Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 23232324232523262327 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 10:01

akurt писал(а):То ще у вас безкоштовний кредит - під 6%.
В New York одна наша людина без кредитної історії взяла чи під 14, чи під 16%.
І нічого. Жива. Посміхається…
Без авто в нього робота б ніяк не виходила б…
Він не офісний працівник: на викликах весь час - робота «по хазяйству» в приватних будинках.
Здається зараз через знайомих в українській діаспорі щось там переоформив на 8%.

Ну да в Америке походу и ипотеки под 2-3% нет - там все кредиты дороже. И мне впринципе нет смысла весь период выплачивать, первый взнос по ипотеке я уже оплатил, все равно каждый месяц лишние 3к остаются, под подушкой их нет смысла держать - лучше уже машину погасить.

А там посмотрим, может на 2й домик соберу (первый взнос), буду в аренду сдавать. Тут много наших так делает так как платежи по ипотеке выходят 600-700евро, а аренда этого же дома 1200-1400, тоесть с головой хватает закрывать и простой, и ремонты, и всякие доп платежи. А через 20 лет у тебя получается полностью выкупленный 2й дом, который можно дальше сдавать и получать 2ю пенсию. Ну или просто продать.
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 10:39

Авто - річ і важлива, і цікава.
Мудрі люди «з наших» радили в Канаді нашим влаштуватися на будь/яку роботу хоча б на 3 місяці, тільки заради отримання погодження кредиту на авто. Взяти НОВЕ В САЛОНІ.

Але не мудрі люди зробили «розумніше» і це доречі про доцільність, або не доцільність кредиту:
- перешерстили Фейсбук, де продають всіляке лайно;
- витягли з валізи готівкові 10000$ та купили за готівку Dodge Journey, якому років 10.
- цілу добу каталися з гиканʼєм та піснями.
- через 36 годин почала горіти така цікава лампочка Check Engine.
- авто непогане: бере всього 15 літрів пального по 2 С$ за літр.
Тому на роботу їхати на автобусі всього годину - то їздять на автобусі, бо бензину не напасешся…
Мудрість - особливо коли вона в квадрат піднесена - велика річ!
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 11:03

slonomag писал(а):Хотя хз есть ли смысл, мне дали типа высокий процент 3.3% годовых (на остаток, тоесть реальный получается 1.65%) так как я понаех без истории, если ничего радикально не изменится в ближ пару лет, то можно будет перекредитоваться под 2.2 - 2.4% года через 2 (то что испанцам дают). Так это % даже ниже инфляции, смысл тогда кредит заранее гасить.

Если вы знаете, куда на годы пристроить эти 150к с гарантированной доходностью не ниже 2,5%, тогда, конечно, смысла закрывать нет.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 11:56

Дюрі-бачі писал(а):
  flyman писал(а):перекредитуються під меншу, ділов то

Тобто в них банки нормально сприймають дострокове погашення і не вводять ніяких штрафних санкцій. І оплата не по ануїтету?

це не дострокове погашення, це зміна умов іпотеки, може бути із зміною банку, може бути переоцінений об"єкт іпотеки (при зниження % ставки ФРС, нерухомість, як правило, росте в ціні, тому може вийте, що отримаєш "кеш на шампусік та ікорку" )
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 12:04

Gastarbaiter писал(а):
  slonomag писал(а):Хотя хз есть ли смысл, мне дали типа высокий процент 3.3% годовых (на остаток, тоесть реальный получается 1.65%) так как я понаех без истории, если ничего радикально не изменится в ближ пару лет, то можно будет перекредитоваться под 2.2 - 2.4% года через 2 (то что испанцам дают). Так это % даже ниже инфляции, смысл тогда кредит заранее гасить.

Если вы знаете, куда на годы пристроить эти 150к с гарантированной доходностью не ниже 2,5%, тогда, конечно, смысла закрывать нет.

Ну я пока сам в сомнениях как лучше. Или погасить за 5-6 лет и радоваться жизни без долгов, или наоборот подкопить еще на 1 первый взнос за 2-3 года и взять 2ю ипотеку уже под аренду. По моим знакомым тут это норм тема нагребать 3-5 объектов на 20-30 лет и сдавать в аренду. Впринципе оно норм окупается даже с учетом всяких окупасов так как даже если 1 квартиру окупировали и у тебя по ней простой 1-1.5 года пока суд идет, то остальные 2-3 квартиры норм перекрывают и себя, и ипотеку за эту квартиру.
Испанцы таким не страдают так как им и так норм отработать 40 лет в меркадоне за 1.5-2к евро, и потом с такой же пенсией жить в старости. А наши суетятся, ищут где бы лишнюю копейку срубить, работают на 2х работах чтобы побольше к старости насобирать. Хз насколько это реально надо, но это особености менталитета наверное - не надеяться на пенсию/государство и всю жизнь пахать-пахать-пахать.
slonomag

1
2
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 16:25

Re: Еміграція, заробітчанство

flyman писал(а):це не дострокове погашення, це зміна умов іпотеки, може бути із зміною банку, може бути переоцінений об"єкт іпотеки (при зниження % ставки ФРС, нерухомість, як правило, росте в ціні, тому може вийте, що отримаєш "кеш на шампусік та ікорку" )

Щось я не розумію. Хіба перекредитування працює не за такою схемою: був довжен Х$ банку А, банк Б переводить в банк А суму боргу (Х$), договір з банком А закривається і тепер ти маєш новий договір і довжен банку Б ті ж Х$ але на нових умовах?
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 17:05

Дюрі-бачі писал(а):
  flyman писал(а):це не дострокове погашення, це зміна умов іпотеки, може бути із зміною банку, може бути переоцінений об"єкт іпотеки (при зниження % ставки ФРС, нерухомість, як правило, росте в ціні, тому може вийте, що отримаєш "кеш на шампусік та ікорку" )

Щось я не розумію. Хіба перекредитування працює не за такою схемою: був довжен Х$ банку А, банк Б переводить в банк А суму боргу (Х$), договір з банком А закривається і тепер ти маєш новий договір і довжен банку Б ті ж Х$ але на нових умовах?

Так, суть этого перехода в том что например брал изначально под 3%, а после перекредитования у тебя стало 2%. Ну и срок меняется так как это уже по сути новый договор.
slonomag

1
2
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 17:08

Дюрі-бачі писал(а):Щось я не розумію. Хіба перекредитування працює не за такою схемою: був довжен Х$ банку А, банк Б переводить в банк А суму боргу (Х$), договір з банком А закривається і тепер ти маєш новий договір і довжен банку Б ті ж Х$ але на нових умовах?

Можна і більше позичити. Наприклад, залишилося 100к під 5%, а нерухомість оцінюється на 300к. Береш 150к під 3%, 100к йдуть на виплату попередньої іпотеки, а на 50к можна ще й автівку взяти (замість кредиту власне на авто під 7%).
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 18:05

Re: Еміграція, заробітчанство

slonomag писал(а):суть этого перехода в том что например брал изначально под 3%, а после перекредитования у тебя стало 2%. Ну и срок меняется так как это уже по сути новый договор.
Я за то й питаю: невже старий банк, якому ти мав платити 20 років відпускає після 10 років без штрафних санкцій. Ну а якщо там ануїтет то яким генієм треба бути, щоб перекредитуватися, коли ще 70% суми не виплачено, а виплачено
відсотки як 60% вартості об'єкту...
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 19 сен, 2024 18:19

Не все просто, пане Дюрі-бачі.
Тут головне розуміти (точніше, не забувати) що:
"Дурних нема!"
Якщо і є - то не там.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
  #<1 ... 23232324232523262327 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама