Bobua написав:Цікаво, чи буде хоч якесь попередження...
так воно вже є...я попереджаю з листопада, що ми дуже в скрутному становищі (поки що не катастрофічному, але час втрачаємо і відстань від ворога збільшується
тут вам не подобалось відео, але писати на клаві не має часу, дивіться якщо маєте можливість (підсумки року 2023, і перспектива на 2024)
1млрд 131млн гривен задонатили люди України тільки фонду Стерненка
Востаннє редагувалось prodigy в Вів 02 січ, 2024 10:38, всього редагувалось 1 раз.
Bobua написав:Цікаво, чи буде хоч якесь попередження...
так воно вже є...я попереджаю з листопада, що ми дуже в скрутному становищі (поки що не катастрофічному, але час втрачаємо і відстань від ворога збільшується
тут вам не подобалось відео, але писати на клаві не має часу, дивіться якщо маєте можливість (підсумки року 2023, і перспектива на 2024)
в нас все ок, не розганяйте паніку і запоребрикове іпсо
ЛАД написав:Питание в армии, конечно, было получше - естественно, при нехватке питания боец просто не сможет воевать, точнее, его боеспособность снизится. Ну и я не писал, что материальное стимулирование отсутствовало. Оно было всегда. И в Союзе тоже. Я писал об отсутствии "сумасшедших зарплат", в разы превышающих зарплаты в тылу.
Ми тут і ситі! І одягнуті! І "божевільні зарплати" отримуємо! А все одно нас не йдуть підміняти
І вже далі в тилах прилітають на голови шахеди і ракети - а ухилянти і далі не хочуть йти на фронт...
Що ще має статись, щоб ухилянти пішли на фронт? Тільки "чарівний пендель"?(який влада скоро може прийняти)
Варіантів, я так розумію, тут ні в кого нема?
Ну так питання задавайте до ухилянтів-бюджетників (поліція,прокуратура, суди, держстоуктури і тд) які все життя від держави отримували зп, а тепер ухяиляються.
Я ссылку не открывал но помню в детстве разговаривал с участниками ВВ2 которые говорили "вообще-то на фронте у нас было лучше чем в тылу потому что у нас всегда была еда", так что материальное стимулирование военных все таки было и тогда не на последнем месте
Было и такое. Хотя и в тылу с голода не умирали. Питание в армии, конечно, было получше - естественно, при нехватке питания боец просто не сможет воевать, точнее, его боеспособность снизится. Ну и я не писал, что материальное стимулирование отсутствовало. Оно было всегда. И в Союзе тоже. Я писал об отсутствии "сумасшедших зарплат", в разы превышающих зарплаты в тылу.
Ой+ написав:
Успіх написав:
Bobua написав:Ще цікаво, що їм платили менше аніж нам! Чи може то в тилу?? Але і так буде менше!! 100$ у грудні 1941 -- це 1915$ у грудні 2022 https://data.bls.gov/cgi-bin/cpicalc.pl ... ar2=202212 50$ -- це нині 957$. А у нас 43т₴ зараз = 1147$ (по курсу ковертдепо). 113т₴ = 3т$ Це дивовижно, що США платить нам нині більше, аніж тоді своїм хлопцям! Хоч би вони не дізнались як у нас "визнають непридатними..." Що "час інший вже".
А по-факту? А по-факту виходить, що за ті кошти(навіть, якщо Ви рік воювали "на передку") можна щось нормальне придбати лише в селі, чи в маленькому містечку)) Бо у великих містах, наприклад, як місто Львів, то придбати можна хіба щось на окраїні/малесеньке/без ремонту, чи з старим ремонтом... А щось +/-нормальне в +/-нормальній локації, навіть, за 1,5ляма грн - просто нема!
Вельмишановні Ваша зарплата фінансується не америнським вуйком, а народом України:
Данило Гетманцев: Загалом якщо брати структуру державного бюджету, то приблизно 40% видатків покривається нашими міжнародними партнерами за рахунок зовнішніх кредитів і грантів. Все, що йде на соціальні виплати, бюджетні програми у сфері охорони здоров’я, освіти, обслуговування боргу, робиться за їхній рахунок. Ще близько 10% видатків держбюджету покривається за рахунок внутрішнього фінансування – через операції з ОВДП, які купуються Нацбанком або розміщуються на регулярних аукціонах. Решта – те, що наша країна заробляє у вигляді бюджетних податків і неподаткових надходжень – витрачається на сектор оборони та безпеки. Повністю. Тому ми і можемо зараз абсолютно щиро говорити, що кожна копійка податків, сплачена людиною, – йде на армію, а кожна копійка, вкрадена у вигляді несплаченого податку, – вкрадена у армії. https://glavcom.ua/longreads/danilo-het ... 95071.html
Звичайно, якби не партнери, то може би з власних коштів не всі гроші ішли би на оборону, але наразі хоча би формально так - Україна фінансує ЗСУ, а партнери практично все решту.
Найстрашніше -- що у нашій, ніби-то бідній країні, нема людей на фронт, навіть на зарплату в 8-9 разів більшу за середню (ПФУ). У московії (втричі більше ввп на особу) -- є. У нас -- нема...
А що буде у випадку нападу на ЄС, США?
У них є яд.зброя, але ж це... Орда лізе через всі кордони -- що робити? Високоточна зброя то добре, але ж не для пострілів по комароподібних роях...
І ще це не почались у країнах 3го світу кліматичні, екологічні і т.п. кризи. Якщо почнуться -- як захищатиметься чистенький і ситенький цивілізований світ??
Чи от тоді й почнеться ера хім., бакт. і т.п. зброй?
ЛАД написав:Питание в армии, конечно, было получше - естественно, при нехватке питания боец просто не сможет воевать, точнее, его боеспособность снизится. Ну и я не писал, что материальное стимулирование отсутствовало. Оно было всегда. И в Союзе тоже. Я писал об отсутствии "сумасшедших зарплат", в разы превышающих зарплаты в тылу.
Ми тут і ситі! І одягнуті! І "божевільні зарплати" отримуємо! А все одно нас не йдуть підміняти
І вже далі в тилах прилітають на голови шахеди і ракети - а ухилянти і далі не хочуть йти на фронт...
Що ще має статись, щоб ухилянти пішли на фронт? Тільки "чарівний пендель"?(який влада скоро може прийняти)
Варіантів, я так розумію, тут ні в кого нема?
Ну так питання задавайте до ухилянтів-бюджетників (поліція,прокуратура, суди, держстоуктури і тд) які все життя від держави отримували зп, а тепер ухяиляються.
долярчик якби зараз був би на гражданці, то обкладав би сельдєреями ТЦК яке його шугало на Шуварі
з 1 вересня 2022 до 20 травня 2023 тривали бої за Бахмут з 3 вересня 2022 до 25 січня 2023 тривали бої за Соледар 17 березня 2022 — 25 грудня 2023 бої за Марьинку наступ на Харківщині
Лиман-Кремінна-Куп'янськ з кінця травня 2023р Цей фронт особливий тим, що зміни тут не були такими різкими, як на попередніх. Протягом усього року Росія та Україна поперемінно мали певні просування у селах вздовж усієї довгої лінії зіткнення (це понад 100 км). Новоєгорівка, Стельмахівка, Новоселівське, Куземівка, Макіївка та ще із десяток населених пунктів у різний час були епіцентрами боїв.
У липні були захоплені Новоєгорівка та Надія – але вже у серпні ці села звільнили захисники України. Окремою важкою точкою цього напрямку є Серебрянський ліс. Тут періодично відбувалися серйозні загострення, але згодом підрозділам Сил оборони вдавалося стабілізувати ситуацію. Таким чином, бої досі тривають у самому лісі, який уже перетворився переважно на пустку з голих стовбурів дерев. Наприкінці року тиск російських військ зосередився на Синьківці, Петропавлівці, Тернах. Агресор намагається розвивати наступ як у бік Куп'янська, так і в бік Лиману. Проте, прогрес російських військ вздовж цього фронту за рік не перевищив кількох кілометрів.
з жовтня 2023 до тепер-бої за Авдіївку
разгром 155 брігади під Вугледаров взимку 2023
тягомотина(рос)-це нудьга(укр), за рік більше 14 тисяч бойових зіткнень.
Востаннє редагувалось prodigy в Вів 02 січ, 2024 11:12, всього редагувалось 1 раз.
Найстрашніше -- що у нашій, ніби-то бідній країні, нема людей на фронт, навіть на зарплату в 8-9 разів більшу за середню (ПФУ). У московії (втричі більше ввп на особу) -- є. У нас -- нема...
А що буде у випадку нападу на ЄС, США?
У них є яд.зброя, але ж це... Орда лізе через всі кордони -- що робити? Високоточна зброя то добре, але ж не для пострілів по комароподібних роях...
І ще це не почались у країнах 3го світу кліматичні, екологічні і т.п. кризи. Якщо почнуться -- як захищатиметься чистенький і ситенький цивілізований світ??
Чи от тоді й почнеться ера хім., бакт. і т.п. зброй?
Тобі ще болить голова за ЄС і США? За голодаючих Африки не преживаєш? А за БЛМ? А якщо в ЛГБТ буде збій?
Востаннє редагувалось flyman в Вів 02 січ, 2024 10:54, всього редагувалось 1 раз.