|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Вів 09 січ, 2024 15:29
Банки збільшили ввезення готівкової валюти в Україну до $1 млрд на місяць
Обсяг ввезення готівкової валюти в Україну в жовтні та листопаді 2023 року перевищив $1 млрд (в еквіваленті) на місяць вперше з лютого 2022 року.
За даними Національного банку України (НБУ), у жовтні в Україну ввезли готівкової валюти на $1,06 млрд, а у листопаді – на $1,03 млрд. Це найбільший обсяг з лютого 2022 року, коли цей показник сягав $1,1 млрд.
Зокрема, у листопаді в Україну доправили готівкою $813,8 млн, 211,56 млн євро, банківські метали на $6,8 млн та інших валют готівкою на $1,5 млн.
За час повномасштабної агресії РФ найбільші обсяги ввезення валюти фіксувалися в січні-травні цього року, коли вони перевищували $800 млн на місяць.
-
jump
-
-
- Подякував: 102 раз.
- Подякували: 1319 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 09 січ, 2024 15:47
jump написав:Банки збільшили ввезення готівкової валюти в Україну до $1 млрд на місяць Обсяг ввезення готівкової валюти в Україну в жовтні та листопаді 2023 року перевищив $1 млрд (в еквіваленті) на місяць вперше з лютого 2022 року. За даними Національного банку України (НБУ), у жовтні в Україну ввезли готівкової валюти на $1,06 млрд, а у листопаді – на $1,03 млрд. Це найбільший обсяг з лютого 2022 року, коли цей показник сягав $1,1 млрд.Зокрема, у листопаді в Україну доправили готівкою $813,8 млн, 211,56 млн євро, банківські метали на $6,8 млн та інших валют готівкою на $1,5 млн. За час повномасштабної агресії РФ найбільші обсяги ввезення валюти фіксувалися в січні-травні цього року, коли вони перевищували $800 млн на місяць.
Оказывается, на британский фунт и швейцарский франк - у нас очень скромный спрос...
-
Victor8
-
-
- Подякував: 59 раз.
- Подякували: 213 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Вів 09 січ, 2024 15:57
jump написав:Банки збільшили ввезення готівкової валюти в Україну до $1 млрд на місяць Обсяг ввезення готівкової валюти в Україну в жовтні та листопаді 2023 року перевищив $1 млрд (в еквіваленті) на місяць вперше з лютого 2022 року. За даними Національного банку України (НБУ), у жовтні в Україну ввезли готівкової валюти на $1,06 млрд, а у листопаді – на $1,03 млрд. Це найбільший обсяг з лютого 2022 року, коли цей показник сягав $1,1 млрд.Зокрема, у листопаді в Україну доправили готівкою $813,8 млн, 211,56 млн євро, банківські метали на $6,8 млн та інших валют готівкою на $1,5 млн. За час повномасштабної агресії РФ найбільші обсяги ввезення валюти фіксувалися в січні-травні цього року, коли вони перевищували $800 млн на місяць.
А нарід знай собі скирдує та й скирдує! 🤗🤗 Что хочу ещё сказать по этому поводу: Я уже много лет живу в одном достаточно престижном доме в Кропе, мои соседи в основном мелкие и не очень предприниматели, юристы, СБУ-шники и прочая довольно обеспеченная публика. Так вот, за последние 10 лет я НИ РАЗУ! я повторяю: НИ РАЗУ! не видел ни одного из них ни в одном банке. А я в банках - и читатели моих предыдущих сообщений на форуме подтвердят - бываю часто - практически каждый день. Что из этого следует? - все эти люди хранят свои сбережения (а они у них есть!) исключительно под матрасом. То же самое могу сказать и о коллегах предпринимателях - за всю 17-ти летнюю историю нашего бизнеса я всего пару раз встретил одного или двух из них в отделении покупающими валюту или оплачивающими коммуналку. Так что разговоры о 100 миллиардах под матрасами украинцев далекооо не безосновательны))
-
asti
-
-
- Подякував: 42 раз.
- Подякували: 759 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 09 січ, 2024 16:00
Курс $ на міжбанку різко знижується: від максимуму 38,304, який був 3 год. тому, скотився до 38,13 при переважаючий майже в 2 рази пропозиції над попитом.
-
Visky
-
-
- Подякував: 183 раз.
- Подякували: 197 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 09 січ, 2024 16:07
jump написав:Банки збільшили ввезення готівкової валюти в Україну до $1 млрд на місяць
От вам і реальний бонус від читання даного форуму. Нам цю новину Сибарит вже давно повідомив. І це доволі цікава і потрібна інформація.
-
Realist
-
-
- Подякував: 3098 раз.
- Подякували: 2235 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: Вів 09 січ, 2024 16:13
asti написав:Так вот, за последние 10 лет я НИ РАЗУ! я повторяю: НИ РАЗУ! не видел ни одного из них ни в одном банке. А я в банках - и читатели моих предыдущих сообщений на форуме подтвердят - бываю часто - практически каждый день.
Вы суслике видите? И я не вижу. А он есть. 
-
Евгений Н.
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 145 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 09 січ, 2024 16:14
asti написав: Blekster написав:Де ви по таким курсам здаєте?
У Кропивницькому.
Финансовый туризм надо у Кропивницкий готовить, другие города не в тренде. Пошло у нас вниз в обменке, несмотря на то что на межбанке вверх
Востаннє редагувалось Proofy в Вів 09 січ, 2024 16:21, всього редагувалось 1 раз.
-
Proofy
-
-
- Подякував: 62 раз.
- Подякували: 183 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 09 січ, 2024 16:19
Realist написав: jump написав:Банки збільшили ввезення готівкової валюти в Україну до $1 млрд на місяць
От вам і реальний бонус від читання даного форуму. Нам цю новину Сибарит вже давно повідомив. І це доволі цікава і потрібна інформація.
А что нам с этой информации? Если бы не увеличили ввоз ракета сейчас ушла в космос?
-
Proofy
-
-
- Подякував: 62 раз.
- Подякували: 183 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 09 січ, 2024 16:35
asti написав:Что хочу ещё сказать по этому поводу: Так вот, за последние 10 лет я НИ РАЗУ! я повторяю: НИ РАЗУ! не видел ни одного из них ни в одном банке. А я в банках - и читатели моих предыдущих сообщений на форуме подтвердят - бываю часто - практически каждый день. Что из этого следует? - все эти люди хранят свои сбережения (а они у них есть!) исключительно под матрасом. То же самое могу сказать и о коллегах предпринимателях - за всю 17-ти летнюю историю нашего бизнеса я всего пару раз встретил одного или двух из них в отделении покупающими валюту или оплачивающими коммуналку. Так что разговоры о 100 миллиардах под матрасами украинцев далекооо не безосновательны))
У вас класична помилка, коли всіх навколо порівнювати із собою. Платити комуналку фізично перебуваючи у відділенні банку в Україні із всіма можливостями наших банків - це вже давно мазохізм. Хіба що дуже потрібна (для чогось) паперова квитанція. Аналогічно - купівля валюти. Якщо її (валюти) не має для онлайн купівлі, то тим більше її не має для готівкового продажу і змісту тоді йти у відділення? В банк потрібно прийти лише один раз, щоб надати всю необхідну інформацію та замовити пластик або відкрити рахунки. Далі все відбувається дистанційно. Такі забіги по відділеннях якими займаєтесь ви - це виключно індивідуальний фетиш. Великі суми давно ніхто не тримає під матрасом. Умовні 100 тис $ які рік пролежали під матрасом в реальному житті "подешевшали" на розмір доларової інфляції. А за останні роки - це не менше четвертини вартості. Тому якщо людина може заробити 100 тис $, і продовжує зберігати їх лише в готівці - то це хабарник. Тримайтесь від такої людини подалі. Так, потрібно мати якусь "подушку безпеки". (Частину заощаджень в готівці) І в залежності від доходу ця подушка може бути і 1 тис $ і 100 тис $. Але вона залежить виключно від місячного/річного доходу. Тобто людина яка має таку подушку безпеки свідомо нехтує втратами від інфляції.
-
Realist
-
-
- Подякував: 3098 раз.
- Подякували: 2235 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: Вів 09 січ, 2024 16:39
Офіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю Починає діяти з..................09.01.2024..........10.01.2024 дата розрахунку.................08.01.2024...........09.01.2024 Євро....................................41,7973................41,8185 Долар США.........................38,1920................ 38,2253...+0.09% Довідкове значення курсу гривні до долара США на 12:00 09.01.2024...........................38,2599 Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.0940 (на прошлой сессии 1.0944) -0.04% Как было видно по вчерашнему ходу торгов, открылись сегодня высоко. Испугавшись такой высоты, немного опустились, а потом снова немного подросли. Справочный курс получился почти на 7 копеек выше действующего официального. Примерно после полудня произошел разворот, пошли вниз достаточно активно, по меркам нашего регулируемого рынка. Благодаря такому снижению, официальный курс отыграл у справочного более 3 копеек. Рост официального курса за сессию составил 3.33 копейки. С полей доносились вести о появлении на МБ заметного предложения, я также о заурядных оборотах. Это продолжение вчерашней тенденции, когда объем интервенций был минимальным с начала года. Если не произойдет ничего экстраординарного, завтра нас ждет низкий старт. Индекс доллара DXY в 15-00 102.37 (на прошлой сессии 102.42) Все спокойно. ........................................................... Выглядит очень страшно. Разговоров об этом много. Но пока резервы почему-то опять выросли. Даже если будут какие-то задержки, резервов достаточно, чтобы месяца 3 продолжать закрывать весь спрос, не особо беспокоясь, даже при полном отсутствии новых поступлений. Потом можно будет задуматься об экономии. Если помогать совсем перестанут, что вряд ли, нас будет волновать не курс. asti написав:Так вот, за последние 10 лет я НИ РАЗУ! я повторяю: НИ РАЗУ! не видел ни одного из них ни в одном банке.
Из этого следует, что они за последние 10 лет тоже не видели Вас ни в одном банке. Они вполне могут сделать вывод, что Вы все свои сбережения храните дома.  Если человек просто хранит сбережения в банке, ему достаточно посещать банк раз в 2-3 года. Вероятность встретить при этом знакомых стремится к нулю. К тому же для сбережений и для мелких спекуляций целесообразно выбирать разные банки. Кстати, если вообще не иметь счетов в банках, в банк придется ходить значительно чаще для проведения всяческих оплат через кассу.
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6461 раз.
- Подякували: 21601 раз.
-
-
Профіль
-
-