть змусити декларувати, не кажучи про звичайних фізосіб. Якщо ці гроші не були задекларовані відповідно ці гроші є грязними і ви намагаєтесь їх відмити через брокера, який зараз вам виведе всю суму і надасть ще й документи що покупку/погашення облігацій і стане співучасником відмивання.
Бред. Див. вище. Якраз що моє пояснення це не типова Українська ментальність. Типова українська ментальність це понести грязні гроші в регульовану фінансову організацію і потім не знати що робити, і йти на форум висловлювати своє незадоволення тим як працює ухвалений закон, про який вже пару років була дискусія, і не просто так була введена нульова декларація, тобто влада попереджала.
Див. вище. Резюме: вам треба надати доказ що гроші не просто "були" а що про ці гроші знала ДПС (тобто були сплачені податки). Відповідно, довідка про зарплату, доходи, подарунки, продаж нерухомого/рухомого майна, інше.
Якщо мова про депозити, то про них ДПС має знати без моєї участі! Якщо мова про іноземні доходи, то про них знає німецька податкова, звісно я подаю декларацію!
-
stuermer01
-
-
- Подякував: 94 раз.
- Подякували: 17 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:12
stuermer01 написав:Якщо мова про іноземні доходи, то про них знає німецька податкова, звісно я подаю декларацію!
А в чому тоді проблема подати її в ICU?
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:14
Відсотки визнають "чистими", а от саме тіло депозиту - ні. Просять пояснити звідки кошти, які було покладено на депозит
Так отож, нехай визнають та враховують відсотки по депозитах за останні 5 років. 2 роки тому я робив для Приватбанку виписку у Дії по сплачених мною податках за останні 5 років. В тій виписці чомусь взагалі не було сплаченого ПДФО та військ. збору по моїх депозитах! Це дуже цікаве питання, чому ці податки там не були відображені??
-
stuermer01
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:17
stuermer01 написав:2 роки тому я робив для Приватбанку виписку у Дії по сплачених мною податках за останні 5 років. В тій виписці чомусь взагалі не було сплаченого ПДФО та військ. збору по моїх депозитах! Що за виписка така?
-
Дюрі-бачі
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:18
stuermer01 написав:Якщо мова про депозити, то про них ДПС має знати без моєї участі!
Цікаво як про них знає ДПС якщо інформація подається знеособлено? (Такий цікавий закон бо банківська таємниця). Тобто у вашій довідці про доходи буде 0. stuermer01 написав:Якщо мова про іноземні доходи, то про них знає німецька податкова, звісно я подаю декларацію!
В чому проблема тоді взяти цю довідку, перекласти і надати брокеру? Але нюанс, ви реєструвались як резидент україни, по укр паспорту а відповідно: stuermer01 написав:Бред
Це те що ви пишете, бо у вас є іноземні доходи, і відповідно до закону ви мали подавати декларацію. І декларувати іноземний дохід, і далі якщо у вас є право скористатись угодою про уникнення подвійного оподаткування (а з німеччиною є) то просто вказати свій іноземний дохід, сплачений закордоном ПДФО, і доплатити тут лише ВЗ, 1.5% і мали б ту декларацію яку просить брокер. (для цього вам треба буде довідка з німецької дпс де буде вказано що ви сплатили вже податки в німеччині) У вашому випадку ви наробили дурниць самі, через незнання законів, але це не знімає відповідальності з вас. Вам або див мою першу рекомендацію (про дружину, батьків), далі понизити градус "немаєте права" і "бред". А потім піти вже розбиратись по суті що відбулось, і в чому ВИ неправі, не банк, не брокер, не податкова - ВИ. Після цього оцінити які у вас є ЗАКОННІ опції, скористатись одною з доступних вам і більше не повторяти таких помилок. АБО спорити на форумі з анонімами, доказуючи що це все бред (та мені особисто плювати, це ваші гроші), або прийняти до уваги певні аргументи і зробити відповідні висновки і виправити помилки. АБО зверніться до юриста.
Востаннє редагувалось adj в Суб 21 жов, 2023 13:19, всього редагувалось 1 раз.
-
adj
-
-
- Подякував: 108 раз.
- Подякували: 195 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:19
Дюрі-бачі написав: stuermer01 написав:Якщо мова про іноземні доходи, то про них знає німецька податкова, звісно я подаю декларацію!
А в чому тоді проблема подати її в ICU?
Ладно, подам. Сподіваюся на цьому іх вимоги закінчаться! Але я хочу мати можливість так само роздрукувати у Дії свої доходи з депозитів в Україні та сплачені з них податки за кожен рік. Та щоб ці доходи ICU враховували як підтверждені легальні доходи!
-
stuermer01
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:23
stuermer01 написав:Але я хочу мати можливість так само роздрукувати у Дії свої доходи з депозитів в Україні та сплачені з них податки за кожен рік.
А це вже конструктив, тут я з вами згоден. Пора вносити зміни в закон і заставити банки подавати інформацію в ДПС як це буде по CRS і іноземним банкам. Тільки цей закон не випадково був так прийнятий, бо потім прийне не ICU а ДПС з листом і проханням надати документальне підвердження вже на тіло депозиту - а звідки це у вас такий класний депозит якщо ви ніколи не працювали, з якого у вас такі класні відсотки кожен місяць/рік. Але поки про це мова не йде.
-
adj
-
-
- Подякував: 108 раз.
- Подякували: 195 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:34
Цікаво як про них знає ДПС якщо інформація подається знеособлено? (Такий цікавий закон бо банківська таємниця). Тобто у вашій довідці про доходи буде 0.
Я про це не знав, що інфо знеособлено подається. stuermer01 написав:В чому проблема тоді взяти цю довідку, перекласти і надати брокеру?
Не має проблеми, надам рішення про річні доходи. Але нюанс, ви реєструвались як резидент україни, по укр паспорту а відповідно: бред
Бред. Обгрунтуйте, чому це бред. Це те що ви пишете, бо у вас є іноземні доходи, і відповідно до закону ви мали подавати декларацію. І декларувати іноземний дохід,
Якого закону? і далі якщо у вас є право скористатись угодою про уникнення подвійного оподаткування (а з німеччиною є) то просто вказати свій іноземний дохід, сплачений закордоном ПДФО, і доплатити тут лише ВЗ, 1.5% і мали б ту декларацію яку просить брокер. (для цього вам треба буде довідка з німецької дпс де буде вказано що ви сплатили вже податки в німеччині)
Я не плачу податок на дохід за кордоном, бо я податковий резидент України. Я плачу ПДВ за кордоном. Дискусія вже про податки, а не про підтвердження доходів. У вашому випадку ви наробили дурниць самі, через незнання законів, але це не знімає відповідальності з вас. Вам або див мою першу рекомендацію (про дружину, батьків),
Український схематоз.
-
stuermer01
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 жов, 2023 13:45
adj написав:Пора вносити зміни в закон і заставити банки подавати інформацію в ДПС як це буде по CRS і іноземним банкам. Тільки цей закон не випадково був так прийнятий, бо потім прийне не ICU а ДПС з листом і проханням надати документальне підвердження вже на тіло депозиту - а звідки це у вас такий класний депозит якщо ви ніколи не працювали, з якого у вас такі класні відсотки кожен місяць/рік. Але поки про це мова не йде.
В мене з цим ніяких проблем нема, всі тіла депозитів можу підтвердити річними рішеннями іноземної податкової. Це корупціонери мають боятися. Та ті, хто отримував зарплату у конвертах.
-
stuermer01
-
-
-
-
Профіль
-
-
|