Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 22772278227922802281 ... 2849>
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 04:24

Gastarbaiter написав:
  Bolt написав:Та ніфіга не дешевше. Коли, ще перед ковідом їздив до Польші, часом нагрібав по дві упаковки молока, не говорячи про інше.
В останній заїзд минулого літа заїхав до Бєдри і в Ашан в Жешові, все значно здорожчало. Купили трохи берлінек і сир.Молоко було практично в одну ціну з українським.

Останні пару місяців дорожче 2.50 не брав. Щойно взагалі взяв по 2 зл., ще й 10% знижки на цілу закупку. Тобто десь по 1.80 за літр (а не оті українські 0.853л).

4 доллара за галлон - это дороже чем в Украине?
Примерно 3,6 % жирность. Но тут цена от жирности не зависит.
rjkz

Подякував: 8615 раз.
Подякували: 5428 раз.

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 05:42

Ваші роздуми досить цікаві. Мають право на існування. Теж засновані на фактах.
Але ж і наведений мною факт, у вивченні якого я приймав безпосередню участь, є фактом:
- до приватного одноповерхового будинка в центрі Силіконової долини на 13-30 прибув власник - це чоловік арабської зовнішності років 55. Прибув на Tesla Y (не сама дешева в США автівка).
- майже одночасно прибули з десяток потенційних орендарів.
- поки я ходив та роздивлявся будинок, наші люди за допомогою смартфона зʼясували, що будинок куплено в серпні 2024 року - на той момент власник володів будинком тиждень всього.
- в мене виникло законне питання доцільності придбання: навіщо купувати за 1 400 000$ те, що принесе прибуток орієнтовно 2,5% річних?
- ось мені наші люди в розтлумачили те, що я виклав вище: ніхто реально 1 400 000$ не викладував; з кишені витягнуто down payment в сумі 20% від 1 400 000$, тобто 280 000$. А в кишені могло бути орієнтовно 10 000 000$. Тобто був, є і буде пул нерухомості з прицілом на подальше здорожчання. А зараз здається за ринковою ціною - тут склалася ринкова ціна в діапазоні 3200…3400$ за місяць - на термін в 1 рік.
Просто щоби: а) не виходити за рамки ринкової ціни (тоді простій нерухомості без орендарів =0); б) покривати платежі за іпотекою.
А через рік той араб подивиться: нова вартість замість 1 400 000$ буде 1 680 000$, і продасть.
При цьому отримає профіт 280000$+12*3200$=318400$.
Або:22,75% річних.
Звичайна арифметика.
Якщо він буде виручені гроші інвестувати в більш дорогу нерухомість, то сплатить податків 0 (нуль) доларів.
Ось так і створюються «All his wealth was in real estate».

Скажете неможливо, чи фантазії?
Все може бути.
Але мені здалося, що і наші люди в San Jose мають рацію, і араб той не просто так на Tesla Y їздить.
Та й попит на житло зростає: я це бачив власними очима.
akurt

Подякував: 3975 раз.
Подякували: 1431 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 12:43

akurt написав:- в мене виникло законне питання доцільності придбання: навіщо купувати за 1 400 000$ те, що принесе прибуток орієнтовно 2,5% річних?
- ось мені наші люди в розтлумачили те, що я виклав вище: ніхто реально 1 400 000$ не викладував; з кишені витягнуто down payment в сумі 20% від 1 400 000$, тобто 280 000$. А в кишені могло бути орієнтовно 10 000 000$. Тобто був, є і буде пул нерухомості з прицілом на подальше здорожчання. А зараз здається за ринковою ціною - тут склалася ринкова ціна в діапазоні 3200…3400$ за місяць - на термін в 1 рік.
Просто щоби: а) не виходити за рамки ринкової ціни (тоді простій нерухомості без орендарів =0); б) покривати платежі за іпотекою.
А через рік той араб подивиться: нова вартість замість 1 400 000$ буде 1 680 000$, і продасть.
Звичайна арифметика.

Вклав 280к, ще хай 70к склали виплати за іпотекою за рік. Прибуток 318к. на 350 вкладених. Тобто 90% річних. Мінус якісь податки, звичайно.
Поки ціни йдуть в гору - робоча схема. Але є й певні ризики.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 610 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 13:39

rjkz написав:
  Gastarbaiter написав:
  Bolt написав:Та ніфіга не дешевше. Коли, ще перед ковідом їздив до Польші, часом нагрібав по дві упаковки молока, не говорячи про інше.
В останній заїзд минулого літа заїхав до Бєдри і в Ашан в Жешові, все значно здорожчало. Купили трохи берлінек і сир.Молоко було практично в одну ціну з українським.

Останні пару місяців дорожче 2.50 не брав. Щойно взагалі взяв по 2 зл., ще й 10% знижки на цілу закупку. Тобто десь по 1.80 за літр (а не оті українські 0.853л).

4 доллара за галлон - это дороже чем в Украине?
Доречі, неодноразово чув в тих, хто жив певний час в США а потім порівнював з європейськими країнами, що якість товарів, не тільки харчових, в масмаркет в США не найкраща так би мовити. Порівнювали наприклад через той же застосунок Yuka (сканує штрихкоди і показує оцінку якості складу, можна додавати самостійно, але треба багато чого ввести і все модерується). Цікаво було чи ви не пробували самі той застосунок, пам'ятаю ви до цього були уважні.
В Україні він офіційно недоступний, але це нескладно обійти. Правда, інформація як правило тільки на імпортні товари є, але вельми цікава
Якщо перерахувати в галлон, люстдорф в Україні 249 грн, тобто 6 дол. Але це ультрапастеризоване і вже з усіма податками. Яготин 5.5.
Ну і упаковка в ціні буде тричі бо в нас такими відрами не продають, макс я бачив 2 чи 2.5л
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8224 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 16:09

akurt написав:Ваші роздуми досить цікаві. Мають право на існування. Теж засновані на фактах.
Але ж і наведений мною факт, у вивченні якого я приймав безпосередню участь, є фактом:
- до приватного одноповерхового будинка в центрі Силіконової долини на 13-30 прибув власник - це чоловік арабської зовнішності років 55. Прибув на Tesla Y (не сама дешева в США автівка).
- майже одночасно прибули з десяток потенційних орендарів.
- поки я ходив та роздивлявся будинок, наші люди за допомогою смартфона зʼясували, що будинок куплено в серпні 2024 року - на той момент власник володів будинком тиждень всього.
- в мене виникло законне питання доцільності придбання: навіщо купувати за 1 400 000$ те, що принесе прибуток орієнтовно 2,5% річних?
Звичайна арифметика.
Якщо він буде виручені гроші інвестувати в більш дорогу нерухомість, то сплатить податків 0 (нуль) доларів.
Ось так і створюються «All his wealth was in real estate».

Скажете неможливо, чи фантазії?
Все може бути.
Але мені здалося, що і наші люди в San Jose мають рацію, і араб той не просто так на Tesla Y їздить.
Та й попит на житло зростає: я це бачив власними очима.

1.Тесла вай в базовой комплектации при покупке резидентом штата НДж сейчас обойдется в примерно 30 куе. Возврат налога и еще какие-то плюшки от штата сразу в момент покупки. Я передаю слова собственника такой теслы, которые были сказаны в этой самой тесле, когда мы вместе этим летом ездили на курортный курорт на атлантическом побережье штата НДж, где температура воды была вполне благоприятной для купания. Это была уже 3 или 4 тесла, которой он владел за время нашего пребывания в США в качестве резидентов. Собственно, он мне предложил купить новую теслу на его адрес.
2. Не получит он того профита, а получит убыток по мортгиджу. Деньги он от рента отдаст банку и доложит сверху.
3. Я повторяю - это ставка на дорожай. Если он произойдет, чел будет в профите, если случится обвал (да, маловероятно, но все-же) - будет в глубокой Ж, если не произойдет даражая, тот тоже будет в Ж.
4. Араб - это может быть ключом к разгадке. Скорей всего не брал он никаких мортгиджей. Коран не позволяет. Взял в своей арабии беспроцентную ссуду и накупает недвиги по США.
Такая-же фигня с китайцами - Китай ведет тихую экспансию, решая свои демографические проблемы и "завоевывая" таким образом США и ранее Канаду.
"Подавляющее большинство" жителей США - не арабы и не китайцы. Пока что.
Так что покупки под 7% годовых в мортгидж многомиллионных домов - это не для них.
Ах, да. Еще момент. Простой смертный, даже с 500 куе годового дохода не может скупать дома в мортгидж. Ему банк даст ну на один. Ну на 2. А дальше банк оценивает сколько висит на чуваке долгов и сколько он хочет взять. Он просто не будет квалифицирован. Сейчас не 2006 год, мортгиджи направо и налево не раздают.
Человек может быть скупает чужие проблемные мортгиджи по схеме, по которой работает ЮСФлиппер? Не во всех штатах это не запрещено.
И, опять-же, если араб - сын арабского шейха, имеет в кармане 10 лимонов нефтедолларов, то может скупать в этих пределах недвигу без мортгиджей.
Ни ко мне ни к вам ни к кому-либо на этом форуме это отношения не имеет.
С таким-же успехом можно говорить, что кто-то скупает на аукционах картины средневековых голландцев.
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 16:20

Faceless написав:
rjkz написав:
  Gastarbaiter написав:4 доллара за галлон - это дороже чем в Украине?
Доречі, неодноразово чув в тих, хто жив певний час в США а потім порівнював з європейськими країнами, що якість товарів, не тільки харчових, в масмаркет в США не найкраща так би мовити. Порівнювали наприклад через той же застосунок Yuka (сканує штрихкоди і показує оцінку якості складу, можна додавати самостійно, але треба багато чого ввести і все модерується). Цікаво було чи ви не пробували самі той застосунок, пам'ятаю ви до цього були уважні.
В Україні він офіційно недоступний, але це нескладно обійти. Правда, інформація як правило тільки на імпортні товари є, але вельми цікава
Якщо перерахувати в галлон, люстдорф в Україні 249 грн, тобто 6 дол. Але це ультрапастеризоване і вже з усіма податками. Яготин 5.5.
Ну і упаковка в ціні буде тричі бо в нас такими відрами не продають, макс я бачив 2 чи 2.5л

1. Молоко - без налога.
2. То молоко, которое мы покупаем как минимум не хуже Яготинского, которое брали в Украине. Я его пью в достаточно большом количестве, хотя тест показал, что у меня слабая аллергия на молоко. не могу отказаться. Пью сырым.
В каком-то году был рейтинг по безопасности продуктов питания.
на первом месте 2 страны - США и ЮК.
Украина была на 63 месте.
Кстати, одно время тут был в продаже Люсдорф Селянське, я чуть на пол не сел, когда увидел на прилавке, по потом исчез. Не пошел. И цена была значительно дороже местного.
Молока тут разного уйма. Есть большие бренды, но как-то в аптеке (а я говорил, что там можно купить все что угодно) за 3,5 доллара за галлон покупал фермерское негомогенезированное молоко - просто сказка. Но аптека эта закрылась. Сейчас покупаем Cream-O-Land.
rjkz

Профіль

9
5
7
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 16:26

rjkz написав:
  Faceless написав:
rjkz написав:4 доллара за галлон - это дороже чем в Украине?

1. Молоко - без налога.
2. То молоко, которое мы покупаем как минимум не хуже Яготинского, которое брали в Украине. Я его пью в достаточно большом количестве, хотя тест показал, что у меня слабая аллергия на молоко. не могу отказаться. Пью сырым.
В каком-то году был рейтинг по безопасности продуктов питания.
на первом месте 2 страны - США и ЮК.
Украина была на 63 месте.
Кстати, одно время тут был в продаже Люсдорф Селянське, я чуть на пол не сел, когда увидел на прилавке, по потом исчез. Не пошел. И цена была значительно дороже местного.
Молока тут разного уйма. Есть большие бренды, но как-то в аптеке (а я говорил, что там можно купить все что угодно) за 3,5 доллара за галлон покупал фермерское негомогенезированное молоко - просто сказка. Но аптека эта закрылась. Сейчас покупаем Cream-O-Land.

Цілком можливо головна причина в податковій політиці, і в США на те ж молоко менше податків, ніж у нас.
Щодо порівняння якості я мав на увазі не з Україною, а з Італією, Норвегією і тп.
Чисто з цікавості спробуйте в Yuka перевірити ті товари, якими користуєтеся. Є безкоштовна версія
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8224 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 18:34

Приємно відмітити, що гілка із брутально-скандальної перетворилася на інтелектуальну.
Багато в чому завдячуючи пану rjkz.

Достатньо цікавий аналіз того, що оточує людину - і особливо класно, якщо згадати, що все відбувається на ФІНАНСОВОМУ форумі України.
В кінці-кінців і гілка має назву у «Еміграція, заробітчанство».

Невеличкі примітки:
1. Теоретично можна погодитися щ тією тезою, що США - ще НЕ країна арабів та азіатів. Але чисто теоретично. Я досить активно мандрую територією США - в цьому році багато поїздив за кермом різними штатами і був на узбережжях і Тихого, і Атлантичного океанів, то - наприклад - в інтелектуальному (!) центрі США - в Силіконовій долині враження, що мешкають тільки азіати. Чоловіка арабської зовнішності - згаданого в тексті, який викликав обговорення - можна сказати, що зустрів вперше. На сході США такі незвичні чорношкірі люди, що таких і в кіно не побачиш.
Коли бачу в США азіатів, завжди згадую учасника форуму cherchiltank, який занадто часто писав на форумі про те, як йому заважають жити араби в Туреччині. Я не менше 6 місяців на рік живу в Туреччині і там арабів не зустрічаю, а ось йому, який максимум жив 6 днів на весь 2024 рік - дуже заважають жити. Прикольно реально.

Ну а взагалі все ОК: учасники форуму хоч дізнаються, що в різних країнах живуть різні нації та народи і всі живуть дружно та поважають одне одного.

2. Легенди про якусь там не таку якість продуктів в США є тільки легендами. Якщо ти не будеш поставляти на ринок якісну продукцію - то програєш і програєш назавжди.
Вся різниця тільки в ціні.
Наприклад, я за останні 2 тижня купував яловичину для стейків і за 5,99$ за фунт, в за 29,99$ за фунт. То різниця була суттєва.
В першому випадку в тих самих руках (моїх) ви отримаєте чудовий стейк, який довго будете жувати, запиваючи червоним каліфорнійським за 18$ пляшка. В другому випадку ви не стільки будете милуватися червоним каліфорнійським за 14$ за пляшку (не гіршим за ароматом та смаком), скільки виглядом перерізу шматка яловичини, яка має незвичайний колір, нагадуючи про те, що стейки можуть бути і середнього, в міцного, і легкого підсмажування. Ну і смак буде різним…
Так що вся справа в ціні.

Таких смачних батончиків з горіхами, коробку яких я купив в Costco, ніколи в житті не їв. Жалкую, що не заїхав перед відльотом та не купив в дорогу.

Так що панове, вся справа в ціні.
Точніше, у вашій купівельній спроможності.
Ну а купівельна спроможність залежить від...
Ну самі знаєте від чого...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 18:53

rjkz написав:3. Я повторяю - это ставка на дорожай. Если он произойдет, чел будет в профите, если случится обвал (да, маловероятно, но все-же) - будет в глубокой Ж, если не произойдет даражая, тот тоже будет в Ж.
4. Араб - это может быть ключом к разгадке. Скорей всего не брал он никаких мортгиджей. Коран не позволяет. Взял в своей арабии беспроцентную ссуду и накупает недвиги по США.
Вот и я думаю, может просто диверсификация. Да, убыточный актив на данный момент. Может даже оказаться убыточным в целом за время владения. Ему не критично, а если ещё есть возможность списать убытки с налогообложения прибыли от каких-то других -- то вообще замечательно. А может начаться какой-то движ, и принести неплохую прибыль, а все окружающие будут восхищаться финансовым гением.
M-Audio

Подякував: 630 раз.
Подякували: 495 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Суб 31 сер, 2024 19:19

News from USA

Дуже незвична історія з людиною, з якою я товаришую вже років 5 чи 6.
Познайомилися в дуже незвичному місці, незвичному місті та в незвичній державній установі, і ще що цікаво - в компанії дуже непересічних людей.
Але так буває: в житті в один прекрасний день варто змінити все і відразу.
Це ще має назву "вчасно піти". Я завжди сповідую цей принцип. Рекомендую.

Так ось: "Вчасно піти" - принцип класний - але ж треба знати куди та як.
Особливо, якщо в тебе троє дітей. В такому випадку більше думають про дітей і готові на певні втрати та певні труднощі.

Людина опинилаcя з жінкою та трьома дітьми в цікавому місті під назвою Los Angeles.
В цьому місті живуть вже троє людей, з якими я раніше тісно спілкувався і навіть ось в серпні було гаряче бажання сісти на літак рейсу SFO-LAX (на авто їхати досить довго) але мій напружений графік перебування в SFO та SJC не дозволив.

Так ось: прибули в LAX, декілька тижнів жили в готелі і шукали квартиру.
Це було дуже непросто.
Є така чудова і важлива фраза:
"И запомни: имя твоё "Никто" и зовут тебя "Никак"!"
Саме так і було.

Але нарешті після майже "кидання" знайшли та оселилися в 2-bedroom із стандартною для Калфіорніі ціною в 3 300 доларів на місяць.
Важливо, що владнати питання наявності затишної нори допомогли наші українці.

Далі виникло питання про авто - бо десь в світі і можна жити БЕЗ авто, але не на Заході США.
Авто в Україні було продано і до того я приклав трохи турботи.
Так ось автівка на сьогодні зіграла поки що найважливішу роль в житті.
Випадково.
Наш герой відвідав автосалон і хотів взяти авто ТОЧНО таке, на якому їздив в Україні.
- Іх єсть у нас! Беріть!

Учасник подій відмінно знав англійську мову і це дозволило активно спілкуватися із власником автосалона та задати питання:
- А вам не потірбний на роботу біглий з України за програмою U4U працівник?
- А яка у вас професія, досвід та освіта?
- Та така професія, досвід і освіта, що і сказати не стидно, але і до автосалона не має ніякого відношення взагалі, при чому від слова "взагалі". І близько не стояло...
- А ви хотіли б щоби у нас автосалоні гайки накручувати на болти, чи краще в "розмовному жанрі"?
- Готовий і болти вкручувати в гайки, і в "розмовному жанрі".
- Ну тоді візьмемо в "розмовний жанр" - бо вимова у вас на високому рівні, а клієнтів вашого сорту у нас все більше та більше...

Ну ось - людина вже з роботою.
В США не прийнято питати про рівень оплати, але скажу так: трохи вище мінімалки.
Мінімалка в тих краях десь 22 долари на годину.
Якщо працювати 40 годин на тиждень на мінімалку то заробиш 40х4х22=3 520 доларів на місяць.
Якраз вистачить на затишну нору на півдні LAХ.

Ну, треба ж з чогось починати.
Вже пролунала фраза: "Тут треба заробляти не менше 10 000 доларів на місяць".
Правда.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 22772278227922802281 ... 2849>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему