|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 07 вер, 2024 17:47
Hotab написав:Прислав Варшавський розсилку про УК. Мабуть десь я у них на сайті наслідив, , будуть тепер спамити. Виникло таке питання. А як в подібних ЖК можна змінити УК, чи навіть організувати свій ОСББ в рамках одного окремого будинку всередині ЖК? Ніяк? Це назавжди вже вони і тільки вони управляють? Бо охорона периметру, шлагбаум і інше , воно все спільне. Відокремити для одного будинку неможливо?
Можна, але складно. Здається, треба зібрати абсолютну більшість, узгодити купу формальностей. ОСББ для одного будинку чи всього комплексу це окремий біль, бо в комплексі спільна прибудинкова для кількох будинків, якщо створити ОСББ на окремий будинок, прибудинкова почне деградувати. І головне, що залежно від керівництва новообраного ОСББ результат може виявитися і гіршим.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 07 вер, 2024 19:44
Faceless написав:Hotab написав:Прислав Варшавський розсилку про УК. Мабуть десь я у них на сайті наслідив, , будуть тепер спамити. Виникло таке питання. А як в подібних ЖК можна змінити УК, чи навіть організувати свій ОСББ в рамках одного окремого будинку всередині ЖК? Ніяк? Це назавжди вже вони і тільки вони управляють? Бо охорона периметру, шлагбаум і інше , воно все спільне. Відокремити для одного будинку неможливо?
Можна, але складно. Здається, треба зібрати абсолютну більшість, узгодити купу формальностей. ОСББ для одного будинку чи всього комплексу це окремий біль, бо в комплексі спільна прибудинкова для кількох будинків, якщо створити ОСББ на окремий будинок, прибудинкова почне деградувати. І головне, що залежно від керівництва новообраного ОСББ результат може виявитися і гіршим.
Там Dim9000. Навіть приложуха є. Все цивільно. Якісно. Це якісний ребрендінг їх старої колись контори. В мене було десятки квартир в різних жк цієї УК. Імхо їх міняти точно не варто. Це, можливо, найкраща УК в Києві На днях мені дзвонили з КМДА з постйної комісії з питань житлового господарства по питанню заміни УК в яр.граді. ОСББ можливе навіть для кожного будинку і секції. Для треба протокол зборів 50% +1 голос. В 12 секції в нас вже намагаються. Головна проблема - пофігізм співвласників, більш нічого
-
Бетон
-
-
- Подякував: 191 раз.
- Подякували: 406 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 07 вер, 2024 19:50
А зо там з якістю води у Києві? Все гаразд? Чи навіть краще?
-
Investor_K
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 919 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 07 вер, 2024 19:51
Бетон Питання не про цю УК. Я про загальні правила. Як будинок всередині ЖК може сам відокремитись в ОСББ? Як тоді з отими спільними газонами, шлагбаумами, камерами на території ? Як буде виглядати фінансова сторона, якщо якийсь будинок не платить в УК, але частково юзає іх facilities
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2443 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: Суб 07 вер, 2024 20:18
Бетон написав: Faceless написав:Hotab написав:Прислав Варшавський розсилку про УК. Мабуть десь я у них на сайті наслідив, , будуть тепер спамити. Виникло таке питання. А як в подібних ЖК можна змінити УК, чи навіть організувати свій ОСББ в рамках одного окремого будинку всередині ЖК? Ніяк? Це назавжди вже вони і тільки вони управляють? Бо охорона периметру, шлагбаум і інше , воно все спільне. Відокремити для одного будинку неможливо?
Там Dim9000. Навіть приложуха є. Все цивільно. Якісно. Це якісний ребрендінг їх старої колись контори. В мене було десятки квартир в різних жк цієї УК. Імхо їх міняти точно не варто. Це, можливо, найкраща УК в Києві На днях мені дзвонили з КМДА з постйної комісії з питань житлового господарства по питанню заміни УК в яр.граді. ОСББ можливе навіть для кожного будинку і секції. Для треба протокол зборів 50% +1 голос. В 12 секції в нас вже намагаються. Головна проблема - пофігізм співвласників, більш нічого
Знаю, що люди жаліються на непрозору витрату коштів, високі тарифи і одностороннє їх підняття. Проте думаю ті, хто хоче своє ОСББ, не в повній мірі розуміють, що хочуть
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 07 вер, 2024 20:26
Faceless написав:Бетон написав: Faceless написав:Можна, але складно. Здається, треба зібрати абсолютну більшість, узгодити купу формальностей. ОСББ для одного будинку чи всього комплексу це окремий біль, бо в комплексі спільна прибудинкова для кількох будинків, якщо створити ОСББ на окремий будинок, прибудинкова почне деградувати. І головне, що залежно від керівництва новообраного ОСББ результат може виявитися і гіршим.
Знаю, що люди жаліються на непрозору витрату коштів, високі тарифи і одностороннє їх підняття. Проте думаю ті, хто хоче своє ОСББ, не в повній мірі розуміють, що хочуть
В нас не встигли в ОСББ рощхлебатись з кредитом на термомодернізацію (добре, що за мене в загальній платіжні за ОСББ платить їх орендар), то вже голова хоче брати кредит по держпрограммі на енергомодернізацію-сонячні панелькі, АКБ тощо, щоб типа ліфти без електрики і тепловий пункт працював. Нафіга мені то здалося, я там не жив і жити не збираюсь.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 272 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 07 вер, 2024 20:31
Hotab написав:Бетон Питання не про цю УК. Я про загальні правила. Як будинок всередині ЖК може сам відокремитись в ОСББ? Як тоді з отими спільними газонами, шлагбаумами, камерами на території ? Як буде виглядати фінансова сторона, якщо якийсь будинок не платить в УК, але частково юзає іх facilities
співвласникам кожної із секцій - загальні збори, на яких прийняти рішення про реорганізацію ОСББ (шляхом злиття) створити єдине ОСББ на всі секції або Створити асоціацію ОСББ. в нашому ЖК в 11..12 секції не хочуть злиття, а хочуть асоціацію, щоб знову не було монополії, як зараз
-
Бетон
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 07 вер, 2024 20:32
Faceless написав:Знаю, що люди жаліються на непрозору витрату коштів, високі тарифи і одностороннє їх підняття. Проте думаю ті, хто хоче своє ОСББ, не в повній мірі розуміють, що хочуть
У вас скільки квартир було в будинках під управлянням ОСББ і скільки під експлуатуючими компаніями від забудовника? Рано чи пізно Голова правління ОСББ підахуєває. Його міняють. Керуюча компанія забудовника це завжди доїльний апарат. Часто же й хамський та непрофесійний. Загалом ОСББ краще ніж компанія від забудовника. Гірше обох комунальний ЖЕК імені В. Кличка. Це дно.
-
UA
-
-
- Подякував: 1882 раз.
- Подякували: 2344 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
1
Додано: Суб 07 вер, 2024 20:34
UA написав: Faceless написав:Знаю, що люди жаліються на непрозору витрату коштів, високі тарифи і одностороннє їх підняття. Проте думаю ті, хто хоче своє ОСББ, не в повній мірі розуміють, що хочуть
У вас скільки квартир було в будинках під управлянням ОСББ і скільки під експлуатуючими компаніями від забудовника? Рано чи пізно Голова правління ОСББ підахуєває. Його міняють. Керуюча компанія забудовника це завжди доїльний апарат. Часто же й хамський та непрофесійний. Загалом ОСББ краще ніж компанія від забудовника. Гірше обох комунальний ЖЕК імені В. Кличка. Це дно.
і головне, що ОСББ, як неприбуткова, це дешевше мінімум на НДС 20%
-
Бетон
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 07 вер, 2024 20:52
UA написав: Faceless написав:Знаю, що люди жаліються на непрозору витрату коштів, високі тарифи і одностороннє їх підняття. Проте думаю ті, хто хоче своє ОСББ, не в повній мірі розуміють, що хочуть
Хотів би мати успішний приклад заміни УК на ОСББ але в мене просто нема. З аргументів що чую від сусіднього ЖК що хочуть ОСББ бачу, що люди в більшості сповнені ілюзій, хоча не можу не погодитися, що УК чим далі тим більш борза. Щоправда, і у нас в ЖК з ОСББ люди сповнені ілюзій. На зборах таке можна почути, що хз як їх взагалі визнають дієздатними.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-