Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 82558256825782588259 ... 14600>
Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 11:14

Взорвав российский корабль, Украина, возможно, раскрыла секрет: у нее есть ракеты ATACMS с 470-фунтовыми боеголовками, – Forbes

"Это может означать две вещи. Во-первых, Украина получила 170-мильные M48 или 190-мильные M57 ATACMS с 470-фунтовыми боеголовками в дополнение к M39 и M39A1 ATACMS с суббоеприпасами. Во-вторых, M48 и M57 более точны, чем предполагали многие наблюдатели", – пишут в издании.

Также в материале отмечают, что последствия этого будут ощутимыми.

"В частности, Черноморский флот, который все еще стоит на якоре в Севастополе, в пределах досягаемости ракет, ждет большая беда".
Xenon

Подякував: 76 раз.
Подякували: 324 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 11:24

Успіх написав:Що вам потрібно для того, щоб вже завтра ви захотіли піти в ЗСУ добровольцем?

Тільки чітко, коротко і по суті!

Достатньо буде 2-3 речення!

Я хоча й не той, до кого ви звертались, але спробую відповісти, хоча коротко не вийде.

По-перше, "захотіти" неможливо, це не працює. Можна лише казати, за яких умов я би погодився, що це така справа, яку потрібно зробити, навіть якщо дуже не хочется. Так от для мене умовою для цього є, мабуть, становище мене і моєї сім'ї в різних варіантах перебігу подій. Тобто впевненість, що в разі мого "виходу з ладу" (маючи на увазі не тільки загибель, але й втрату здоров'я, причому неважливо, від поранення під час штурму чи від пневмонії з ускладненнями) сім'я і я сам зможемо розраховувати хоча б приблизно на той рівень підтримки і турботи, що я можу забезпечити нам самостійно. Достатній рівень, звісно, з моєї точки зору, а не з точки зору чиновниці з соцзахисту, чи нардепу "слуги, боронь боже, народу", який відповідні закони голосує. Також враховучи, що держава вже не виконала своїх зобов'язань із захисту території, віддала мій дім оркам, і ніяких пропозицій щодо відшкодування цієї шкоди не робить і не збирається, окрім вищезгаданого додається ще необхідність якось переконати мене в тому, що, якщо трапиться щось погане, держава не ввімкне той самий режим "я вам нічого не винен". Як - я не знаю. Навіть сам собі не можу уявити, такого реального механізму.

Але у будь-якому разі прийнятні для мене умови -- це дуже дорого, а моя цінність як солдата - близько нуля. Солдат за таку ціну державі об'єктивно не потрібен. Більше того, я, як солдат, державі не потрібен взагалі за будь-яку ціну, але доводити це пропонується саме мені. Перебуваючи не в змозі запропонувати прийнятні для мене умови, держава втім не припиняє спроб отримати мене безкоштовно, і навіть витрачає гроші на те, щоб погіршити моє становище що справедливо знижує моє "бажання" йти кудись добровольцем.

Я також розумію, що ті, хто зараз на фронті, ніхто не має подібних гарантій, і, тим не менш, виконують цю брудну роботу, і не завжди за своїм бажанням. Тобто я вважаю, що я можу якісь умови висувати, хоча б гипотетично, а ті, хто зараз там, дивляться і думають - а чому я так не можу, і чим я гірший? Але це вже інше питання, це про справедливість, якої немає.
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 501 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 11:36

M-Audio написав:
  Успіх написав:Що вам потрібно для того, щоб вже завтра ви захотіли піти в ЗСУ добровольцем?

Тільки чітко, коротко і по суті!

Достатньо буде 2-3 речення!

Я хоча й не той, до кого ви звертались, але спробую відповісти, хоча коротко не вийде.

По-перше, "захотіти" неможливо, це не працює. Можна лише казати, за яких умов я би погодився, що це така справа, яку потрібно зробити, навіть якщо дуже не хочется. Так от для мене умовою для цього є, мабуть, становище мене і моєї сім'ї в різних варіантах перебігу подій. Тобто впевненість, що в разі мого "виходу з ладу" (маючи на увазі не тільки загибель, але й втрату здоров'я, причому неважливо, від поранення під час штурму чи від пневмонії з ускладненнями) сім'я і я сам зможемо розраховувати хоча б приблизно на той рівень підтримки і турботи, що я можу забезпечити нам самостійно. Достатній рівень, звісно, з моєї точки зору, а не з точки зору чиновниці з соцзахисту, чи нардепу "слуги, боронь боже, народу", який відповідні закони голосує. Також враховучи, що держава вже не виконала своїх зобов'язань із захисту території, віддала мій дім оркам, і ніяких пропозицій щодо відшкодування цієї шкоди не робить і не збирається, окрім вищезгаданого додається ще необхідність якось переконати мене в тому, що, якщо трапиться щось погане, держава не ввімкне той самий режим "я вам нічого не винен". Як - я не знаю. Навіть сам собі не можу уявити, такого реального механізму.

Але у будь-якому разі прийнятні для мене умови -- це дуже дорого, а моя цінність як солдата - близько нуля. Солдат за таку ціну державі об'єктивно не потрібен. Більше того, я, як солдат, державі не потрібен взагалі за будь-яку ціну, але доводити це пропонується саме мені. Перебуваючи не в змозі запропонувати прийнятні для мене умови, держава втім не припиняє спроб отримати мене безкоштовно, і навіть витрачає гроші на те, щоб погіршити моє становище що справедливо знижує моє "бажання" йти кудись добровольцем.

Я також розумію, що ті, хто зараз на фронті, ніхто не має подібних гарантій, і, тим не менш, виконують цю брудну роботу, і не завжди за своїм бажанням. Тобто я вважаю, що я можу якісь умови висувати, хоча б гипотетично, а ті, хто зараз там, дивляться і думають - а чому я так не можу, і чим я гірший? Але це вже інше питання, це про справедливість, якої немає.

Як то кажуть з пісні слів не викинешь....
Дії влади зараз нагадуть хворого гравця в казіно, який намагається відігратись за будь яку ціну, але не за власні гроші, а за рахунок оточуючих та сусідів. При чому мова не тільки про гроші, а і про людські життя...
Цікаво як далеко це все зайде, та де вони зупиняться.
Slon_Nosov

Подякував: 1084 раз.
Подякували: 717 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 12:06

Вони не зупиняться. Це вже очевидно.
Зупинити їх могли тільки "Блінкен" або Хфедорич.
Але перший обмежений своїми цінностями (інструментами) та не дуже-то зацікавлений, а другий зробив інший вибір. Не Прометей.

Поцони це розуміють. Тому не мають кордонів, втрачають береги.

Все буде добре. Тільки дорогою ціною. Класично історично за рахунок пересічних. Але за віконцем 21 століття.
Востаннє редагувалось detroytred в Пон 20 тра, 2024 12:08, всього редагувалось 1 раз.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 12:07

Успіх написав:До речі, хотів підняти питання в контексті питання що-до воєнпенсів))
Дивіться, на відміну від інших, я розумію - що , наприклад, Ви(і інші впенси) поки служили - то так, на той час "мали обов'язки" і коли вийшли на пенсію - все, ви стали такими ж гречкосіями, як і інші.
Але!
Але питання наступне - чому в першу чергу не беруть тих, хто вже раніше стикався з в-службою, з військовою справою?
Хто знає/вміє стріляти зі зброї, а не тільки бачив її у фільмах в бойовиках?
Чому так?
Чому впенсів не поставили в "першу чергу"?
Та навіть, і в "другу чергу" не ставлять?
А набрали гречкосіїв і далі продовжують їх брати!
В чім прикол?

