Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 21532154215521562157 ... 2894>
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 02:34

Дюрі-бачі написав:Знову ж таки: все дуже індивідуально.
Серед знайомих найбільше жаліють про еміграцію і хочуть додому ІТ-шнLeики, які мали 3-4k$. Кажуть, що для аналогічного життя потрібні ЗП в 10+k $ "чистими", а більше 4 "чистими" їм не платять.

Дуже цікаве твердження... Питання, як от вони свої витрати рахували?
Ну наприклад їли 1 кг хамону в місяць в Україні за 15 дол, а зараз в еміграції за 12 дол. Чи купляли раз в рік нову модель iPhone за 1200 дол в Україні, і за 1100 в еміграції.
По собі я не скажу, щоб мій рівень життя впав, можливо трохи підріс.
BIGor

Подякував: 1453 раз.
Подякували: 1859 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 02:37

akurt написав:
  Gastarbaiter написав:
  akurt написав:Хоча я спілкуюся з приятелем - працює на німецькій залізниці, то сказав, що стандарт зарплатні 1700…2200 євро (чистими), а найбільше у машиніста швидкісного потяга 2700€.

Не зрозуміло: як вони там виживають з такими зарплатами та їхніми цінами?

Я такі цифри знаю давно: в Європі всіх вирівнюють по прибуткам податками.
Якось сиділи в ресторації неподалік Відня та хазяїн готеля нам готував «Шніцель по-Віденські» - він виявився сербом та міг говорити російською.
Ось саме тоді він мене просто збив з пантелику тим, що податкова сформована так, що всіх - навіть якщо заробив багато грошей - податками приводять до «загального знаменника», щоби всі були однаковими.

Неправильно люди живуть. Не по-людськи. Бідно.

Комунізм ще щодну країну не привів до успіху. Тому поступово економіка ЄС буде розвалюватись.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 02:39

Gastarbaiter написав:
  akurt написав:Неправильно люди живуть. Не по-людськи. Бідно.

Таке враження, що Ви це підтримуєте. Я би ще зрозумів, коли б прогресивна шкала застосовувалася від 10-15 кує на місяць. Але щоб з тих нещасних 4-5 кує вже по 40% дерти - то вже занадто.

В Польщі теж прогресивна шкала з 120 тис., це 2500 дол/місяць, і деруть більше 40%, можете глянути калькулятори.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 06:08

BIGor написав:
Серед знайомих найбільше жаліють про еміграцію і хочуть додому ІТ-шнLeики, які мали 3-4k$. Кажуть, що для аналогічного життя потрібні ЗП в 10+k $ "чистими", а більше 4 "чистими" їм не платять.

Ну наприклад їли 1 кг хамону в місяць в Україні за 15 дол, а зараз в еміграції за 12 дол. Чи купляли раз в рік нову модель iPhone за 1200 дол в Україні, і за 1100 в еміграції.

Не берусь категорично утверждать, но есть некоторые наблюдения.
В Украине у некоторого среза по возрасту и профессии населения, есть некоторый устоявшийся стиль жизни.
Есть привычки, которые стоят копейки в Украине и значительно дороже в США.
Так, посещать какие-то "модные" заведения, для чего-то фоткать и выкладывать в соцсети что они едят. Почему-то пить кофе на ходу из бумажного стаканчика, который надо купить у чувака, который стоит за кофе-машиной. В НЙ есть разные цены, я видел и 15 долларов за стаканчик кофе. Как ни оставляй все это что ни добавляй - это все равно кофе в бумажном стаканчике.
Покупать абонемент в спортзал. Не знаю или по этому абонементу они его посещают, но судя по некоторым моим знакомым, я, не регулярно занимаясь со своим весом дома, больше сжигаю каллорий, чем они иногда вспоминая, что у них есть абонемент в спортзал.
Кроме того, повторюсь, айти в Украине привыкли, что они могут себе позволить более высокий нежели остальные уровень жизни. И в это входит проживание в "инстаграмных" (ТМ UA) интерьерах. Если они будут это делать в НЙ, а они это делают, то на это и будет улетать их обычная для США зарплата.
Как-то на одном мероприятии познакомился с семейной парой айтишников из Киева.
Они 3 месяца как были в США. Разрешение на работу у них было.
Но они решили, что сначала хотят пожить как туристы. Я так тоже сделал, но мне хватило 1,5 месяца, потом начал искать работу.
Они сняли квартиру в Мидтауне. Да, студию и, да, им повезло с ценой, но 2400 это отлично для Мидтауна, но я в то-же время снимал за 1800 1бдрм в южном Бруклине. Они ходили по заведениям Мидтауна (там для украинского кошелька совсем недешево), а мы по приезду вели себя скромнее.
Так и получается, что кто-то с зп 40 куе в год умудряется делать сбережения, а кто-то с 200 куе в год весь в долгах.
А! Столкнулся с тем, что в их кругах сейча МОДНО иметь собаку. Оказывается!
Так в Киеве содержать собаку и в НЙ - это, как говорят в Адессе - две большие разницы. Я уже писал во что обходится собака знакомому.
В общем, подводя черту, могу сказать, что основные деньги они тратят на более дорогую сферу услуг.
Аренда, ветеринары, кафе-баристы, такси и тп.
rjkz

Подякував: 8660 раз.
Подякували: 5457 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 08:09

flyman написав:
  M-Audio написав:Щоб 40% вийшло, треба добряче заробити вище ставки 50%, а це вже якраз приблизно ті цифри, що ви назвали вище. (всі цифри умовні)

так там заробляють статки не зарплатою, зарпалта це для умовно бідних щоб підтримувати штани
Де це "там"? Про що мова?
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 501 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 08:17

akurt написав:
  M-Audio написав:Щоб 40% вийшло, треба добряче заробити вище ставки 50%, а це вже якраз приблизно ті цифри, що ви назвали вище.

Із Німеччини, зараз:
«Машинист получает в среднем 2300 евро в месяц, ...
Это уже чистыми.
Налоги примерно 30-40 % составляют».
Нагуглив перший зустрічний калькулятор податків по Німеччині. Підібрав цифру, щоб вийшло приблизно 2300 в місяць нетто. Він порахував суму податку. Відсоток від брутто - 17%. Порахував також 60 тис річного доходу, тобто 5к брутто на місяць. Податок приблизно 26 відсотків. 120 тис - 33%, що все ще не дотягує до 40. Далі рахувати вже ніколи.

Чи податком ви (і вони) називають всі відрахування, тобто і медичне, і пенсійне, і соціальне страхування разом? Так, там будуть інші цифри.
M-Audio

Подякував: 632 раз.
Подякували: 501 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 09:03

M-Audio звісно все, оплати чого не уникнути
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 09:39

rjkz написав:
  BIGor написав:

Не берусь категорично утверждать, но есть некоторые наблюдения.
В Украине у некоторого среза по возрасту и профессии населения, есть некоторый устоявшийся стиль жизни.
Есть привычки, которые стоят копейки в Украине и значительно дороже в США.
Так, посещать какие-то "модные" заведения, для чего-то фоткать и выкладывать в соцсети что они едят. Почему-то пить кофе на ходу из бумажного стаканчика, который надо купить у чувака, который стоит за кофе-машиной. В НЙ есть разные цены, я видел и 15 долларов за стаканчик кофе. Как ни оставляй все это что ни добавляй - это все равно кофе в бумажном стаканчике.
Покупать абонемент в спортзал. Не знаю или по этому абонементу они его посещают, но судя по некоторым моим знакомым, я, не регулярно занимаясь со своим весом дома, больше сжигаю каллорий, чем они иногда вспоминая, что у них есть абонемент в спортзал.
Кроме того, повторюсь, айти в Украине привыкли, что они могут себе позволить более высокий нежели остальные уровень жизни. И в это входит проживание в "инстаграмных" (ТМ UA) интерьерах. Если они будут это делать в НЙ, а они это делают, то на это и будет улетать их обычная для США зарплата.
Как-то на одном мероприятии познакомился с семейной парой айтишников из Киева.
Они 3 месяца как были в США. Разрешение на работу у них было.
Но они решили, что сначала хотят пожить как туристы. Я так тоже сделал, но мне хватило 1,5 месяца, потом начал искать работу.
Они сняли квартиру в Мидтауне. Да, студию и, да, им повезло с ценой, но 2400 это отлично для Мидтауна, но я в то-же время снимал за 1800 1бдрм в южном Бруклине. Они ходили по заведениям Мидтауна (там для украинского кошелька совсем недешево), а мы по приезду вели себя скромнее.
Так и получается, что кто-то с зп 40 куе в год умудряется делать сбережения, а кто-то с 200 куе в год весь в долгах.
А! Столкнулся с тем, что в их кругах сейча МОДНО иметь собаку. Оказывается!
Так в Киеве содержать собаку и в НЙ - это, как говорят в Адессе - две большие разницы. Я уже писал во что обходится собака знакомому.
В общем, подводя черту, могу сказать, что основные деньги они тратят на более дорогую сферу услуг.
Аренда, ветеринары, кафе-баристы, такси и тп.

Але це все про сферу послуг (люди які надають послуги продають власну працю за копійки), все інше в Україні частіше дорожче (авто, деякі продукти, складні операції, техніка). Але так, все упирається в стиль життя, наприклад якщо вони мали домашній персонал, в еміграції це б явно було не по карману.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 09:43

Re: Еміграція, заробітчанство

https://www.pravda.com.ua/news/2024/06/12/7460365/
У Німеччині 19-річний афганець з ножем напав на українку

Напад стався у понеділок в другій половині дня. Підозрюваний у скоєнні злочину – 19-річний афганець. Поліція заарештувала його невдовзі після скоєного – він сховався від правоохоронців у кущах.

Жінка, яка приїхала до Німеччини, рятуючись від війни в Україні, сиділа на лавці в парку на березі Майну близько 13:55. Зненацька до неї ззаду підійшов нападник, схопив за плече і завдав кілька ударів розкладним ножем у голову та шию.
Ім’я нападника – Мохаммад Заман А. Суддя наказав взяти його під варту на час слідства. Повідомляють, що він не був раніше відомий правоохоронним органам.

Прокуратура розслідує замах на вбивство.

Німеччина розглядає можливість депортації афганських мігрантів, які становлять загрозу безпеці, назад до Афганістану.

Цікаво, що 19-річний афганець Мохаммад Заман А. може собі дозволити жити в Франкфурт-на-Майні, а я працюючий ІТ-шник - ні. Німеччина така дивна країна...
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 чер, 2024 09:59

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:Дуже цікаве твердження... Питання, як от вони свої витрати рахували?

Дуже банально: скільки грошей витратили.
Є кілька категорій, які за межами України збільшують витрати в рази:
1. Житло. В Україні позбирав кілька років, купив модну квартиру і витрати околонульові. В еміграції це нереально, а оренда/іпотека це тисячі на місяць.
2. Як казав мій кум: "вищі круги населення від нищих відрізняє можливість найняти слуг". В Україні типовим є найм "слуг": няні для дітей, сиділки за хворими старими, прибиральниці, водія, тощо за 10-15% від своєї зарплати... В еміграції зарплата "слуги" буде майже така ж як в "хазяїна" і тому абсолютно неможлива.
3. Сфера послуг, особливо всякі манікюри, шугарінги, масажі та інше, що так люблять дружини.
4. Освіта. В Україні є нормальні садочки і школи безкоштовні, максимум хабар при вступі. В еміграції пристойна школа чи садочок або коштує дуже дорого, або вимагає жити в дуже дорогому районі. Вартість університету взагалі неможливо порівняти.
А ще чув скарги про космічну вартість гуртків/хобі.

Відповідно, після всіх цих витрат не залишається грошей на розваги, ті ж поїздки на море.
В Україні в усіх ІТ-шників питання: куди інвестувати зайві гроші. Хтось донатить на армію, хтось купує шосту квартиру, хтось в крипту чи фондову біржу вкладається, а в еміграції всі тільки проїдають заощадження...
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 21532154215521562157 ... 2894>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей