Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14341435143614371438 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 11:54

Re: Еміграція, заробітчанство

Дюрі-бачі писал(а):Звісно. Я сам кілька проєктів як python meddle dev за плечами, тому і навчаю (django, Scrapy). А так в нас викладають сеньйори по PHP (Magento, Laravel), JS (MERN або MEVN стек) і C# (ASP, SharePoint). Був ще сеньйор по Spring+Angular, але пішов від нас, відповідно ці дисципліни вже не читаються.

В цьому і плюс української освіти. Бо в тому ж MIT від викладачів вимагатимуть індекс цитованості і всяку іншу псевдонаукову *****. Бо вся справжня наука в IT під NDA в рамках великих чи не дуже фірм.
З іншого боку, що й сіньйор по Angular/ Spring пішов скоріше за все тому, що від нього стали вимагати Вимоги МОУ до науково-педагогічних працівників (всякі публікації хоча б категорії Б, підручники, конференції та інше).
Саме тому я жаліюсь на те - що наука та вища освіта стає "річчю в собі".
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:00

Denik писал(а):В цьому і плюс української освіти. Бо в тому ж MIT від викладачів вимагатимуть індекс цитованості і всяку іншу псевдонаукову *****. Бо вся справжня наука в IT під NDA в рамках великих чи не дуже фірм.
З іншого боку, що й сіньйор по Angular/ Spring пішов скоріше за все тому, що від нього стали вимагати Вимоги МОУ до науково-педагогічних працівників (всякі публікації хоча б категорії Б, підручники, конференції та інше).

Ну я обрав не шлях ІТ-шника, а шлях грантопила, саме тому, що можна легко накрутити наукометричні показники.
А колега пішов від нас тому, що з'явилась можливість виїхати за кордон.
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Вс 29 окт, 2023 12:00, всего редактировалось 1 раз.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 987 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:00

Дюрі-бачі писал(а):
  Denik писал(а):А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих систем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі.

https://apeps.kpi.ua/specialty_program

А зайти трохи далі і подивитися тут
https://apeps.kpi.ua/opponp
Там програма 2021 року лежить. Тепер спеціальність називається.

Інженерія програмного забезпечення інтелектуальних кібер-фізичних систем в енергетиці.
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:04

Denik Освітню програму можна називати як хочеш, не обов'язково так, як спеціальність.
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:07

Дюрі-бачі писал(а):Denik Освітню програму можна називати як хочеш, не обов'язково так, як спеціальність.

спеціальності 121 «Інженерія програмного забезпечення»
Denik

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:08

Denik писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):Звісно. Я сам кілька проєктів як python meddle dev за плечами, тому і навчаю (django, Scrapy). А так в нас викладають сеньйори по PHP (Magento, Laravel), JS (MERN або MEVN стек) і C# (ASP, SharePoint). Був ще сеньйор по Spring+Angular, але пішов від нас, відповідно ці дисципліни вже не читаються.

В цьому і плюс української освіти. Бо в тому ж MIT від викладачів вимагатимуть індекс цитованості і всяку іншу псевдонаукову *****. Бо вся справжня наука в IT під NDA в рамках великих чи не дуже фірм.

Не так, в США є два напрями: освіта (вести заняття), наука (пиляти гранти). Від викладача вимагаються вміти викладати (ясно, що не керамічну плитку, якщо це не будівельний калідж з викладання плитки)
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:08

Bolt писал(а):
  Shaman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):rjkz про нове покоління студентів вже писав: кидають роботу, навіть в ІТ. З курсу в 30-40 студентів важко знайти хоса б 2, яким би можна довірити проект, бо 99% через 2-3 місяців, навіть кращі студенти, попри перспективу подальшого працевлаштування, кидають із закидами "не для того ріс, щоб пахати ЗА КОПІЙКИ (сепедня ЗП трейні)" і вимагають ЗП мідла.
Щодо Ютюба і красивого життя, то приїхав в університет помічник депутата на Лексусі LX, так там ціла черга була сфоткатись і потім запостити "я в Лексусі". Для них важливіше красива картинка, ніж реальність

що ж ви їх так вчите?

Просто справжні специ не підуть викладати. Навіщо, якщо можна ІТішити за інші гроші?! В мене одногрупник був. Тупий, як двері. Часто питався в мене, як курсачі робити. Що не завадило йому з червоним дипломом закінчити Полутех. І оскільки, в нього там колись працював тато прилаштувався на кафедру САПР, де він викладає вже не зовсім актуальний Компас.
Якось натрапив на такій сайт :
https://studzona.com/teacher
Знайшов про нього відгуки, довго ржав.
Щось типу:"Прилаштували тупого синішу бабло зі с студентів косити
"
І тп.
Десь так і є. Не хочеться нікого образити, але за рідкісними виключеннями викладати в універах йдуть ті, хто не зміг себе реалізувати в професії.
Як виключення бувають дохтори що пішли в науку вже після того, як чимало досягли, і для яких це не основний заробіток
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:17

Denik писал(а):
  akurt писал(а):- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.

Оце вже брехня. Якщо клопцю 27, то вствупав він 10 років тому у 2013.
А спеціальності "програмне забезпечення автоматизованих стстем" немає з 2012 як в бакалавраті так і в магістратурі. Бо з'явився окремий бакалаврат - напрям "програмна інженерія", який відокремився з напряму "комп'ютерні науки".
  akurt писал(а):- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць

Ще хтось буде кидатись камінням в українську освіту.
Знаю особисто хлопця 2012 року вступу, який вже встиг попрацювати в Гуглі, зараз в нього свій бізнес.

Може колись і була, сумніваюся, що в даний момент.
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:17

flyman писал(а):Не так, в США є два напрями: освіта (вести заняття), наука (пиляти гранти). Від викладача вимагаються вміти викладати (ясно, що не керамічну плитку, якщо це не будівельний калідж з викладання плитки)

В нас теж пробують щось таке зробити https://ips.ligazakon.net/document/JI09724A?an=16, але ИМХО є ряд дисциплін, в яких, якщо ти не крутишся в певних колах конференцій, публікацій і т.д., то будеш розповідати студентам про сферичного коня у вакуумі, якого ти бачив тільки в підручнику.
ИМХО. якісна вища освіта неможлива без "наукових шкіл" (проффесор-постдоки-аспіранти-студенти).
І саме наявність тих, хто і проводить дослідження і ділиться результатами зі студентам, відрізняє університет від коледжу (ПТУ)
Дюрі-бачі

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 12:36

akurt писал(а):
  BIGor писал(а):
  Rack писал(а):Є підозра, що то все Айтівци від зайвих конкурентів на майбутньому ринку труда позбавляются :lol:

Насправді ні, вимоги до ІТ спеціалістів ростуть з кожним днем. Глобально у сфері спад. А на заході середній нормальний спеціаліст заробляє +- так само як ІТ-шник (нагадую ще про високі вимоги до ІТ-шників). Тому саме зараз я би не ставив на ІТ.

Ну-ну-ну... а чи впевнені в цьому?
Здається, не видалили мій допис позавчора, де я писав САМЕ НА ЦЮ ТЕМУ І САМЕ ПРО ЦЕ:
- хлопцю 27 років;
- сільська школа дуже далеко від обласного центра, "Золота медаль".
- нормальний в ті часи університет - спеціальність "Програмне забезпечення автоматизованих систем": бакалавр, потім там же - магістр.
- майже відразу - а точніше вже на 3-4 курсах - робота на закордонних роботодавців.
- в 25 років своє авто, квартира в оренді - правда, не дешева - по 25 000 гривень віддавав нашим орендодавцям.
- робота на канадського роботодавця;
- зараз живе у Варшаві та не жартую - зарплатня в 8000 доларів на місяць - а фактично як він мені сказав - БІЛЬШЕ, бо роботодавець доплачує нашим за те, що НЕ працюють з території України.
Тому сильно я сумніваюсь в тезах вище. Навіть не сумніваюсь: не погоджуюсь.
Бо приклад реальний.

Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
  #<1 ... 14341435143614371438 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама