Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23172318231923202321 ... 2903>
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 15:46

Faceless написав:
Gastarbaiter написав:
  Bolt написав:В чому прикол? Якщо ціна до знижки дійсно була 390+злотих, то в чому наіпалово?! ЧИ просто такий цінник зробили, тоді так.

Це Бєдра. Ціни до знижки звичайні. Навіть і так ніжчі, ніж у більшості інших мереж. Акції. Дружина переглядає газетки і складає список: що в якому магазині брати. Тут, наприклад, взяли упаковку молока (12 шт.) по 1.8, упаковку кави (6 шт.) з -40% на другу. Куряче філе 1 уп. + 1 безкоштовно і т.д. Так оті гроші й економляться на закупах, але без авто ніяк.
А де зберігати ці стратегічні запаси? Окремий промисловий холодильник і комора?

Коли, я до Ковіду їздив до Польші, то, наприклад в нас молоко молокія Казкове 900 гр було десь 27 грн, у Польщі 1 літр тоді був коло 2,4 зл, що при курсі 1 до 7 давало ціну 17 гме/літр, тобто з врахуванням фасування різниця складала біля 13 грн. Спокійно брав 2 упаковки по 6 пляшок-легко помішалось до холодильника, в принципі можна і до морозилки класти. Тільки на молоці я відбивав тоді 25% вартості зеленої карти. Зараз молоко при курсі 1 до 10,5 коштує так само, як в нас.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 274 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 15:52

Bolt написав:Невже дівчатам, що стоять на касах в їх кафешкам у Львові платять по 700$?!

Ну, пане Bolt, в мене завжди інфа «з перших рук».
Зараз сидимо за столом з нашими людьми та пропонують зїздити в Сан Себастьян.
Власники там і живуть.
Буду - спитаю.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 15:53

akurt написав:Випадково в мережі натрапив на таку табличку.
Зауважу відразу:
- невідомо звідки автор взяв дані;
- мешканець США (особливо в штаті Каліфорнія) реально посміхнувся б - і відразу спитав би "Це в якому штаті?"
І це було б дуже правильно: рівень зарплат, податків та ціни на житло, його оренду, харчі суттєво відрізняються в різних штатах.
Але - якщо взяти цю табличку із словами "приймемо за середню" по країні то для оцінки ситуації підійде.
Я звернув увагу тому, що вище писали про якісь там 1% людей.
Як бачите: то було невірно...
Зображення

P.S. Авторcтво таблички: "amerikanka_anka".

И где тут 500К после вуза?
Это 0,001%?
Для НЙ средняя часть немного занижена.
Кроме того, средний класс имеет свою градацию.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 15:58

Faceless написав:12 літрів молока за тиждень? Ото хтось молочні каші наминає :)
Мабуть трійко дітей

Спитаю у племінниці в Канаді. Вони реально отримують в Канаді безкоштовно молоко.
Не питав, скільки літрів на тиждень;
Мої спостереження:
- в Туреччині молоко смачніше;
- у Франції, де я зараз тимчасово живу, мені здалося якимось більш «водянистим».
Але я не можу бути експертом: як правило ніякі молочні продукт не вживаю.
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1447 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 16:26

Bolt написав:
  akurt написав:Цікаво, що на фоні дефіциту кадрів стартонули із зарплатні всім без виключення працівникам в 700$.

Невже дівчатам, що стоять на касах в їх кафешкам у Львові платять по 700$?!

Перелистував газету з райцентру з оголошеннями. Більшість "пропоную роботу" , зарплата навіть касиру в мережевому маркеті від 1000 грн + обід + довозка.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 19:17

Мабуть трійко дітей

До кави десь 0.5л на день йде. А ще майже літр в пюрешку іноді. Донька пластівці майже щодня їсть - ще 0.5л. Я теж іноді. У дружини до кави інше молоко, менш жирне.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 617 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 19:34

rjkz написав:И где тут 500К после вуза?
Справедливости ради -- я не говорил о нереальности зарплаты 500к после вуза, я говорил о достижимости этой зарплаты (вернее даже доходах) вообще в целом. Вероятно, сведения о менее 1% населения, способных похвастаться такими достижениями, устарели на несколько лет, я не могу вспомнить когда и в каком контексте видел эту цифру. Вероятно, сейчас этот процент действительно немного подрос, но сути это не меняет, всё равно он остаётся статистически несущественной величиной.

Кроме того, я думаю, что большинство людей с таким доходом получают его уже не за "работу работы", а как выгоду от владения капиталом, или торговлю влиянием.

И приведённая таблица совершенно не опровергает высказывание об 1%. Очень может быть, среди верхних 5%, имеющих доход более 340к, большинство до уровня 500 не дотягивают.
M-Audio

Подякував: 633 раз.
Подякували: 505 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 19:55

rjkz написав:
Кроме того, средний класс имеет свою градацию.

Насколько я понимаю, в табличке эта градация отражена, но с не вполне корректными формулировками.
Вместо низший, средний и высший следует читать низший средний, средний и высший средний. Тогда цифры становятся похожи на правду.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6469 раз.
Подякували: 21615 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 20:20

akurt написав:
Мабуть трійко дітей

Спитаю у племінниці в Канаді. Вони реально отримують в Канаді безкоштовно молоко.
Не питав, скільки літрів на тиждень;
Мої спостереження:
- в Туреччині молоко смачніше;
- у Франції, де я зараз тимчасово живу, мені здалося якимось більш «водянистим».
Але я не можу бути експертом: як правило ніякі молочні продукт не вживаю.

По сравнению с американским, украинское молоко более водянистое.
Американское имело сначала необычный привкус. Сейчас я его не ощушаю, наверное привык.
Большинство американских производителей молока пишут, что добавлен витамин Д.
Не знаю для нафига.
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 14 вер, 2024 20:22

Ой+ написав:
  Bolt написав:
  akurt написав:Цікаво, що на фоні дефіциту кадрів стартонули із зарплатні всім без виключення працівникам в 700$.

Невже дівчатам, що стоять на касах в їх кафешкам у Львові платять по 700$?!

Перелистував газету з райцентру з оголошеннями. Більшість "пропоную роботу" , зарплата навіть касиру в мережевому маркеті від 1000 грн + обід + довозка.

1000 (одна тысяча?) ГРН ?
В день? в Неделю? В месяц?
rjkz

Профіль

10
5
7
  #<1 ... 23172318231923202321 ... 2903>
Форум:
+ Додати