Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Чукча2 написав:Из личных наблюдений, в Украине молодежь стала меньше материться и вести себя более сдержано. Возможно, влияние войны.
В залежності де ходити Жартую, звісно.
З мого досвіду, зустрічаю багато творчих та тих, що читають багато книг, цікавляться історією та хочуть змінювати все, що їх не влаштовує. Це дуже мені нагадує часи дисидентства. Книгу Стуса (в певний період часу) по запиту важко було знайти. Ті, хто цікавиться літературою мене зрозуміють.
Вплив війни дуже помітний. Багато чого змінилося...
Bolt написав:А мене погано з англійською. Там, що адаптер якісь не такий? І чи він перетворює з 220 на 110 В?
110 на 230 це ще нічого, там в американських емігрантів ще біль від метричної системи)) Фути, фіти, дюйми і галони. Дивно, що в них арабські цифри а не римського чи перського типу.
Да, это загадка. По приезду купили к нашей машинке для стрижки адаптер за 25 долларов (сама машинка на Розетке обошлась в 30 долларов...очень выгодная "инвестиция"...я уже писал, окупается несколько раз в месяц) со 110 на 220. К паундам (фунты) уже привыкли, к галлонам тоже. С майлами так сяк, с фаренгейтами - пока плаваем. С инчами (они-же дюймы) еще пол беды, но когда речь идет о инчах с дробями - все, гаси свет. Та-же фигня с фитами, хотя к скверфитам уже более-менее привык. ТЯжело с БТЮ, с хорзпауэрами, с (редко сталкиваюсь) единицами давления.
Дюрі-бачі написав:3) Також податкова попросила написати окреме пояснення для чого йому рахунки в двох десятках банків в Україні, а також рахунки ще в кількох інших країнах і не розуміла що значить "аби були"...
Я намагаюся собі уявити ситуацію, коли мені б знадобилося 20 рахунків. Крім як для подрібнення операцій з метою ухиленні від податків та якихось сірих схем нічого до голови не приходить.
В Україні легко уявити таку ситуацію. Приходиш на нову роботу і тобі відкривають завжди рахунок (картку) того банку, який скаже бухгалтерія. Нібито і прийняли недавно закон (точно не пам'ятаю), що є право самому вибирати, але на практиці воно не діє. Другий момент, приходжу знімати валюту від Моні у А-Банку, у них укладений партнерський договір так як у Моні мало відділень на периферії. Проте А-Банк не дає гроші, доки не відкрию рахунок у них. Третій момент, скупляється людина в АТБ, а їй впарюють спеціальну карту АТБ від одного з партнерських банків, по якій лише можуть бути максимальні знижки. І ніяких кіп документів, підтвердження доходів/витрат, підтвердження адреси проживання в тп, як у Європі. І таких моментів багато, порахував, то в мене назбиралося 7 банків на даний момент, хоча по особистому бажанню відкривав лише в Моні та Сенсі, заради ОВДП. І це ще я не займався конвертаційними депо "професійно")
akurt Мабуть ви дуже рідко буваєте в громадських місцях або транспорті на Київщині. Сплошна лайка, якщо більш двух підлітків. Якщо більш п'ятьох, то краще не робити зауваження.
Дюрі-бачі написав:slonomag Можливо запитання виникло, бо сума задекларованої готівки при перетині кордону за продаж нерухомості рівна десь 90% від суми доходів за 10 років.
slonomag написав:ну пусть даст выписку со счетов с укр банка
А багато банків, крім Привату, дають виписку за 10 років?
Так из приложения скачать всю историю. Не та справка где написано в общем приход/расход на 1й странице, а вот это полотно с каждой покупкой в каждом магазине. И пусть разбираются. Ну там конечно не 10 лет, а наверное год максимум, но сказать что вот, больше в укр банках история не хранится.
Ну и да, это очевидный маячок для них что чувак ничего не ел, не пил 10 лет, на квартиру собирал. Так ведь не бывает. Тоесть очевидный жулик - в тюрьму его )
Ну или надо наследство еще какое-то показать, объяснить как квартиру купил.
В Испании тоже бумажки о продаже недвиги не сильно любят. Так как многие их подделывали чтобы отбелить деньги. Зачастую просят предоставить документ о покупке недвиги, которую ты якобы продал. Или документ что это наследство. И смотрят когда это было, почем купил, почем продал. И если там видно что купил 10 лет назад, а продал сейчас, то фиг с ним, а если купил год назад, и сейчас продал, то тоже могут спросить, а покажи на какие деньги ты ее покупал.
П.С. Ну хз, оно так кажется странным, и я сам наверное фиг бы смог отследить все свои доходы/расходы в Украине так как тоже куча счетов было, и много операций с наличкой, но вот сейчас я открываю свой счет в испанском банке с октября 22го, и у меня все сходится на 99.9% так как все приходы на него, все расходы тоже с него, все налоги тут и тд.
И оно сразу видно: пришла зп 150к, 30к налоги, 25к лидл/меркадона/карефур, 25к аренда, 70к остаток.
Поэтому мне и одобрили ипотеку за неделю - просто открыли счет, пролистали, все сошлось и норм, бери. И у 99% европейцев +/- так же. Думаю у немцев вообще 100% так живет. И поэтому даже +/- 10% отклонения вызывают кучу вопросов.
Капец какой гемор. В США даже близко такого нет. До 10к деньгами в год подарки не облагаются налогом. Если где-то заработал в год до 600 долларов, то тот, кто заплатил не обязан делать и не делает 1099. То есть, декларация этого дохода - сугубо вопрос добропорядочности. Если разовый заработок 300 (или 400, не помню) долларов, то не подлежит обязательной декларации. Кто на сколько наел - точно не считают. Вот мутными схемами порядка 100К заводить от теоретической продажи квартиры в Киеве я не рискую. Налоговую в первую очередь интересуют действительно крупные суммы и/или регулярные выплаты. Еще интересуются если часто и/или много снимается/вносится наличных.
swan forever написав:akurt Мабуть ви дуже рідко буваєте в громадських місцях або транспорті на Київщині. Сплошна лайка, якщо більш двух підлітків. Якщо більш п'ятьох, то краще не робити зауваження.
Дійсно, не буваю на Київщині, останній раз був в Києві транзитом мабуть в 2019 чи 2020 році. Зауваження підліткам я не хотів робити, навпаки, було приємно почути поруч з майже античним памʼятником українську мову, хотів навіть якось пожартувати що в Чехії чую українську… і чи типу кого ж тут більше: українців чи чехів… Але потім - як пишуть вище - мої вуха згорнулися в «трубочку». Особливо від «мови» дівчат. Серед юрби підлітків один був з ровером, на якому був бокс для сервісу «доставка» - заробляв гроші хлопчина. Молодець. Нагадував Василя з Вінничини… Або студента з Тернопільщини - приблизно такого, яким був пан Андрій Сибіга, який в далекому 1992 році став старостою групи першого набору Львівського університету за спеціальністю «Міжнародні відносини». До речі, з новим очільником МЗС я особисто знайомий… Останній раз спілкувалися втрьох: пан Кулеба, пан Сибіга та автор цих рядків - вже в далекому 2021 році… Це було в парку Української культури в Анталії.
Ще один хлопець розповідав про те, як змінюється його зріст, типу зараз 168 см, був меншим, але скоро підросте. Як на мене підліток був нормального зросту, здається, це був єдиний хлопець, який обходився без мату. На цю тему пригадав, як якось ми сиділи в пивному барі під ратушею Таллінна, в компанії були хлопці з Литви. Мене вони вразили філологічним повідомленням про те, що в литовській мові є тільки одне «погане» слово. Страшне. Одне але дуже погане. Це слово «Змія»…
Ну а взагалі: Еміграційна проблема… Молодіжна… Біда… «Площадный русский мат» від української молоді в Чехії… в невеликому середньовічному містечку…
P.S. Цікаво дивитися, як живуть в Чехії: спокійно та в достатку. Мені здалося, що бідніше, ніж Польщя. Немає таких шикарних автотрас (головна траса Чехії - траса номер «1» має не більше двох смуг в кожному напрямку.) 1$=22 крони. Пиво Гамбрінус 12 крон, самі знамениті сорта чеського пива 15…17. Ціни на харчі не дивився. Бензин здається 40 крон (сьогодні буду заправлятися). ПДД порушують: по єдиній швидкісній трасі номер «1», яка тягнеться через всю Чехію, рухаються з перевищенням швидкості: при дозволених. 110 - ідуть 155 і навіть 160. При такій швидкості та з кондиціонером витрати бензину склали 7,7 літра на 100 км. Парковка в центрі міста - тільки з «карнетом» для місцевих, але з 18-00 до 08-00 можна безкоштовно паркуватися на центральній площі міста. Ну і я так їхав, 155…160 км/год - не вибиватися ж з потоку. Вражає карколомна кількість фур по трасі. Просто десятками кілометрів - сплошні фури, заполонили всю праву смугу. Практично всі - з чеськими номерами. І що вони возять…
ЗМІ також писали, що заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга розіслав листа в українські дипломатичні установи з проханням про зупинку надання послуг.
"Ми максимально спростимо процедуру надання консульських послуг. Вже впроваджено систему 'електронний консул'. Плануємо розширити мережу консульських установ і підвищити якість послуг," — зазначив Сибіга.
akurt написав:Або студента з Тернопільщини - приблизно такого, яким був пан Андрій Сибіга, який в далекому 1992 році став старостою групи першого набору Львівського університету за спеціальністю «Міжнародні відносини». До речі, з новим очільником МЗС я особисто знайомий… Останній раз спілкувалися втрьох: пан Кулеба, пан Сибіга та автор цих рядків - вже в далекому 2021 році… Це було в парку Української культури в Анталії.
Ви не спитали в них раптом, чого в нас така недолуга дипломатія?
Цікаве питання. Я вам скажу, що я особисто спілкувався свого часу з Клімкіним, Сибігою, Кулебою. Реально розумні і дуже приємні люди. Особисто я більш схильний до Павла Клімкіна. Сам не так давно дізнався і мабуть дійсно в МЗС великі проблеми: - після того, як з посади Посла України у Вірменії було відкликано Надзвичайного та Повноважного посла пана Кулебу (батька екс-міністра Дмитра Кулеби) - там вакансія здається більше року. Що, немає кого послом в Єреван призначити? - в ці дня Посол України в Бразилії - людина, яку відкликали з посади посла України в Німеччини. Так ось в Посольстві в Бразилії купа вакансій - послу нема кому папери готувати. Знаєте яка причина? Не можуть знайти когось, хто знає португальську мову. - реально був здивований низьким рівнем зарплатні працівників Консульства України в Анталії. І графік роботи там напружений, і наші люди поводять себе часто неадекватно: дай все відразу та миттєво. З приводу того, що загубилася кішка, або не вистачає грошей на ліки - відразу дзвонять в Консульство. Не розуміючи, що це НЕ питання Консульств та Посольств.
Ну а в цілому я думаю, що проблеми в МЗС ті, що притаманні кожному з наших міністерств… Вони що всі гарно працюють? Можливо хоч один міністр - геній своєї справи?
P.S. Щойно перетнув кордон Чехія - Німеччина. Тут КПП Німеччина відновила. Офіцер прикордонник глянув на українські номери авто серії ВС - відразу махнув рукою, щоби проїжджав, не зупиняючись. Навіть приємно…
akurt написав:Або студента з Тернопільщини - приблизно такого, яким був пан Андрій Сибіга, який в далекому 1992 році став старостою групи першого набору Львівського університету за спеціальністю «Міжнародні відносини». До речі, з новим очільником МЗС я особисто знайомий… Останній раз спілкувалися втрьох: пан Кулеба, пан Сибіга та автор цих рядків - вже в далекому 2021 році… Це було в парку Української культури в Анталії.
Ви не спитали в них раптом, чого в нас така недолуга дипломатія?
Цікаве питання. Я вам скажу, що я особисто спілкувався свого часу з Клімкіним, Сибігою, Кулебою. Реально розумні і дуже приємні люди. Особисто я більш схильний до Павла Клімкіна. Сам не так давно дізнався і мабуть дійсно в МЗС великі проблеми: - після того, як з посади Посла України у Вірменії було відкликано Надзвичайного та Повноважного посла пана Кулебу (батька екс-міністра Дмитра Кулеби) - там вакансія здається більше року. Що, немає кого послом в Єреван призначити? - в ці дня Посол України в Бразилії - людина, яку відкликали з посади посла України в Німеччини. Так ось в Посольстві в Бразилії купа вакансій - послу нема кому папери готувати. Знаєте яка причина? Не можуть знайти когось, хто знає португальську мову. - реально був здивований низьким рівнем зарплатні працівників Консульства України в Анталії. І графік роботи там напружений, і наші люди поводять себе часто неадекватно: дай все відразу та миттєво. З приводу того, що загубилася кішка, або не вистачає грошей на ліки - відразу дзвонять в Консульство. Не розуміючи, що це НЕ питання Консульств та Посольств.
Ну а в цілому я думаю, що проблеми в МЗС ті, що притаманні кожному з наших міністерств… Вони що всі гарно працюють? Можливо хоч один міністр - геній своєї справи?
P.S. Щойно перетнув кордон Чехія - Німеччина. Тут КПП Німеччина відновила. Офіцер прикордонник глянув на українські номери авто серії ВС - відразу махнув рукою, щоби проїжджав, не зупиняючись. Навіть приємно…
Всі вони в приватній розмові мислять логічно. І видаються повністю нормальними, адекватними. Один зі співрозмовників з Кучмою розповідав, що "ти з ним дискутуєш, він все розуміє, відповідає як адекватна людина, через секунду розвертається на 180° виходить на требуну і несе якусь дичину "