Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14331434143514361437 ... 2917>
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 11:51

Rack написав:
  fox767676 написав:Не треба йти в айти )))
Є підозра, що то все Айтівци від зайвих конкурентів на майбутньому ринку труда позбавляются :lol:

У 2021 році для мідла вистачило б пару років релевантного досвіду та рівень знань адекватний випускнику іт-бакалаврата. Ніякої давки у передпокоях не було. Який ринок праці на Заході зараз не знаю, але навіть в Україні більшість при справі.

Я в школі не був хакером, компьютера не було, інформатика йшла туго. Ось математика-геометрія дуже добре.
Батьки сдавали кімнату програмісту-студенту, то по модним бутилкам які накопичилися на лоджії було зрозуміло що гроші в ІТ можно заробити.
Але вже напркінці 90-х лунало "всі програми вже написані, що ви робити будете??" )) При навчанні знов же добре йшли дисципліни пов'язані з математикою - алгоритми компютерної графіки та бази даних. Мережи, фронтенд, асемблер йшли туго. Ну то зараз дата інжиниринг на підхваті у хайпового ШІ, якщо є здібність до математики та логіки, то треба йти туди. Це цікаво і прибутково як мінімум.
fox767676

Подякував: 398 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 11:59

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt написав:Зара він не актуальний, хочуть Автокад,

Ось тут обидно. Бо автокад це мій профіль був, як проектуальника поверхонь.
Майже не викладали, опанував сам, плюс СOM з VBA для інтеграції з власною аплікухою. Викладачі на захисті аж щелепи відвисли, бо більшість доипломів то униле лайно з дуже опосередкованим відношенням до тематики виишу. Але нікому то не було не потрібно в Україні, пішов до банків бази крутити.
fox767676

Подякував: 398 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:15

BIGor написав:
  Rack написав:
Є підозра, що то все Айтівци від зайвих конкурентів на майбутньому ринку труда позбавляются :lol:

Насправді ні, вимоги до ІТ спеціалістів ростуть з кожним днем. Глобально у сфері спад. А на заході середній нормальний спеціаліст заробляє +- так само як ІТ-шник (нагадую ще про високі вимоги до ІТ-шників). Тому саме зараз я би не ставив на ІТ.

Ну-ну-ну... а чи впевнені в цьому?
Здається, не видалили мій допис позавчора, де я писав САМЕ НА ЦЮ ТЕМУ І САМЕ ПРО ЦЕ:
- хлопцю 27 років;
- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць - а фактично як він мені сказав - БІЛЬШЕ, бо роботодавець доплачує нашим за те, що НЕ працюють з території України.
Тому сильно я сумніваюсь в тезах вище. Навіть не сумніваюсь: не погоджуюсь.
Бо приклад реальний.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:16

в пілоти (не путати з пілонами)
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:26

flyman написав:

в пілоти (не путати з пілонами)

Мову треба вчити. А ви ж читали вище, не хочуть сучасні діти вчити.
Мій син бився головою о двері мого авто, коли їхали на курси англійської:
"Ти в мене крадеш 2 години гри на компʼютері в стрілялки".
Отримував по пиці.
Подіяло: потім читав в оригіналі романи Ayn Rand та в перекладі на англійську (!) - Достоєвського. Останнім мене "вбив" наповал.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:27

fox767676 написав:
  Bolt написав:Зара він не актуальний, хочуть Автокад,

Ось тут обидно. Бо автокад це мій профіль був, як проектуальника поверхонь.
Майже не викладали, опанував сам, плюс СOM з VBA для інтеграції з власною аплікухою. Викладачі на захисті аж щелепи відвисли, бо більшість доипломів то униле лайно з дуже опосередкованим відношенням до тематики виишу. Але нікому то не було не потрібно в Україні, пішов до банків бази крутити.

Не знаю не робив в Автокад жодного разу, але кажуть що Компас більш під мишку щаточений, а а Автокад більше вручну забивати треба, ну і після того, як довідався про те, що лінії різних типів малюються в Автокад в різних шарах креслення подумав, що ну його нафіг.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:31

Дюрі-бачі написав:З курсу в 30-40 студентів важко знайти хоса б 2, яким би можна довірити проект, бо 99% через 2-3 місяців, навіть кращі студенти, попри перспективу подальшого працевлаштування, кидають із закидами "не для того ріс, щоб пахати ЗА КОПІЙКИ (сепедня ЗП трейні)" і вимагають ЗП мідла.

На студентах можна щось пиляти якщо самому над командою сидіти тім/тех лідом та скрам-мастером. Можна до цього ще якогось мідла-синьйора на парт-тайм долучити. Інакше не працюватиме.
І одразу питання. Чи у Вашому ВНЗ хтось викладає хоча б якийсь з фреймворків для Веб-програмування?
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:39

Denik написав:Чи у Вашому ВНЗ хтось викладає хоча б якийсь з фреймворків для Веб-програмування?
Звісно. Я сам кілька проєктів як python middle dev за плечами, тому і навчаю (django, Scrapy). А так в нас викладають сеньйори по PHP (Magento, Laravel), JS (MERN або MEVN стек) і C# (ASP, SharePoint). Був ще сеньйор по Spring+Angular, але пішов від нас, відповідно ці дисципліни вже не читаються.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 29 жов, 2023 13:35, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:48

akurt написав:- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.

Оце вже брехня. Якщо хлопцю 27, то вступав він 10 років тому у 2013.
А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих стстем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі. Бо з'явився окремий бакалаврат - напрям "програмна інженерія", який відокремився з напряму "комп'ютерні науки".
  akurt написав:- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць

Ще хтось буде кидатись камінням в українську освіту.
Знаю особисто хлопця 2012 року вступу, який вже встиг попрацювати в Гуглі, зараз в нього свій бізнес.
Востаннє редагувалось Denik в Нед 29 жов, 2023 14:00, всього редагувалось 1 раз.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:50

Denik написав:А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих систем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі.

https://apeps.kpi.ua/specialty_program

Denik написав:Ще хтось буде кидатись камінням в українську освіту.

Я буду кидатись.
Система була б в рази краща, якщо б давала нормальне матеріальне забезпечення. Зараз зарплати смішні (в доцента 400$, в асистента-початківця - 200$), що приводить до того, що половина кадрів просто просиджує штани (читає одні й ті ж лекції десятки років), а інша частина - паралельно заробляє гроші і тому не має часу якісно працювати із студентами.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 29 жов, 2023 12:56, всього редагувалось 2 разів.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 14331434143514361437 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість