Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14931494149514961497 ... 2917>
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:21

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Ви помиляєтеся: різниця є.
У всіх країнах, крім, звісно, України, правила здачі в оренду і навіть просто поселення гостя чітко прописані

Ну не перегинайте, Україна в цьому плані не настільки унікальна
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:27

Faceless написав:
  slonomag написав:Не купаться в бассейнах после 23.

Це наскільки знаю через хімпрепарати, що туди засипають - на сонці вони самі розпадаються.

В Туреччині плавальні басейни працюють і літні, і зимові з 9-00 до 22-00.
В невеликих ЖК (на 20 квартир) літні - до опівночі.
Криті (зимові) завжди до 22-00, бо в 22-00 починає працювати персонал: слідкують за параметрами води та додають спеціальні препарати на ніч.
Без попередження аналіз води бере «санепідстанція» - якщо не відповідає нормам, басейн закривають на повну очистку, а голову ОСББ карають штрафом.
При правильному вживанні препаратів немає запаху і різниці у воді басейну.
Ну і звісно, на якість води впливає поведінка мешканців: є Правила відвідування басейну, але часто люди не приймають душ перед входом в басейн. Чомусь всі вважають, що вони біологічно чисті і митися не треба.
Особисто я завжди принципово приймаю душ перед входом в басейн та після виходу: привчили в плавальному басейні мого університету ще студентом.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 17:37

akurt написав:Ну і звісно, на якість води впливає поведінка мешканців: є Правила відвідування басейну, але часто люди не приймають душ перед входом в басейн. Чомусь всі вважають, що вони біологічно чисті і митися не треба.

Орендарі? :mrgreen:
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 18:37

Faceless написав:
  ЛАД написав:Ну як сказати не знищили. Не викоренили - так. І то, можливо, тільки завдяки тому, що в війну Сталін вирішив використати церкву і віру і сильно оживив її. І то. не буду казати за захід України, можливо, там інакше, а в інших регіонах панує, скоріше, не віра, а забобони.

Ну поточну ситуацію я взагалі не мав на увазі, я про те, що церква вижила, як інституція, і зберігла в ті роки хоча б частину прихожан.
З роками було багато факторів, що змінили роль церви і релігії взагалі, але це й не тема обговорення наразі.

Вы легко уходите от щекотливых моментов, которые не совсем подтверждают Ваши взгляды.
Я мог бы привести цифры 30-х или 50-х годов, но тогда бы Вы (и в общем, справедливо) сказали бы, что эти цифры не соответствуют реальности, т.к. получены в условиях антирелигиозной политики государства.
Но если коммунистам так легко удалось справиться с церковью, то это явно не свидетельствует о большой и глубокой религиозности народа.

ЛАД написав:Взагалі-то ви казали не про війну, а про "культурну і політичну еліту", яка була в Україні і обходилася "без голозадих пролетарів з рязані".

Ну так саме програна війна більшовикам (голозадим пролетарям) і призвела до вищищеня цими голозадими пролетарями потільчної і культурної еліти

Опять Вы легко меняете исторические моменты. Речь шла "про культурну і політичну еліту", которая была в Украине "до винищеня голозадими пролетарями".
И мне интересно, сегодняшних украинских бедняков Вы так же презрительно называете "голозадыми"?

ЛАД написав:До речі, уточніть, будь ласка, яку частину України Ви маєте на увазі, бо якщо мова не про Західну Україну, яка була під Польщею чи Угорщиною, то ця еліта відносилася, скоріше, до еліти Російської імперії.

Звісно не про західну частину, з очевидних причин. У вказаний період імперія вже розпалася, вже була створена Українська Держава.

Была. Но элита не свалилась с Марса в момент "створення Української Держави". Это те же люди, которые уже были в Российской империи, т.е. имперская элита.

ЛАД написав:І що набула мова завдяки воскресінню цієї букви?
Думаю, мовознавці й лінгвісти більш детально б описали, що саме, але якщо загалом - більша/краща відповідність живій мові, бо звук - є, слова з ним - є, а відповідну йому букву - прибрали. Це елементи унікальності мови, що й почасти й формують її красу, харизму, й історичну консистентність

"більш детально б описали" - я не просил детально, но Вы вообще никак не описали.
Расскажите, пожалуйста, сколько людей знали о существовании этого звука в украинском языке и в каких словах его надо произносить до возрождения этой буквы в не знаю точно каком году (кстати, не подскажете?). Человек 10-20 наберётся? И какой % населения знает это сегодня?

ЛАД написав:але нелояльність до влади під час війни якось дуже близько до зради. Під час 2 світової люди, які були "не лояльні" до влади, йшли не до лав Червоної Армії, а до власівців, чи у поліцаї, чи до ОУН.

Як совковим духом запахло... Ще б написали "сьогодні нелояльний - завтра зрадник". Ну визнайте, хочеться ж? :mrgreen:

У Вас очень тонкое обоняние. :)
Но пока что пытаются приписать это мне. Вот шаман чуть выше написал.

І нема чого прирівнювати власівців (доречі, найбільші колаборантскі рухи за 2СВ створили саме росіяни) з ОУН. Якщо ви вкотре забули, війна почалася в 39 році. Західна частина України на початок війни не входила до срср, червона армія була такими самим окупантами, як трохи пізніше - німецькі війська. Це була окупація і анексія, потім - примусовий загін в колгоспи, репресії, геноцид. Це цілком природньо, що до окупанта і агресора не було лояльності.

Сейчас, вроде, пытаются доказывать, что деятельность ОУН не ограничивалась западной частью Украины, а распространялась чуть ли не на всю Украину. Встречал уже рассказы, что даже на Харьков.
Во-вторых, почему-то против "таких же самих" немецких оккупантов ОУН воевала значительно меньше и слабее.
В-третьих, в полицаи и власовцы шли люди и с остальной (не западной) части Украины.
Уж не буду говорить о том, что если бы не та оккупация, то, вполне вероятно, не было бы и сегодняшней Украины. Так что существованием объединённой Украины мы обязаны не ОУН.

На этом наш разговор заканчиваю (во всяком случае, для себя). С шаманом, максом и др. желающими можете продолжить. Не интересно обсуждать проблемы на уровне "голозадих" и "Червоножопі". Моя бы воля, за такое банил бы, не раздумывая.

P.s. Для интереса и борьбы с мифами могу порекомендовать ознакомиться с национальным составом Львова - https://ru.frwiki.wiki/wiki/Lviv#Composition_ethnique. Там данные за 1900, 1931, 1959 и 2001.
Здесь - https://www.032.ua/news/3134025/naselenna-lvova-ak-zminuvalasa-ciselnist-ta-nacionalnij-sklad-mista-leva-za-ostanni-visim-storic - есть такие цифры:
У 1939 році Львів налічував 345 тисяч мешканців, серед яких було 160 тис. поляків і 100 тис. євреїв і тільки 16% населення складали українці.

Ну и так, для общего интереса - https://www.pravda.com.ua/rus/columns/2021/08/14/7303827/ и https://www.bbc.com/ukrainian/ukraine_in_russian/2015/12/151211_ru_s_lviv_myths
В последней ссылке есть, например, такое:
"Львовский университет был оплотом польского национализма. Фактически это продолжалось до 1939 года. Поэтому говорить, что мы являемся прямыми его наследниками, неправильно. Вместо этого, начиная с 1944 года во Львов переехали советские ученые. Поэтому, если быть честными с собой, то мы должны были начинать отсчет настоящего нашего украинского университета с 1944 года", - добавляет Василий Расевич.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 18:54

Denik написав:
  ЛАД написав:"Хамите, парниша".
И Вам уже об этом писали.

брехня як в соловйова чи скабеєвої гірша за різкі але правдиві висловлювання.

Где я "сбрехав"?
Я исказил Вашу цитату?
Или сделал из неё неправильный вывод?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 19:09

akurt написав:........приватних і таких, що належать на праві власності людині

В чём отличие?

- наприклад, в Туреччині, де я живу з серпня 2017 року, з 1.01.2024 вводиться в дію новий закон для орендодавців, який передбачає не тільки отримання ліцензії на короткострокову здачу квартири в оренду, а й отримання згоди 100% мешканців будинка (!) на те, що одна якась квартира кимось буде здаватися в оренду.

Здесь плохо то, что он принимается задним числом.
Человек когда-то купил квартиру под аренду, а ему вдруг это фактически запрещают.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 19:17

Gastarbaiter написав:......... Но как влияет статус арендатор/владелец на комфорт и покой жителей остального дома? Ну т.е. владельцы все такие аккуратисты, не мусорят, не шумят, цветочки на балконах ставят, а арендаторы обязательно проблемные м...даки? Есть гарантия, что собственник жилья не будет устраивать ночные дискотеки с друзьями, например?

Гарантий, конечно, никаких.
Видимо, как уже писал, это связано с тем, что привлечь к ответственности владельца легче/проще, чем арендатора.
slonomag здесь https://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=5644919#p5644919 расписал чуть подробнее.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 19:20

ЛАД написав:
  Faceless написав:
  ЛАД написав:Ну як сказати не знищили. Не викоренили - так. І то, можливо, тільки завдяки тому, що в війну Сталін вирішив використати церкву і віру і сильно оживив її. І то. не буду казати за захід України, можливо, там інакше, а в інших регіонах панує, скоріше, не віра, а забобони.

Ну поточну ситуацію я взагалі не мав на увазі, я про те, що церква вижила, як інституція, і зберігла в ті роки хоча б частину прихожан.
З роками було багато факторів, що змінили роль церви і релігії взагалі, але це й не тема обговорення наразі.

Вы легко уходите от щекотливых моментов, которые не совсем подтверждают Ваши взгляды.
Я мог бы привести цифры 30-х или 50-х годов, но тогда бы Вы (и в общем, справедливо) сказали бы, что эти цифры не соответствуют реальности, т.к. получены в условиях антирелигиозной политики государства.
Но если коммунистам так легко удалось справиться с церковью, то это явно не свидетельствует о большой и глубокой религиозности народа.

коли ти можеш розстріляти будь-кого, хто пов'язаний з церквою, - не важко викорінити будь-що. й забобони - це ви дуже влучно сказали про РПЦ та їх українську філію. а ситуація з УГКЦ трохи інша, хоча на 40 років була взагалі заборонена
І нема чого прирівнювати власівців (доречі, найбільші колаборантскі рухи за 2СВ створили саме росіяни) з ОУН. Якщо ви вкотре забули, війна почалася в 39 році. Західна частина України на початок війни не входила до срср, червона армія була такими самим окупантами, як трохи пізніше - німецькі війська. Це була окупація і анексія, потім - примусовий загін в колгоспи, репресії, геноцид. Це цілком природньо, що до окупанта і агресора не було лояльності.

Сейчас, вроде, пытаются доказывать, что деятельность ОУН не ограничивалась западной частью Украины, а распространялась чуть ли не на всю Украину. Встречал уже рассказы, что даже на Харьков.
Во-вторых, почему-то против "таких же самих" немецких оккупантов ОУН воевала значительно меньше и слабее.
В-третьих, в полицаи и власовцы шли люди и с остальной (не западной) части Украины.

теж дуже влучно - українці йшли в ОУН, а расеяні - у власівці. тому ці всі сучасні расейські чинуші, які під аквафрешем розповідають, щоб під цим флагом воювали їх діди, дуже кумедно виглядають :lol:
P.s. Для интереса и борьбы с мифами ...

звичайно треба розкопати якогось українофоба-історика, хоч й зі Львова
Загалом, якщо перечитати статті Василя Расевича, то зазвичай українці за його версією масово знищували поляків, вбивали євреїв, та були колаборантами. Хоча б одне добре слово про українців в історичному контексті там знайти важко. Якщо російські пропагандисти рубають ці тези дуже грубо, то Василь Расевич повторює їх тонко і майстерно, з притаманною публіцистичною вишуканістю.

“То не дивно, він це робив завжди. Це чоловік, який будував свою кар'єру ще з студентських часів, коли на історичному факультеті дуже активно співпрацював з університетським партфункціонерам. Потім пішов в армію, де вступив в партію. Повернувся доучуватись в університет автоматично ставши комсоргом історичного факультету. Далі його доля якось звела з апаратом Кучми. І він будував свою кар'єру десь в консульстві Австрії. Потім опинився в Інституті українознавства, де під нього було створено відділ україно-австрійських стосунків.

Колись він зробив допис, що ще у студентські часи ходив у спецбібліотеку, де йому видавали заборонену літературу. Я одразу йому відкоментував що “Штірліц спалився”. Відомо кому тоді видавали заборонену літературу. Але довести я цього не можу.

теж свого часу був комсоргом :D

й там у ваших посиланнях було, що Львів не мав відношення до українського спротиву - але народився та загинув Роман Шухевич саме на території Львову.
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1634 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 19:37

ЛАД написав:Где я "сбрехав"?
Я исказил Вашу цитату?
Или сделал из неё неправильный вывод?

Тут
  ЛАД написав:Если всё это пойдёт на производство биотоплива для внутреннего потребления, то за что будем покупать импорт? Машины, станки, оборудование? Даже те же Джон Диры, семена и минудобрения? А перестанем покупать, так и урожаи упадут, и не будет избытка 65 млн. т зерна и "20-25 млн. т. олійних".

Україні не треба весь агроекспорт пускати на біопаливо, щоб закрити імпорт рідкого палива, а лише не більше третини.
https://bi.customs.gov.ua/uk/trade/
Навіть за вартістю 2021 року, коли відчувався неврожай 2020 року експорт лише зернових без олії був по вартості майже такий же як імпорт нафтопродуктів разом із бітумом для будівництва доріг.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 08 лис, 2023 19:41

ЛАД написав:Опять Вы легко меняете исторические моменты. Речь шла "про культурну і політичну еліту", которая была в Украине "до винищеня голозадими пролетарями".

Які ще моменти, це все події буквально невеликого періоду початку ХХ ст.
  ЛАД написав:И какой % населения знает это сегодня?

Мабуть, всі, хто вчився в школі починаючи з 90-х років + якась частина тих, хто старші, але якось тим поцікавилася, принаймні, коли побачила. Важко оцінити точно який відсоток, але думаю порядка половини як мінімум
  ЛАД написав:Сейчас, вроде, пытаются доказывать, что деятельность ОУН не ограничивалась западной частью Украины, а распространялась чуть ли не на всю Украину. Встречал уже рассказы, что даже на Харьков.
Уж не буду говорить о том, что если бы не та оккупация, то, вполне вероятно, не было бы и сегодняшней Украины. Так что существованием объединённой Украины мы обязаны не ОУН.

Дійсно, існували підрозділи, що розділяли ідеї ОУН (а саме - боротьбу за незалежну Українську державу) не тільки в западній частині, можливо, і на Слобожанщині (детально не досліджував). Ну так це ж нормально, це все - українські землі.
  ЛАД написав:Во-вторых, почему-то против "таких же самих" немецких оккупантов ОУН воевала значительно меньше и слабее.

От це вже просто брехня.
  ЛАД написав:В-третьих, в полицаи и власовцы шли люди и с остальной (не западной) части Украины.

Ну так в усі часи були приклади колабораціонізму. У кожного на то можуть бути власні причини. Навіть фігура Власова далеко не однозначна.
  ЛАД написав:P.s. Для интереса и борьбы с мифами могу порекомендовать ознакомиться с национальным составом Львова

Та прям здивували. Залишилося зрозуміти, кого :mrgreen:
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 14931494149514961497 ... 2917>
Форум:
+ Додати