|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Чет 30 тра, 2024 16:25
До речі не можу знайти коли США планують передати нам 7,9 млрд? і де травневі 1,5 млрд від ЄС?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 866 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 30 тра, 2024 16:47
Дюрі-бачі написав:До речі не можу знайти коли США планують передати нам 7,9 млрд? і де травневі 1,5 млрд від ЄС?
Кабмін сьогодні затвердив угоду..а ви вже шукаєте гроші? Почекайти місяці два-прийдуть.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 290 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 30 тра, 2024 20:33
Навуходоносор написав:matroSkin, Эффект 18-го числа спадает) +Трошки успокоились после новостей о новых налохах +Сгоревшие электростанции уже не так горячи в памяти народной у нас спад в торговле в2в не рассосался, но стабилизировался Жить как-то ж надо
З названих 3 факторів лише втрати в енергетиці могли викликати + попит на МБ (та і те, мабуть, не так різко): + на імпорт е/е, + на відновлення обладнання. Ефект 18-го числа і новини про підйом податків? Ну таке, як на мене, вплив на безготівковий попит - неоднозначний. Про спад в2в - не зрозумів, ви хочте сказати, що у середині травня обороти (і, припустимо, імпорт = попит на МБ) на в2в ринках якось виросли? У роздрібу - навпаки. Якщо це не генератори з павербанками 
Востаннє редагувалось matroSkin в Чет 30 тра, 2024 21:20, всього редагувалось 1 раз.
-
matroSkin
-
-
- Подякував: 244 раз.
- Подякували: 310 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 30 тра, 2024 21:11
Shaman написав: matroSkin написав:Вітаю. Давно не писав, та й читаю не регулярно - можливо, все це давно було "викрито". А питання по темі виникають такі: 1) що саме сталось 16.05 (крім четверга), що "дизайн курсової політики" так змінився і педаль газу втопили на 3% за 10 сесій (грубо)? 2) хто купує 100+ лямів щоденно (120-140 сер. денна інтервенція "-" 20-25 сер. чистий клієнтський попит): це банки хомячать (собі на баланс)? 3) з чого б такий стрибок попиту? і чи змінились нормативи по валютній позиції (я, дійсно, не в курсі)? чи держбанки в узгоджених обсягах по "спущеному з гори" курсу прискоренно закривають грвн. витрати уряду (не обговорюємо, чому і звідки це прискорення виникло за останні 2 тижні) 4) чи не означає це, що завтра - "відкіт", не лише тому, що четвер  але й тому, що ті нормативи м.б. "перевершені" і проявиться "ефект кінця місяця"(колись бувало таке)?
2) інтервенції НБУ закривають потребу в закупівлях. наскільки знаю зараз ніхто валюту з юридичних осіб не хомячить, її можна купити лише під потреби, які дозволені. хто не входить в ці клієнти не знаю, треба розібратися в термінах НБУ  можливо багато валюти купується для компенсації витрат з карт пересічних за кордоном 3) гривневі витрати уряду ніяк не впливають на міжбанк, валютна допомога уряду конвертується поза міжбанком 4) тому особисто я ефекту кінця місяця не очікую
1) ок, версій багато, але всі зводяться до: бюджету не вистачає грошей - від 200 до 370 ярдів у порівнянні із запланованим дефіцитом (по різним версіям). Тому треба продати транши/зєвєери "подорожче" - невигадливо, але най буде. 2) ясно, що юріки купують під контракти (після лібералізації - ще під деякі зобов'язання). я питав більше про банки, бо памятаю, що шось їм послабили по валютним нормативам. Думка, що "екстра" попит порядка 2 лярдів в місяць - це купівля банків під свої карточні зобов'язання мігрантам... цікава. порядок цифр звучить реалістично, як на мене. 3) вірю вам на слово  але (не)описаний механізм (та ще із залученням депозитів НБУ) - не розумію. Найцікавіше(як на мене) те, що вже запитали вище: в який момент і по якому курсу ця конвертація відбувається? 4) вже згодний  - і не тому, що Рижика підкинули.
-
matroSkin
-
-
- Подякував: 244 раз.
- Подякували: 310 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 31 тра, 2024 11:34
Шановні форумчани, давайте повертатися до безпосередньої теми гілки! Долучайтеся до обговорення👇Що впливатиме на валютний ринок у червніА які фактори впливу бачите ви? Які можуть бути ризики та наслідки? Чого чекати від курсу?
-
Модератор
-
- Модератор Форуму
-
- Подякував: 75 раз.
- Подякували: 435 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 31 тра, 2024 11:40
Коментарі представника Федеральної резервної системи США посилили очікування того, що ключові ставки залишатимуться високими довше, що буде перевірено пізніше, коли вийде звіт інфляції в США.
Президент ФРС Далласа Лорі Логан заявила, що вона як і раніше стурбована ризиками зростання інфляції, попри недавнє пом'якшення, попередивши, що центральний банк США повинен бути гнучким і тримати "всі варіанти на столі", оскільки він спостерігає за даними і визначає, як реагувати.
"Дуже важливо, щоб ми не зациклювалися на якомусь конкретному шляху монетарної політики", - сказав Логан на заході в Ель-Пасо, штат Техас. "Я вважаю, що ще занадто рано думати про зниження ставок".
Ринки обережні напередодні публікації ключового показника інфляції в США, сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG. Квітневий звіт про витрати на особисте споживання (PCE), бажаний індекс інфляції ФРС, повинен бути опублікований пізніше. агентство Reuters
-
jump
-
-
- Подякував: 102 раз.
- Подякували: 1318 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 31 тра, 2024 11:56
Модератор написав:Шановні форумчани, давайте повертатися до безпосередньої теми гілки! Долучайтеся до обговорення👇Що впливатиме на валютний ринок у червніА які фактори впливу бачите ви? Які можуть бути ризики та наслідки? Чого чекати від курсу?
Якщо на мирних переговорах зроблять рпв, а є відчуття, що грунт вже приготували ( viewtopic.php?p=5732317#p5732317 ), то гривня зміцниться.  Тому овдп вже ставки знизили. На випередження...
-
Bobua
-
-
- Подякував: 118 раз.
- Подякували: 174 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: П'ят 31 тра, 2024 12:17
Bobua написав:Тому овдп вже ставки знизили
Як на мене, то навпаки: ставки знижують, щоб курс швидше ріс. А курс рости має для наповнення бюджету. Відбувається те, про що я писав рік тому... Після візиту Блінкіна до Пекіну вже всім зрозуміло стало, що мирні перемовини зірвались і на нас чекає загострення війни мінімум на рік.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в П'ят 31 тра, 2024 12:19, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 866 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 31 тра, 2024 12:26
Дніпро USD 40.95 41.20 EUR 44.50 44.75
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 618 раз.
- Подякували: 505 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 31 тра, 2024 14:13
Дюрі-бачі написав: Bobua написав:Тому овдп вже ставки знизили
Як на мене, то навпаки: ставки знижують, щоб курс швидше ріс. А курс рости має для наповнення бюджету. Відбувається те, про що я писав рік тому... Після візиту Блінкіна до Пекіну вже всім зрозуміло стало, що мирні перемовини зірвались і на нас чекає загострення війни мінімум на рік.
Интересно, а зачем тогда этот мирный саммит в Швейцарии в июне? Валюту только потратят из бюджета, вот и все...
-
Victor8
-
-
- Подякував: 59 раз.
- Подякували: 212 раз.
-
-
Профіль
-
-
1