Відгуки про ICU

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 1112131415 ... 30>
Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 14:13

Re: Відгуки про ICU

stuermer01 написав:Я про це не знав, що інфо знеособлено подається.

В цьому є певна проблема, тому що кешбеки вже подаються персонально, і наявні у виписці про доходи.
  stuermer01 написав:Не має проблеми, надам рішення про річні доходи.

Супер
  stuermer01 написав:Якого закону?

Стаття 63 конституції України, + ПКУ https://wiki.legalaid.gov.ua/index.php/ ... 0%BE%D0%BC
  stuermer01 написав:Я не плачу податок на дохід за кордоном, бо я податковий резидент України. Я плачу ПДВ за кордоном.

"Вийти зі статусу податкового резидента України не вийде, тому що такої процедури немає." Відповідно Українці як і американці мають декларувати і платити податок як в країні нового резиденства так і на батьківщину. Те що хтось не знає і не робить і їм нічого за це немає це не означає що вони праві. В кінці кінців можна попасти на ситуацію як у вас і отримати неприємності. ПДВ це не ПДФО і ВЗ, але допусукаю що це опечатка.
  stuermer01 написав:Український схематоз.

Український схематоз це див. вище, будучи резидентом України (бо процедури виходу немає) не подавати декларацію і не вказувати іноземні доходи :)
  stuermer01 написав:В мене з цим ніяких проблем нема, всі тіла депозитів можу підтвердити річними рішеннями іноземної податкової.

Супер тоді немає проблеми.
  stuermer01 написав:Це корупціонери мають боятися. Та ті, хто отримував зарплату у конвертах.

Я тільки за, але для того щоб так сталось звичайні громадяни мають піднімати свою обізнаність і мати документи на свої доходи, щоб могти швидко їх надати у випадку запитань, а корупціонери і махінатори дійсно хай їдуть в Сомалі, я за підвищення фіскалізації в країні, але з паралельним просвітленням населення про те що відбувається і як підготуватись.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 14:15

Дюрі-бачі написав:Що за виписка така?

Ось ця виписка:
Зображення

Ця виписка - повний бред!

1. Жодного утриманого податку з депозитів, тільки якісь бонуси.
2. Шевченківська ДПС, хоча я прописаний у Дніпровському районі весь цей період часу!

Як мені отримати від держави суму сплачених податків з депозитів щороку??
stuermer01

Подякував: 94 раз.
Подякували: 17 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 14:27

stuermer01 написав:Ця виписка - повний бред!

Там вказано те що про вас відомо (надали податкові агенти)
  stuermer01 написав:1. Жодного утриманого податку з депозитів, тільки якісь бонуси.

З цим вже розібрались, нажаль депозити там самі не з'являться, але їх можна задекларувати самому в рамках щорічного декларування, заповнивши декларацію про майно і доходи і долучивши виписку з банку де будуть вказані відсотки. (екстраординарний варіант але можливий)
  stuermer01 написав:2. Шевченківська ДПС, хоча я прописаний у Дніпровському районі весь цей період часу!

Це теж не дивно, скоріше за все там інформація про вас з часів коли ви отримували ІПН, але з часом переїхали. Щоб це виправити ви маєте подати "Заява про внесення змін до ДРФО (5ДР)" можна онлайн через кабінет податкової якщо є ЕЦП - https://cabinet.tax.gov.ua/ як зайшли, зліва буде меню, вибираєтет "ЕК для громадян", і потім "Заява про внесення змін до ДРФО (5ДР)", створюєте, заповнюєте, долучаєте документи (паспорт, довідка про місце реєстрації) і податкова оновить їх (автоматично це не оновлюється, тому що напевно теж комусь було вигідно так). Є також відео з заповненням для зручності https://youtu.be/JJ5GxjjBbPw?t=599
  stuermer01 написав:Як мені отримати від держави суму сплачених податків з депозитів щороку??

Ви можете лише отримати довідку з банку про отримані відсотки, я думаю вони зможуть можуть надати її навіть за певний період.
adj

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 18:08

Ви можете лише отримати довідку з банку про отримані відсотки, я думаю вони зможуть можуть надати її навіть за певний період.

Так ви ж писали що виписку з банку про відсотки не визнає фінмоніторінг.

"Вийти зі статусу податкового резидента України не вийде, тому що такої процедури немає." Відповідно Українці як і американці мають декларувати і платити податок як в країні нового резиденства так і на батьківщину. Те що хтось не знає і не робить і їм нічого за це немає це не означає що вони праві. В кінці кінців можна попасти на ситуацію як у вас і отримати неприємності. ПДВ це не ПДФО і ВЗ, але допусукаю що це опечатка.

Не про який вихід зі статусу податкового резидента України не йшлося! Цей "вихід" відбувається автоматично, коли особа перебуває менше 6 міс. в будь-якій країні. Це міжнародне податкове право.

Я знаю, що ПДВ це не ПДФО і це не опечатка. Я з самого початку написав, що я не фізособа, а фірма. Тому ПДВ, а не ПДФО.

Український схематоз це див. вище, будучи резидентом України (бо процедури виходу немає) не подавати декларацію і не вказувати іноземні доходи

Для того, щоб це був "укр. схематоз", більшість українців мають займатися підприємницькою діяльностю за кордоном.

Що ви розумієте під "процедурою виходу з податкового резидентства"?

Якщо я зроблю так, як ви кажете "не схематоз", я маю брехати фінмоніторінгу?
stuermer01

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 19:26

stuermer01 написав:Так ви ж писали що виписку з банку про відсотки не визнає фінмоніторінг.

За відсотки я не писав, тому що коли їх сплатив банк, він автоматично сплатив податки, тому в теорії якщо ICU їх надав в списку то мало би проканати для них. Виключно виплата відсотків за ці роки, без тіла. Ця інформація буде лише в банку і тому за такою довідкою треба звернутись до них, дпс не зможе її вам надати.
  stuermer01 написав:Не про який вихід зі статусу податкового резидента України не йшлося! Цей "вихід" відбувається автоматично, коли особа перебуває менше 6 міс. в будь-якій країні. Це міжнародне податкове право.

тут я вас розчарую, ніде це не відбувається автоматично. Всюди це треба йти доводити своїй старій податковій, показуючи що ваш центр життєвих інтересів (в придачу до формального "резденства" по часу) змінився. Інакше обі країни будуть претендувати на ваші податки. Подивіться як це в німеччині працює, це не автоматично
  stuermer01 написав:Я знаю, що ПДВ це не ПДФО і це не опечатка. Я з самого початку написав, що я не фізособа, а фірма. Тому ПДВ, а не ПДФО.

Окей, якщо рахунок у брокера на фіз особу, то нащо давати виписку з юр. особи? Надайте виписку доходів фіз. особи де буде видно що ви виплатили собі прибуток дивідендами. Якщо брокерський рахунок був би на фірму то це вже друге питання.
  stuermer01 написав:Що ви розумієте під "процедурою виходу з податкового резидентства"?

Ви не зможете вийти з податкового резиденства україни, навіть якщо будете жити роками закордоном і там легально жити, вести бізнес, платити податки.
Так само як не можна вийти з податкового резиденства США. Громадянин України і США буде завжди зобовязаний подати декларацію в країні свого громадянства. В США прощається перші 100 000 дол. зароблені закордоном якщо ви не живете в США протягом року певну кількість днів. В Україні працює лише конвенсія про уникнення подвійного оподаткування.

Я не розумію нащо ви пишете про
  stuermer01 написав:"укр. схематоз"
якщо ви цього не знаєте, не розбираєтесь в законах України та ще й самі не живете по ним. Ви і є укр. схематоз.

Зверністься до бухгатлера і юриста по податкам фіз. особи, і приведіть в порядок свій статус, почніть подавати декларацію де вказуйте закордонні доходи і почніть жити по закону.
adj

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 20:14

adj написав:нащо ви пишете про ... якщо ви цього не знаєте, не розбираєтесь в законах України та ще й самі не живете по ним. Ви і є укр. схематоз.

Зверністься до бухгатлера і юриста по податкам фіз. особи, і приведіть в порядок свій статус, почніть подавати декларацію де вказуйте закордонні доходи і почніть жити по закону.

Бо ви мені це запропонували, я запитую, що мені треба збрехати, якщо я не одружений? Навчить мене.
stuermer01

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 20:25

stuermer01 написав:я запитую, що мені треба збрехати

Я на самому початку вам написав надайте документи з Німеччини, ви відповили що як це так, чому наш фін. мон. може цікавити такі документи. По факту те що ви не подавали декларацію в Україні це і є вже брехня, ви не виконали свій конституційний обов'язок, а зараз щось за хрестик тримаєтесь.

1. Довідка по отриманим відсоткам з депозитів з банків.
2. Довідка про доходи.
--
Якщо цих доходів не хватає щоб пояснити походження лімітів то:
3. Довідка з німецької податкової
4. Якщо у батьків є якийсь дохід, спитати чи можна врахувати його, так як вони робили вам подарунок.
adj

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 20:30

якщо є батьки/жінка і вони мають офіційні доходи то я би зв'язався з ICU і запитав чи можна додати ці документи з поясненням що це вам подарували родичі і ви вирішили інвестувати їх.

Тобто треба зфальсіфікувати у нотаріуса документ, що нібито родич мені подарував 200 тис. А наступного разу, коли захочу додати ще, щось нове вигадати?
stuermer01

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 20:33

adj написав:Якщо у батьків є якийсь дохід, спитати чи можна врахувати його, так як вони робили вам подарунок.

Так не заробляє мій родич стільки!

Все що вище вже обговорили. Дякую :D
stuermer01

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 жов, 2023 20:56

stuermer01 написав:Тобто треба зфальсіфікувати у нотаріуса документ, що нібито родич мені подарував 200 тис.

Не підскажу чи треба реєструвати у нотаріуса якщо це грошові кошти.

Подарунок, що отримала фізична особа від членів сім'ї першого та другого ступеня споріднення, оподатковується за нульовою ставкою. Такі фізичні особи не зобов'язані включати вартість такого подарунку до складу загального річного оподатковуваного доходу та можуть не подавати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи, але за умови відсутності інших підстав для подання декларації (зазначена норма передбачена пп. 164.2.10 ст. 164, п. 174.3 ст. 174, п. 179.2 ст. 179 ПКУ).

stuermer01 написав:А наступного разу, коли захочу додати ще, щось нове вигадати?

Ви не зрозуміли, вам спочатку треба вийняти гроші. Далі я вам написав що робити, оновіть дані в реєстрі податкової, подайте 5ДР, в наступному році подайте декларацію про майно, вкажіть іноземні доходи, сплатіть різницю ПДФО (якщо в німеччині буде менший ніж 18%, якщо там більший податок то прийдеться доплатити лише військовий збір 1.5%).

Далі як будете мати офіційні доходи - інвестуйте.

Якщо ви ще не зрозуміли то вам інвестувати в Україні по документам німеччини якщо вони у вас є, і надавати документи про походження коштів з їх органів, або не інвестувати в Україні на фондовій біржі. Бо у вас проблеми з комплаєнсом.

Ще майте на увазі в Україні в наступному році запрацює CRS, спочатку будуть перевіряти тих у кого великі суми, але якщо ви маєте рахунок закордоном і відкривали його як Українець, то ця інформація по CRS попаде в нашу податкову. В 2025 році я думаю за 2024 вже опустять планку з 250 тис євро до меншої, може і до 10 тис євро.
adj

Профіль

#<1 ... 1112131415 ... 30>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: 24589 і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор