Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14381439144014411442 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:41

Faceless писал(а):
Gastarbaiter писал(а):А що з економічною освітою? А то таке враження, що тут філіал DOU, а не фінансовий форум.
Чимало звідти перетікло в ІТ свого часу, от таке й враження

Доходи в ІТ в рази більші, а напрягу - менше (я би сказав стресу і відповідальності в сотні рази менше).
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:44

flyman писал(а):
  BIGor писал(а):
  flyman писал(а):Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.

Болгарія 10%, Грузія 1% .. хай піднімають.
Тільки не думаю, що тут буде нова чи Іспанія/Португалія.
Дія це Франкнштейн породжений згвалтованим КЗпП.

Болгарія - стрємна країна - є знайомі звідти, а от Грузія - партнери і союзники Рашки, навряд чи хтось адекватний туди зараз поїде жити і платити податки.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:53

flyman писал(а):Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.

Звісно, укр ФОП.
А 8 чи 5 - ви легко могли б і без моєї допомоги вірно та швидко порахувати:
припустимо, заходить 1000 доларів і купуються на них uah бо вибору usd лишити немає.
36600uah треба назад в usd поміняти і курс різний, гаприклад, в mono можна купити по 37.44 за долар.
Тобто по фіналу отримуєте вже 977usd.
Таким чином втрата складає близько 2,5%.
Або з 8000$ зовсім зовсім не 5000$.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:57

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz писал(а):Кажется, я когда-то писал на форуме, может даже на этой ветке, не помню точно, что когда в 2015 году пришел к выводу, что большой войне в Украине быть, то ошибся со сценарием.
В моем представлении было, что большая война вспыхнет на БВ, а потом начнутся беспорядки в Европе, в которых увязнет ЕС и раша, которая все это инспирирует, нападет на Украину, а Западу тупо будет уже не до Украины.
Судя по всему, детали этого сценария всплывают в другой последовательности.
Турция сошла с ума.
Это вторая по силе армия НАТО.
Не надо иметь много ума, чтобы понять, что раша также стоит за террористической атакой на Израиль. Собственно, в Израиле это уже поняли и дали понять, что раше это не простят.
Но похоже ситуация начинает приобретать формы раздела на лагеря.
Такого я не предполагал.
Боюсь сказать, но, реально, я-бы сейчас искал другой глобус.
Мы в шаге от глобальной войны.

Не треба переоцінювати ситуацію з Туреччиною. Ердоган не збирається на моменті воювати з Ізраілем. Та іран по факту теж.
Глобальна війна - то на Індію та Китай треба дивитися. По факту там при владі не менші дятли аніж Ердоган.
Denik

С нами с: 23.02.09
Благодарил (а): 694 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 16:59

Rack писал(а):
  Bolt писал(а):Зараз на психологів модно вчитись. На них вчать в кожній дупі. Що якби натякає...

Моя старшая дочь на 4м курсе в КУШевченко на психологии. Выехала с матерью в Италию, на лето устроилась на одном альпийском курорте в ресторан официанткой...приезжала ко мне месяц назад, на мои попытки заговорить о трудоустройстве по специальности ответ был один и тот же - пап, ну куда я сейчас устроюсь? В соц. службу на 8тыс грн? Или начинающим HR-ром на 12-15 в лучшем случае?.. А там по фану 1.5 -1.8 К Евро - жилье, кормят еще и куча молодежных фестов и прочих атрибутов современной молодежной тусовочной жизни на стыке границ Франции-Швейцарии-Италии.
------------------
Мне главное, чтоб тебе было хорошо, доча :roll:
----------------

У меня сестра по бате выучилась на окулиста, с боями пристроили во Львове в поликлинику на пол ставки на копейки+начинающих не очень благодарят😉. Пошла на какие-то курсы психологии (гештальта). Сейчас мозки вправляет онлайн за 30€/час.В Италии сейчас сидит. Вроде пристроиоась на швейцарцев работать, типа оказание психологической помощи украинским беженцам. Укр. беженцам на это пох, их турбують совершенно другие проблеммы. Но окладик, тем не менее, капает😎
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 17:00

akurt писал(а):

Звісно, укр ФОП.
А 8 чи 5 - ви легко могли б і без моєї допомоги вірно та швидко порахувати:
припустимо, заходить 1000 доларів і купуються на них uah бо вибору usd лишити немає.
36600uah треба назад в usd поміняти і курс різний, гаприклад, в mono можна купити по 37.44 за долар.
Тобто по фіналу отримуєте вже 977usd.
Таким чином втрата складає близько 2,5%.
Або з 8000$ зовсім зовсім не 5000$.

Половину 22 року втрата складала до 25%. Тобто з 8 тисяч до двох тисяч тільки втрати на курсі валют.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 17:03

flyman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  BIGor писал(а):Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.
ІТ - це надбудова над реальною економікою. Тому, щоб було для кого пилити сайти потрібно, щоб заводи працювали, торгівля процвітала. А за облікових ставок 5-6% в доларі - це фантастика

як то все буде реальний сектор без ІТ, на шкапах та віслюках?

Якось без такою розгалуженою галузі ІТ раніше, ракети в космос запускали.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 17:04

BIGor писал(а):
  flyman писал(а):
  BIGor писал(а):Я не кажу що приклад нереальний, але чуваку дуже повезло попасти в потрібне місце в потрібний час, + ще розумію наполегливість, можливо геніальність. Але загалом ситуація в глобальному ІТ - погана.

Є підозра, що ті 8кує заходять на укро ФОП. В Польщі вони з 8 перетворюються 5.

Я дивуюсь як ця система з 5% ФОПом протрималась до цих часів. Хоча більшість знайомих перевели вже на Дію-сіті, але є підозра що через рік-два війни коли не буде вистачати грошей чинушам - підіймуть до європейських 40%.
Дивно, що у вас за вибірка, але загалом на Дію Сіті дуже неохоче переходять, навіть в компаніях, що її ніби пропагують. В тому ж ЕПАМ - дуже мало перейшло. Частина перейшли в ДСіті тільки щоб мати можливість отримати бронь
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 17:06

BIGor писал(а):
  Faceless писал(а):
Gastarbaiter писал(а):А що з економічною освітою? А то таке враження, що тут філіал DOU, а не фінансовий форум.
Чимало звідти перетікло в ІТ свого часу, от таке й враження

Доходи в ІТ в рази більші, а напрягу - менше (я би сказав стресу і відповідальності в сотні рази менше).

З доходами все дуже умовно, в тих же банках теж можна заробляти кілька куо. Просто ємність ринку в ІТ куди більша
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 29 окт, 2023 17:10

Bolt писал(а):
  flyman писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а): ІТ - це надбудова над реальною економікою. Тому, щоб було для кого пилити сайти потрібно, щоб заводи працювали, торгівля процвітала. А за облікових ставок 5-6% в доларі - це фантастика

як то все буде реальний сектор без ІТ, на шкапах та віслюках?

Якось без такою розгалуженою галузі ІТ раніше, ракети в космос запускали.

Ага, пускали https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9D-1
BIGor

2
2
  #<1 ... 14381439144014411442 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама