Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 63916392639363946395 ... 14819>
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 04:03

katso написав:
  BIGor написав:
  fler написав:Далі Пуйло захопив країну за три дні.

Тобто якби Україна готувалася до війни - то захватили б за 3 дні? Як так, якщо коли не готувалися, то втратили тільки 25%? Де логіка?

Ее нет. Типа если бы сказал за месяц то была бы паника - а так утром 24.02 ее чтоли не было, и пробок не было, и не набивались в поезда, и толпами не штурмовали границу еще до телеграммы от Дейнеки с абсолютно незаконным запретом выезда? Наоборот каждый бы принял для себя взвешенное решение без эмоций, время есть, взрывов еще нет, какая причина для паники? А сколько бы людей не погибло от "френдли файер" в той суматохе. Знать о начале войны и не сообщить о ней - это преступление.

Утром 24.02 была.
Но уже не все смогли/успели выехать "до телеграммы от Дейнеки". Не успели вывести деньги.
А причина для паники - война. Достаточно уважительная причина.
В "той суматохе" вряд ли были погибшие от "френдли файер". Где? Вы знаете такие случаи?
И ещё. Весной 2021 тоже было большое сосредоточение войск у наших границ, и тоже были предупреждения Запада. Но... не началось. Могло не начаться и 24.02. Что было бы тогда?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 04:07

katso написав:
  ЛАД написав:Но сегодня о старых ошибках говорить поздно.

А про новые говорить самый раз, одна мобилизация в стиле СССРа времен тов Сталина чего стоит. Чтоб потом поздно не было, вот уже и Арестович говорит что такая политика кончится Парагвайским вариантом - https://youtu.be/ol8ghTYphCY

Смотреть 2 часа - то занадто.
Какие варианты?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 08:37

ЛАД написав:Не лень Вам обсуждать чистую конспирологию?
Для начала было бы неплохо уточнить, Европа это кто? Политики, какие-то конкретные партии, народы?
"З війни" даже "не на своїй території" народ Европы получил пока что сильную инфляцию, В частности высокие цены на э-э и тепло. И они этому совсем не рады.
Насчёт демографии и рабочей силы. Правые партии выступают против мигрантов и даже за выдворение уже живущих. И их поддержка в последнее время растёт.
Конечно, война на чужой территории лучше, чем на своей. Но лучше бы войны вообще не было.
Компенсация Украине вообще никого особо не интересует. Какая ещё компенсация? Это ещё что?

Яка конспірологія? Тільки дійсність.

Під компенсацією мається на увазі будь-які позитивні наслідки від війни.
Для Європи це, починаючи з втрати залежності від рашогазу. І закінчуючи посиленням ВПК та укріпленням своїх збройних сил.
В середині списку -- рфію посунули з ринків рашки, місцеві зайняли місця.

Доводити позитив отаких біженців, як українці, для Європи , яка переживає демографічну кризу? Не буду))

Мова була не про негативні наслідки війни, вони само собою, а про те, що є і позитивні.
Наприклад, Україна отримує фіндопомогу, посилює співпрацю з Західом, засвоює натівське озброєння; актуалізує необхідність реформування; очищується від зрадників. І т.д.

Який є загальний баланс позитиву-негативу? Це треба розглядати окремо. Можна навіть до рівня окремої людини.
І то буде багато спірних моментів, бо оцінювати складно, наприклад, ціну життя.

Але був би цей баланс для країн Заходу занадто негативний, то допомога б Україні була суттєво більшою.
Щось компенсує негатив від війни.
Не обов'язково повністю, достатньо і часткової компенсації.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 09:11

Я вже не можу дочекатись!))

То на коли анонсували/пообіцяли доопрацювати, оприлюднити і виставити на голосування закон про мо/демобілізацію?
Якого числа/місяця?

Бо я вже починаю підглядати робочі вакансії в тилу :lol: :mrgreen:
Успіх

Подякував: 277 раз.
Подякували: 1007 раз.

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 09:29

Стара тема на мільйон ;)

vitaliiangel написав:
  Успіх написав:Бо я вже починаю підглядати робочі вакансії в тилу
можно начать с официанта, а шоб не терять время, тренируйся бегать между пуль с полным подносом еды.

То не цікаво))

Краще, коли я звільнюсь, приїзджай до мене у Львів, організуємо разом бізнес: "Успішні пластуни"👍
Наберемо три групи дітей 8-13р і будемо їх водити в походи. Вчити їх самостійності/виживання в дикій природі :D
Успіх

Профіль

4
8
1
5
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 09:47

Демобілізація / встановлення термінів служби

Демобілізація - це необхідність.
Зараз ми на фінішній прямій до нашої цілі, але це не привід розслаблятись.
Знову і знову затягується розгляд законопроєкту про демобілізацію. В той час, коки військовослужбовці в нелюдських умовах боронять наші тихі ночі, у Верховній Раді не можуть знайти час на розгляд та прийняття законопроєкту.
Вони кажуть, що працювали над ним пів року. Пів року в м'яких кріслах, в теплих кабінетах, поки наші герої спали в окопах під обстрілами. І вони говорять про справедливість та права людини.
Чому ж військові та їхні родини не відчувають цієї справедливості? Чому твої права варті захисту тільки коли ти цивільний? Чому люди, які віддали заради країни усе, не заслуговують на те, щоб їхні права захищали?
З цими питаннями рідні військових вже четвертий місяць звертаються до президента, народних депутатів та суспільства. Чотири місяці ми говоримо про необхідність демобілізації. Нам довелося вийти на вулиці, щоб нагадати усім, завдяки кому ми прокидаємось зранку, завдяки кому наші діти можуть ходити до школи, завдяки кому над Україною розвивається синьо-жовтий стяг.
Наші захисники не мають питати про справедливість, не мають благати почути їх. Вони зробили для країни більше, ніж взагалі було можливо. І тому наша
Найкраща подяка героям сьогодні - це боротьба за їхнє життя. Ми, рідні захисників України, будемо стояти за наших героїв до кінця!

# демобілізація
# dvvd2023

А й справді...
Чому в ухилянтів є лише “непорушні права”, і нема обов`язків?
А у війська -- самі лише безперервні обов`язки майже без права на відпочинок вдома...

pesikot написав:
  Bobua написав:
  холява написав:Bobua

ВОВУА я трохи подумав і скажу так ,підробити папірці складно , бо як поставити записи в журнал находжень , операційний журнал , журнал прийому у відділенні , журнал виписки ?
Ви розуміете те все повинно співпадати по часу .... і з історіей хвороби .

О. Добре, що підробити хоч десь важко.

Але таке й пояснює затримки от хоч би на кордоні, на які тут чомусь люблять скаржитись.
Бо звірення всіх тих даних потребує часу.

Згідно якого закону, потребує звірення всіх тих даних ?
Закон ? Постанова ?

Згідно всіх. :) Де написано “перевіряти документи”.
Бо правильно було би перевіряти десь так кілька днів.

Bobua написав:А натомість -- народ радіє в ютюбах і навіть на цьому форумі, коли якась бикота, проїздом з усіляких биковелів бикує на держ.службовців...

Держ.службовці зобов"язані діяти, згідно чинного законодавства

Якщо вони свідомо порушують законодавство, то на них бикуют.
Порушують - отримують

Вони всі порушують законодавство, панькаючись з ухилянтами і пропускаючи їх по спрощеній процедурі.
Якби законодавство виконували по повній -- в країні був би “італійський страйк”...
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 177 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 10:03

Bobua написав:Чому в ухилянтів є лише “непорушні права”, і нема обов`язків?
А у війська -- самі лише безперервні обов`язки майже без права на відпочинок вдома...

Екс-глава СБУ Баканов став адвокатом
Олексій Резніков повертається до адвокатської практики.
Запитайте преЗЕдента, чому?
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 10:05

Politico: Владимир Зеленский пригласил Дональда Трампа в Киев, но при одном условии — что тот сможет остановить военный конфликт с Россией в течение 24 часов, как когда-то обещал. «Да, пожалуйста, Дональд Трамп, я приглашаю вас в Украину, в Киев. Если вы можете остановить войну в течение 24 часов, я думаю, этого достаточно, чтобы приехать в Киев в любой день, когда я буду здесь», — сказал Зеленский в интервью британской телекомпании Channel 4 News.
The Guardian: Борис Джонсон поддержал Дональда Трампа в преддверии президентских выборов в США, и заявил, что возвращение Трампа в Белый дом может стать «именно тем, что нужно миру».
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 10:16

Бетон написав:
люди давились до смерті в потягах, на дорогах троє суток з дітьми - хіба то паніка

ну а якби Київ в кільце взяли як марік, то таке

Власть имущие знали не за три дня до вторжения. Правда в отрывке книги про Зеленского есть пара слов, что он до первых взрывов не верил, что на нас нападут. Кстати я тоже, но у меня не было данных, которые были у политической верхушки. Или лейтенант Баканов не подавал данные верховному другу...)

Конечно нужно было заранее начать проводить некоторые мобилизационные и подготовительные мероприятия. Опять же, где-то читал,что практически всё ПВО харьковской области было уничтожено в первые часы. То есть, своевременно не предупредили даже некоторых военных, про аборигенов я вообще молчу, для этой власти гражданские это просто кормовая база. И все вот эти отмазки про панику не более чем отмазки. При первых взрывах мы получили панику *10. А сколько бизнеса можно было спасти, сколько техники вывезти в безопасное место, сколько укрепрайонов можно было сделать по пути следования колонн с орками(киевская област вообще рай для партизан), переместить нужные войска в нужные места, скольких гражданских жертв можно было избежать... В общем позиция про панику удобна только власти, пусть они расскажут её тем, кто остался в оккупации, или погиб по пути следования руссо караванов.

ПС
Хочу сделать один вывод. Практикой доказано, что выбить окопавшегося и готового к атаке противника практически невозможно. И то, что было сдано за два дня отвоёвывать придётся невероятными потерями. Нужно ответить себе на вопрос готовы ли мы к таким потерям.

У некоторых на этой ветке присутствуют только две идеи. Воевать до границ 91ого года, или сдавать оркам. Есть третий вариант, который неединожды был озвучен - Окапываться, как в Авдеевке, минировать всё что только можно, занять выгодные позиции для последующих тактических атак, начинать заниматься производством вооружений и вычищением гвна из чиновничьих конюшен.

Кто знает что бы было, если бы зам месяц до вторжения наша власть прислушались к западным разведкам и начала строить фортификации в предполагаемых местах атаки. Кстати, для меня откровения некоторых военных были сюрпризом, я не мог предположить, что мы их не строили всё это время.

И, у каждого есть свои ФИО, и они должны понести наказание, а то получается, что на нас напали как-то неожиданно. Неожиданно для нас, для остального мира вполне ожидаемо..
Печаль.

ПС
Смотрел интервью нашего военного. Я так понял, что он собирает тела. Так вот вывод от него такой....Орки учатся. Он показывал образцы формы снятой с трупов хороших русских с кевларовыми вставками в местах критической кровеносной системы, паховые артерии етс. Показывал как они модернизировали старые каски подшив внутрь кевлар. Мы имеем дело не с де***, а с обучаемым и жестоким противником. А вот мы, в какое то время прекратили модернизацию...зачем? Нам и так дадут.

Тоже самое с разработкой фпв. Наши их начали массово применять, фактически разработали с нуля. Но русские посмотрели,что идея збсь и переняли опыт поставив их на госзаказ.

У знакомого кум командир леопарда 2. Показывал видео вблизи, где-то в районе работино. Танк до сих в стоке. Нет ни мангалов ни решёток.

Когда то расскажу про его оценочную характеристику.
hume

Подякував: 944 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 20 січ, 2024 10:22

Коли настане свято?))

Зрозуміло, ніхто цього не знає >>>
  Успіх написав:То на коли анонсували/пообіцяли доопрацювати, оприлюднити і виставити на голосування закон про мо/демобілізацію?
Якого числа/місяця?

Тоді, чому хоч періодично(наприклад, що три дні) не викидати в ЗМІ хоч "чорновики закону"? Щоб люди хоч бачили, над чим законотворці працюють?
Успіх

Профіль

4
8
1
5
  #<1 ... 63916392639363946395 ... 14819>
Форум:
+ Додати
    тему