Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 866867868869870 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Ср 13 мар, 2024 14:54

Цікаві цифри.
А то пан барабашов хвилювався, щоби мій племінник не орендував занадто дешеву квартиру, яка би виглядала «не по чину».
Получається, правильну винаймає: 1500$.
Блін, аби батько його з мамою - моєю сестрою - знали, скільки син витрачає на квартиру, потруїли б всіх своїх бджілок, а вулики спалили б…
Пішов би пан барабашов на ринок «Озерка» купити меду - і ніц нЕма…
(Сестра з чоловіком там не торгують, казали, що там весь мед - підробка, зварена в сараях. В них забирають бідонами - потім додають по 3-5 крапель «для запаху» та «для медового смаку» в те, що зварене в сараях).
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 19:07

Чи купують люди нерухомість в Туреччині?

Сьогодні був у важливих справах в одному державному банку Туреччини та переді мною метушилися разом з немолодим подружжям дві рієлторки - по виду чи казашки, чи не знаю хто...
З цікавості, поки ті казашки вирішували питання з папірцями, трохи поговорив з очевидно покупцями нерухомості та задав пару нічого не значуших питань.
Несподівано вони в мене спросили:
- У Вас мягкое "Г" - вы не с Украины?
- С Украины - з легким побоюванням сказав я, думаючи, що нарвався на росіян...
- С какого города?
- Львов...
- Хм, я тоже со Львова- прожила там всю юность - відповіла пані...

З"ясувалося, що подружжя - євреї з Ізраїля.
Було цікаво дізнатися, що купили. в якому районі та за якою ціною...
Встиг дізнатися поки не підійшли казашки таке:
- Мікрорайон "Улуч"" района "Коньяалти" (дуже хороший елітний).
- Квартира 3+1 - дорога - "під громадянство"...
- ЖК "CasaLuna" - ну то взагалі "жир" - то один з найновіших ЖК від самого відомого забудовника...
Колись - здається в 2020 чи в 2021 році - на етапі початку будівництва квартиру 3+1 площею 170 кв. м можна було взяти за 1 800 000 лір або 1 800 000/7,30=246 000 доларів.

Ну про ціну на сьогодні не встиг спитати - бо вже підійшли рієлторки та потягли клієнтів "на вихід".
По задоволеним обличчям рієлторок зрозумів, що справа грошовита...

Ввечері подивився сайт оголошень: ага, 3+1 в продажу вже немає, а 2+1 є за ціною від 14 500 000 лір або 15 100 000 лір тобто орієнтовно 468 000 доларів США...
В перерахунку на 1 кв.м маємо орієнтир 3 750 доларів.
Тоді квартира площею орієнтовно 170 кв.м може мати ціну в 595 000 доларів США.
Схоже... Громадянство можна отримати при інвестиціях від 400 000 доларів...

Ну а тепер глянемо свіже зведення від Інституту статистики Туреччини про продаж квартир в лютому 2024 по всій Туреччині... Щойно з"явилися дані... ще сам не дивився...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 19:20

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

akurt писал(а):Громадянство можна отримати при інвестиціях від 400 000 доларів...

стесняюсь спросить а на кой буй нужно гражданство Турции?
Прохожий

С нами с: 05.06.13
Благодарил (а): 945 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 19:28

Зведення про продаж квартир в Туреччині за лютий 2024 року

1. Продаж квартир в цілому:
Продажі житла в Туреччині зросли на 17,3% у лютому порівняно з тим же місяцем минулого року, досягнувши 93 902 квартир. В січні було продано 80 308 квартир.
Зростання я пояснюю зниженням цін та великою кількістю пропозицій.
На багатоьох будинках вже на балконах є оголошення "ПРОДАМ". Не на всіх, але багато...

2. Продажі квартир іноземцям.
Продажі житла іноземцям у лютому знизилися на 44,9% порівняно з тим же місяцем минулого року, досягнувши 1846 квартир. У лютому частка продажу житла іноземцям у загальному обсязі продажу житла становила 2,0% (раніше максимально було до 4,8%).
Стамбул посів перше місце з продажу житла іноземцям з 691 продажем житла. За Стамбулом йдуть Анталія з 659 продажами будинків/квартир і Мерсін з 151 продажем.
Малувато буде... В січні було 2061 квартири продано іноземцям...

3. Розподіл інвесторів за громадянством.
Українці - як завжди - у верхній частині списку "ТОР-20 інвесторів" - місце 4! (максимально піднімалися до місця 3). Далі - громадяни Німеччини...
Московіти хоч і залишилися на місці 1, але значно здали позиці - вже немає по 1000 квартир на місяць - це те, що я писав неодноразово: росіянців масово змушують залишити Туреччину.
Тут все потихеньку працює проти них...
В середній частині списку як завжди громадяни Великої Британії та США.
Серед несподіванок - громадяни багатого Кувейту та Узбекистану.
Тільки за сьогодні я побачив на вулицях 3 чи 4 авто з незвичними номерними знаками...
Изображение
Вдалих інвестицій!
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 19:31

Прохожий писал(а):
  akurt писал(а):Громадянство можна отримати при інвестиціях від 400 000 доларів...

Причини різні.
1. Ховаються в Туреччині від війни (наприклад, знаю росіянців з Москви з синами та зять"ями років по 25-30 і молодшими).
2. Отримують право створювати підприємства, ВАТ та інше (наприклад, знаю і казанських татар, і українців, які займаються будівництвом).
3. Діти отримують право вчитися безкоштовно в університетах (знаю наших українців, які навчаються за дуже перспективними спеціальностями).
4. Інвестують вкрадені/зароблені чесною працею гроші (гріх говорити, але мені здається, що громадяни Казахстану досить вдало виводять гроші від пана Токаєва).

З точки зору отримання якихось преференцій закордонних - майже нічого не отримують, тому що в рейтингу паспортів світу закордонний біометричний паспорт України значно вище.
Наприклад, громадянам Туреччини треба - як і нам раніше - відкривати "Шенгенську візу".
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 19:45

Прохожий писал(а):

Це питання на яке ніхто не може відповісти)
Мабуть щоб працювати не аніматором в отелі а стояти в лоббі за компʼютером - ну і шаурму можна продавати)
cherchiltank

С нами с: 31.05.20
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 19:46

akurt писал(а):Зведення про продаж квартир в Туреччині за лютий 2024 року

1. Продаж квартир в цілому:
Продажі житла в Туреччині зросли на 17,3% у лютому порівняно з тим же місяцем минулого року, досягнувши 93 902 квартир. В січні було продано 80 308 квартир.
Зростання я пояснюю зниженням цін та великою кількістю пропозицій.
На багатоьох будинках вже на балконах є оголошення "ПРОДАМ". Не на всіх, але багато...

2. Продажі квартир іноземцям.
Продажі житла іноземцям у лютому знизилися на 44,9% порівняно з тим же місяцем минулого року, досягнувши 1846 квартир. У лютому частка продажу житла іноземцям у загальному обсязі продажу житла становила 2,0% (раніше максимально було до 4,8%).
Стамбул посів перше місце з продажу житла іноземцям з 691 продажем житла. За Стамбулом йдуть Анталія з 659 продажами будинків/квартир і Мерсін з 151 продажем.
Малувато буде... В січні було 2061 квартири продано іноземцям...

3. Розподіл інвесторів за громадянством.
Українці - як завжди - у верхній частині списку "ТОР-20 інвесторів" - місце 4! (максимально піднімалися до місця 3). Далі - громадяни Німеччини...
Московіти хоч і залишилися на місці 1, але значно здали позиці - вже немає по 1000 квартир на місяць - це те, що я писав неодноразово: росіянців масово змушують залишити Туреччину.
Тут все потихеньку працює проти них...
В середній частині списку як завжди громадяни Великої Британії та США.
Серед несподіванок - громадяни багатого Кувейту та Узбекистану.
Тільки за сьогодні я побачив на вулицях 3 чи 4 авто з незвичними номерними знаками...
Изображение
Вдалих інвестицій!

Тобто іноземці стали в 2 рази менше купувати нерухомість - що буде з цінами - можете здогадатись самі)
cherchiltank

Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 19:47

Іран Ірак і 3,14*** елітне товариство у інвесторів)
cherchiltank

Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 22:55

Ale już w drugiej połowie 2022 r. zdolność kredytowa przestała w Polsce spadać i zaczęła się jej dynamiczna odbudowa. Przypomnijmy, że w lipcu 2022 r. trzyosobowa rodzina dysponująca dwiema średnimi krajowymi mogła na zakup mieszkania pożyczyć mniej niż 400 tys. zł. Dziś banki deklarują chęć pożyczenia takiej familii prawie 657 tys. zł — wynika z najnowszych danych zebranych przez HREIT. Od hipotecznej posuchy z 2022 r. zanotowaliśmy więc już wzrost o prawie 66 proc. Obecna zdolność kredytowa jest o prawie 25 proc. większa niż rok temu.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 14 мар, 2024 23:09

Gastarbaiter писал(а):Ale już w drugiej połowie 2022 r. zdolność kredytowa przestała w Polsce spadać i zaczęła się jej dynamiczna odbudowa. Przypomnijmy, że w lipcu 2022 r. trzyosobowa rodzina dysponująca dwiema średnimi krajowymi mogła na zakup mieszkania pożyczyć mniej niż 400 tys. zł. Dziś banki deklarują chęć pożyczenia takiej familii prawie 657 tys. zł — wynika z najnowszych danych zebranych przez HREIT. Od hipotecznej posuchy z 2022 r. zanotowaliśmy więc już wzrost o prawie 66 proc. Obecna zdolność kredytowa jest o prawie 25 proc. większa niż rok temu.

Ну подивимось, зарплати дуже виросли з 2022 року, ставка напевно трохи впала.
Але от такі дзвіночки:
https://www.money.pl/gospodarka/kolejny ... 5520a.html
Zwolnienia w krakowskim oddziale PepsiCo. Nieoficjalnie pracę może stracić nawet 200 osób - pisze "Gazeta Wyborcza". I dodaje, że krakowski urząd pracy mówi o "niepokojącym zjawisku". Do końca lutego zwolnienia grupowe w mieście objęły już tylu pracowników, ile przez cały ubiegły rok.

- Dwa działy są przenoszone do Indii.

А Ви казали що корпо точно не перенесуть до індусів.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
  #<1 ... 866867868869870 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор