Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14781479148014811482 ... 2853>
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:53

Faceless написав:"Відсотки наперед" не байка, насправді - це просто буквальне читання графіку виплат. В певному сенсі воно так і виглядає, як сплата частини відсотків наперед.
Щодо реального відсотку - IRR демонструє, що знижується при достроковому погашенні.

Відсотки нараховуються щомісяця на залишок заборгованості. Якщо ви на кінець місяця винні банку 120 тис. під 10% річних, то, відповідно, відсотки за цей місяць будуть 1000. Що при ануїтеті, що при "класичній" схемі. Ви не платите відсотки на 10 років вперед.
А "реальна" ставка, грубо кажучи, це усі витрати (відсотки, комісії, страховки) у відношені до тіла і поділені на кількість періодів. Тому якщо гасити з випередженням і зменшувати строк кредитування, то чисельник зменшуватиметься у меншому ступені, ніж знаменник, і результат буде більшим. Якщо з 1000 дол. заплатити 100 дол. відсотків за рік, то "реальний" кошт кредиту буде 10%. Якщо ж ту саму 1000 повернути за місяць, а ці 100 дол. будуть, на приклад, не відсотками, а комісією за видачу, то "реальний" кошт буде вже 120% річних. Хоча і в тому, і в іншому випадку сумми однакові.
Якщо ви платили з випередженням і цю 1000 віддали не за рік, а за 8 місяців, і заплатили при цьому не 100, а тільки 80 дол. відсотків, то реальна ставка буде 1000/(80/8)*12=12%, а не 10%. Хоча двадцятку ви з'економили.
Востаннє редагувалось Gastarbaiter в Пон 06 лис, 2023 16:06, всього редагувалось 1 раз.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 611 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 15:54

Re: Еміграція, заробітчанство

При цьому на Заході теж вистачає довбодятлів, які триндять, що теплові насоси не працюють, не розуміючи при цьому що за їх же бабло яке потрапить в іран або росію їм же прилетить Шахед або Кассам.

чувак у відео реально нагадую соловйоба або скабеєву

бажання прив'язати його до шнура УР-77 та відправити в напрямку соловйоба - хай його там зігріють правильно.
Востаннє редагувалось Denik в Пон 06 лис, 2023 16:06, всього редагувалось 1 раз.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:06

Gastarbaiter написав:Відсотки нараховуються щомісяця на залишок заборгованості. Якщо ви на кінець місяця винні банку 120 тис. під 10% річних, то, відповідно, відсотки за цей місяць будуть 1000. Що при ануїтеті, що при "класичній" схемі. Ви не платите відсотки на 10 років вперед.

Ніхто не казав про сплату відсотків на 10 років наперед. Я ж і написав "в певному сенсі" - бо по графіку виглядає, що в перших платежах відсотки це десь 80+%, а в останні місяці - навпаки.
Хоча ще є balloon payment mortgage, але навряд чи rjkz це мав на увазі і взагалі не знаю чи таким хтось користуєься насправді
  Gastarbaiter написав:А "реальна" ставка, грубо кажучи, це усі витрати (відсотки, комісії, страховки) у відношені до тіла і поділені на кількість періодів. Тому якщо гасити з випередженням і зменшувати строк кредитування, то чисельник зменшуватиметься у меншому ступені, ніж знаменник, і результат буде більшим. Якщо з 1000 дол. заплатити 100 дол. відсотків за рік, то "реальний" кошт кредиту буде 10%. Якщо ж ту саму 1000 повернути за місяць, а ці 100 дол. будуть не відсотками, а комісією за видачу, то "реальний" кошт буде вже 120% річних. Хоча і в тому, і в іншому випадку сумми однакові.

Я дивлюся на факт, що IRR, обрахована на реальному графіку виплат, показує більше значення, якщо платити за графіком, і менше значення - якщо платити з випередженням. Без таких едж кейсів, як ви наводите - на жаль я зараз не маю часу детально дослідити, тому покладаюся на ексель ))))
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:10

rjkz написав:Это не совсем я принимаю в американском образе жизни, хотя этим летом был в такой-же ситуации в НДж.
Поехать через полгородка за бейглз (бублики), в другой городок за пиццей, в третий в польскую мясную лавку, в четвертый - в самый большой в Северной Америке молл.
Насколько я знаю от друзей в Вашингтон стейт - у них подобная ситуация.

Енергетичні та фінансові витрати при цьому правильно порахувати пересічному американцю освіта не дозволяє...
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:14

Denik написав:
  rjkz написав:Это не совсем я принимаю в американском образе жизни, хотя этим летом был в такой-же ситуации в НДж.
Поехать через полгородка за бейглз (бублики), в другой городок за пиццей, в третий в польскую мясную лавку, в четвертый - в самый большой в Северной Америке молл.

Енергетичні та фінансові витрати при цьому правильно порахувати пересічному американцю освіта не дозволяє...

Всё позволяет, но супермаркетов на квадратный сантиметр в Украине и десять километров в США будет одинаково штук.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:16

Faceless написав:Я дивлюся на факт, що IRR, обрахована на реальному графіку виплат, показує більше значення, якщо платити за графіком, і менше значення - якщо платити з випередженням. Без таких едж кейсів, як ви наводите - на жаль я зараз не маю часу детально дослідити, тому покладаюся на ексель ))))

"Реальна" ставка - це не IRR. IRR розраховується на реальних грошових потоках, а "реальна" ставка - умовний показник. Вона використовується у цивілізованих країнах тільки для порівняння кредитних пропозицій, щоб хитрі банкіри не дурили пересічних (які не змогли в ексель) оцими своїми "безвідсотковими але з щомісячною комісією" кредитами.
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:17

rjkz написав:
  ЛАД написав:
  rjkz написав:...........
Когда-то слышал мнение, что система образования, не только в ссср и Украине, но и во всех странах, построена на том, чтобы подготовить детей так, чтобы они соответствовали потребностям государства. Не потребностям людей, а именно государства.
.............

В общем-то правильное мнение.
Уже писал, всю историю человечества интересы общества ставились выше интересов индивидуума и, соответственно, были приоритетными. Государство идентифицирует себя с обществом и свои интересы с общественными (хотя это и не верно). Соответственно, интересы государства считались приоритетными. И считаются, несмотря на всякие либерально-демократические разговоры о приоритете личности, которые являются просто демагогией, направленной на запудривание мозгов. Интересы индивидуума учитываются только постольку, поскольку совпадают с интересами государства. Или в тех случаях, когда индивидуумам удалось этого добиться силой. Отсюда, кстати, и пропаганда патриотизма, а в случае необходимости и более крайних форм - национализма.

Ваш пример с аннуитетом хорошо это иллюстрирует.

И да и нет.
США не прекращает поиск и усилия по возвращению пленных военнослужащих и других граждан сколько-бы лет ни прошло.
Например, некоторые военнопленные вьетнамской войны были возвращены по прошествию десятилетий. Некоторые абсолютно рядовые члены общества были возвращены в обмен на шпионов, как лесбо-баскетболистка Грайднер.
Некоторые были освобождены в результате силовых операций.
Пример с аннуитетом иллюстрирует только то, что банковская система сделала сверхприбыльный продукт, а не все американцы умеют правильно считать деньги и применять это правильно в жизни. Они подходят из принципа, что аренда и мортгидж тянут одинаково примерно денег в месяц, но при мортгидже, потом есть на руках объект недвижимости.

Не буду спорить о примере с аннуитетом, возможно, не очень удачный. Но Ваши примеры вполне в рамках "Интересы индивидуума учитываются только постольку, поскольку совпадают с интересами государства". В интересах государства, что человек воевал более самоотверженно. И уверенность человека в том, что его не бросят, этому способствует. Заодно это подтверждает и второе: "в тех случаях, когда индивидуумам удалось этого добиться силой". Давление родственников пленных бывает очень сильным, особенно, когда находит поддержку и раскручивается СМИ. Как было, например, в Израиле с обменом одного рядового на 1000 заключённых палестинцев, среди которых были и убийцы с несколькими пожизненными сроками. Сейчас многие из этих освобождённых продолжили свои "подвиги", а некоторые стали лидерами ХАМАСа.

Кстати, интересно вот что. Если кому-то вызовут скорую (это может быть и пожарная скорая, такие есть - с виду и по факту скорая, но на борту написано FDNY - Fire Department of NY), то потом или страховая или если страховки нет, то человек оплатит около 2 тысяч за поездку в госпиталь. При этом совершенно бесплатно пожарные проводят операции по спасению собак, кошек, оленей, лосей и тп.

Платить за скорую приходится в любом случае или только за FDNY?
При вызове скорой это оговаривается?
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4853 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:20

stm написав:
  Denik написав:

Всё позволяет, но супермаркетов на квадратный сантиметр в Украине и десять километров в США будет одинаково штук.

Або просто ті 5 баксів на паливо - це дрібниці у порівнянні із улюбленими булками. Але в країні із зарплатою в 300 баксів, витрачати 5 баксів на дорогу по булки видається дикістю.
Gastarbaiter

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:23

Gastarbaiter написав:
  Faceless написав:Я дивлюся на факт, що IRR, обрахована на реальному графіку виплат, показує більше значення, якщо платити за графіком, і менше значення - якщо платити з випередженням. Без таких едж кейсів, як ви наводите - на жаль я зараз не маю часу детально дослідити, тому покладаюся на ексель ))))

"Реальна" ставка - це не IRR. IRR розраховується на реальних грошових потоках, а "реальна" ставка - умовний показник. Вона використовується у цивілізованих країнах тільки для порівняння кредитних пропозицій, щоб хитрі банкіри не дурили пересічних (які не змогли в ексель) оцими своїми "безвідсотковими але з щомісячною комісією" кредитами.

Я можу тут тільки сказати, що "реальна ставка по кредиту", що на вимогу НБУ вже бозна скільки років (десяток точно) в Україні обов'язково наводиться для кредитних пропозицій, це IRR, яку обраховують частіше за все в екселі:)
Ну якщо ви наведете тоді, яка з них "реальніша" і як її правильно рахувати, я з радістю перерахую і погоджуся, якщо був неправий. Бо щось мені отеє "умовний показник" ні про що не каже.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Пон 06 лис, 2023 16:24

Gastarbaiter написав:Або просто ті 5 баксів на паливо - це дрібниці у порівнянні із улюбленими булками. Але в країні із зарплатою в 300 баксів, витрачати 5 баксів на дорогу по булки видається дикістю.

Вы просто этого не замечаете. Аквапарк у Вас под домом есть?
Просто территории в США и Канаде действительно офигенные. За 2 часа Вы приедете в другую страну, а они - нет.
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

#<1 ... 14781479148014811482 ... 2853>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор