Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 62796280628162826283 ... 14786>
Повідомлення Додано: Чет 11 січ, 2024 23:10

trololo написав:
  _hunter написав:
В отличие от Украины, Израиль не стал закрывать границы на выезд для военнообязанных с начала войны с ХАМАС. Опрошенные Фокусом эксперты считают, что можно было избежать таких мер. Достаточно было снять правоохранителей со спецучета и повысить финансовую мотивацию для военнослужащих.

https://focus.ua/eksklyuzivy/599422

не треба порівнювати війну із мобілізованою росією із купкою хлопців в тапках, без арти і без броні (це я про хамас) на площі 5х5

Так и Израиля того как бы 200 км всего, для них это огого какая война.
Кстати како-то читал про оккупацию Северного Кипра - в пересчете на кол-во населения погибщих (то есть ущерба нации) больше чем в Украине. И при этом границы никто не закрывал и людей в бусы не паковали. Ни в Англии так не делали, ни во Франции, ни в США. Так вообще нигде никто кроме СССРа и сателлитов не делал, а их итог известен. И я не один кто так думает - вот и Арестович с 2 млн просмотров тоже самое говорит "тот кто придумал такую мобилизацию в результате которой народ начал бояться собственных военных - навредил стране намногоо больше чем все агенты Кремдя вместе взятые" - https://youtu.be/YgBxHJvUWS0?t=1833
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 245 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 11 січ, 2024 23:22

katso , ви Арестовичу у всьому з його анекдотів довіряєте, чи тільки те що зручно?
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2472 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Чет 11 січ, 2024 23:31

buratinyo написав:
  budivelnik написав:а Китай залежний від ринків збуту

Эта зависимость от экспорта уже ослабла в Китае. Не знаю почему об этом еще в вузах не говорят преподаватели. :)

Дело в том, что Китай за время успешного развития своей экономики, направленной на производство материальных ценностей или товаров, создал у себя довольно мощную обеспеченную прослойку общества, которая фактически создала в свою очередь альтернативу экспортным рынкам внутри страны.

К примеру, Китай имеет автопромышленность, которой позавидовать могут в любой стране. Количество машин при этом проданных на внутреннем китайском рынке составляет на 2021 год 26 млн автомобилей. А количество экспорта автомобилей из Китая составил чуть более 2 млн единиц за тот же год.

Так что экспорт уже пасет задних. Данные из википедии.

А китайці-покупці цих 26 млн. авто на чому собі гроші заробляють?

В замкнутій системі (ринку) схема: я тобі виробляю умовно тлф, а ти мені авто --- ну дуже швидко вичерпується.
Чому?
Бо з-за конкуренції виробників (а якщо тлф, авто гарно продаються, то туди вкладають свої капітали купи охочих! Навіть образно свій один юань в акцію, щоб приростити. Падає норма прибутку, падає попит. Бо хто може і хоче купити, купляє.) Тобто ресурси росту-розвитку ринку швидко вичерпуються.
Превалює бажання не купити щось за гроші, які маєш, а приростити ці гроші...

Від ринків збуту залежать всі виробники товарів-послуг.
Бо їх виробництво відбувається не з метою забезпечення населення товари-послугами, а з метою прибутку від оберту капіталу.

Замкнене коло:
- в кого є гроші, той хоче їх прирости, а не купити собі щось на них;
- в кого нема грошей, той хоче мати (придбати) товар.

Вивіз капіталу в Азію дав змогу отримати прибуток на цей капітал.
За рахунок кого-чого?))))
За рахунок "вбивства" свого (виробника) м.Детройт.
Дива не буває...
Тому і війни.

Після експорту товарів, переход на експорт капіталу... Який вже в себе нікуди пристроїти. На що вже і переходить Китай. Доріс. Дорозвивався його ринок.
Тобто все рівно Експорт... І ще раз експорт. Прибуточок треба десь знайти. Хоч на Марсі в марсіан. Бо місця-то всі зайняті. Чиїсь. Хтось там прирощує свій капітал. І віддавати навіть за умов чесної конкуренції не згоден. Тому протекціонізм у самих різних формах.
А.Сміт. Розширення ринків.
Або тупе пряме фізичне знищення конкурентів...
Хоч в яку красиву обгортку не загортай. І які оди внутрішньому попиту не співай))

*Китайці почали їсти м'ясо* (с) Мицик років... тому.
Тобто в китайців почав з'являтися надлишковий капітал... який вони можуть і схочуть не проїдати, а прирощувати. Хоч через продаж своїх товарів, хоч через вивіз свого капіталу. Куди, кому?))) Не самі ж в себе. Як Мюнхаузен сам себе за волосся із болота.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2024 00:11

Hotab написав:Vadim_ ,

Або ХАБАР , законно?

Хабар - плохо. Никогда не давал и вам не советую.

Хорошее здоровье. Завидую
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2024 00:12

ЛАД написав:
  drevlyanin написав:........
Поставили б міністром оборони когось типу Білецького або Чмута а не "любих друзів", гроші на оборонні підприємства "знайшлись" би дуже швидко.

Это только предположение.
Как Вы сами говорили (по другому поводу) - спорить бессмысленно.
Вы считаете так, я иначе. Доказать как-то ни Вы, ни я не сможем.
Единственное что, я могу поинтересоваться, откуда бы они нашли деньги?
Как в старом анекдоте: "из тумбочки"? Или, как фокусники, из воздуха?
При дефиците бюджета 50%.
Вы верите в чудеса?

Я вірю своїм очам а не телевізору. І ці очі бачать, що на рівнях, до котрих я маю доступ, розкрадається та витрачається на усіляку дурню не менше половини виділених бюджетних коштів. А часом і дві третини. Чи може в Ізраїлю, з населенням, територією та ресурсами у 5-15 разів меншими ніж у України кожен перший-долларовий мільйонер, тому там гроші та все інше знайшлося а у нас ні?
"Не панське діло".
Коли будете згадувати про велику єврейську діаспору, не забудьте, що і українців по світу чимало. Просто там націлені на результат а не процес, влада працює з людьми(хоче та вміє зацікавити і мотивувати) а в нас ні. Обороноздатність зараз можна забезпечити максимальною деригуляцією, заохоченням та сприянням приватного бізнесу в цій сфері (та і у всіх інших також), а не тотальним контролем, перманентними перевірками та щоденними зверненняти. Скоро мабуть почнуть розвішувати скрізь агітуючі плакати, як більшовики після жовтневого перевороту. А може організують хресний хід чи автопробіг за перемогу.
Тьху пля.
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2024 00:13

ЗСУ за допомогою західної зброї знищили 26 вертольотів та 12 літаків за добу – Зеленський
https://www.slovoidilo.ua/2024/01/11/no ... -zelenskyj
Ukrainian

Подякував: 59 раз.
Подякували: 782 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2024 00:20

Ukrainian написав:ЗСУ за допомогою західної зброї знищили 26 вертольотів та 12 літаків за добу – Зеленський

хорошо сказал
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2024 00:23

prodigy написав:
не все так однозначно)))

"Слабка фракція та партія у війну мені не потрібна. Продовжу підтримувати ініціативи президента, але не хочу мати спільні зобовʼязання з нардепами фракції, які встромляють ніж у спину", – написала вона.

Вона також заявила, що їй "не потрібна ваша квота заступника голови Комітету Верховна Рада України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, коли ви: вимагаєте, щоб я мовчала, що комітет нацбезпеки байдикує, хто і що творить в комітеті. Проти приймати факт, як вас сприймає суспільство: просто закриваєте на це очі та продовжуєте котитися у своїх бульбашках. Вимагаєте ставитися з "розумінням" до зради Завітневича, голови комітету. Закриваєте очі на проблеми радянщини і вбивст наших громадян генералітетом, корупцію в секторі і продовжуєте працювати з ОПЗЖ тощо. Вимагаєте від мене мовчати, не тільки зовні, а й всередині".

"Вважаю, що без радикальних змін існування парламенту буде тоталітарним хворобливим згасанням, ЗСУ перетворяться на конвеєр з утилізації громадян для підтримання статусу-кво фронту; без перегляду сектору нацбезпеки та оборони, встановлення реального контролю, корупція в ЗСУ вийде на перше місце, порівняно з будь-чим до того, а оборонно-промисловий комплекс не візьме на себе місію економічного та безпекового рушія країни. І це тільки кілька прикладів. Байдужість, інертність комітету нацбезпеки злочинна! Я буду битися за все це усіма методами. Не буду зволікати. Знімаю з себе зобов’язання мовчати", – написала Безугла.

Ще один(одна) мессія намалювалася, німб в потилицю їй не тисне? Прямо другий арестович, і перевзувається в стрибку також майстерно.
drevlyanin

Подякував: 514 раз.
Подякували: 519 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2024 00:24

detroytred написав:Після експорту товарів, переход на експорт капіталу... Який вже в себе нікуди пристроїти. На що вже і переходить Китай. Доріс. Дорозвивався його ринок.
Дорозвивався...
ЗВР - 3 трлн доларів
Борг державний - 4 трлн+схований 8 трл+борг компаній 28 трл

Тому
Китай ІМПОРТУЄ капітал+технології і за цей імпорт розплачується експортом товарів...

Так як позичити гроші (купити технології) можна за 1 день
То побудувати за ці гроші завод треба 3-5 років
Погасити через експорт товарів які виготовляє цей завод позичене тіло кредиту + відсотки - треба 20 років

Таким чином станом на сьогодні Китаю треба ще років 10 щоб тільки ПОВЕРНУТИ ВЖЕ ПОЗИЧЕНИЙ капітал.
А так як капітал позичався під 3%+/- , то ріст ВВП Китаю менше ніж на 3% - створює передумови коли Китай буде віддавати більше ніж отримуватиме.
Все - фініта-ля -комедія...
Не треба множити на нуль ВСЮ промисловість Китаю..можна просто помножити на нуль-3% цієї промисловості(заточеної під експорт)
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: П'ят 12 січ, 2024 00:33

adeges написав:
  Ukrainian написав:ЗСУ за допомогою західної зброї знищили 26 вертольотів та 12 літаків за добу – Зеленський
хорошо сказал
Лікарю-мій сусід каже що може три рази за ніч...а я тільки раз в рік..
А скільки Вашому сусіду років? - 70...
Так і Ви кажіть....
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 62796280628162826283 ... 14786>
Форум:
+ Додати
    тему