detroytred написав:ВО Президента і Ко повинні були ВИМАГАТИ!!!! застосування зброї військовими. Не дозволяти голослівно й так дозволене, а Навіть не просто наказувати, а вимагати виконання наказів... Саме вимагати.
Ви сильно багато вимагаєте від ВО Президента. А хто такі "Ко"? Усі "Ко" були проти застосування зброї військовими. Уточніть хто такі "Ко"?
В сенсі багато? Пряме виконання прямих обов'язків. І не граму більше. Багато -- це йому особисто кожному компідрозділу та вище довести... Або особисто зі зброєю показати...
Теж очевидно, що Ко це --- підпорядковані президенту посадовці, Голова ВРУ та депутати. Які за потрібні новій владі закони проголосували аж бігом... Видно вплив на них був)))
Ще раз ключове -- він мав зробити свою частку... Укази-розпорядження-вимога їх виконання, переконання оточуючих. Свою частку.
А якщо він свою не зробив, то з якого дива вниз від когось чогось іншого можна тоді очікувати??
andrijk777 написав:Хочете диктатури? Хочете щоб Турчинов їх усіх арештував і розстріляв за зраду України? Можливо це було б краще для України. Напевно Турчинов не такий.
Прикалуєтесь?
Між нічого не зробив і прямо примусив --- багато градацій.
Де в мене про арешти, розстріл? Перечитайте на що я вказував -- на запрошення тих, хто міг би обґрунтувати опір; наведення самим Турчиновим своїх аргументів; спроба переконати інших. А що Турчинов-то? Вислухав аргументи від тих, хто проти; не запросив ...; мявкнув *за*. Закрив. Указів не зробив...
Зато! Коли дійсно запахло жареним, почуяв загрозу владі...., ТО РІШУЧЕ ВІДДАВ ПРЯМИЙ!!! НАКАЗ НАНЕСТИ УДАР ПО ДОНЕЦЬКОМУ АЕРОПОРТУ. ПРЯМИЙ НАКАЗ НАНЕСТИ АВІАУДАР. ЩЕ Й ВИМАГАВ ЙОГО ВИКОНАННЯ -- можете хоч записати ... (чи як він там розповідав).
Востаннє редагувалось detroytred в Вів 20 сер, 2024 12:54, всього редагувалось 1 раз.
В той ситуации я отдаю команду нанести авиаудар по донецкому аэропорту. Мне звонят: "Но, Александр Валентинович, дело в том, что терминалы аэропорта - это частная собственность, [Ринат]Ахметов [донецкий предприниматель, один из самых богатых граждан Украины. - Ред.] нам выставит счета, по судам затаскает". Говорю: "Пусть вас это не беспокоит. Это моя личная ответственность. Еще раз подтверждаю команду - хоть письменно, хоть запишите мои слова на диктофон, - нанести удар по аэропорту!" И вот когда военные самолеты начали бить по аэропорту, когда сожгли там тех чеченцев, тогда, я считаю, произошел психологический перелом, и все поняли, что назад хода не будет. Все поняли: на войне надо воевать. https://www.bbc.com/ukrainian/features-russian-39598719
І чому він раніше не зробив отак щоб "Все поняли: на войне надо воевать." ? ----- )))))) Коли йому вже стало треба, щоб всі зрозуміли ... от тоді він і зробив. Виконав свою функцію... Почав віддавати прямі накази, вимагати їх виконання і брати саме на себе відповідальність. А не перекладати на нижчих. Очікувати від цих нижчих. Які самі очікували від нього. Цього. Рішення і відповідальності за рішення саме ВГК.
І жоден вільний))) репортер не запитав досі у Турчинова чому він цей психологічний перелом у війсках раніше (одразу) навіть! не намагався зробити? Хоча це його прямий функціональний обов'язок -- прямі укази, накази, розпорядження. Вимагання, контроль їх виконання. Відповідальність.
Востаннє редагувалось detroytred в Вів 20 сер, 2024 13:12, всього редагувалось 1 раз.
Політики від Польщі до Угорщини заявили, що не відправлятимуть біженців назад, поки триває війна.
Назвати людей за кордоном ухилянтами, зрадниками, не давати паспорти, погрожувати повернути, просити країни Європи не давати безкоштовне навчання дітям та скасувати виплати.
І створити міністерство єдності
Цього раніше тут не постили.
Дітям дипломатів, які навчаються в школах за кордоном, будуть компенсувати витрати на освіту з бюджету України.
в Литви, мабуть, народжуваність як у Конго, або теж збираються завезти непальців для покращення демографії, міцні державники, що ще хіба можна сказати
В Польщі всіх громадян держави з чоловічими гінеталіями ставлять на військовий облік З усіх сторін обкладають вільнолюдя-громадянина світу. Так скоро можна махнути рукою на протухлий польський депозит і повернутися обличчям до неньки, піти на її захист. Бо іншої нема.
detroytred написав:В той ситуации я отдаю команду нанести авиаудар по донецкому аэропорту. Мне звонят: "Но, Александр Валентинович, дело в том, что терминалы аэропорта - это частная собственность, [Ринат]Ахметов [донецкий предприниматель, один из самых богатых граждан Украины. - Ред.] нам выставит счета, по судам затаскает". Говорю: "Пусть вас это не беспокоит. Это моя личная ответственность. Еще раз подтверждаю команду - хоть письменно, хоть запишите мои слова на диктофон, - нанести удар по аэропорту!" И вот когда военные самолеты начали бить по аэропорту, когда сожгли там тех чеченцев, тогда, я считаю, произошел психологический перелом, и все поняли, что назад хода не будет. Все поняли: на войне надо воевать. https://www.bbc.com/ukrainian/features-russian-39598719
І чому він раніше не зробив отак щоб "Все поняли: на войне надо воевать." ? ----- )))))) Коли йому вже стало треба, щоб всі зрозуміли ... от тоді він і зробив. Виконав свою функцію... Почав віддавати прямі накази, вимагати їх виконання і брати саме на себе відповідальність. А не перекладати на нижчих.
під час початку "Криму" від Обами-Байдена були сигнали, шо вони самі всьо порєшають. А з донецьким аеропортом - це вже після початку донбаських збройних подій й "референдумів" , аж наприкінці травня, - йому було вже зрозуміло, шо нічого ніхто з обіцяючих нє порєшалі і нє порєшають ("ну нє шмогла я, нє шмогла"), і треба самому робити якісь реальні складні кроки, бо прогладав уже реальний ефект доміно. Доречі й вже було зрозуміло, що "донбаський князь" вже нічого там не в змозі зробити сам
Востаннє редагувалось flysoulfly в Вів 20 сер, 2024 13:24, всього редагувалось 1 раз.
Hotab написав:detroytred В свідомості військовослужбовців дійти що «Росія - ворог» потрібен був час. Це люди зі своїм світоглядом і мізками. Навіть в Україні материковій не вважали кацапів ворогами до кримських подій. А в Криму?? Там контрачі в більшості були місцеві. Офіцери «вже місцеві», вони на батьківських зборах сиділи за одною партою з кацапськими батьками-офіцерами. Як ви собі уявляєте оце секундне повернення свідомості на 180 градусів?? Так само не відразу спрацювала нова відомість на Донбасі в 14-му, коли колону БТР-ів 25-ї аеромобільної (з Дніпра!) роззброїли місцеві (ясно що під режисуру ФСБ) . Всьому свій час. Легко казати «якби тоді..» Воно не сталося тоді, бо не могло тоді статися..
Всё так же и в обратную сторону. "Офіцери ... на батьківських зборах сиділи за одною партою з кацапськими батьками-офіцерами" - так и кацапські "батьки-офіцери на батьківських зборах сиділи за одною партою з українськими батьками-офіцерами". Если наши "не вважали кацапів ворогами до кримських подій", так и российские тоже. Но они получили приказ и выполнили его и присягу. А наши не получили и не выполнили. Чим "свідомість російських військовослужбовців" краща за "свідомість українських військовослужбовців"? Тільки розміром "денежного довольствия"?
flysoulfly написав:............. під час початку "Криму" від Обами-Байдена були сигнали, шо вони самі всьо порєшають. А з донецьким аеропортом - це вже після початку донбаських збройних подій й "референдумів" , аж наприкінці травня, - йому було вже зрозуміло, шо нічого ніхто з обіцяючих нє порєшалі і нє порєшають ("ну нє шмогла я, нє шмогла"), і треба самому робити якісь реальні складні кроки, бо прогладав уже реальний ефект доміно. Доречі й вже було зрозуміло, що "донбаський князь" вже нічого там не в змозі зробити сам
Кучма в 2003 во время конфликта на Тузле не ждал решений и сигналов от Буша-младшего, а отдал сам все приказы. И в 2003 наши офицеры и солдаты не считали российских врагами так же, как и 2014, но приказ честно выполнили. И какие такие "від Обами-Байдена були сигнали"? Это тоже из последующих сказок и оправданий наших можновладців?
Я привів більше факторів , ніж розмір. І так, для російського офіцера «з однієї парти» напасти чи вбити (принизити, підкорити) «меншовартісного» сусіда простіше, ніж українському - першосортного. Тим більше що першосотрний прийшов з пропозицією стати і меншовартісному першосортним. Українці в більшості до кацапів ставились або нейтрально, або по братськи. Кацапи в більшості «снісходітєльно» Зрозуміло чому «паровозик смог»?
А яку задачу (наказ) виконали військові на Тузлі? Стояти зі зброєю? Чи які активні дії там були?
Востаннє редагувалось Hotab в Вів 20 сер, 2024 14:59, всього редагувалось 2 разів.