ВВС Україна проаналізувала дані Євростату. У відкритих даних у звіті можна знайти інформацію, що наразі 4,2 млн українців мають офіційний статус тимчасового захисту в ЄС, адже втекли від війни. З них 18,3% (768 тисяч) - це чоловіки віком 18-64 роки. Але видання Exxpress отримало дані саме щодо вікової категорії 18-60 років. Отримати такий статус можуть тільки ті, хто виїхав з України не раніше 24 лютого 2022 року.
Реальний кейс, знайомі виїхали ДО 24.02.22 і спокійно отримали тимчасовий захист Польщі. В інших країнах думаю також це питання врегульоване.
Та я там уже на предыдущее сообщение отписал: украинская редакция ББС не отстреливает разницу между выездом из страны и въездом в ЕС. Да: если человек приехал и сидит в ЕС "до того" - ему временную защиту не дадут. Но если он из ЕС выедет (хоть на один день) и снова въедет - защиту дадут. Такая себе бюрократическая заморочка
olmyb написав:В 95-му закінчив інститут, де був тимчасово прописаний у гуртожитку на час навчання, була військова кафедра, приїхав додому, інше місто і область, відвідав військкомат, де у військовому квитку мені зробили відповідні відмітки, потім через пару років мене визвали на рахунок підвищення звання, знову відмітка. Проживаю по місцю прописки вже 25 років, при недавньому оновленні даних в Резерв+ виявилось, що я числюсь за військкоматом міста, де проходив навчання в інституті в 90-х роках.
Вам підвищили звання на одну ступінь, без вашої участі, типу "за службу в запасі" і без зборів?
Буває й таке. А ось те, що при таких розкладах виявилось, що він "числиться за військкоматом міста, де проходив навчання в інституті в 90-х роках", це вже за межами розуміння.
olmyb написав:В 95-му закінчив інститут, де був тимчасово прописаний у гуртожитку на час навчання, була військова кафедра, приїхав додому, інше місто і область, відвідав військкомат, де у військовому квитку мені зробили відповідні відмітки, потім через пару років мене визвали на рахунок підвищення звання, знову відмітка. Проживаю по місцю прописки вже 25 років, при недавньому оновленні даних в Резерв+ виявилось, що я числюсь за військкоматом міста, де проходив навчання в інституті в 90-х роках.
Вам підвищили звання на одну ступінь, без вашої участі, типу "за службу в запасі" і без зборів?
Буває й таке. А ось те, що при таких розкладах виявилось
Дивна практика, якщо людина після військової кафедри не була на зборах, не служила, і взагалі жила своїм життям далеким від війська, присвоювати чергове звання, навіщо?
_Mykola_ написав:Дивна практика, якщо людина після військової кафедри не була на зборах, не служила, і взагалі жила своїм життям далеким від війська, присвоювати чергове звання, навіщо?
круто, коли військомат тобой цікавиться лише задля того щоб офіцерське звання підвищити, а ти про армію ні слухом ні духом )) у більшості сіромах навпаки ((
andrijk777 написав:По-моєму сьогодні значно кращий час для перемовин ніж рік тому в 2023. Тоді був провал контрнаступу і очевидно умови путіна були б жахливими для нас. Типу "ви рік готувались, отримали купу зброї і нічого не змогли", значить "нічого не можете і ніяких поступок не буде". Сьогодні ситуація значно краща. Путін вже майже рік атакує і майже нічого не досяг + провал в Курській області. Але майже впевнений що реальних переговорів до 5 листопада не буде. Усі чекають на нового президента США.
Дуже помилкова оцінка. Успішні переговори про РПВ ведуться, коли лінія фронту стабільна, як в 2023. Чесно кажучи, я тоді вже почав сподіватися, що наш контрнаступ, який постійно відсувався, стане нашою ядерною зброєю. В сенсі, що їм можна погрожувати, але не застосовувати.
Переговори ведуться тоді і тільки тоді коли обидві сторони(або їх куратори) зацікавлені в цих переговорах! Це єдина і достатня умова. Стабільна лінія фронту це тільки одна з ознак. Якщо лінія фронту довгий час стабільна то це просто ознака що війна зайшла в тупік і жодна сторона не може просунутись далі. Але це не обов'язкова ознака для перемовин. Фінська війна - мир було досягнуто після прориву червоної армії, а не після "стабілізації" лінії фронту перші 3 місяці. Грузинська війна 2008 - лінія фронту інтенсивно рухалась - але заключили мир. Навіть дещо похожа на нашу ірано-іракська війна - мир був заключений після 8 років війни, хоча ці усі 8 років лінія фронту була більш-менш стабільна. Приблизно 6 років стабільної лінії фронту знадобилось у цій війні щоб заключити мир! Очевидно що не стабільна лінія фронту була причиною миру. 1СВ - була більш-менш стабільна лінія фронту, але програла одна сторона. Чому ж не провели "Успішні переговори про РПВ" раз лінія фронту стабільна а підписали капітуляцію? Навіть Стамбульські перемовини велись тоді коли лінія фронту була зовсім нестабільна. А зараз, коли вона стабільна ніяких переговорів немає. І т.д. "Дуже помилкова оцінка." - не підкріплено ніякими фактами з вашого боку.
Игорь Алексеевич написав:А что там в Полтаве? Много жертв уже.Пишут более 50чел.только погибших😪
На цензорі говорять, що було шикування на плацу. І хтось здав Я от думаю, раз Україна почала діяти асиметрично (вже навіть введення військ в росію не червона лінія), то чому б зараз не вирішити Придністровське питання? Адже ми з Молдовою йдемо разом в ЄС і можливо в НАТО. Я не уявляю як гнійник ПМР приймуть всередину ЄС, він може тормозити обидві держави і через нього москва буде завжди вставляти палки в колеса