Навіть логічно, що в першу чергу треба брати тих, хто ЗНАЄТЬСЯ І РОЗУМІЄТЬСЯ на військовій справі!!!

Це ж було вже (С)
Офицеров выше лейтенанта не берут, потому что придётся понижать в должности нынешних офицеров, которые занимают должности не по званию.
Механизма понижения в звании нет, потому что это опасный прецендент. Сегодня понизили и отправили в окоп его, а завтра отправят меня?
Офицеров хватает с избытком. Нужны исполнители.
anduzenko

Подякував: 51 раз.
Подякували: 31 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 12:21

Re: Напад росії і білорусі на Україну

M-Audio написав:По-перше, "захотіти" неможливо, це не працює. Можна лише казати, за яких умов я би погодився, що це така справа, яку потрібно зробити, навіть якщо дуже не хочется. Так от для мене умовою для цього є, мабуть, становище мене і моєї сім'ї в різних варіантах перебігу подій. Тобто впевненість, що в разі мого "виходу з ладу"

Успіху чесно відповіли двоє форумчан, до яких не звертались. А песікот петляє пишучи якусь маячню "бо ти голосував за зелених", "бо іншу ухилянти а я ні" і т.д.
Чим позиція песікота краща ніж "най спершу сини депутатів /поліція і далі по списку"?
Ухилянт звичайний хоч не виставляє притензії до війська та не вимагає від Успіха воювати до останнього чи довічно, на відміну ухилянтів-яструбів))
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 14 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 12:22

anduzenko написав:Це ж було вже (С)
Офицеров выше лейтенанта не берут, потому что придётся понижать в должности нынешних офицеров, которые занимают должности не по званию.
Механизма понижения в звании нет, потому что это опасный прецендент. Сегодня понизили и отправили в окоп его, а завтра отправят меня?
Офицеров хватает с избытком. Нужны исполнители.

Молодших лейтенантів, та лейтенантів, напевно все ж не вистачає, капітанів-полковників, напевно так, з надлишком.
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 12:23

Питання може бути трохи глибше.
Є 54+ рядові, сержанти, старшини, які пройшли срочку за совдепу і доволі якісну саме фахову підготовку, бо українців багато брали в ГСВГ тощо, де більш менш була нормальна військова підготовка.
Поки жодного не викликали.
Може це тіко навколо мене отака ситуація? Тобто виключення. Хз.
Але поки жодного.

Також чому випускника танкіста (тобто готового комзводу, роти танкової) ставлять логістом, а бригадира тракториста на те місце - хз.
Востаннє редагувалось detroytred в Пон 20 тра, 2024 12:27, всього редагувалось 1 раз.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 12:25

anduzenko написав:фицеров выше лейтенанта не берут, потому что придётся понижать в должности нынешних офицеров, которые занимают должности не по званию.
Механизма понижения в звании нет, потому что это опасный прецендент.

В мене взводним якийсь час був майор. Загалом молодших офіцерів бракує.
"С ізбітком" хіба старших офіцерів. Але є підозра, що можуть бути проблеми в кваліфікації...
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 20 тра, 2024 12:30

detroytred написав:Є 54+ рядові, сержанти, старшини, які пройшли срочку за совдепу і доволі якісну саме фахову підготовку, бо українців багато брали в ГСВГ тощо, де більш менш була нормальна військова підготовка.

По-перше, я не впевнений, чи багато з них пам'ятає ту фахову підготовку, що була 35 років тому.
По-друге, наскільки та фахова підготовка відповідає сучасним викликам поля бою?
А про здоровя і фізичну форму людей 50+ я взагалі мовчу.
Не уявляю, наскільки корисним міг би бути умовний Будівельник в СПшці? От сини його - це зовсім інша справа?
Востаннє редагувалось sashaqbl в Пон 20 тра, 2024 12:34, всього редагувалось 2 разів.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

#<1 ... 82558256825782588259 ... 14600>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор