Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14331434143514361437 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 10:51

Rack писал(а):
  fox767676 писал(а):Не треба йти в айти )))
Є підозра, що то все Айтівци від зайвих конкурентів на майбутньому ринку труда позбавляются :lol:

У 2021 році для мідла вистачило б пару років релевантного досвіду та рівень знань адекватний випускнику іт-бакалаврата. Ніякої давки у передпокоях не було. Який ринок праці на Заході зараз не знаю, але навіть в Україні більшість при справі.

Я в школі не був хакером, компьютера не було, інформатика йшла туго. Ось математика-геометрія дуже добре.
Батьки сдавали кімнату програмісту-студенту, то по модним бутилкам які накопичилися на лоджії було зрозуміло що гроші в ІТ можно заробити.
Але вже напркінці 90-х лунало "всі програми вже написані, що ви робити будете??" )) При навчанні знов же добре йшли дисципліни пов'язані з математикою - алгоритми компютерної графіки та бази даних. Мережи, фронтенд, асемблер йшли туго. Ну то зараз дата інжиниринг на підхваті у хайпового ШІ, якщо є здібність до математики та логіки, то треба йти туди. Це цікаво і прибутково як мінімум.
fox767676

С нами с: 13.06.20
Благодарил (а): 430 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 10:59

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt писал(а):Зара він не актуальний, хочуть Автокад,

Ось тут обидно. Бо автокад це мій профіль був, як проектуальника поверхонь.
Майже не викладали, опанував сам, плюс СOM з VBA для інтеграції з власною аплікухою. Викладачі на захисті аж щелепи відвисли, бо більшість доипломів то униле лайно з дуже опосередкованим відношенням до тематики виишу. Але нікому то не було не потрібно в Україні, пішов до банків бази крутити.
fox767676

С нами с: 13.06.20
Благодарил (а): 430 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:15

BIGor писал(а):
  Rack писал(а):
Є підозра, що то все Айтівци від зайвих конкурентів на майбутньому ринку труда позбавляются :lol:

Насправді ні, вимоги до ІТ спеціалістів ростуть з кожним днем. Глобально у сфері спад. А на заході середній нормальний спеціаліст заробляє +- так само як ІТ-шник (нагадую ще про високі вимоги до ІТ-шників). Тому саме зараз я би не ставив на ІТ.

Ну-ну-ну... а чи впевнені в цьому?
Здається, не видалили мій допис позавчора, де я писав САМЕ НА ЦЮ ТЕМУ І САМЕ ПРО ЦЕ:
- хлопцю 27 років;
- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць - а фактично як він мені сказав - БІЛЬШЕ, бо роботодавець доплачує нашим за те, що НЕ працюють з території України.
Тому сильно я сумніваюсь в тезах вище. Навіть не сумніваюсь: не погоджуюсь.
Бо приклад реальний.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:16

в пілоти (не путати з пілонами)
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:26

flyman писал(а):

в пілоти (не путати з пілонами)

Мову треба вчити. А ви ж читали вище, не хочуть сучасні діти вчити.
Мій син бився головою о двері мого авто, коли їхали на курси англійської:
"Ти в мене крадеш 2 години гри на компʼютері в стрілялки".
Отримував по пиці.
Подіяло: потім читав в оригіналі романи Ayn Rand та в перекладі на англійську (!) - Достоєвського. Останнім мене "вбив" наповал.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:27

fox767676 писал(а):
  Bolt писал(а):Зара він не актуальний, хочуть Автокад,

Ось тут обидно. Бо автокад це мій профіль був, як проектуальника поверхонь.
Майже не викладали, опанував сам, плюс СOM з VBA для інтеграції з власною аплікухою. Викладачі на захисті аж щелепи відвисли, бо більшість доипломів то униле лайно з дуже опосередкованим відношенням до тематики виишу. Але нікому то не було не потрібно в Україні, пішов до банків бази крутити.

Не знаю не робив в Автокад жодного разу, але кажуть що Компас більш під мишку щаточений, а а Автокад більше вручну забивати треба, ну і після того, як довідався про те, що лінії різних типів малюються в Автокад в різних шарах креслення подумав, що ну його нафіг.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:31

Дюрі-бачі писал(а):З курсу в 30-40 студентів важко знайти хоса б 2, яким би можна довірити проект, бо 99% через 2-3 місяців, навіть кращі студенти, попри перспективу подальшого працевлаштування, кидають із закидами "не для того ріс, щоб пахати ЗА КОПІЙКИ (сепедня ЗП трейні)" і вимагають ЗП мідла.

На студентах можна щось пиляти якщо самому над командою сидіти тім/тех лідом та скрам-мастером. Можна до цього ще якогось мідла-синьйора на парт-тайм долучити. Інакше не працюватиме.
І одразу питання. Чи у Вашому ВНЗ хтось викладає хоча б якийсь з фреймворків для Веб-програмування?
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:39

Denik писал(а):Чи у Вашому ВНЗ хтось викладає хоча б якийсь з фреймворків для Веб-програмування?
Звісно. Я сам кілька проєктів як python middle dev за плечами, тому і навчаю (django, Scrapy). А так в нас викладають сеньйори по PHP (Magento, Laravel), JS (MERN або MEVN стек) і C# (ASP, SharePoint). Був ще сеньйор по Spring+Angular, але пішов від нас, відповідно ці дисципліни вже не читаються.
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Вс 29 окт, 2023 12:35, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:48

akurt писал(а):- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.

Оце вже брехня. Якщо хлопцю 27, то вступав він 10 років тому у 2013.
А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих стстем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі. Бо з'явився окремий бакалаврат - напрям "програмна інженерія", який відокремився з напряму "комп'ютерні науки".
  akurt писал(а):- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць

Ще хтось буде кидатись камінням в українську освіту.
Знаю особисто хлопця 2012 року вступу, який вже встиг попрацювати в Гуглі, зараз в нього свій бізнес.
Последний раз редактировалось Denik Вс 29 окт, 2023 13:00, всего редактировалось 1 раз.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:50

Denik писал(а):А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих систем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі.

https://apeps.kpi.ua/specialty_program

Denik писал(а):Ще хтось буде кидатись камінням в українську освіту.

Я буду кидатись.
Система була б в рази краща, якщо б давала нормальне матеріальне забезпечення. Зараз зарплати смішні (в доцента 400$, в асистента-початківця - 200$), що приводить до того, що половина кадрів просто просиджує штани (читає одні й ті ж лекції десятки років), а інша частина - паралельно заробляє гроші і тому не має часу якісно працювати із студентами.
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Вс 29 окт, 2023 11:56, всего редактировалось 2 раз(а).
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
  #<1 ... 14331434143514361437 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 0
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама