Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14381439144014411442 ... 2917>
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:41

Faceless написав:
Gastarbaiter написав:А що з економічною освітою? А то таке враження, що тут філіал DOU, а не фінансовий форум.
Чимало звідти перетікло в ІТ свого часу, от таке й враження

Доходи в ІТ в рази більші, а напрягу - менше (я би сказав стресу і відповідальності в сотні рази менше).
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:44

flyman написав:
  BIGor написав:
  flyman написав:Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.

Болгарія 10%, Грузія 1% .. хай піднімають.
Тільки не думаю, що тут буде нова чи Іспанія/Португалія.
Дія це Франкнштейн породжений згвалтованим КЗпП.

Болгарія - стрємна країна - є знайомі звідти, а от Грузія - партнери і союзники Рашки, навряд чи хтось адекватний туди зараз поїде жити і платити податки.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:53

flyman написав:Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.

Звісно, укр ФОП.
А 8 чи 5 - ви легко могли б і без моєї допомоги вірно та швидко порахувати:
припустимо, заходить 1000 доларів і купуються на них uah бо вибору usd лишити немає.
36600uah треба назад в usd поміняти і курс різний, гаприклад, в mono можна купити по 37.44 за долар.
Тобто по фіналу отримуєте вже 977usd.
Таким чином втрата складає близько 2,5%.
Або з 8000$ зовсім зовсім не 5000$.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:57

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Кажется, я когда-то писал на форуме, может даже на этой ветке, не помню точно, что когда в 2015 году пришел к выводу, что большой войне в Украине быть, то ошибся со сценарием.
В моем представлении было, что большая война вспыхнет на БВ, а потом начнутся беспорядки в Европе, в которых увязнет ЕС и раша, которая все это инспирирует, нападет на Украину, а Западу тупо будет уже не до Украины.
Судя по всему, детали этого сценария всплывают в другой последовательности.
Турция сошла с ума.
Это вторая по силе армия НАТО.
Не надо иметь много ума, чтобы понять, что раша также стоит за террористической атакой на Израиль. Собственно, в Израиле это уже поняли и дали понять, что раше это не простят.
Но похоже ситуация начинает приобретать формы раздела на лагеря.
Такого я не предполагал.
Боюсь сказать, но, реально, я-бы сейчас искал другой глобус.
Мы в шаге от глобальной войны.

Не треба переоцінювати ситуацію з Туреччиною. Ердоган не збирається на моменті воювати з Ізраілем. Та іран по факту теж.
Глобальна війна - то на Індію та Китай треба дивитися. По факту там при владі не менші дятли аніж Ердоган.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 17:59

Rack написав:
  Bolt написав:Зараз на психологів модно вчитись. На них вчать в кожній дупі. Що якби натякає...

Моя старшая дочь на 4м курсе в КУШевченко на психологии. Выехала с матерью в Италию, на лето устроилась на одном альпийском курорте в ресторан официанткой...приезжала ко мне месяц назад, на мои попытки заговорить о трудоустройстве по специальности ответ был один и тот же - пап, ну куда я сейчас устроюсь? В соц. службу на 8тыс грн? Или начинающим HR-ром на 12-15 в лучшем случае?.. А там по фану 1.5 -1.8 К Евро - жилье, кормят еще и куча молодежных фестов и прочих атрибутов современной молодежной тусовочной жизни на стыке границ Франции-Швейцарии-Италии.
------------------
Мне главное, чтоб тебе было хорошо, доча :roll:
----------------

У меня сестра по бате выучилась на окулиста, с боями пристроили во Львове в поликлинику на пол ставки на копейки+начинающих не очень благодарят😉. Пошла на какие-то курсы психологии (гештальта). Сейчас мозки вправляет онлайн за 30€/час.В Италии сейчас сидит. Вроде пристроиоась на швейцарцев работать, типа оказание психологической помощи украинским беженцам. Укр. беженцам на это пох, их турбують совершенно другие проблеммы. Но окладик, тем не менее, капает😎
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 18:00

akurt написав:

Звісно, укр ФОП.
А 8 чи 5 - ви легко могли б і без моєї допомоги вірно та швидко порахувати:
припустимо, заходить 1000 доларів і купуються на них uah бо вибору usd лишити немає.
36600uah треба назад в usd поміняти і курс різний, гаприклад, в mono можна купити по 37.44 за долар.
Тобто по фіналу отримуєте вже 977usd.
Таким чином втрата складає близько 2,5%.
Або з 8000$ зовсім зовсім не 5000$.

Половину 22 року втрата складала до 25%. Тобто з 8 тисяч до двох тисяч тільки втрати на курсі валют.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 18:03

flyman написав:
  Дюрі-бачі написав:
  BIGor написав:Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.
ІТ - це надбудова над реальною економікою. Тому, щоб було для кого пилити сайти потрібно, щоб заводи працювали, торгівля процвітала. А за облікових ставок 5-6% в доларі - це фантастика

як то все буде реальний сектор без ІТ, на шкапах та віслюках?

Якось без такою розгалуженою галузі ІТ раніше, ракети в космос запускали.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 18:04

BIGor написав:
  flyman написав:
  BIGor написав:Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.
Дивно, що у вас за вибірка, але загалом на Дію Сіті дуже неохоче переходять, навіть в компаніях, що її ніби пропагують. В тому ж ЕПАМ - дуже мало перейшло. Частина перейшли в ДСіті тільки щоб мати можливість отримати бронь
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 18:06

BIGor написав:
  Faceless написав:
Gastarbaiter написав:А що з економічною освітою? А то таке враження, що тут філіал DOU, а не фінансовий форум.
Чимало звідти перетікло в ІТ свого часу, от таке й враження

Доходи в ІТ в рази більші, а напрягу - менше (я би сказав стресу і відповідальності в сотні рази менше).

З доходами все дуже умовно, в тих же банках теж можна заробляти кілька куо. Просто ємність ринку в ІТ куди більша
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 29 жов, 2023 18:10

Bolt написав:
  flyman написав:
  Дюрі-бачі написав: ІТ - це надбудова над реальною економікою. Тому, щоб було для кого пилити сайти потрібно, щоб заводи працювали, торгівля процвітала. А за облікових ставок 5-6% в доларі - це фантастика

як то все буде реальний сектор без ІТ, на шкапах та віслюках?

Якось без такою розгалуженою галузі ІТ раніше, ракети в космос запускали.

Ага, пускали https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D-1
BIGor

Профіль

1
  #<1 ... 14381439144014411442 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему