Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 22852286228722882289 ... 2915>
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:19

Дюрі-бачі написав:Чергові скарги від кума на Німеччину:
1) 9/10 адвокатів не хочуть працювати з податковою, враження ніби вбивці простіше знайти адвоката.
2) податкова якось дуже нервово реагувала на його відмову надавати повну виписку всіх витрат в Україні за 10 років (адвокат сказав, що може і не надавати), при тому, що надав їм виписку про всі легальні доходи і сплату податків із них.
3) Також податкова попросила написати окреме пояснення для чого йому рахунки в двох десятках банків в Україні, а також рахунки ще в кількох інших країнах і не розуміла що значить "аби були"...
4) податкова не хоче висувати ніяких офіційних обвинувачень і вручити підозру, а просто "вимагає надати пояснень", а адвокат каже, що "в Німеччині то норма і краще їх не слати на юх"

оце реально цікавий та корисний досвід для інших. я гадаю це чекаю ще на багатьох наших співвітчизників. привіт всім, хто бачить велику еміграцію - через це теж багато хто повернеться.

оті витрати за 10 років - це напевне механізм контролю над витратами. цікаво, як це реалізовано на практиці. рахунки в двох десятках банків - дійсно дивно. це ж скільки часу треба витратити. й ідея про якесь дроповодство звісно спадає на думку
Shaman

Подякував: 775 раз.
Подякували: 1633 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:23

Дюрі-бачі написав:slonomag Можливо запитання виникло, бо сума задекларованої готівки при перетині кордону за продаж нерухомості рівна десь 90% від суми доходів за 10 років.
  slonomag написав:ну пусть даст выписку со счетов с укр банка
А багато банків, крім Привату, дають виписку за 10 років?

тут треба дуже обережно, бо надасть виписку, німці порахують й спитають, а як так, ти витратив вдвічі більше, ніж заробив. схоже треба включати розумного дурника, й надавати більше, що просять, але щоб не спалитися...
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:23

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:рахунки в двох десятках банків - дійсно дивно. це ж скільки часу треба витратити

ну не знаю, я сам маю застосунки на смарті 16 банків + ще 2 закрились... час майже не витрачається.
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:25

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:рахунки в двох десятках банків - дійсно дивно. це ж скільки часу треба витратити

ну не знаю, я сам маю застосунки на смарті 16 банків + ще 2 закрились...

й навіщо? в мене 4 активних банки й 4 так собі (й то через зп картки).

це ж навіть адмініструвати скільки часу. а дані оновлювати...
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:29

Shaman написав:й навіщо?

а) давали бонуси за реєстрацію
б) іноді якісь акції бувають, або вигідний курс валют
в) активних банки в мене 2.5 банки
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:34

Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:
  Дюрі-бачі написав:

ну не знаю, я сам маю застосунки на смарті 16 банків + ще 2 закрились...

й навіщо? в мене 4 активних банки й 4 так собі (й то через зп картки).

це ж навіть адмініструвати скільки часу. а дані оновлювати...
А щот адміністратрувати. Оновлення даних теж в багатьох вже онлайн.
Просто в європейців кардинально інший підхід до банків взагалі. Там, зазвичай, банк це про довго і недешево, обирають ледь не раз і назавжди, і про "заробити на банку" не йдеться. Їм взагалі важко зрозуміти наш підхід. Спробуйте ще там пояснити що таке "зарплатний проєкт" - дохлий номер, подумають, ви з них прикалуєтеся
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:35

Дюрі-бачі написав:slonomag Можливо запитання виникло, бо сума задекларованої готівки при перетині кордону за продаж нерухомості рівна десь 90% від суми доходів за 10 років.
  slonomag написав:ну пусть даст выписку со счетов с укр банка
А багато банків, крім Привату, дають виписку за 10 років?

Так из приложения скачать всю историю. Не та справка где написано в общем приход/расход на 1й странице, а вот это полотно с каждой покупкой в каждом магазине. И пусть разбираются. Ну там конечно не 10 лет, а наверное год максимум, но сказать что вот, больше в укр банках история не хранится.

Ну и да, это очевидный маячок для них что чувак ничего не ел, не пил 10 лет, на квартиру собирал. Так ведь не бывает. Тоесть очевидный жулик - в тюрьму его )

Ну или надо наследство еще какое-то показать, объяснить как квартиру купил.

В Испании тоже бумажки о продаже недвиги не сильно любят. Так как многие их подделывали чтобы отбелить деньги. Зачастую просят предоставить документ о покупке недвиги, которую ты якобы продал. Или документ что это наследство. И смотрят когда это было, почем купил, почем продал. И если там видно что купил 10 лет назад, а продал сейчас, то фиг с ним, а если купил год назад, и сейчас продал, то тоже могут спросить, а покажи на какие деньги ты ее покупал.

П.С. Ну хз, оно так кажется странным, и я сам наверное фиг бы смог отследить все свои доходы/расходы в Украине так как тоже куча счетов было, и много операций с наличкой, но вот сейчас я открываю свой счет в испанском банке с октября 22го, и у меня все сходится на 99.9% так как все приходы на него, все расходы тоже с него, все налоги тут и тд.

И оно сразу видно: пришла зп 150к, 30к налоги, 25к лидл/меркадона/карефур, 25к аренда, 70к остаток.

Поэтому мне и одобрили ипотеку за неделю - просто открыли счет, пролистали, все сошлось и норм, бери. И у 99% европейцев +/- так же. Думаю у немцев вообще 100% так живет. И поэтому даже +/- 10% отклонения вызывают кучу вопросов.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 11:48

slonomag написав:Ну или надо наследство еще какое-то показать, объяснить как квартиру купил.

Адвокат дуже не рекомендував надавати такі довідки, бо "купив в 2020 за 30k, продав в 2024 за 60k" викликає запитання "де сплата податку за дохід в 30k"?
Дюрі-бачі

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 12:01

Дюрі-бачі написав:
  slonomag написав:Ну или надо наследство еще какое-то показать, объяснить как квартиру купил.

Адвокат дуже не рекомендував надавати такі довідки, бо "купив в 2020 за 30k, продав в 2024 за 60k" викликає запитання "де сплата податку за дохід в 30k"?

А в Украине разница считается доходом? Там же вроде просто фиксированный % какой-то от стоимости продажи.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 184 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 05 вер, 2024 12:02

slonomag написав:фиг бы смог отследить все свои доходы/

кум заготував всі виписки з податкової про доходи і їх надав. А от розходи неможливо відстежити, бо при тому ж будівництві будинку купа всього було оплачено готівкою.

І знову ж порада адвоката "якщо покажете виписку в якій щомісяця прийшло 4k$, поміняв все на гривню 3k зняв готівкою, 0.5 скинув на картку дружині, 0.5 перекинув на свою картку в іншому банку для оплати комуналку та інших рахунків - то буде тільки гірше"
Дюрі-бачі

Профіль

1
  #<1 ... 22852286228722882289 ... 2915>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Кочевник і 1 гість