Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 58195820582158225823 ... 14794>
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 03:14

budivelnik написав:
  ЛАД написав:В связи с развернувшейся дискуссией предложение.
Посчитать, сколько тратит государство на человека в среднем, и выдавать эту сумму при рождении в кредит. После выплаты кредита человек может чувствовать себя свободным и никому не должным вплоть до освобождения от налогов.
Вот, правда, не знаю, как быть, если человек умер, не успев расплатиться с долгом.
Перенести долг на родителей? детей? ещё кого-то?
Фактично так і робиться...
Офіційно це не зафіксовується - але по факту так і є.
Людина народжується, їй оплачують освіту , далі вона працює і повертає податками витрачене на неї...Головне щоб ця людина встигла своїми ж податками заробити собі ще й на пенсію....
.....

Так зачем "фактично"?
Давайте сделаем официально, всё по-честному, в открытую.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 03:17

mephala написав:..........
лучшее предложение это не обсуждать этот бред сивой кобылы.
.........

Я бы с удовольствием, но уж слишком много бреда на форуме.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 03:18

wadimk написав:Мне вот интересно...если я жил в двух разных "Державах", то кто и кому что дал и кто кому что должен?! И кто у кого что успел отобрать?

От ви нам і розкажіть про свій досвід.
sergey_sryvkin

Подякував: 634 раз.
Подякували: 671 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 03:48

budivelnik написав:Я не заглядаю у ваші+мені по барабану що у вас є і куди ви це всуните.
Я просто хочу щоб з ефіру зникла примітивно тупа фраза
Мені Держава Нічого Не Дала...

Незважаючи на це фактично, не відмовляєтесь перерахувати на власний розсуд хто і кому що винен. Зверніть увагу ніхто не став перераховувати ваші борги, але не про це мова.
Примітивно тупа фраза виникла від життєвих обставин, законодавчих актів та їх виконання та примітивно тупої забудькуватості держави про громадянина за першого зручного випадку. Існують обов'язки держави - функції держави, які Вам не цікаві і більшою ймовірністю Ви про них і не знаєте, тому що ніколи не брали участі в житті держави, реально, крім хвалених Вами ж податках, які платить взагалі кожен.
Але не кожен здатний реально працювати на державу, віддаючи значно більше, ніж отримуючи. Не хрюкати біля корита з відкатами, а працювати. Вам повторюся цього не зрозуміти, тому що Ви виключно працюєте тільки на себе і робите все заради себе, все це говорить у Вашій риториці і навіть прозирає в звинуваченнях всіх про кого Ви маєте свою думку.
Те, що Ви хочете - пред'являйте у своєму шлюбі.
Я повернуся до тупої забудькуватості держави про свого громадянина. В обопільному договорі яким є законність у державі є дві сторони. І якщо одна згадує про свої лише коли їй потрібна допомога, яку вона може зажадати, то не варто забувати про невиконані зобов'язання раніше.
Все було вказано на прикладах, але Ви продовжуєте тупо перераховувати якісь неіснуючі заборгованості перед державою людей, про яких Ви уявлення не маєте.
Але чомусь вважаєте за можливе судити про них тому, що щось там не подобається у фразах.
Так я маю право говорити про те, про що говорю і маю докази своїм словам.
Тому тупа фраза, це закономірне ставлення до життя людей, які віддали своє життя служінню державі та мають право судити відштовхуючись від своїх життєвих обставин.
А ось що дійсно варто зробити, так це ці не тупі, нi - просто примітивні розрахунки пересiчного, засуньте туди, куди буде Вам зручно.
копейка

Подякував: 428 раз.
Подякували: 112 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 07:14

ЛАД написав:
.........

ну просто реально. если он приписал что каждый в среднем получает по 700К в год от государства то что бы выйти хотя бы в ноль нужно зарабатывать 3,9 ляма в год (при подоходном 18%. в месяц з/п 325К). остальные все должники.
или как он считает кто сколько заработал для государства?
mephala

Подякував: 333 раз.
Подякували: 1024 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 08:45

candle645 написав:
  Ой+ написав:
«Утримання шкіл з малою наповнюваністю зумовлюють зростання видатків на одного учня. Середня вартість утримання одного учня в громадах, де здійснювався аналіз, становила 33-45 тисяч грн, зокрема найвища — 62 тисяч грн, а найнижча — 10 тисяч грн на рік. В окремих школах вартість утримання одного учня сягала рекордних 140–190 тисяч грн на рік», – зазначають у Держслужбі. https://osvita.ua/school/88691/

Тільки сімейному лікарю платять 2-3 тис/рік за дитину (до 5 років коефіцієнт, 4 до 18 - 2,3). Якщо хворіє, то бюджету може дуже дорого обходитись. Вища освіта по різному, але від 60 і далі дуже багато. Найбільше льотчики.
Тому цифра 700 тис. на сьогоднішній день цілком реальна для центрального і місцевих бюджетів.

Держструктура яка існує скоріш для освоєння бюджету ніж для надання послуг намалює та обгрунтує будь-яку собівартість, але треба бути недалеким будівельником, щоб так тупо сприймати подібні цифри. У платних та набагато кращих аналогів ціни на освітні послуги значно нижчі - приватна школа в райцентрі ЗУ де зараз навчається мій племінник - 25000/рік (і це разом з гуртками і т.п., тобто 8:00-18:00, а не 9-14 як в державній школі), звичайне ПТУ - 12000-15000/рік, ПТУ при пристойному обласному ВУЗі з гарантією вступу в цей ВУЗ - 20000/рік (буквально 2 тижні назад допомагав колезі з оплатою по ІБАН, пруф в атачі), сам ВУЗ обласного рівня - ~40000/рік, ІТ спеціальності в топових київських вузах (КНУ, Драгоманова, КПІ) - 70000-80000/рік.
Тобто з наведених 700 тис. - лише 200 можна вважати саме боргом пересічного, решта 500 тис. - це вже борг бюджетників із сфери освіти перед платниками податків. А ще до цього боргу варто приплюсувати шкільні побори на "ремонт класу", "інтерактивну дошку", витрати на репетиторів...

Медицина - сімейний лікар у мене з"явився тільки тому що він був потрібен для реєстрації прививок від КОВІД. Не цікавився скільки йому платять саме за мене, але його послугами ніколи не користувався і не планую, але це теж все його борг. А ще вже більше 8 років плачу $500 за мед. страховку для себе + $800-900 для матері пенсіонерки, нещодавно моїй нареченій знадобилась операція по заміні кришталиків в обох очах яка нам коштувала ~$5000 - відповідно борг бюджетників із сфери "охорони здоров"я" лише перед нами 3-ма вже десь 600 тис. грн. навіть не рахуючи сплачених нами податків.

Вартість у платних школах не завжди значно нижча:
ВАРТІСТЬ НАВЧАННЯ
673 920 грн на рік https://www.unian.ua/special/reyting-to ... 52441.html

Щодо вартості в ЗВО, то подеколи це ще і благодійні кошти, наприклад найрейтинговіший заклад в Україні УКУ з середньою вартістю 100 тис/рік стверджує, що ще половину коштів дають меценати. В ЗВО де є і бюджетники і державники часто держава за бюджетника дає значно більше ніж платить контрактники, МОН ввів навіть формулу для розрахунку мінімальної вартості, щоб зменшити перетікання з бюджету. В інтернатах утримання 200-300 тис на рік. Хтось за народження отримав швидко 15 тис $ - третя дитина 2009-2014.
В окремих випадках можемо взагалі вийти на колосальні суми. Ну але середнє більш ніж 20 тис $ для місцевого та державного бюджету доста реальне.
В деяких випадках батьки перекривають ці цифри, або ще і хто більше заробляє, то і взагалі не користується бюджетними послугами освіти, медицини, але ще більше тих, хто користується і далеко не покриває. Причому це взагалі не покривається повністю ніким - росли борги і до війни.
Зараз МОН говорить про перехід на кредитування вищої освіти. В США, наприклад, рівень базової освіти буде залежати від локації проживання - в багатих районах з вищою оплатою великого податку на нерухомість кращі школи. Медицина залежить від страхового внеску. В нас же утворився маложиттєздатний гібрид соціалістичних замашок і капіталістичних реалій.
Знову ж таки вже до війни був клас населення, яке якби жило в паралельному світі, практично без віддачі для держави, але з таким сяким отриманням благ. Зараз це ще і усугубилось у питаннях мобілізації. Працюючу людину легше тримати на виду, а хто був у тіні, то ще глибше в неї нирнув. Хоча проблема ця вже давно перезріла, але і далі її слабо вирішують.
  mephala написав:ну просто реально. если он приписал что каждый в среднем получает по 700К в год от государства

Не в рік, а поки не почне сам заробляти більше ніж отримує.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1119 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 09:03

Всі отримували по різному, і віддавали по різному. Але теоретично всі в однаковому боргу. На практиці проте всі в різному. Життя не справедливе

Проте чи не краще задатись питанням, скільки мільонів треба мобілізувати, на додачу до технологій Умєрова, щоб пити каву в Криму наступного року?

Чомусь згадалось з давно забутого матану, що є ряди, які сходяться, та які не сходяться. То мобілізація для Криму - це який ряд?
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 09:50

Re: Напад росії і білорусі на Україну

budivelnik написав:Людина народжується, їй оплачують освіту , далі вона працює і повертає податками витрачене на неї..
Хіба дитина "народжується" державою у пробірці? В неї є батьки, які працюють і платять податки. Це батьки фактично винаймають акушерку, вихователя у дитячому садочку і далі по життю. Але хітродупі все перекрутили. Про освіту то взагалі цирк, виростили касту гірше за міліціонерів і з відповідною віддачею праці.
d44

Подякував: 4 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 09:54

розбір статті WP від Юрия Бутусова

ЛАД написав:
.........

навіщо ви додаєте стільки своїх зусіль до той маячні? краще б відпочивали уночі(або дивились відео, як це)

чудовий аналіз причин невдач конт-наступу від WP і розбір статті від Юрия Бутусова

сподіваюсь, що ставка ГШ (головнокомандувач та інші генерали) вже зробили
висновки і работу над помилками

запрацював тв канал Армія (справжні вояки з досвідом працюють на каналі)
https://www.youtube.com/watch?v=cUmLB5jadwM
prodigy

Подякував: 3329 раз.
Подякували: 3343 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Пон 11 гру, 2023 09:54

mephala написав:
  ЛАД написав:В связи с развернувшейся дискуссией предложение.

интересно сколько у него жена зарабатывает и сколько тратит.
ведь если тратит больше чем зарабатывает то она же тоже у него в долгу по его теории.
интересно насколько часто он про это ей напоминает и что она ему отвечает?

знайди кращу
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 58195820582158225823 ... 14794>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти