Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 59445945594659475948 ... 14745>
Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 12:15

The Wall Street Journal:

Сочетание коррупции, исключений и политической осторожности защитило большую часть городского среднего класса Украины от необходимости сражаться в холодных и грязных окопах.

На длинной линии фронта непропорционально большая доля людей – это мужчины среднего возраста, такие как Дубок.

Часто они родом из деревень и небольших городов, и они небогаты, чтобы откупиться. Седовласому Дубку – 47 лет.

Однажды он пошел постричься. Возле парикмахерской в его маленьком родном городе трое сотрудников военкомата приказали ему сесть в машину и два дня держали в темной комнате на местном призывном пункте.

«Я постригся в учебном лагере», – говорит он. Сейчас он состоит в 47-й механизированной бригаде и защищает Авдеевку.

«Физически я не могу этого выдержать. Мне уже не 20 лет», – рассказывает Дубок о боях.

▪️«Качество замены не очень хорошее. Это сельские мужики в возрасте от 43 до 50 лет, иногда с проблемами со здоровьем», – говорит опытный пехотинец, воюющий под Авдеевкой.

Уставшие бойцы с горечью отмечают, что, когда они едут в отпуск в крупные города, Киев или Днепр, они видят трудоспособных мужчин в возрасте 20-30 лет, которые часто посещают спортзалы, бары и модные рестораны.

▪️В день, когда Дубка призывали в армию, его жена ждала его дома с клубникой и сливками.

Теперь он наблюдает за тем, как крысы пируют на трупах на грязном поле боя вокруг Авдеевки.

«Я никогда в жизни не видел таких больших крыс», – говорит он.

Истории о том, как мужчин сталкивают на улице и задерживают сотрудники призывных пунктов, в Украине многочисленны. «Это незаконно.

Они могут только вручать уведомления о призыве, но не задерживать людей», – говорит адвокат Сергей Парохненко.

Чиновник из Министерства обороны признал нарушения, но сказал, что слишком много граждан игнорируют свои повестки.

▪️«Печальные новости с фронта отбивают у граждан желание вступать в армию», – говорит оператор беспилотника с позывным Добро.

По его словам, командиры украинской армии используют советскую тактику лобовых атак, и это усиливает страх у людей.

«Теперь люди понимают, что если хочешь дожить до конца войны, то не стоит идти в пехоту».

https://www.wsj.com/world/ukraines-fron ... _lead_pos8
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 12:44

ЛАД написав:
  _hunter написав:
  ЛАД написав:Насколько читал, то они реально есть.
И flyman писал, что есть уже 7 "фабрик".
Я пишу "надеюсь", т.к. лично я не обладаю достаточной информацией.
Полагаю, Вы тоже.

>>> т.к. лично я не обладаю достаточной информацией
но мнение составить уже успели? :wink: -- и советы "нам 200+ сборщиков не нужны" полагаете приемлемым давать? :roll:

>>> flyman писал, что есть уже 7 "фабрик".
не знаю, что (и где) он про 7 фабрик писал. -- лично общаюсь с людьми, которые FPV-шки на фронт собирают -- они про эти фабрики ни слухом ни духом.

Вы читать не умеете?
Не увидели: "Насколько читал"?
"лично я не обладаю достаточной информацией" означает, что лично я никак не связан с этой отраслью и все знания в этой области у меня из статей в СМИ.
Но поскольку я с очень большой осторожностью отношусь ко всем сообщениям СМИ, я и пишу: "надеюсь".
А для того, чтобы составить общее мнение, достаточно иметь опыт работы, некоторые знания более-менее общего характера и некоторый кругозор.
Понимаю, что моё мнение для Вас не авторитетно, а сами Вы считаете (не знаю, на какой основе), что "гаражное" производство может победить фабричное, предлагаю почитать хотя бы статьи Касьянова - https://zn.ua/war/preodolenie-khaosa.html и https://zn.ua/UKRAINE/ukraina-nuzhdaetsja-v-nemedlennoj-zamene-kadrov-v-vpk.html.
Касьянов занимается конкретно дронами уже давно и может считаться специалистом в данном вопросе. Надеюсь, его мнение для Вас будет более авторитетно.

Вы снова спорите непонятно с кем, но цитируете меня при этом зачем-то...
Я где говорил, что "гаражи" могут победить фабрику???
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 12:46

mephala написав:
  freeze написав:
andrijk777 написав:Люди не хочуть позбуватись громадянства, вони не хочуть бути мобілізованими!

А на хрена государству балласт, который хочет жить в свое удовольствие, и не хочет защищать государство. Толку от балласта никакого.

ну жить в свое удовольствие хотят все.
а вот защищать госурдарство - те кто привыкли жить хорошо за бронью попрятались или деньгами откупились (заплатив военкому или ВЛК. или еще кому)

а вообще корень этой проблемы стоит искать в 30 летнем нашем житии когда устоялся негласный общественный договор - люди не мешают власти тырить деньги а власть не сильно вмешивается в дела людей. и это правило хотят порушить - но вот только однобоко.
власть тырить деньги не перестала а в жизнь людей начала вмешиваться через мобилизацию.

Так оно же в обратную сторону ровно так же работает: а нафига гражданам государство, которое еще и защищать нужно? :wink:
При этом: если балласт не нужен -- почему балласт не сбрасывают? :roll:
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 488 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 13:08

ЛАД написав:
  Hotab написав:ЛАД, що ви хочете почути? Який вам «атвєт ваєнного « треба? Що, більша економіка - це обовʼязково гарантія перемоги? Треба здаватись, бо ми менша економіка?
Вам «интернетзависимый виталик» тм наводив цифри по Авдіївці. По техніці співвідношення втрат 1:10 на користь України.
Треба далі збільшувати виробництво, залучати більше коштів від хитродупих «бізнесменів» 200- гривенних. Упоротих, які не бажають фінансувати війну - в бусик і в окоп.
"
Кривляться («атвєт ваєнного «) не обязательно.
"цифри по Авдіївці"... По Морозовску Вы хотите "документального подтверждения". А этим цифрам Вы сходу верите? По таким цифрам мы росс. армию уже. наверно, 2 раза уничтожили.
"далі збільшувати виробництво" - не смешно. Объёмы нашего виробництва даже не близко лежат с необходимыми.
От того, что "упоротых" "в бусик і в окоп" ситуация принципиально не изменится. Это облегчит жизнь Бобюа и Успиху, но не изменит ситуацию с вооружением.
Гарантии чего бы то ни было даёт только Господь Бог. И то не очень. А вот, что делать, чтобы склонить ситуацию в свою пользу и как это сделать, решает человек.
Просто биться головой в стенку - можно только разбить голову.

Очевидці підтверджують втрати техніки у співвідношенні 1:10. Не слід забувати, що дохлий орк - то дохлий орк. А БМП коштує від мільйона доларів. І відновлення Т-72 зі зберігання до стану Т-72Б3м це теж десь мільйон доларів.

А мільйон доларів - це податки майже 16 тис. Вітальєнів за рік. Тобто сотні знищених оиниць техніки - це всі податки за рік з мільйонів Вітальєнів. І ще праця десятків тисяч людей по виготовленню/відновленню тих самих БМП/танків.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 13:15

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Василь-Рівне написав:detroytred Ого скільки демагогії і звинувачень на мою адресу, а відповіді я так і не почув. Ок, тоді друге запитання. Чому до війни Ваші колеги молоді військові пєнси, які все життя смоктали бюджетну сиську, піднімали бучу, мітінги, протести щоб їм підняли пенсію, бо якщо війна то в них будуть "тяготи і лішенія". Уряд пішов вам на зустріч і підняв. Почалася повномасштабна війна і ... я бачу лише купу гнівних дописів на гілці від detroytred чому будівельник та йому подібні не воюють, а не бачу ні його на війні, ні пікетів, ні мітингів від всіх них під ТЦК з гаслами - де моя особова справа, чому мене не викликають, чому ми не на фронті? Можете пояснити чому? Га?

На війні купа військових пенсів. А ще пенсів МВС.
Denik

Подякував: 694 раз.
Подякували: 1172 раз.

Профіль

2
1
Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 13:18

Василь-Рівне написав:detroytred Ого скільки демагогії і звинувачень на мою адресу, а відповіді я так і не почув. Ок, тоді друге запитання. Чому до війни Ваші колеги молоді військові пєнси, які все життя смоктали бюджетну сиську, піднімали бучу, мітінги, протести щоб їм підняли пенсію, бо якщо війна то в них будуть "тяготи і лішенія". Уряд пішов вам на зустріч і підняв. Почалася повномасштабна війна і ... я бачу лише купу гнівних дописів на гілці від detroytred чому будівельник та йому подібні не воюють, а не бачу ні його на війні, ні пікетів, ні мітингів від всіх них під ТЦК з гаслами - де моя особова справа, чому мене не викликають, чому ми не на фронті? Можете пояснити чому? Га? :wink:

Крайній раз відповім, а потім, як гарний учень, візьму твою практику -- тупо задавати нові питання опоненту, не відповідаючи на жодне його.

1. З якої стелі ти взяв, що *щоб їм підняли пенсію, бо якщо війна то в них будуть "тяготи і лішенія"?
Звідки?
2. Уряд згідно Закону про соцзахист всл прямо зобов'язаний перераховувати пенсії у зв'язку зі зміною грошзабезпечення у діючих всл. Не йти на зустріч, а перераховувати.
Всі суди без проблем задовольняють позови на перерахунок в повному обсязі. Тому що це пряме зобов'язання Уряду.
Уряд же лише перерахував пенсії всл лише частково. А от поліції та Ко (які в більшості ото і мітингували) в повному обсязі. Впенсам же тільки через суд. Второпав?

3. Про "тяготи та лішенія" прибрали з Дисципл.Статуту ще під років двадцять тому. Хто на це міг посилатися-то? З якого ти совка виліз?

4. Мої дописи з питаннями виключно у відповідь, після питань до мене.

5. Особові справи впенсів всі на місці, зв'язок постійний, комісії пройдені. Чому ти не бачиш пікетів? Да тому що навіть сам не можеш вказати на визначені законами підстави для їх наявності. Я ж від тебе вже скільки разів намагаюсь добитися відповіді -- звідки ти береш свої претензії про обов'язок бути добровольцем, да ще й строчити з кулемета? Звідки?
Обов'язки і мпорядок призову, призначення на посаду визначаються законами тощо. А не твоїми власними хатєлками.

Так чому ти досі не дійшов до фронту-то? Форумчани поможуть тобі з будь-якими складнощами.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 13:27

Denik написав:
  Василь-Рівне написав:detroytred Ого скільки демагогії і звинувачень на мою адресу, а відповіді я так і не почув. Ок, тоді друге запитання. Чому до війни Ваші колеги молоді військові пєнси, які все життя смоктали бюджетну сиську, піднімали бучу, мітінги, протести щоб їм підняли пенсію, бо якщо війна то в них будуть "тяготи і лішенія". Уряд пішов вам на зустріч і підняв. Почалася повномасштабна війна і ... я бачу лише купу гнівних дописів на гілці від detroytred чому будівельник та йому подібні не воюють, а не бачу ні його на війні, ні пікетів, ні мітингів від всіх них під ТЦК з гаслами - де моя особова справа, чому мене не викликають, чому ми не на фронті? Можете пояснити чому? Га?

І отримують окремо далі пенсію (за минулу службу), і окремо грошове забезпечення за теперішню службу, і окремо премії за бойові дії. Окремо льоготи за БД.
А ті, хто мобілізований з роботи, то ще й середню за місцем роботи.

Я вже не знаю, як василям це пояснити.
У них ще досі совдеп в головах і хотєлках.

І! Щоб перераховувати стару пенсію, яку миші подточили навіть у звільнених три роки тому ветеранів АТО-ООС, їм треба подавати в суд на ... державу.
Що тоді казати про звільнених десятки років тому...
Востаннє редагувалось detroytred в Сер 20 гру, 2023 13:31, всього редагувалось 1 раз.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 13:29

detroytred написав:
  Denik написав:

І отримують окремо далі пенсію (за минулу службу), і окремо грошове забезпечення за теперішню службу, і окремо премії за бойові дії. Окремо льоготи за БД.
А ті, хто мобілізований з роботи, то ще й середню за місцем роботи.

Я вже не знаю, як василям це пояснити.
У них ще досі совдеп в головах і хотєлках.

Бобуа, успіх, скільки ви там з роботи отримуєте за місцем роботи? Чи це про мобілізованих поліцейських?
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 13:32

flyman написав:Бобуа, успіх, скільки ви там з роботи отримуєте за місцем роботи? Чи це про мобілізованих поліцейських?

Наче на китайському написано мною)))
Мова про впенсів, пенсів МВС тощо.
І не з роботи платять, а держава по серединьому з місця роботи, якщо мобілізували з неї. Тобто пенс силовик працював.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 20 гру, 2023 13:34

flyman , ти мобілізуйся, може тобі ЧВК Майкрософт зарплату збереже.
Востаннє редагувалось Hotab в Сер 20 гру, 2023 13:41, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2471 раз.

Профіль

4
4
2
  #<1 ... 59445945594659475948 ... 14745>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти