Hotab написав: Але я ніколи не сприйму позицію деяких наших інфантів: «воювати страшно, тому не буду, платити не буду, бо жадібний. І взагалі мене держава образила ще в дитинстві, а слюняачик не дала».
UA написав:60 кг амуніції нести одному 10 км? Ви нічого не плутаете? Чемпіони стронгмени? Років 30 тому, я жав лежачі в рекорді 160 кг, присідав 180 кг, станова стабільно за 200 кг, але такі марш броски і близько не здужав.
в них на половині шляху володар спортзалу вже не витягує, здоровий як для середьої людини, але витрівалості не висточає... мойому 22 роки, міцний хлопець, але також на третій рік задовбався. техніка не підходить до нуля бо нищать, все несуть на собі. порахувати броня +-14 кг, свій персональний бк у рожках + 400 габоїв, хз але немало, іжа-вода, та ще корисностей багато для загалького використання... порожня плитоноска з звичайними пластинами вже важить 8,5 кг, короче багато носять, у людей суглоби страждають.
Спочатку суглоби, потім хребет. 30 кг 1-2 км це ще на голову налазить. 60 кг нести 10 км по пересіченій місцевості це фантастика Не впевнений що Вірасюк у часи найкращої спортивної форми впорався б.
Hotab написав: Але я ніколи не сприйму позицію деяких наших інфантів: «воювати страшно, тому не буду, платити не буду, бо жадібний. І взагалі мене держава образила ще в дитинстві, а слюняачик не дала».
_Mykola_ написав:Краще запускати війсьчастини у міста -- хай добирають собі штат.
Следующим шагом после этого будет выдача брони каждой отдельной бригадой и не признание брони выданной другой бригадой. Что-то подобное мы проходили в 90х когда у тех кто торговал на рынке с эээ "бронью" "от Солохи" совсем не гарантировало что эта бронь прокатит "от Киселя"
Кабінет Міністрів затвердив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. За словами заступниці міністра оборони України Наталії Калмикової, 70 тисяч гривень — це не заміна 100 тисяч «бойових», а додаткова виплата для тих, хто перебуває на передовій.
Сторонники Украины в Конгрессе должны поспешить с поставками большего количества ракет, иначе они рискуют закрыться под руководством Трампа.
https://www.telegraph.co.uk/us/comment/2024/05/08/american-aid-us-air-force-ukraine-air-defense-russia-war/ Довольно интересная заметка. Там речь не о Патриотах, а о Sea Sparrow и Sidewinder для систем ЗРК FrankenSAM (Бук и Оса, переделанные под американские ракеты). Там интересен первый график - доля мужчин призывного возраста и доля мужчин готовых воевать. Впрочем, и другие два тоже. Правда, третий график - "Artillery shells used per day" - не очень понял. То ли имеются ввиду только снаряды/ракеты ПВО, потому что по этой диаграмме летом 2023 мы использовали снарядов больше, чем РФ.
Німеччина таких радо приймає.
«Шлях» став з вибоїнами, а на березі Тиси все більше рядів колючки. Але головне не це. Головне, що тікати цими способами підходить лише тим., у кого дійсно нема навіть метра свого житла і головне, планів повертатись. Бо борги ж самі себе не спишуть, а лише накопичаться.
З. І. Хтось детально вже вичитав перспективні зміни до КУпАП в контексті скільки і як часто можуть виписуватися штрафи і як зростає їх номінал , у разі довготривалого ігнору викликів (не заповнення форми в є-ухилянт)