|
|
![]() Кассандра
Ця необхідність викликана зміною нормативних вимог НБУ, а саме змінами до Постанови №65. Під час повторного заповнення анкети уважно заповнюйте поле “Дохід”, адже саме через нього вам в потрібно повторно актуалізовувати дані. Наприклад, ви помилились і в анкеті вказали щомісячний дохід 15 гривень 00 копійок, а операції проводите на суму до 15 000 грн в місяць. Анастасія*
![]() Дюрі-бачі Актуалізація необхідна у зв'язку з постановою 110, граничних сум зарахування на картку/місяць, щоб актуалізувати цю цифру, і виходить що з одного боку будь яких обмежень не буде якщо не пройти ідентифікацію, при цьому з іншого боку якщо сума місячних зарахувань буде перевищувати значно вказану в банку - банк може запросити документи підтверджуючі дохід або відмовити в подальшому обслуговуванні у зв'язку з встановлення високого ризику, тому для клієнтів в кого обіг вище вказаних даних банк і робив розсилку
Анастасія*
![]()
Это понятно, но ни один из банков не делает это так рьяно как вы. А некоторые вообще не делают. У вас наверное клиентов стало много, что вы хотите их немножко попугать и как следствие разогнать? Ну и уйдут от вас они в места где поспокойнее, деньги то ведь они тишину любят ![]() Анастасия так вот про граничные суммы зачисления банк при актуализации ничего и не спрашивает. Там именно просят указать доход. Более продуманные банки поступают на порядок умнее - они просят в приложении подтвердить именно СУММУ ПОТЕНцИАЛЬНОГО МЕСЯЧНОГО МАКСИМАЛЬНОГО ПОСТУПЛЕНИЯ средств на света в банке. Вы же запросив доход - получите доход но эта сумму почти наверняка будет меньше чем поступления. Например у меня закончился депо в другом банке и я разместил полученные деньги и в сенсе. Является ли доходом окончившийся депозит. Для меня нет. Доходом он был когда-то и я его не могу показать банку как доход. Но то что я вношу эти деньги в банк (налом, безналом - все равно) делает их с точки зрения постановы НБУ - поступлением которое надо отфинмонить. А доходов у меня уже таких нет как были ранее - в итоге ваш финмон станет задавать мне не нужные вопросы но которые я конечно отвечу. Но потеряю время. Так я лучше такие поступления в другой банк отнесу который уже спросил у меня не про доход а именно про ожидаемые максимальные месячные поступления. Мой совет - меняйте формулировки - пока не поздно - тупо приближайте их к формулировкам по де*** написанной нормативки НБУ. И будет счастье и вам и вашим клиентам
![]()
![]() Неправда. Мне ОТП полгода назад вынес мозг требованием актуализировать данные. При том, что я в этом банке начал обслуживаться за 4 месяца до этого и все документы предъявлял. Они ничего умнее не придумали, чем грозить блокировкой счетов в случае, если я не актуализирую данные.
![]() WallNutPen Дякую за фідбек)
Так, згодні що формулювання на поточний момент не в повній мірі коректне, так як поки не вносили корегування в процес оновлення документів/та даних і він такий як і був раніше, але все ж таки воно правильне, так як необхідно вказувати суму доходу від якого вже банк буде розраховувати та відображати(на поточний момент цього немає), так як розрахунок відбувається на боці банку та відображається в анкеті яка зберігається . Умовно якщо дохід 50 тис(офіційний) то граничні суми будуть 150-180 тис, якщо не офіційний то сума буде значно менше - для прикладу. Анастасія*
Зараз переглядають цей форум: swan forever і 2 гостей
Модератори: Ірина_, ShtormK, Модератор
|
|