somilitark написав: попит на імпорт дуже стрімко скорочується в останні 2 місяці, із-за того, що чисельна складова економіки залягла на дно, після переляку від нових більш жорстких законів про мобілізацію.
На жаль, НБУ поки що не надає офіційну інформацію по імпорту з січень. Проте, дані НБУ за листопад та грудень минулого року не вказують на скорочення імпорту (тим більш стрімкого). Навпаки, було зростання.
З точки зору західної допомоги і економіки не бачу ніяких проблем. Резерви 38.5 ярдів, в березні ЄС насипе 3.5 чи 4.5 ярди євро, витрати валюти в місяць максимум 2 ярда доларів будуть в першій половині 24-го року, бо посівна дуже сильно впливає і в першій половині року гривня дуже впевнено себе почуває, так що оті курсові 39-40 вирогідні на 90% в першій половині 2024-го, тим паче політичне бажання тримати курс сталим нікуди не ділось. ///
А если вспомнить, что только запланированная дыра в бюджете 40 лярдов (а ЕС свои 50 планирует растянуть на 4 года) -- то да, в первой половине 24го -- вполне вероятны. Вопрос во второй половине
somilitark написав: попит на імпорт дуже стрімко скорочується в останні 2 місяці, із-за того, що чисельна складова економіки залягла на дно, після переляку від нових більш жорстких законів про мобілізацію.
На жаль, НБУ поки що не надає офіційну інформацію по імпорту з січень. Проте, дані НБУ за листопад та грудень минулого року не вказують на скорочення імпорту (тим більш стрімкого). Навпаки, було зростання.
млн дол. США Листопад 5,012 Грудень 6,236
Треба чітко розділяти побутовий імпорт і імпорт товарів військового призначення, думаю детальної структури імпорту ви не знайдете, але імпорт для побутового споживання стрімко скорочується, навіть імпорт пального на графіку камінцем вниз обвалилося. Я казав за січень і лютий, впевнений, що ви побачите навіть в загальній статистиці скорочення імпорту, коли буде доступна статистична інформація. п.с. які кумедні ухилянти з баденбаденських котлів, все знають, все розуміють, завжди прискачуть в потрібний момент і те що відчувають п'ятою точкою детально розкладуть по полицям
такими повідомленнями ви свідомо чи несвідомо виступаєте на боці тих, хто кричить все пропало ... й треба здаватися...
Дурниці. Я ніякий не інфлюенсер і не володар інсайдів. З точки зору будь-якого тутешнього читача я звичайний переляканий і не зову нікого «роби як я». Але в умовах тривалої війни я не здивуюсь заморозці депо або віддачі валюти не валютою.
_hunter написав:А если вспомнить, что только запланированная дыра в бюджете 40 лярдов (а ЕС свои 50 планирует растянуть на 4 года) -- то да, в первой половине 24го -- вполне вероятны. Вопрос во второй половине
А якщо пригадати, що крім ЄС є ще гроші від інших партнерів: Японії, Канади, Британії, Півд.Кореї та інших? А також є 60 млрд.дол. від США, які зависли, але ж не зникли. "Японія надасть Україні допомоги на 12,1 млрд доларів, зокрема, грант на суму 4,7 млрд доларів, який отримаємо до кінця лютого".
я так розумію, ти великий спец по плануванню. в житті хоч один бюджет склав? а якщо склав, його фінансисти прийняли? - чи викинули у смітник й робили замість за тебе?
нагадаю, у Трампа ще попереду вибори, а його вже у президенти записали...
Shaman написав:нагадаю, у Трампа ще попереду вибори, а його вже у президенти записали...
І в чому позитив для нас, якщо США заблокувало військову допомогу?
а де ви побачили у мене позитив з цього приводу? зовнішня політика США стала заручником навіть не внутрішньопартійної боротьби, а амбіцій однієї людини - це слабкість США