|
Ринок енергоносіїв в контексті |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Суб 30 бер, 2024 10:22
sens написав: vitaliiangel написав: flyman написав:особисто флер нічого не відбудує а втече до благ цивілізації
получается Украину решили поделить. Европе - люди, врагу территории.
Карпатська Україна часів 20го століття буде повернутою до Угорщини? Малоросія та Київська Русь?? Від такого поділу вжито дві речі - надзвичайний стан та закриття кордонів. Якщо не можемо захистити міста то будуть лише руїни після ракетних обстрілів. Якщо в березні було востаннє матеріальна допомога,то є над чим подумати.
меня больше беспокоит Харьков, Запорожье, Днепр. Это крупные города для обеспечения э.э. водой теплом нужны соответствующие мощности.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Суб 30 бер, 2024 10:25, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3504 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
vitaliiangel написав:Змиевская ТЭС в Харьковской области полностью разрушена в результате российской атаки — «Центрэнерго»
Как сообщается на сайте «Центрэнерго», на станции после российского обстрела 22 марта уничтожены все блоки, повреждено вспомогательное оборудование. Сейчас на ТЭС ведется разбор завалов. Точный масштаб повреждений смогут установить по окончании работ.
Министр энергетики Украины Герман Галущенко заявил, что компании помогут в восстановлении ТЭС через доноров. «Деньги есть. Есть соответствующий фонд поддержки энергетики. Он работает. Поэтому все готовы помогать», — сказал он.
———
Змиевская ТЭС расположена в поселке Слобожанское недалеко от города Змиев. Как отмечает «Громадське», это была одна из самых больших электростанций в Харьковской области и одна из крупнейших ТЭС в Украине.
В ночь на 22 марта российские войска нанесли массированный ракетный удар по Украине. Герман Галущенко назвал российский удар самой масштабной атакой на украинскую энергетику за последнее время. В Харькове ВС РФ нанесли более 15 ударов по объектам энергетической инфраструктуры, город практически полностью остался без электричества и водоснабжения.
В то же время, признал Сахарук, в случае повторения атаки подобного масштаба, в Украине останется доступной только базовая генерация. Т.е., атомные электростанции.
"У нас будут минимально работать "солнце", "ветер", частично – "гидро". В системе будет около 10 ГВт. Это базовая генерация, покрывающая минимальное потребление. Часть покроем импортом", – объяснил исполнительный директор ДТЭК.
Сегодня ночью были атакованы россиянами Каневская и Днестровская ГЭС, сообщил президент Владимир Зеленский.
-
d44
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 71 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
d44 написав: sens написав:Новину читати так - тепло від Ахметова подорожчає в 3 рази, світло в 5 разів, проте держава компенсує вам щось але не більше від 10% . Це моє сприйняття таких новин - коли звичайна людина втратила домівку їй обіцяють щось колись, великому комбінатору держава допомагає відбудувати за рахунок споживачів
Оптимістично дивитесь  тепло... світло... держава... рудий... Тепер зрозуміло, що в 22 році році пуйло не ставив завдання завалити все. Можливо були ще якісь плани на Україну, а зараз вже ніхто ні про що не договорюється. А усього то треба було тоді пульнути пару разів точково сотнею ракет, як зараз. На сьогодні ТЕЦ вже немає, гідро мабуть наступні. Сховища газу в процесі. Мабуть до літа раздовбають все що можливо, а там і мирний план буде. Великого бізнесу в країні не залишиться, бери що хочеш за гривню, держава. Пуйло, схоже, вирішив показово втілити свою тезу , що Україна все отрмала від СРСР, тому ми вам покажемо декомінізацію. Для України - захід вас не взяв, не захістив, треба було слухати мене. По факту він правий (що до "демократичного світу"). А Європі та Америці - вертів я вас на балалйці, і це ще Китай не починав, ми своє СВО завершили а ви там самі розбирайтеся далі з Україною. Щось таке в голову лізе, недобре.
написав. а далі що, які пропозиції? їх немає. лише "Пуйло вирішив", "він правий" та інша дурня. й ТЕЦ працює більшість, й гідро. Раша в черговий раз підняла ставки. а потім буде верещати - а нас за що? це війна, й вона продовжується...
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 30 бер, 2024 10:33
zerocool написав:Збитки ДТЕКу оцінюють поки що в $200-300 млн, це дуже багато але вони самі говорять, що буде залучена доп. фінансова допомога на відновлення. Генерацію теоретично можуть вибити всю, але навіть тоді нам вистачить на базове споживання АЕС плюс імпорт, влітку без відключень, взимку можуть бути варіанти. Це теж за словами того ж ДТЕКу. Як це все вплине на курс? Так ніяк, на нього зовсім інші речі впливають (валютні вливання найближчі 10 років навряд чи зменшаться, можуть збільшитися)
Зараз, з збільшенням світлового дня, значно зростає сонячна генерація. В неї перевага над іншими в тому, що вона заливається одразу в мережі 0,4кВ и не потребує дороговартісних розподільчих трансформаторів, які працюють з АЕС та вже значною мірою були зруйновані.
-
whois2010
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 83 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Суб 30 бер, 2024 10:58
yama написав:Ми так станем колонією Європи , будем на 100% залежні
На час війни це так і має бути, якщо позіціонуємось як частина цивілізованого світу. Європа зараз -- це тил. Дійсно не має великого сенсу відновлювати або розпочинати якесь виробництво, якщо воно одразу стане ціллю для ракетних атак. Марнотратство часу і ресурсів. Ефективніше збільшувати виробництво в Європі, і налагодити поставки, в тому числі і електроенергії. І так, краще бути колонією Європи, ніж московії.
-
M-Audio
-
-
- Подякував: 632 раз.
- Подякували: 501 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Суб 30 бер, 2024 11:15
yama написав:Ми так станем колонією Європи , будем на 100% залежні
Як на мене, то це був би ідеальний варіант для нас. Звісно як Чечню нас ніхто завалювати грошима не буде, але хоча б як у Греції постійно зичили...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 30 бер, 2024 11:32
Banderlog написав: budivelnik написав:Ти за це? Чи як баба-яга, спочатку все поламати..а ремонтують хай інші. Може спочатку нове створим?, а вже потім почнем старе ломати харош. Це вже не смішно. Еквівалент 2 тон бензину... переобладнаний трактор. При всій повазі, я не буду нічого пояснювати.... вас зупинить тіки практика. Емпіричний метод тику. Я буду доброю бабою Ягою. Візьмем не трактор, хай мопед, переробляєм його на електричний . Встановлюєм сонячні панелі і рахуєм економію. Тільки панелі автономно без доступу до загальної мережі. Про децентралізацію системи це.... даж не знаю підходящого матюка. Подивіться хоть художній фільм війну токів.
1 А сказати що хотів ? 2 В окопах живитесь від централізованого енергопостачання чи все таки від автономного? І нічого , жахи у вигляді художніх фільмів - не заважають 3 А можеш пояснити Чому в перший рік війни Захід масово нагнав сюди дизель-генераторів...і тільки після цього педераційники перестали масово бити по енергоструктурі, бо не змогли перерубавши мережеві точки - зупинити генерацію.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 30 бер, 2024 12:48
за генератор в окопі пояснити я можу, тіки ти не поймеш) норм там все. На кожних 4х військовослужбовців ЗСУ компютер, холодильник, бойлер , мікроволновка й стіралка на дизельгенераторі)))) Дядьку не надо умних слов і брєду про фронт. Взяв і зробив. Даж в мініатюрному варіанті, свою модель фермерства . Можно не трактор можно мотоблок переробити під електрику. А потім порахував економічну доцільність і розрахунки в студію. Начнем з переробки не трактора а мопеда на електрику. Апотім установку сонячних панелей щоб на ньому кататись. Я перед війною якось прожив 40 років і маю й інші права окрім захищати вашу рихлу тушку . попробую мягко шоб не помяти панський гонор ,погано не то но ти старий і несеш чуш як малолітній дебіл, погано то шо несеш її безапеляційно. Вже почав віляти й перейшов з зеленої енергетики на індивідуальну дизельну тец .  харашо, вільни. Підрахуй споживання підїзду пятиетажки потом знайди генератор який це потяне порахуй вартість кіловата з дизельгенратора спочатку просто вартістю соляри. Потом порахуй обслуговування генератора . Для особо одарьонних ще треба враховувати час через який треба новий генератор. Но ти дядя не тільки плохо рахуєш ти лінивий. Тому я спрощу тобі задачу 1 квартиру надо закласти 3 кВт мінімально. Ідеш в магизин дніпро м . І кажеш я БУДІВЕЛЬНИК хочу підїзд пятиетажки на індивідуальне елоктроживлення , який мені надо генератор? Який буде розхід дизеля? Там порахують. Можно й простіше ти ж дядя будівельник врятлі пятиетажку сам збудував. Давай побудуєм гараж під міні сто, ну таке де мож трактор пероробити на електрику, : для начала мопед карпати:lol: . Но ти юмора не поймеш з переробкою й лінивий) Для початку ми з тобою хочем включити любу електросварку щоб варити 12 годинну робочу зміну. Який генератор треба поставити щоб сварку потянув? Скільки сонячних панелей з зеленою енергетикою щоб в 1 квітня цього року сварка робила 12 годин?
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 114 раз.
- Подякували: 90 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 30 бер, 2024 13:30
Banderlog Согласен с Вашим постом. С единственным уточнением - 3 кВт на квартиру маловато будет, если учесть необходимость отопления зимой. А вполне вероятно, что такая необходимость будет. И ночью цитировал ( viewtopic.php?p=5705398#p5705398) Шмыгаля, что мы уже начали импорт эл-энергии. Хотя ещё недавно экспортировали. Такими темпами мы скоро ничего производить не сможем - нечем будет станки крутить.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5346 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 30 бер, 2024 16:31
ЛАД написав:С единственным уточнением - 3 кВт на квартиру маловато будет,
Правда? В мене всі ходи прощитані й записані наперед.) А якщо зара на підтримку будівельнику прийде боба? І почне про економність? Шо замість бойлера треба гріти воду в тазику на сушених кізяках по півтора літри на тіло в день?)) 3кВт це жорсткий мінімум. Даж літом. Не збирався валить будівельника , хай людина трохи порахує рух сферичного коня в вакумумі. Взагалі я дивуюсь як він шось будує. Та даж странно як вижив в дитинстві) ,шо лишній раз доказує шо цінність мозку для виживання ми переоцінюєм.
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 114 раз.
- Подякували: 90 раз.
-
-
Профіль
-
-
1