Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 64456446644764486449 ... 14779>
Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:25

sashaqbl написав:
  Bobua написав:А потужна наземна РЛС? Вистежить і виведе літак у хвіст. В зону видимості.
А далі -- простий тир.
Звідки візьметься “дорогуща ракета” у хвіст літаку, якщо летіли лише призначені в певні “адреси” на землі?
Хіба вони мають право “передумати” в процесі? “О. Щось дороге летить. Дай но зіб`ю. Чорт з ними, з тими центрами “прінятія рєшєній”...

Я не ППОшник, але наскільки я володію питанням, потужний наземний радар бачить точку в просторі. З певною ймовірністю він може її класифікувати, в залежності від відстані та положення в просторі(бо, о диво, різні обєкти мають різну площу розсіювання в залежності від кута, під яким їх опромінювати). Передати координати на МіГ можна мабуть по рації))) або по мобільному, Хотаб хай розкаже.
А звідки візьметсья ракета - в мене є статистика дружнього вогню по дронам на ЛБЗ. Вона дуже нехороша.

В "хвіст літаку" может появиться совсем другая ракета (не та, которая запущена по наземной цели). А появится эта ракета (значительно более дешёвая) с другого российского истребителя (а не с МиГ-31, или ТУ-95), который в это время может летать вблизи фронта, но вне зоны досягаемости наших ПВО.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:29

Дюрі-бачі написав:Schmit Я ж про найгірший випадок (фронт уже десь в районі Хмельницького-Рівного), тоді всі 20 млн. дружно відступлять в Європу і ніякі кордони не втримають.
Але найгірший випадок дуже малоймовірний.

Це вже коротенький фронт.
Особливо для 20млн.

Хіба не краще закопатись-забетонуватись-триматись?
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:29

Letusrock написав:хочу закосити під флер, але сильно не плюйтесь.

серед наших місцевих депутатів й далі тягнуться чутки про наполегливе бажання ОП змінити За на любителя кави в Криму.
Пруфів не буде))

Оце вже точно плітки.
Ставить разведчика Главкомом...
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:30

ЛАД написав:

Вам будет легче от такого из уст Зеленского:
Мені легше б було, аби прозвучала фраза Черчілля " Я Вам пропоную тільки кров, працю, сльози та піт". Але ж і цього не звучить Джерело: https://censor.net/ua/b3469238

Вам самому не понятно, что ничего другого сегодня он предложить не может?

Англійців і Англію до того і в час війни не розкрадали як не в себе, тому і патріотизм... , до закінчення війни а не...
Vadim_

Подякував: 622 раз.
Подякували: 509 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:33

Goodman написав:
  mephala написав:а може таки в першу чергу треба протягнути тих хто видав довідки?
а то в мене таке враження що лікарі які роздають ті довідки показали владі від плеча.

там лікарська порука , ніколи один одного не здасть.
у кожного лікаря своє кладовище і йому не варто на це нагдувати.

Все просто.

Просто везти “непридатного” на інше ВЛК, без історії хвороби і не залишати його наодинці з лікарями, аби не зміг заговорити зуби.
Лікар навіть не знатиме кого “здає”... :)
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:34

Vadim_ написав:
  ЛАД написав:

Вам будет легче от такого из уст Зеленского:
Мені легше б було, аби прозвучала фраза Черчілля " Я Вам пропоную тільки кров, працю, сльози та піт". Але ж і цього не звучить Джерело: https://censor.net/ua/b3469238

Вам самому не понятно, что ничего другого сегодня он предложить не может?

Англійців і Англію до того і в час війни не розкрадали як не в себе, тому і патріотизм... , до закінчення війни а не...

До війни в них було що і кого розкрадать за межами країни.
Що і як було в середині, не знаю. Але сумніваюсь, що все було так уж "чинно і благородно".
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:34

sashaqbl написав:Я не ППОшник, але наскільки я володію питанням, потужний наземний радар бачить точку в просторі. З певною ймовірністю він може її класифікувати, в залежності від відстані та положення в просторі(бо, о диво, різні обєкти мають різну площу розсіювання в залежності від кута, під яким їх опромінювати). Передати координати на МіГ можна мабуть по рації))) або по мобільному, Хотаб хай розкаже.
А звідки візьметсья ракета - в мене є статистика дружнього вогню по дронам на ЛБЗ. Вона дуже нехороша.

У міга швидкість значно більша ніж у дрона, це вже проблема. у наших міг-29 рлс погано бачить дрон на фоні землі, треба більш продвинуті рлс.
По дружньому вогню. Бо треба попереджати, а це не всюди можливо. Коли наші шахіди летять на росію бомбити то нам приходить повідомлення, щоб не збивали. А коли дрібнота та з різних частин то вже проблема. Якось сиділи на позиції з ЗУшкою і тут раптом як загуде, думали Ланцет якийсь, всі по норам, а виявилося сусідня рота вирішила біля нашої позиції свій дрон потестувати. Козли.
unicdima

Подякував: 107 раз.
Подякували: 193 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:35

ЛАД написав:
  Letusrock написав:хочу закосити під флер, але сильно не плюйтесь.

серед наших місцевих депутатів й далі тягнуться чутки про наполегливе бажання ОП змінити За на любителя кави в Криму.
Пруфів не буде))

Оце вже точно плітки.
Ставить разведчика Главкомом...

кадрові рішення Черчіля вже бачили не раз
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:37

_hunter написав:
  ЛАД написав:2. "придуманное Наступленьище (наперекор всем рекомендация союзников)" - это Вы о 2023? Практически уверен, что "партнёры" (а не союзники - таких у нас нет) говорили: "Мы вам дали кучу оружия, которое вы требовали, покажите результат". А не "наперекор всем рекомендациям".

2. Да, про него: где-то была статья (та, что ниже -- не она, но похожа), что западные аналитики чуть ли не требовали не распыляться широким фронтом, а пробивать одну точку. И требовали, соответственно, начинать сильно раньше
https://zn.ua/war/v-mae-ssha-ne-mohli-p ... ja-wp.html

Бити в одну точку це означає сконцентрувати війська в одній точці. А противник буде спати? Ні він усі засоби ураження(артилерія, авіація) також "сконцентрує в цій точці". Втрати з нашого боку були б жахливі, а результат сумнівний.
Починати в травні? - не думаю що була прям велика різниця в травні чи на початку серпня.

І взагалі з чого ви взяли що "західні аналітики" щось вміють чи знають?
Може у них є досвід подолання сильнішого суперника? - Нуль досвіду.
Може вони краще орієнтуються в ситуації? - Напевне гірше ніж наші.
Ви сильно переоцінюєте "західних аналітиків" і їх "поради".
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 січ, 2024 19:40

Маніфест того кому до 30

Мені 27, я як раз представник тієї самої демографічної ями, таких як я менше за всіх))) Мій пост не буде про гуманізм, цінності та справедливість, бо це все тільки в телемарафоні.
Гадаю що мобілізація в якій середній вік 40+ більше ніж виправдана і от з яких причин:
1) це відображає середній вік населення, тобто в принципі який в суспільстві чоловік такий і на фронті.
2) демографічна піраміда. якщо дуже грубо казати, якщо тих кому 40+ стане менше, то тим кому 25 не доведеться утримувати 2+ пенсіонера в майбутньому (так, дуже не гуманно), а якщо навпаки, то 40+ буде потім жебраком. "корисний" строк служби тих кому 25 до пенсіїї на 15 років більший ніж тих кому 40. Це про податки та економіку.
3) у людини 40+ вже є дитина якщо 45+, то, ймовірно, вже повнолітня. В мене немає дітей, тобто мені є що втрачати, а саме - майбутнє. Це не означає що у 40-річних немає майбутнього, просто в них хоча б було життя.
4) щодо фізики - так, скоріш за все 40+ вже не такі вправні. Однак наскільки? на 25%? добре, беріть не 500 тис., а 625. В моменті це буде дорожче, але стратегічно див. п.2.
5) кому з нас більше потрібна держава? молодь може поїхати та витратити 15 років на те, щоб кимось стати закордоном, ті хто вже щось має в Україні наврядчи на це згоден. Тобто: капітал, соціальний статус, добробут тощо тих кому 40+ чомусь мають захищати ті, хто цього ще немає, та має всі шанси зробити це у будь-якому іншому місці (з більшими шансами, від тих кого буде захищати)
6) усі історичні паралелі вже не актуальні, бо у 21 ст. найцінніший капітал - людський. Безумовно, коли в тебе немає реальних можливостей для імміграції то немає іншого виходу аніж встати на захист свого поточного місця перебування. Якшо дуже просто то раніше твоя країна була як власна квартира, то зараз радше як орендована.
yriksotnikov

Подякував: 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

#<1 ... 64456446644764486449 ... 14779>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор