Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 19511952195319541955 ... 2915>
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 10:53

News from Canada

Підійшов до кінця двотижневий термін проживання родини моєї племінниці (двое дітей 9 та 11 років) з безкоштовним (із сніданком) проживанням в готелі в місті Едмонтон (столиця провінції Альберта).
Останній тиждень - це безкінечні перегляди квартир.
Нарешті все ОК: квартиру знайшли та з 21 березня заселяються.

На цьому форумі мабуть більше половини учасників - це лендлорди та «рили», тому розуміють, що для орендаря - підбір квартири - то важка справа, а для лендлорда - вибір орендаря / то ще важче.

Так ось: передивилися квартири і новенькі, перша здача, і старенькі, різні. Врахуйте ще мандри без авто в незнайомому місті…
Діапазон цін був від 1200 CAD (з конкурсом в 30 осіб) до 1700 (з конкурсом 1:8).
Моя порада була як зовсім для НЕ досвідчених мандрівників, які ще не мають ніякої роботи та фактично не знають мови (чоловік більш-менш нормально говорить) взяти в оренду щось найдешевше, бо навряд чи прийдеться сидіти на веранді з бокалом шампанського та цигаркою в зубах.
Критерій два рекомендував такий: розташування школи.
Це не багата Україна, де дітей водять в школу на BMW.

Нарешті підписали контракт та сплатили депозит (750 CAD).
Квартира трикімнатна, не нова (не перша здача), ціна за параметрами «все включено», за те з комунальними послугами - за все 1585 CAD.
Те, що не нова - суттєвий недолік.
Переваги:
- дуже пристойний район.
- дуже близько школа.

Я їм сказав, щоби заспокоїлися, що не сама дешева і не сама нова.
Все як в старому анекдоті, коли дорогого Леоніда Ілліча Брежнєва спитали, чому так голодно жити при переході від «розвинутого соціалізму» до комунізму, то він відповів дуже просто:
«А никто в дороге кормить и не обещал!»
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1449 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 11:20

akurt написав:Ну, якщо бути точними, то не зовсім «перевів».
Зробив те, чого не вистачало Україні.
... і було проголошено в жовтні 2023 року створення «Світської республіки» обраний президентом Ататюрк викликав філологів та дав задання - що цілком зрозуміло - Османська імперія з багатьма народами та мовами перестала існувати - розробити Абетку турецької (не Османської ж!) мови та створити умови для вивчення всіма.
Цікаво, що спочатку розумні професори запросили 5 років на те (в Україні запросили 150 років - з них 33 вже пройшло).
Ататюрк дав 6 місяців.
Академіки принесли абетку через три місяці. Ось так воно було.
Ну і правда: абетка на базі латиниці.
Мудрим був Ататюрк.

а чого не вистачало Україні? :shock:

в Україні книжки друкували ще тоді (в тому ж Львові), коли Османська імперія лише розвивалася... :D
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 11:21

Пане cherchilank - щось ви чим далі в ліс, тим частіше помиляєтеся.

Чоловік племінниці - громадянин Туреччини і в 2023 році вперше отримав закордонний паспорт, до цього просто за турецькою ІD-картою мандрував тільки в Україну: обʼїздив всю, навіть встигнув в Криму побувати до окупації. Ну а там Хортиця чи Хотинська фортеця - то як рідні.
Племінниця - звичайна українка, яка правда в Парижах не була. Але в інших країнах Європи та в Єгипті - як багато хто з українців - відпочивала.

Коли когось називаєте циганами, то спочатку подивіться у дзеркало.
Спробуйте.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 11:47

News from Canada

Я сам перебував в Канаді в червні минулого року - 2 тижня - як в раю.
На 2 тижня взяв в прокат Ford Edge за 26$ на добу (майже новий - пробіг був 35000 км) та наїздив не одну тисячу кілометрів...
Але зараз розмова про банківську систему в Канаді.
Є великі відмінності, з якими спіткнулася і родина племінниці.

1. Щоби попасти до менеджера - треба брати рандеву - це може бути "сьогодні - на через тиждень".
Черги в Приватбанку здаються дитячими.

2. У великий шок я ставив канадських менеджерів видати мені американські долари - в обмін на канадські. Як правило дивилися, не розуміючи про що мова йде.
Один менеджер питав навіщо мені в житті взагалі можуть знадобитися американські долари - я відповів що відлітаю в Ірландію (це була правда) і там тільки американські долари. Проковтнув ту фігню...

3. Найзручніше в Канаді мені було розраховуватися картою від ПриватБанку в гривнях та картою Bank of America.

4. Приколи на АЗС: вставляєш карту (там немає "заправщиків") і повинен відразу набрати цифру, на яку суму в канадських доларах ти будеш заправлятися. На вибір: 25, 50, 100 доларів. Потім роблять поверення коштів.

5. Сьогодні племінниці треба було віддати лендлорду депозит 750 доларів - ніякої готівки!!!!
При спробі касиру банку дати готівку та номер рахунка - касир дивився на біженця з України як на нерозумного таргана. Яка ще готівка????? Все в он-лайн режимі...
Виявилося, що заплатити депозит з КРЕДИТНОЇ канадської карти (видали і кредитку - крім дебетової карти - з кредитним лімітом в 2000 доларів) - НЕ МОЖНА.
Тільки з дебетової карти перерахувати.
Ну і знову - мовна межа, яка перетворює людину навіть із смартфоном в "нємтура"...
Ну або в безтолкового...
Ну або в телепня...
Мабуть, канадці так на новоприбулих українців і дивляться...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 13:10

akurt написав:При спробі касиру банку дати готівку та номер рахунка - касир дивився на біженця з України як на нерозумного таргана. Яка ще готівка????? Все в он-лайн режимі...

Навіщо їм тоді взагалі ті касири?
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 13:37

Gastarbaiter написав:
  akurt написав:При спробі касиру банку дати готівку та номер рахунка - касир дивився на біженця з України як на нерозумного таргана. Яка ще готівка????? Все в он-лайн режимі...

Я была до 2018 года в Канаде, никаких недоразумений в банках )
Если в Германии моей подруге сообщили что она слишком молода что бы было такое плохое зрение в оптике, это не говорит о плохом качестве оптики в Германии ))) к сожалению, языковой барьер на сегодня ей не позволяет с приколами на чисто юридические моменты ответить правильные параграфы почему, но она будет стремиться )
stm

Подякував: 73 раз.
Подякували: 680 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 14:15

Ірина_
Модератор Форуму

Подякував: 1140 раз.
Подякували: 2054 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 14:54

Gastarbaiter написав:

Ви праві: фактично не касир, а менеджер за робочим столом.
У наших людей враження, що банківська систем в Україні більш розвинута.
Ще в мене був прикольний випадок: я замовив деяку суму у в доларах США, сказали що просто так видати не можуть, бо то валюта «екзотична», треба чекати, поки спрацює автоматична система, яка блокує систему відкривання сейфів у підвалі.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 16:42

akurt В кожного свої шляхи... От зараз в палаті в лікарні в Ужгороді лежить пані, яка з дочкою і зятем в Канаді прожила більше року. Зробили їй операцію по видаленню міждискової грижі на хребті.
З її коментарів почув дуже дуже багато матів про Канадську медицину, зокрема про скору, яку не дочекались за годину і довелось їхати на таксі, а потім кілька годин чекати в прийомній. І про ставлення страхових компаній, які бачать пенсіонерку з інвалідністю - й слухати нічого не хочуть...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 14 бер, 2024 16:48

Re: Еміграція, заробітчанство

akurt написав:Найзручніше в Канаді мені було розраховуватися картою від ПриватБанку в гривнях та картою Bank of America.

Як так? Я ще розумію, що можуть Візу брати в більшій кількості точок, ніж Мастер. Але щоб була різниця в банку-емітенту то про таке чую вперше..

akurt написав:Виявилося, що заплатити депозит з КРЕДИТНОЇ канадської карти (видали і кредитку - крім дебетової карти - з кредитним лімітом в 2000 доларів) - НЕ МОЖНА.

Це нагадує як в Франції, коли брали машину в аренду, то дебетні картки не брали, тільки кредитні, яких в Україні ніхто не видає...
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 19511952195319541955 ... 2915>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Investor_K і 2 гостей