холява написав:пенсію мені встановили пожиттеву , згідно стажу(39 років і 11 місяців ) , з урахуванням служби в ВСУ і з відповідними надбавками . А ось вам треба замислитись , де ви візмете гроші як прийде срок .
На Ваш вік так вистачить, її забезпечують ті хто зараз платить податки, на наш вже ні (хоча це може і раніше скінчиться, і буде не актуально). Особливо з врахуванням дикої депопуляції та виїзду старшокласників за кордон.
У близькому колі діти 16+ практично всі виїхали\виїдуть, в інтенсиві вчать іноземну мову, і тільки декілька 15-, поки не планують, і не вчать мову, але там зі знаннями все складно.
vitaliiangel написав:я думаю военкомы могли бы поделиться своими доходами
Не можуть, це ж тоді Буковель стане закинутим захолустям для бомжів. А там багато слух харчуються. У воєнкомів є чуйка кому не можна дорогу переходити.
detroytred написав:Головне -- щоб посадовці не брали, а виконували свої обов'язки згідно закону.
Тоді ми ніколи не поборемо корупцію. Потрібно переписувати функції так, щоб посадовець не впливав одноосібно на рішення. Хороший приклад - ЗНО при вступі до ЗВО.
Дюрі-бачі написав:Тоді ми ніколи не поборемо корупцію. Потрібно переписувати функції так, щоб посадовець не впливав одноосібно на рішення. Хороший приклад - ЗНО при вступі до ЗВО.
ЗНО також обходиться, але трохи складніше і дорожче. Деякі наближені, за півроку мають актуальні питання\відповіді і використовують їх на курсах підготовки до ЗНО, але це всіх причетних влаштовує, тому ломати не будуть...
"останні дні" это сколько? Осталось уже 10 дней (вместе с сегодняшним).
Якої системи? Програми "резерв плюс"? Звісно, що обмеження є. Але прийняти пару десятків десятків запитів в секунду вона здатна, думаю. А це пару мільйонів на добу.
Оновлення даних через застосунок займає лише кілька хвилин. Завдяки цьому Резерв+ став першим місцем, куди українці звертаються для оновлення даних. На другому місці — ЦНАПи, на третьому — ТЦК та СП.
И где-то встречал, что при оформлении в ЦНАПе, где, как понимаю, оформляют через тот же Резерв+, время может быть и полчаса из-за перегрузки системы.
От чесно -- довгострокові перспективи в країні не можу уявити навіть приблизно... І по суті ніхто про них не говорить... Максимум мантра, віра -- все буде добре.
Яле яке добре? Якщо загальне виборче право залишиться ... і пенси бідні залишаться, і домінування їх залишиться, і відповідно у владі вже очевидно, що нічого кардинально не зміниться. Ще додасться млн.+ учасників війни... І проблема не стільки в тому, що на них треба додаткові ресурси, а в тому, що вони почнуть бодатися за своє місце, за свій шматок пиріга.
Рішення тільки виключно в іноземних інвестиціях та політичному заході Заходу зробити з України хоч фортецю, хоч вітрину, хоч 2 в 1. Але вони обрали стратегію --- поки конь тягне, годуватимемо... Тобто в найкращому випадку так і залишать -- по мінімуму оте 2в1.
detroytred написав:Головне -- щоб посадовці не брали, а виконували свої обов'язки згідно закону.
Тоді ми ніколи не поборемо корупцію. Потрібно переписувати функції так, щоб посадовець не впливав одноосібно на рішення. Хороший приклад - ЗНО при вступі до ЗВО.
Дуже страно . Всі пишуть про боротьбу з корупціей .
Почитайте , послухайте всі готові дати гроші щоб поїхати , щоб не забрали в ЗСУ , нирки продати але щоб не попасти захищати Батьківщину . По подвалах гумових жінок насилувати . Скулити будь де аби шо , НО самому запропонувати гроші щоб якось вирішити питання , а потім прийти сісти за комп і написати УСЮДИ корупція .
А тут на форумі дехто впевнений, що проблеми з виплатами військовим просто тимчасові. Уявіть, скільки соцвиплат/льгот треба буде після війни такій масі військових!! Але турбооптимізаторів вже не спинити.