Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)
+Додати тему
Відповісти на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
посетитель написав:У знакомой моно заблокировал деньги которые они собирали на помощь подразделения ее мужа который в ЗСУ))) и смешно и плакать хочется.
Ее мужу в подразделения всякие ништяки нужны так они просили разных людей скинуть кто сколько может как это у нас обычно бывает.Скидывали знакомые, жены этих солдат, вообще случайные люди.В том числе и сами военные. В общем приехали.И как это доказывать я без понятия.
банка чи просто на картку? на картку в кожного банку є ліміт на місяць по вхідних платежах.
Моно вистачає(ло) посилання на сторінку збору (пост в соц. мережі)
На карточку.Сумма до 400 тыс.Про лимит это мы тут все такие умные и в курсе, а 99 процентов людей об этом не знают.Кстати, а какой лимит по входящим у моно? И где про это они указывают?
Ссылка на страницу сбора это конечно прекрасно.А её нет.Это просто сбор.Скидывали сами солдаты, их жены, родственники, знакомые знакомых.Родственники скидывают солдату на карточку, тот то что наскидывали (или даже сразу не аккумулируя сумму) кидает одному человеку которая и собирает.Периодически мы в чате дома подобным образом сбрасываем деньги соседу который воюет. Словили террористку ага...
посетитель написав:Ссылка на страницу сбора это конечно прекрасно.А её нет.
Ясно Нема ні посту на сторінці в соц. мережах, ні повідомлень в чатах, нічого
Просто люди кидають, самі знають що прямо зараз є конкретний запит, і знають на яку картку скидати
месье, если у меня друг служит и говорит что надо какую-то машину где-то взять так как ногами сильно не набегаешь, то у меня нет привычки требовать у него ссылку на социальные сети.
Слишком далеко вы от народа(с).Большинство так называемых бытовых сборов идут как я выше написал.А не с торжественным объявлением в соцсетях.
посетитель написав:месье, если у меня друг служит и говорит что надо какую-то машину где-то взять так как ногами сильно не набегаешь, то у меня нет привычки требовать у него ссылку на социальные сети.
А вам нащо посилання, у вас є конкретний запит, хто питає, яка мета, і куди скидати.
посетитель написав:Слишком далеко вы от народа(с).Большинство так называемых бытовых сборов идут как я выше написал.А не с торжественным объявлением в соцсетях.
Та просто по собі суджу, та й по зборам друзів і знайомих. Всі постять запит в соц. мережу, і долучають картки до поста. Є ще такі які можуть з тим же запитом прийти в чат осбб, робочий, тощо.
Просто наче форум і анонімний а люди чомусь пишуть басні, або історії які пройшли спорчений телефон, то 75+ пенс з десятками тисяч доларів який попадає під фін. мон, і навіть родичів немає, бідолашний.
То знайому монобанк заблокував бо збирала гроші чоловіку на війну.
А як пробуєш дізнатись деталі так
посетитель написав:Слишком далеко вы от народа(с).
Нащо ви в цю тему тоді пишите? Щоб потім людина яка попала під фін. мон випадково, і хоче знайти відповіді на питання, або й не випадково (підтверджен нема, операції фейкові) - теж щоб не могла розібратись в цих баснях?
посетитель написав:месье, если у меня друг служит и говорит что надо какую-то машину где-то взять так как ногами сильно не набегаешь, то у меня нет привычки требовать у него ссылку на социальные сети.
А вам нащо посилання, у вас є конкретний запит, хто питає, яка мета, і куди скидати.
посетитель написав:Слишком далеко вы от народа(с).Большинство так называемых бытовых сборов идут как я выше написал.А не с торжественным объявлением в соцсетях.
Та просто по собі суджу, та й по зборам друзів і знайомих. Всі постять запит в соц. мережу, і долучають картки до поста. Є ще такі які можуть з тим же запитом прийти в чат осбб, робочий, тощо.
Просто наче форум і анонімний а люди чомусь пишуть басні, або історії які пройшли спорчений телефон, то 75+ пенс з десятками тисяч доларів який попадає під фін. мон, і навіть родичів немає, бідолашний.
То знайому монобанк заблокував бо збирала гроші чоловіку на війну.
А як пробуєш дізнатись деталі так
посетитель написав:Слишком далеко вы от народа(с).
Нащо ви в цю тему тоді пишите? Щоб потім людина яка попала під фін. мон випадково, і хоче знайти відповіді на питання, або й не випадково (підтверджен нема, операції фейкові) - теж щоб не могла розібратись в цих баснях?
Читаю, і офігіваю. Людина все міряє по собі. "Все знає", і гадає, що інші теж мусять знати.
Та люди різні.
Про фінмон переважна більшість не те що не знає, а навіть не чула.
Ті хто хоча б щось чули - це хіба що кілька сотень форумчан фінансових форумів, ті хто хоч щось знає - або банківські працівники (і то не факт, що манагери у відділеннях знають щось, окрім 400тис), або ті, кому довелось зіштовхнутись.
І от приходить людина на форум, про фінмон взагалі нічого не знає, а інформації - НУЛЬ!
Замість того, щоб вказати для конкретного банку чітку інформацію, що дозволено: - кількість транзакцій і на які суми, в день, на тиждень, в місяць, за рік, - між картками одного банку, - між картами різних банків, - на рахунок, - з рахунку, (тим більше, що у різних банків різні вимоги, як я зрозумів),
тут починають розповідати якусь чуйню про пости в соцмережах чи чатах. Серйозно?
Що такий пост в соцмережах дасть банку?
Припустимо, пост в соцмережі. В мене для банку - один номер телефона (фінансовий), а для соцмереж, тощо - інший (особистий). Насправді в мене є ще і третій номер (для всяких інтернет помийок), бо навіщо світити свій номер потенційним злодюжкам на інтернет-помийці? Мені що, ще треба доводити банку що у соцмережі - це мій другий номер?
І як довести, що через пост в соцмережі, збирають саме нашим військовим? Може зібрані кошти підуть ворогам? Чи собі на карман? Чи будуть витрачені на наркотики?
І взагалі, про пост в соцмережах можете викреслити і забути. Напишіть чітку інформацію, що дозволено у конкретно взятому банку, а що ні.
По темі, хоч щось, може комусь допоможе: https://delo.ua/finance/finansovyi-moni ... la-425395/[/quote] Загалом в Україні банки здійснюють фінансовий моніторинг при переказі сум понад 400 тис грн від однієї особи іншій. Але під моніторинг безготівкові платежі також можуть потрапити на суму від 30 000 грн та готівкові перекази від 5000 грн.
10/9/9 тому що конкретного кейса тут і не було, був один видуманий пенс, і знайома яка збирала для зсу кошти (ми не знаємо чи було ще щось крім тих зборів з її рахунком, наприклад там могла бути ще карусель).
Або що якщо збираєте то краще створіть пост в соц. мережі, і коли назбираєте гроші, не йдіть знімати їх в банкомат (по можливості), а купіть щось СЕП переказом або оплатіть карткою (не р2р).
Але це не буде мати жодного сенсу бо це все треба робити ДО. Тому поки люди не отримають весь спектр досвіду фін. мону, коли самі навіть мінімалки не мають, а крутять по рахункам сотні тисяч, то до того моменту це все не буде сенсу.
Коли буде живий приклад то можна буде вже людині щось конкретне порадити. Поки що я тут такого не бачив, тому і пости відповідні були.