Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19491950195119521953 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 13:49

akurt писал(а):Ще б додав - наскільки чув від наших українців в США - не те, щоби НЕ ходять на концерти зовсім - ходять - але ціна в 245 доларів ніколи б не зупинила.
Це середній рахунок вечері в ресторані. На 2-4 особи.
Скромному. Без мордобою та "танців до впаду".

Польша не США.
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 15:22

ЛАД писал(а):Польша не США.

Но уже почти Канада.
Взяли нового сотрудника в Канаде. Бюджет практически как если бы взяли в Кракове. Ну может на 15-20% больше.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 16:15

Еміграція, заробітчанство

New’s from Poland

Так сталося, що в Туреччині автор рядків намагається допомагати нашим українцям у життєвих питаннях, в тому числі ввезенні - вивезенні автівок української реєстрації.

Сьогодні вийшов на звʼязок з Польщі клієнт минулого року.
Виїхав з Туреччини в серпні 2023 року в дружню братерську Польщу.

Питання він пана Романа було за моїм профілем: при яких умовах його Турецька митниця впустить з авто, якщо в нього закінчилася дія картки ВНП.
Питання ми обговорили, питання буде вирішене.

Далі було саме цікаве:
- Я: Розкрийте секрет, чому виїхали з Польщі? Там же ніби то рай для українців?
- Він: Не можу я з цими Поляками. Дуже тяжкі люди, більшість не дружелюбні до нас. Дуже проблематично знайти нормальну роботу, а ціни на житло то зовсім космос. В Туреччині своє житло хоча б є…
- Еге ж…
- А роботу без мови можна знайти тільки щоб отримувати мінімалку, а це десь 800$…Ціни космос що на купівлю, що на оренду…
- Еге ж…
- Та і якщо чесно, то Туреччина більш рідніша вже…
- Ну, зараз всюди медом не намазано, гадаю вас здивують ціни на мʼясо. Після Польші, де свинину і кури не клюють…
- То прийдеться частіше на рибалку їздити рибу ловити в Туреччині 😂…
- Чекаємо.

Примітки: а) наведено реальні цитати. б) як бачите, у пана є «запасний аеродром». Подбав вчасно. Я точно не знаю, де його квартира та яка. Коли та за яку ціну купував. Не знаю і не питав. Мене чужі гаманці якось ніколи не приманювали…
Це забава інших…
Последний раз редактировалось akurt Ср 13 мар, 2024 16:52, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 16:50

akurt писал(а):- А роботу без мови можна знайти тільки щоб отримувати мінімалку, а це десь 800$

Мені завжди здавалося, що турецьку мову українцю вивчити складніше, ніж польську. І що без знання мови у Турції теж варіантів небагато.
Щось із серії "в Україні у мене окремий кабінет із секретаркою та водієм, а там я ким буду?".
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 16:57

Саме цікаве, що вивчають та роботу знаходять.
Мова цікава і незвична, враження, що її програмісти придумали. Як і англійська, має чіткі правила побудови речення - і що саме цікаве - навпаки англійській. Наприклад, дієслово в самому кінці речення. А на іменник ззаду додаються додатки. Які перетворюють іменник або в прикметник, або показують приналежність, або множину предмета.
Спільним з українською є те, що «як пишеться - так і читається», та часте застосування букви «И», не «і», а саме «И».

Але це не головне. Головним є те, що навіть при отриманні ВНП іноземець не має права працювати, треба відкривати «Робочу візу».
Відкриють, якщо не більше 1 іноземця на 5 громадян…
Неохоче відкривають, бо роботодавець з власних прибутків повинен оплачувати внески на повне медичне страхування. А там не дешево…
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 19:05

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt писал(а):Далі було саме цікаве:
- Він: Не можу я з цими Поляками. Дуже тяжкі люди, більшість не дружелюбні до нас. Дуже проблематично знайти нормальну роботу, а ціни на житло то зовсім космос. В Туреччині своє житло хоча б є…

Цікаво, що бачу в інеті два типи людей:
- одні кажуть що їх поляки ненавидять і витирають об них ноги (як Ваш Роман).
- до інших ставлення нормальне.
Як так?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 19:09

Немає нічого дивного.
Ви ж читаєте цей форум?
Тут що, всі ідеальні, білі, пухнасті, добрі, турботливі і немає відвертих покидьків?
А ніби-то ж всі українці…
Последний раз редактировалось akurt Ср 13 мар, 2024 19:10, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 19:10

Gastarbaiter писал(а):
  akurt писал(а):- А роботу без мови можна знайти тільки щоб отримувати мінімалку, а це десь 800$

Мені завжди здавалося, що турецьку мову українцю вивчити складніше, ніж польську. І що без знання мови у Турції теж варіантів небагато.
Щось із серії "в Україні у мене окремий кабінет із секретаркою та водієм, а там я ким буду?".

І це ще Ататюрк перевів цей народ на латинь і нормальні цифри. А то був би Єгипет з їх каракулями...
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 19:12

BIGor писал(а):

Як так?

Помню, в советские времена рассказывали о проблемах в Прибалтике - не отвечают на вопросы на русском, в магазине продавщица будет обслуживать своего, а на русских сделает вид, что не слышит, на улице дорогу не подскажут. Сколько бывал там - ни одного такого случая не было, общались вполне доброжелательно.
Может, от человека зависит?
Как ты к ним, так и они к тебе?
ЛАД
2

С нами с: 31.08.10
Благодарил (а): 5391 раз.

2
2
6
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 19:15

BIGor писал(а):

Як так?

Теж бачу два типи. Одні стараються асимілюватись ( вивчити мову, звичаї, розуміти і поважати менталітет локалів). Інші вважають, що це поляки приїхали до них. Відповідно і ставлення різне до обох типів.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

#<1 ... 19491950195119521953 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама