Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19491950195119521953 ... 2917>
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 14:49

akurt написав:Ще б додав - наскільки чув від наших українців в США - не те, щоби НЕ ходять на концерти зовсім - ходять - але ціна в 245 доларів ніколи б не зупинила.
Це середній рахунок вечері в ресторані. На 2-4 особи.
Скромному. Без мордобою та "танців до впаду".

Польша не США.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 16:22

ЛАД написав:Польша не США.

Но уже почти Канада.
Взяли нового сотрудника в Канаде. Бюджет практически как если бы взяли в Кракове. Ну может на 15-20% больше.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 17:15

Еміграція, заробітчанство

New’s from Poland

Так сталося, що в Туреччині автор рядків намагається допомагати нашим українцям у життєвих питаннях, в тому числі ввезенні - вивезенні автівок української реєстрації.

Сьогодні вийшов на звʼязок з Польщі клієнт минулого року.
Виїхав з Туреччини в серпні 2023 року в дружню братерську Польщу.

Питання він пана Романа було за моїм профілем: при яких умовах його Турецька митниця впустить з авто, якщо в нього закінчилася дія картки ВНП.
Питання ми обговорили, питання буде вирішене.

Далі було саме цікаве:
- Я: Розкрийте секрет, чому виїхали з Польщі? Там же ніби то рай для українців?
- Він: Не можу я з цими Поляками. Дуже тяжкі люди, більшість не дружелюбні до нас. Дуже проблематично знайти нормальну роботу, а ціни на житло то зовсім космос. В Туреччині своє житло хоча б є…
- Еге ж…
- А роботу без мови можна знайти тільки щоб отримувати мінімалку, а це десь 800$…Ціни космос що на купівлю, що на оренду…
- Еге ж…
- Та і якщо чесно, то Туреччина більш рідніша вже…
- Ну, зараз всюди медом не намазано, гадаю вас здивують ціни на мʼясо. Після Польші, де свинину і кури не клюють…
- То прийдеться частіше на рибалку їздити рибу ловити в Туреччині 😂…
- Чекаємо.

Примітки: а) наведено реальні цитати. б) як бачите, у пана є «запасний аеродром». Подбав вчасно. Я точно не знаю, де його квартира та яка. Коли та за яку ціну купував. Не знаю і не питав. Мене чужі гаманці якось ніколи не приманювали…
Це забава інших…
Востаннє редагувалось akurt в Сер 13 бер, 2024 17:52, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1450 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 17:50

akurt написав:- А роботу без мови можна знайти тільки щоб отримувати мінімалку, а це десь 800$

Мені завжди здавалося, що турецьку мову українцю вивчити складніше, ніж польську. І що без знання мови у Турції теж варіантів небагато.
Щось із серії "в Україні у мене окремий кабінет із секретаркою та водієм, а там я ким буду?".
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 17:57

Саме цікаве, що вивчають та роботу знаходять.
Мова цікава і незвична, враження, що її програмісти придумали. Як і англійська, має чіткі правила побудови речення - і що саме цікаве - навпаки англійській. Наприклад, дієслово в самому кінці речення. А на іменник ззаду додаються додатки. Які перетворюють іменник або в прикметник, або показують приналежність, або множину предмета.
Спільним з українською є те, що «як пишеться - так і читається», та часте застосування букви «И», не «і», а саме «И».

Але це не головне. Головним є те, що навіть при отриманні ВНП іноземець не має права працювати, треба відкривати «Робочу візу».
Відкриють, якщо не більше 1 іноземця на 5 громадян…
Неохоче відкривають, бо роботодавець з власних прибутків повинен оплачувати внески на повне медичне страхування. А там не дешево…
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 20:05

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Далі було саме цікаве:
- Він: Не можу я з цими Поляками. Дуже тяжкі люди, більшість не дружелюбні до нас. Дуже проблематично знайти нормальну роботу, а ціни на житло то зовсім космос. В Туреччині своє житло хоча б є…

Цікаво, що бачу в інеті два типи людей:
- одні кажуть що їх поляки ненавидять і витирають об них ноги (як Ваш Роман).
- до інших ставлення нормальне.
Як так?
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 20:09

Немає нічого дивного.
Ви ж читаєте цей форум?
Тут що, всі ідеальні, білі, пухнасті, добрі, турботливі і немає відвертих покидьків?
А ніби-то ж всі українці…
Востаннє редагувалось akurt в Сер 13 бер, 2024 20:10, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 20:10

Gastarbaiter написав:
  akurt написав:- А роботу без мови можна знайти тільки щоб отримувати мінімалку, а це десь 800$

Мені завжди здавалося, що турецьку мову українцю вивчити складніше, ніж польську. І що без знання мови у Турції теж варіантів небагато.
Щось із серії "в Україні у мене окремий кабінет із секретаркою та водієм, а там я ким буду?".

І це ще Ататюрк перевів цей народ на латинь і нормальні цифри. А то був би Єгипет з їх каракулями...
BIGor

Подякував: 1460 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 20:12

BIGor написав:

Як так?

Помню, в советские времена рассказывали о проблемах в Прибалтике - не отвечают на вопросы на русском, в магазине продавщица будет обслуживать своего, а на русских сделает вид, что не слышит, на улице дорогу не подскажут. Сколько бывал там - ни одного такого случая не было, общались вполне доброжелательно.
Может, от человека зависит?
Как ты к ним, так и они к тебе?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2024 20:15

BIGor написав:

Як так?

Теж бачу два типи. Одні стараються асимілюватись ( вивчити мову, звичаї, розуміти і поважати менталітет локалів). Інші вважають, що це поляки приїхали до них. Відповідно і ставлення різне до обох типів.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

#<1 ... 19491950195119521953 ... 2917>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор