Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14341435143614371438 ... 2917>
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 12:54

Re: Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі написав:Звісно. Я сам кілька проєктів як python meddle dev за плечами, тому і навчаю (django, Scrapy). А так в нас викладають сеньйори по PHP (Magento, Laravel), JS (MERN або MEVN стек) і C# (ASP, SharePoint). Був ще сеньйор по Spring+Angular, але пішов від нас, відповідно ці дисципліни вже не читаються.

В цьому і плюс української освіти. Бо в тому ж MIT від викладачів вимагатимуть індекс цитованості і всяку іншу псевдонаукову херню. Бо вся справжня наука в IT під NDA в рамках великих чи не дуже фірм.
З іншого боку, що й сіньйор по Angular/ Spring пішов скоріше за все тому, що від нього стали вимагати Вимоги МОУ до науково-педагогічних працівників (всякі публікації хоча б категорії Б, підручники, конференції та інше).
Саме тому я жаліюсь на те - що наука та вища освіта стає "річчю в собі".
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:00

Denik написав:В цьому і плюс української освіти. Бо в тому ж MIT від викладачів вимагатимуть індекс цитованості і всяку іншу псевдонаукову херню. Бо вся справжня наука в IT під NDA в рамках великих чи не дуже фірм.
З іншого боку, що й сіньйор по Angular/ Spring пішов скоріше за все тому, що від нього стали вимагати Вимоги МОУ до науково-педагогічних працівників (всякі публікації хоча б категорії Б, підручники, конференції та інше).

Ну я обрав не шлях ІТ-шника, а шлях грантопила, саме тому, що можна легко накрутити наукометричні показники.
А колега пішов від нас тому, що з'явилась можливість виїхати за кордон.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Нед 29 жов, 2023 13:00, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:00

Дюрі-бачі написав:
  Denik написав:А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих систем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі.

https://apeps.kpi.ua/specialty_program

А зайти трохи далі і подивитися тут
https://apeps.kpi.ua/opponp
Там програма 2021 року лежить. Тепер спеціальність називається.

Інженерія програмного забезпечення інтелектуальних кібер-фізичних систем в енергетиці.
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:04

Denik Освітню програму можна називати як хочеш, не обов'язково так, як спеціальність.
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:07

Дюрі-бачі написав:Denik Освітню програму можна називати як хочеш, не обов'язково так, як спеціальність.

спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»
Denik

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:08

Denik написав:
  Дюрі-бачі написав:Звісно. Я сам кілька проєктів як python meddle dev за плечами, тому і навчаю (django, Scrapy). А так в нас викладають сеньйори по PHP (Magento, Laravel), JS (MERN або MEVN стек) і C# (ASP, SharePoint). Був ще сеньйор по Spring+Angular, але пішов від нас, відповідно ці дисципліни вже не читаються.

В цьому і плюс української освіти. Бо в тому ж MIT від викладачів вимагатимуть індекс цитованості і всяку іншу псевдонаукову херню. Бо вся справжня наука в IT під NDA в рамках великих чи не дуже фірм.

Не так, в США є два напрями: освіта (вести заняття), наука (пиляти гранти). Від викладача вимагаються вміти викладати (ясно, що не керамічну плитку, якщо це не будівельний калідж з викладання плитки)
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:08

Bolt написав:
  Shaman написав:
  Дюрі-бачі написав:rjkz про нове покоління студентів вже писав: кидають роботу, навіть в ІТ. З курсу в 30-40 студентів важко знайти хоса б 2, яким би можна довірити проект, бо 99% через 2-3 місяців, навіть кращі студенти, попри перспективу подальшого працевлаштування, кидають із закидами "не для того ріс, щоб пахати ЗА КОПІЙКИ (сепедня ЗП трейні)" і вимагають ЗП мідла.
Щодо Ютюба і красивого життя, то приїхав в університет помічник депутата на Лексусі LX, так там ціла черга була сфоткатись і потім запостити "я в Лексусі". Для них важливіше красива картинка, ніж реальність

що ж ви їх так вчите?

Просто справжні специ не підуть викладати. Навіщо, якщо можна ІТішити за інші гроші?! В мене одногрупник був. Тупий, як двері. Часто питався в мене, як курсачі робити. Що не завадило йому з червоним дипломом закінчити Полутех. І оскільки, в нього там колись працював тато прилаштувався на кафедру САПР, де він викладає вже не зовсім актуальний Компас.
Якось натрапив на такій сайт :
https://studzona.com/teacher
Знайшов про нього відгуки, довго ржав.
Щось типу:"Прилаштували тупого синішу бабло зі с студентів косити
"
І тп.
Десь так і є. Не хочеться нікого образити, але за рідкісними виключеннями викладати в універах йдуть ті, хто не зміг себе реалізувати в професії.
Як виключення бувають дохтори що пішли в науку вже після того, як чимало досягли, і для яких це не основний заробіток
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:17

Denik написав:
  akurt написав:- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.

Оце вже брехня. Якщо клопцю 27, то вствупав він 10 років тому у 2013.
А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих стстем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі. Бо з'явився окремий бакалаврат - напрям "програмна інженерія", який відокремився з напряму "комп'ютерні науки".
  akurt написав:- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць

Ще хтось буде кидатись камінням в українську освіту.
Знаю особисто хлопця 2012 року вступу, який вже встиг попрацювати в Гуглі, зараз в нього свій бізнес.

Може колись і була, сумніваюся, що в даний момент.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:17

flyman написав:Не так, в США є два напрями: освіта (вести заняття), наука (пиляти гранти). Від викладача вимагаються вміти викладати (ясно, що не керамічну плитку, якщо це не будівельний калідж з викладання плитки)

В нас теж пробують щось таке зробити https://ips.ligazakon.net/document/JI09724A?an=16, але ИМХО є ряд дисциплін, в яких, якщо ти не крутишся в певних колах конференцій, публікацій і т.д., то будеш розповідати студентам про сферичного коня у вакуумі, якого ти бачив тільки в підручнику.
ИМХО. якісна вища освіта неможлива без "наукових шкіл" (проффесор-постдоки-аспіранти-студенти).
І саме наявність тих, хто і проводить дослідження і ділиться результатами зі студентам, відрізняє університет від коледжу (ПТУ)
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 13:36

akurt написав:
  BIGor написав:
  Rack написав:Є підозра, що то все Айтівци від зайвих конкурентів на майбутньому ринку труда позбавляются :lol:

Насправді ні, вимоги до ІТ спеціалістів ростуть з кожним днем. Глобально у сфері спад. А на заході середній нормальний спеціаліст заробляє +- так само як ІТ-шник (нагадую ще про високі вимоги до ІТ-шників). Тому саме зараз я би не ставив на ІТ.

Ну-ну-ну... а чи впевнені в цьому?
Здається, не видалили мій допис позавчора, де я писав САМЕ НА ЦЮ ТЕМУ І САМЕ ПРО ЦЕ:
- хлопцю 27 років;
- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць - а фактично як він мені сказав - БІЛЬШЕ, бо роботодавець доплачує нашим за те, що НЕ працюють з території України.
Тому сильно я сумніваюсь в тезах вище. Навіть не сумніваюсь: не погоджуюсь.
Бо приклад реальний.

Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 14341435143614371438 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей