Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14371438143914401441 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 15:10

Re: Еміграція, заробітчанство

Gastarbaiter писал(а):А що з економічною освітою? А то таке враження, що тут філіал DOU, а не фінансовий форум.
За профільну важко щось сказати, але от загальна економічна освіта пересічного (суджу пор собі й оточенні) нижче дна.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 988 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 15:20

Faceless писал(а):Пільгову можна було взяти до 2008 включно :)
😊

В 2008 навіть зеро ставка під валютну іпотеку і той рівень цін то було страшна підстава. Зовсім іншна справа в 2002 нова цегла в прицентралі па500
fox767676

С нами с: 13.06.20
Благодарил (а): 430 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 15:24

Re: Еміграція, заробітчанство

fox767676 писал(а):
  Faceless писал(а):Пільгову можна було взяти до 2008 включно :)

В 2008 навіть зеро ставка під валютну іпотеку і той рівень цін то було страшна підстава. Зовсім іншна справа в 2002 нова цегла в прицентралі па500
Ще цікавіші історії були про кредити "для своїх" в кінці 90х, фактично під нульову ставку
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 15:55

Bolt писал(а):Зараз на психологів модно вчитись. На них вчать в кожній дупі. Що якби натякає...

Моя старшая дочь на 4м курсе в КУШевченко на психологии. Выехала с матерью в Италию, на лето устроилась на одном альпийском курорте в ресторан официанткой...приезжала ко мне месяц назад, на мои попытки заговорить о трудоустройстве по специальности ответ был один и тот же - пап, ну куда я сейчас устроюсь? В соц. службу на 8тыс грн? Или начинающим HR-ром на 12-15 в лучшем случае?.. А там по фану 1.5 -1.8 К Евро - жилье, кормят еще и куча молодежных фестов и прочих атрибутов современной молодежной тусовочной жизни на стыке границ Франции-Швейцарии-Италии.
------------------
Мне главное, чтоб тебе было хорошо, доча :roll:
----------------
Rack

С нами с: 29.01.09
Благодарил (а): 57 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:14

BIGor писал(а):
  akurt писал(а):
  BIGor писал(а):Насправді ні, вимоги до ІТ спеціалістів ростуть з кожним днем. Глобально у сфері спад. А на заході середній нормальний спеціаліст заробляє +- так само як ІТ-шник (нагадую ще про високі вимоги до ІТ-шників). Тому саме зараз я би не ставив на ІТ.

Ну-ну-ну... а чи впевнені в цьому?
Здається, не видалили мій допис позавчора, де я писав САМЕ НА ЦЮ ТЕМУ І САМЕ ПРО ЦЕ:
- хлопцю 27 років;
- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць - а фактично як він мені сказав - БІЛЬШЕ, бо роботодавець доплачує нашим за те, що НЕ працюють з території України.
Тому сильно я сумніваюсь в тезах вище. Навіть не сумніваюсь: не погоджуюсь.
Бо приклад реальний.

Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:16

Shaman писал(а):ви ж перебільшуєте й розумієте це ;) на військовій гілці лише половина спілкується українською - чи за вашою логікою вони всі націоналісти? :D

це лише в Україні така чудасія з мовами. гадаю в тому ж США в чатах спілкуються англійською, навіть ті, кому зручніше іспанською. але там зрозуміло. в Німеччині те ж нема питань, що розмовляти треба німецькою, а не турецькою чи арабською. й лише в Україні не все так однозначно 8)

треба чекати, оскільки зараз живемо довше, то можливо й не 40 років.

Скажу тільки одне: з моєї точки зору мова це не головне. І те, що перегнули палицю з мовними законами, зробило для держави, людей та зовнішнього іміджу України набагато більше шкоди, ніж користі. Швеція, Швейцарія, Бельгія, Канада та багато інших живуть спокійно з двома мовами. Про іспанський в США вже писали, і я підтверджую: в наших краях (невелике містечко у примісті Вашінгтону) теж існує свого роду двомовність.
Щойно жінка здавала аналізи, викликають англійською та іспанською мовами.
Україна теж є багатонаціональною країною.

І навіть у Ізраїлі до недавнього часу арабська мова була другою державною, і ніхто там не зриває арабоязичні надписи навіть в умовах війн, що тривають 75 років. Цей останній приклад нічого вам не говорить?
Последний раз редактировалось Starikan Вс 29 окт, 2023 21:30, всего редактировалось 1 раз.
Starikan
2

С нами с: 12.10.11
Благодарил (а): 2618 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:17

Дюрі-бачі писал(а):
  BIGor писал(а):Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.
ІТ - це надбудова над реальною економікою. Тому, щоб було для кого пилити сайти потрібно, щоб заводи працювали, торгівля процвітала. А за облікових ставок 5-6% в доларі - це фантастика

як то все буде реальний сектор без ІТ, на шкапах та віслюках?
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:24

Bolt писал(а):Зараз на психологів модно вчитись. На них вчать в кожній дупі. Що якби натякає...

З псіхінь і сєксінь кар"єра в паслінь та інших багінь карабельних саснінь.
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:31

flyman писал(а):
  BIGor писал(а):Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:38

BIGor писал(а):
  flyman писал(а):
  BIGor писал(а):Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.

Болгарія 10%, Грузія 1% .. хай піднімають.
Тільки не думаю, що тут буде нова чи Іспанія/Португалія.
Дія це Франкнштейн породжений згвалтованим КЗпП.
Последний раз редактировалось flyman Вс 29 окт, 2023 16:41, всего редактировалось 1 раз.
flyman

1
4
  #<1 ... 14371438143914401441 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама