Відгуки про ICU

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 1011121314 ... 29>
Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:04

Re: Відгуки про ICU

stuermer01 написав:Я громадянин України, мені не треба нічого реєструвати в Україні.

Тобто я маю в Україні надавати ще довідку німецького Фінанцамту??
Офіційної банковської виписки недостатньо??

Я про шефа вже писав: громадянин України, офіційно працює в Казахстані + мав офіційну ЗП з України. Казахи докопались зі сплатою податків із української ЗП: хотіли 20%. Потім кілька років бюрократії щоб зарахували 18% сплачених ПДФО в Україні, забрали тільки 2%...
Аналогічно наші податківці не проти, щоб Ви заплатили 18% податку.
Дюрі-бачі

Подякував: 866 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:07

adj написав: тут питання в тому звідки у вас ці гроші, а точніше чи задекларовані вони і чи були сплачені з них податки.

Звісно з банківських депозитів були сплачені податки, бо банки це роблять автоматично і нічого не треба декларувати!
В Україні нема обов'язкового декларування для фізособ. Вони навіть держслужбовців корупціонерів не можуть змусити декларувати, не кажучи про звичайних фізосіб.

Якщо ці гроші не були задекларовані відповідно ці гроші є грязними і ви намагаєтесь їх відмити через брокера, який зараз вам виведе всю суму і надасть ще й документи що покупку/погашення облігацій і стане співучасником відмивання.

Бред. Див. вище.

Якраз що моє пояснення це не типова Українська ментальність. Типова українська ментальність це понести грязні гроші в регульовану фінансову організацію і потім не знати що робити, і йти на форум висловлювати своє незадоволення тим як працює ухвалений закон, про який вже пару років була дискусія, і не просто так була введена нульова декларація, тобто влада попереджала.

Див. вище.

Резюме: вам треба надати доказ що гроші не просто "були" а що про ці гроші знала ДПС (тобто були сплачені податки). Відповідно, довідка про зарплату, доходи, подарунки, продаж нерухомого/рухомого майна, інше.

Якщо мова про депозити, то про них ДПС має знати без моєї участі!
Якщо мова про іноземні доходи, то про них знає німецька податкова, звісно я подаю декларацію!
stuermer01

Подякував: 94 раз.
Подякували: 17 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:12

stuermer01 написав:Якщо мова про іноземні доходи, то про них знає німецька податкова, звісно я подаю декларацію!

А в чому тоді проблема подати її в ICU?
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:14

Відсотки визнають "чистими", а от саме тіло депозиту - ні. Просять пояснити звідки кошти, які було покладено на депозит

Так отож, нехай визнають та враховують відсотки по депозитах за останні 5 років.

2 роки тому я робив для Приватбанку виписку у Дії по сплачених мною податках за останні 5 років. В тій виписці чомусь взагалі не було сплаченого ПДФО та військ. збору по моїх депозитах!

Це дуже цікаве питання, чому ці податки там не були відображені??
stuermer01

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:17

stuermer01 написав:2 роки тому я робив для Приватбанку виписку у Дії по сплачених мною податках за останні 5 років. В тій виписці чомусь взагалі не було сплаченого ПДФО та військ. збору по моїх депозитах!

Що за виписка така?
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:18

stuermer01 написав:Якщо мова про депозити, то про них ДПС має знати без моєї участі!

Цікаво як про них знає ДПС якщо інформація подається знеособлено? (Такий цікавий закон бо банківська таємниця). Тобто у вашій довідці про доходи буде 0.
  stuermer01 написав:Якщо мова про іноземні доходи, то про них знає німецька податкова, звісно я подаю декларацію!

В чому проблема тоді взяти цю довідку, перекласти і надати брокеру? Але нюанс, ви реєструвались як резидент україни, по укр паспорту а відповідно:
  stuermer01 написав:Бред

Це те що ви пишете, бо у вас є іноземні доходи, і відповідно до закону ви мали подавати декларацію. І декларувати іноземний дохід, і далі якщо у вас є право скористатись угодою про уникнення подвійного оподаткування (а з німеччиною є) то просто вказати свій іноземний дохід, сплачений закордоном ПДФО, і доплатити тут лише ВЗ, 1.5% і мали б ту декларацію яку просить брокер. (для цього вам треба буде довідка з німецької дпс де буде вказано що ви сплатили вже податки в німеччині)

У вашому випадку ви наробили дурниць самі, через незнання законів, але це не знімає відповідальності з вас. Вам або див мою першу рекомендацію (про дружину, батьків), далі понизити градус "немаєте права" і "бред". А потім піти вже розбиратись по суті що відбулось, і в чому ВИ неправі, не банк, не брокер, не податкова - ВИ. Після цього оцінити які у вас є ЗАКОННІ опції, скористатись одною з доступних вам і більше не повторяти таких помилок. АБО спорити на форумі з анонімами, доказуючи що це все бред (та мені особисто плювати, це ваші гроші), або прийняти до уваги певні аргументи і зробити відповідні висновки і виправити помилки.

АБО зверніться до юриста.
Востаннє редагувалось adj в Суб 21 жов, 2023 13:19, всього редагувалось 1 раз.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:19

Дюрі-бачі написав:

А в чому тоді проблема подати її в ICU?

Ладно, подам. Сподіваюся на цьому іх вимоги закінчаться!

Але я хочу мати можливість так само роздрукувати у Дії свої доходи з депозитів в Україні та сплачені з них податки за кожен рік. Та щоб ці доходи ICU враховували як підтверждені легальні доходи!
stuermer01

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:23

stuermer01 написав:Але я хочу мати можливість так само роздрукувати у Дії свої доходи з депозитів в Україні та сплачені з них податки за кожен рік.

А це вже конструктив, тут я з вами згоден. Пора вносити зміни в закон і заставити банки подавати інформацію в ДПС як це буде по CRS і іноземним банкам.

Тільки цей закон не випадково був так прийнятий, бо потім прийне не ICU а ДПС з листом і проханням надати документальне підвердження вже на тіло депозиту - а звідки це у вас такий класний депозит якщо ви ніколи не працювали, з якого у вас такі класні відсотки кожен місяць/рік.

Але поки про це мова не йде.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:34

Цікаво як про них знає ДПС якщо інформація подається знеособлено? (Такий цікавий закон бо банківська таємниця). Тобто у вашій довідці про доходи буде 0.

Я про це не знав, що інфо знеособлено подається.

stuermer01 написав:В чому проблема тоді взяти цю довідку, перекласти і надати брокеру?

Не має проблеми, надам рішення про річні доходи.

Але нюанс, ви реєструвались як резидент україни, по укр паспорту а відповідно: бред

Бред. Обгрунтуйте, чому це бред.

Це те що ви пишете, бо у вас є іноземні доходи, і відповідно до закону ви мали подавати декларацію. І декларувати іноземний дохід,

Якого закону?

і далі якщо у вас є право скористатись угодою про уникнення подвійного оподаткування (а з німеччиною є) то просто вказати свій іноземний дохід, сплачений закордоном ПДФО, і доплатити тут лише ВЗ, 1.5% і мали б ту декларацію яку просить брокер. (для цього вам треба буде довідка з німецької дпс де буде вказано що ви сплатили вже податки в німеччині)

Я не плачу податок на дохід за кордоном, бо я податковий резидент України. Я плачу ПДВ за кордоном.

Дискусія вже про податки, а не про підтвердження доходів.

У вашому випадку ви наробили дурниць самі, через незнання законів, але це не знімає відповідальності з вас. Вам або див мою першу рекомендацію (про дружину, батьків),
Український схематоз.
stuermer01

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 13:45

adj написав:Пора вносити зміни в закон і заставити банки подавати інформацію в ДПС як це буде по CRS і іноземним банкам.

Тільки цей закон не випадково був так прийнятий, бо потім прийне не ICU а ДПС з листом і проханням надати документальне підвердження вже на тіло депозиту - а звідки це у вас такий класний депозит якщо ви ніколи не працювали, з якого у вас такі класні відсотки кожен місяць/рік.

Але поки про це мова не йде.

В мене з цим ніяких проблем нема, всі тіла депозитів можу підтвердити річними рішеннями іноземної податкової. Це корупціонери мають боятися. Та ті, хто отримував зарплату у конвертах.
stuermer01

Профіль

#<1 ... 1011121314 ... 29>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор