Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14771478147914801481 ... 2918>
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 14:32

Re: Еміграція, заробітчанство

Bolt написав:Пи. Си. Взагалі релігійні переконання не дозволяють мені користуватись ліцензійних софтом.

Мені з точністю до навпаки. Так, були часи, піратив, об'єктивно не мав можливості купувати ліцензійне. Але завжди розумів що то все одно крадіжка.
Крім того, 1Тб в хмарі, як бекап в режимі реального часу - надзвичайно корисна штука
П.С. Недорого й сердито ноут можна тут підібрати - https://europc.ua/ua/laptops/
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 14:33

Frant написав:
  Bolt написав:Взагалі релігійні переконання не дозволяють мені користуватись ліцензійних софтом.

Якщо нічого не можете вкрасти, ви не хочете там чи з тим-то працювати?
Прям як сантехнік, на бувшій моїй роботі - він крав мило з туалета чи лампочку з коридора, якщо не було нічого іншого.

З милом в мене проблем не було, Від бабки в спадок разом з квартирою кілограм 25 мила прийшло, причому кілограм 15 з нього-пральне зберігалося в дерев'яній діжці.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 14:36

Faceless написав:
  Bolt написав:Пи. Си. Взагалі релігійні переконання не дозволяють мені користуватись ліцензійних софтом.

Мені з точністю до навпаки. Так, були часи, піратив, об'єктивно не мав можливості купувати ліцензійне. Але завжди розумів що то все одно крадіжка.
Крім того, 1Тб в хмарі, як бекап в режимі реального часу - надзвичайно корисна штука
П.С. Недорого й сердито ноут можна тут підібрати - https://europc.ua/ua/laptops/

ХЗ, що з тою хмарою робити?!Мені комп 95% в танчики порубатись. Бо навіть в інтернет в основногому з телефона заходжу.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 14:55

Faceless написав:
  rjkz написав:Мортгидж.
Люди думают, что это очень удобно платить по аннуитетной системе.
Банк думает по другому - не часто люди живут 30 лет в одном жилье, особенно в США, где люди переезжают часто из-за смены работы и/или из-за школ и/или из-за налогов.
В результате, когда люди переезжают и продают через 5-10 лет свой дом, то с удивлением выясняют, что все эти годы они выплачивали наперед %% банку, а свой дом они выплачивают ближе к концу этих 30 лет. 3-7% годовых по мортгиджу? Да, но только в том случае, если человек выплачивает все эти 30 лет. А если человек или выплачивает с опережением или продает до истечения срока то, реальный процент на реальный срок пользования деньгами банка значительно выше.

З усім готовий погодитися, окрім останнього речення. Мій калькулятор показує з точністю до навпаки при виплаті з випередженням - реальна ставка за користування моргіджем знижується. Думаю, і при достроковому буде те саме

Це розповсюджена байка про "відсотки наперед". Тому очевидно, що при виплаті з випередженням, сума відсотків буде менша. Але "реальний" відсоток таки да, зросте.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:26

Gastarbaiter написав:Це розповсюджена байка про "відсотки наперед". Тому очевидно, що при виплаті з випередженням, сума відсотків буде менша. Але "реальний" відсоток таки да, зросте.

"Відсотки наперед" не байка, насправді - це просто буквальне читання графіку виплат. В певному сенсі воно так і виглядає, як сплата частини відсотків наперед.
Щодо реального відсотку - IRR демонструє, що знижується при достроковому погашенні.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:28

Bolt написав:
  Frant написав:
  Bolt написав:Взагалі релігійні переконання не дозволяють мені користуватись ліцензійних софтом.

Якщо нічого не можете вкрасти, ви не хочете там чи з тим-то працювати?
Прям як сантехнік, на бувшій моїй роботі - він крав мило з туалета чи лампочку з коридора, якщо не було нічого іншого.

З милом в мене проблем не було, Від бабки в спадок разом з квартирою кілограм 25 мила прийшло, причому кілограм 15 з нього-пральне зберігалося в дерев'яній діжці.

Лампочки, значить, з роботи крадете?
Якщо немає лампочок і мила - що тоді?
Туалетний папір з роботи тягнете додому? 8)
Frant

Подякував: 1771 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:31

Faceless написав:
  Gastarbaiter написав:Це розповсюджена байка про "відсотки наперед". Тому очевидно, що при виплаті з випередженням, сума відсотків буде менша. Але "реальний" відсоток таки да, зросте.

"Відсотки наперед" не байка, насправді - це просто буквальне читання графіку виплат. В певному сенсі воно так і виглядає, як сплата частини відсотків наперед.
Щодо реального відсотку - IRR демонструє, що знижується при достроковому погашенні.

взагалі то не має змінюватися реальна ставка, як не гасити - відсотки нараховуються від розміру боргу. більше борг - більше сума відсотків. але розмір відсотків в річних - не змінюється
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1636 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:39

Наштовхнувся на відео як опалюються в Канаді.

З точку зору енергетики воно дилетантське. Але показало куди гуглити далі.
Знайшов оце відео. Тут добре видно як все працює

Висновок такий: із пічки та теплонасос можна без проблем перейти, якщо в будинку вже є теплообмінник кондиціонера. В інших випадках - питання чи знайдеться місце під достатньо великий теплообмінник, або будувати окремий сарай біля будинку та вести в нього повітропроводи.

В останньому відео - порівняння теплонасосів та пічок.
Вбила фраза: "Я мав покупців, які мали бак 500 галонів, який вони наповнювали 3-4 рази на рік".
500 галонів - це 1893 літри. Використовувати 5679 - 7572 літрів на рік зрідженого природного газу або heating oil - Це реально дуже багато. Тобто енергоефективність будинків з гімна та палок дійсно ніяка по європейським нормам або українським ДБН.
Востаннє редагувалось Denik в Пон 06 лис, 2023 17:54, всього редагувалось 1 раз.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:47

Frant написав:
  Bolt написав:
  Frant написав:Якщо нічого не можете вкрасти, ви не хочете там чи з тим-то працювати?

Лампочки, значить, з роботи крадете?
Якщо немає лампочок і мила - що тоді?
Туалетний папір з роботи тягнете додому? 8)

🤦‍♂️Я вже 7 років, як не працюю(Якщо не рахувати рік назад, пів року на одній конторі перекантувався, щоб на біржу вийти), тож по вищенаведеній причині нічого принести з роботи не можу.
Пи. Си. Лампочки, мило і туалетной папір переважно купую в Епіцентрі або АТБ.
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:51

Shaman написав:взагалі то не має змінюватися реальна ставка, як не гасити - відсотки нараховуються від розміру боргу. більше борг - більше сума відсотків. але розмір відсотків в річних - не змінюється

Це номінальна ставка не змінюється, а реальна - ще й як. Це пов'язано з самим розрахунком ануїтетного платежу
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 14771478147914801481 ... 2918>
Форум:
+ Додати
    тему