Интересные мысли выше по поводу Киевстар. Но в тоже время, как то легко положили главного оператора Украины. Жесточайший удар по репутации. Спустя день всего лишь пару сухих заяв от руководства,что говорит о масштабе катастрофы
Востаннє редагувалось hume в Вів 12 гру, 2023 21:00, всього редагувалось 1 раз.
hume написав:Интересные мысли выше по поводу Киевстар. Но в тоже время, как то легко положили главного оператора Украины. Жесточайший удар по репутации. Спустя день всего лишь пару сухих заяв от руководства,что говорит о масштабе катастрофы
❗️В гіршому випадку Київстар відновлять через тиждень.
Про це заявили співробітники компанії в коментарі Корреспондент net.
Хакери «вбили» не тільки головний пункт управління всією мережею, а й знесли конфігурації на транзитних базових станціях.
hume написав:Интересные мысли выше по поводу Киевстар. Но в тоже время, как то легко положили главного оператора Украины. Жесточайший удар по репутации. Спустя день всего лишь пару сухих заяв от руководства,что говорит о масштабе катастрофе
Кіївстаром займалися не аматори. Я б не оцінював зараз репутацию Кіївстару - з тиждень тому хачили сервера Пентагону. Взагалі дивно, що московіти досі не починали масштабно хачити системи в Україні - тут не пахане поле для діверсій: банки, енегретика (атомна також), лікарні, залізниця, зв"язок, нова пошта, миграційна, податкова, пенсійний...
pesikot написав:Сегодня в обед, когда не удалось расплатиться карточкой, где терминалы были с сим-картой КиевСтар, подумалось - это выход на новый уровень войны со стороны РФ
Может по энергетике бить уже и не будут, или бить буду мало, а вот совершать кибер-атаки на мобильных операторов и банковский сектор - будут гораздо чаще
Кіберпідрозділи Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили чергову успішну спецоперацію на території росії ― цього разу атакували податкову систему держави-агресора.
👉 Під час спецоперації воєнним розвідникам вдалось проникнути в один із добре захищених ключових центральних серверів фєдєральной налоґовой служби (фнс рф), а далі ― у понад 2300 її регіональних серверів по всій росії, а також на території тимчасово окупованого Криму.
👾 Внаслідок кібератаки усі сервери отримали шкідливе програмне забезпечення.
☑️ Паралельно у такий же спосіб була атакована російська ІТ-компанія Office.ed-it.ru, яка обслуговувала фнс рф.
💪 У результаті двох кібератак повністю ліквідовані конфігураційні файли, які роками забезпечували функціонування розгалуженої податкової системи рф ― знищена уся база даних та її резервні копії (backup).
💥 Зв’язок між центральним офісом у москві та 2300 російськими територіальними управліннями ― паралізований, як і між фнс рф та Office.ed-it.ru, що була для податкової дата-центром (банком даних).
❗️ Фактично йдеться про повне знищення інфраструктури одного із основних державних органів терористичної росії та численних супутніх даних податкової за великий часовий період.
😎 Інтернет-трафік податкових даних у масштабах усієї росії опинився в руках воєнної розвідки України.
⚡️ Відновити роботу податкової росіяни безуспішно намагаються уже четвертий день поспіль. За оцінками фахівців, параліч у роботі фнс рф триватиме щонайменше місяць. Водночас реанімація податкової системи держави-агресора у повному обсязі ― неможлива.
🎯 Кібератака ГУР МО України стала черговим серйозним ударом по режиму в кремлі, який на певний час втратив контроль за податками й зборами.
☝️ Нагадаємо, нещодавно воєнна розвідка України провела успішну кіберспецоперацію (https://t.me/DIUkraine/3122) щодо фєдєрального агентства воздушного транспорта рф («росавіації») та отримала доступ до закритих службових даних російського відомства.
hume написав:Интересные мысли выше по поводу Киевстар. Но в тоже время, как то легко положили главного оператора Украины. Жесточайший удар по репутации. Спустя день всего лишь пару сухих заяв от руководства,что говорит о масштабе катастрофе
Кіївстаром займалися не аматори. Я б не оцінював зараз репутацию Кіївстару - з тиждень тому хачили сервера Пентагону. Взагалі дивно, що московіти досі не починали масштабно хачити системи в Україні - тут не пахане поле для діверсій: банки, енегретика (атомна також), лікарні, залізниця, зв"язок, нова пошта, миграційна, податкова, пенсійний...
це ж двостороння гра. в Раші теж можна багато що покласти. а у наших союзників можливостей більше. як Раша відкриє черговий ящик Пандори...
Россия потеряла 87% от общего количества сухопутных войск и две трети танков, которые она имела до начала вторжения в Украину.
Такие данные сообщил CNN источник, знакомый с рассекреченной оценкой разведки США, предоставленной Конгрессу.
По оценкам, из 360 000 военнослужащих, вошедших в Украину, включая контрактников и призывников, Россия потеряла на поле боя 315 000 человек.
По тем же оценкам, из 3500 танков потеряно 2200. Также было уничтожено 4400 из 13 600 боевых машин пехоты и бронетранспортеров, что составляет 32% потерь.
«По состоянию на конец ноября Россия потеряла более четверти своих запасов техники сухопутных войск, существовавших до вторжения», – говорится в оценке.
«Тем не менее, несмотря на тяжелые потери в живой силе и технике, президент России Владимир Путин полон решимости продвигаться вперед... Долгожданное украинское контрнаступление осенью застопорилось, и официальные лица США полагают, что Киев вряд ли добьется каких-либо серьезных успехов в ближайшие месяцы», – добавляет CNN.
Я думаю победное ипсо рассчитанное на американца. С такими потерями невозможно продолжать войну. По авдеевке гуляет цифра десятки тысяч погибших с их стороны.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 12 гру, 2023 21:39, всього редагувалось 3 разів.
whois2010 написав: .. з тиждень тому хачили сервера Пентагону.
І шо? Багато "нахачили"?
Я не знаю, багато чи ні. Якщо ви знаєте, скажіть. Мова ж не про багато чі мало, а про те, що ламають усіх.Про Пентагон я писав в контексті, що навіть системи, які мають бути захищені максимально, теж ломають.
fler написав:
whois2010 написав:Взагалі дивно, що московіти досі не починали масштабно хачити системи в Україні - тут не пахане поле для діверсій: банки, енегретика (атомна також), лікарні, залізниця, зв"язок, нова пошта, миграційна, податкова, пенсійний...
Може тому, що в цю гру можна грати вдвох?
О, а чого ж не грали удвох досі? Тільки не розказуйте мені басню про зламані сервери російської податкової, бо поки це схоже на ваші басні про смерть делімханова та кадирова. Не відповідайте мені будь ласка. По ступиню упоротості ви вже наблизилися до пані безуглої