Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 192193194195196 ... 227>
Повідомлення Додано: П'ят 04 жов, 2024 11:39

Re: Фінмоніторинг фізосіб у банках по-новому (після 1.09.17)

Кстати о птицах, то есть про ОЛО.

Его можно спокойно в моно менять/повышать (вместе с доходом) если сумма фактических поступлений на карту +- на этом указанном уровне ?
:?:
Или лучше не трогать и не тормошить котов, не возбуждая тем самым их внимание ? Пусть типа спят :D
a77

Подякував: 25 раз.
Подякували: 19 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 04 жов, 2024 11:44

a77 написав:Кстати о птицах, то есть про ОЛО.

Его можно спокойно в моно менять/повышать (вместе с доходом) если сумма фактических поступлений на карту +- на этом указанном уровне ?
:?:
Или лучше не трогать и не тормошить котов, не возбуждая тем самым их внимание ? Пусть типа спят :D

Вони не сплять, вони моніторять і достатньо об'єктивно на відміну від того ж Шапіта чи Райфа.
Я вважаю, що той розрахунок можна міняти раз на півроку :!:

В принципі, дозволяється РАЗОВО перевищувати ОЛО в 2 рази.. але за цим вже слідкують дуже прискіпливо (
Amethyst
Фінансовий гуру Finance.ua

Подякував: 508 раз.
Подякували: 1312 раз.

Профіль

4
1
1
10
Повідомлення Додано: Суб 19 жов, 2024 20:31

Тут вкотре почали питати про а-банк, і в мене раптом виникло дивне питання.

А хто взагалі придумав, що правила і схеми роботи фінансового моніторингу повинні бути засекречені? І, головне, навіщо? Які для банка ризики, якщо клієнт, наперед визначивши, що певні дії будуть визнани банком неприйнятними з точки зору контроля за відмиванням коштів, не буде такі дії вчиняти?

Вони кажуть, що будуть "обходити", тобто вчиняти в спосіб, що не протирічить законодавству і правилам. І це для них -- погано?

Я бачу тільки одне пояснення -- щоб "кому треба" було можна, а всім іншим -- блок. Я навіть не думаю, що безоплатне користування коштами на заблокованих рахунках -- це суттєва причина. Це приємне доповнення, не більше того.
M-Audio

Подякував: 633 раз.
Подякували: 505 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Суб 19 жов, 2024 21:03

M-Audio написав:Тут вкотре почали питати про а-банк, і в мене раптом виникло дивне питання.

А хто взагалі придумав, що правила і схеми роботи фінансового моніторингу повинні бути засекречені? І, головне, навіщо? Які для банка ризики, якщо клієнт, наперед визначивши, що певні дії будуть визнани банком неприйнятними з точки зору контроля за відмиванням коштів, не буде такі дії вчиняти?

Вони кажуть, що будуть "обходити", тобто вчиняти в спосіб, що не протирічить законодавству і правилам. І це для них -- погано?

Я бачу тільки одне пояснення -- щоб "кому треба" було можна, а всім іншим -- блок. Я навіть не думаю, що безоплатне користування коштами на заблокованих рахунках -- це суттєва причина. Це приємне доповнення, не більше того.

Ну добре, що задумалися :)
Але повинні навчати і надавати на загал приклади правильної поведінки з грошима, а не шаХрайської.
Ну тобто -- гроші мити не можна. Але що таке "мити" і як "мити" не розповідають :)
Наприклад, Кримінальний кодекс це публічний док-т. Але як зробити кримінальне дійство публічно не навчають :) та і як його розплутати навчають в окремих закладах.

Крім цього, треба розуміти, шо оті всі акти/постанови НБУ є підзаконними, і дуже часто вони протерічать Конституції, а про гуманізм взагалі і мови немає 8)

Всі ДКБО виписані так, що Банка може відмовити в обслуговуванні БЕЗ пояснення причин. Клієнт тут виглядає АБСОЛЮТНО безпорадним!! Але ж і повернути гроші банка повинна у триденний термін після заяви клієнта. А НБУ дозволяє банкам проводити якісь свої слідства терміном до 30..60 діб, посилаючись на підозри у скоєнні злочину :roll: Якось реально тупо це виходить і управи на це (на НБУ з банками) тут немає
Amethyst

Профіль

4
1
1
10
Повідомлення Додано: Суб 19 жов, 2024 21:23

M-Audio написав:Тут вкотре почали питати про а-банк, і в мене раптом виникло дивне питання.

А почему только сейчас возникло? :wink: Тут же уже упоминали, что было не одно судебное дело по вопросам блокировки счетов из за этих закрытых правил, где у судьи не то, что возник такой вопрос, а он же на него дал ответ даже не о том зачем так делать, а что это противозаконно и, как минимум, на судебном процессе нужно эти правила огласить. Дела были проиграны потому, что банк не ответил даже суду. Просто хитрожопый произвол с которым можно бороться только в суде. Но пока таких дел мало, банкам дешевле проигрывать дела.
moveton

Подякував: 67 раз.
Подякували: 712 раз.

Профіль

1
6
Повідомлення Додано: Суб 19 жов, 2024 22:12

Ну да, по факту у нас сейчас банковской сфере произвол прикрываясь финмониторингом.А всего-то НБУ надо обязать банки в течение трёх дней после заявления клиента вернуть деньги.Всё!Без фактических штрафов и т.п.И с соответствующими санкциями к банкам за не выполнение.

А по поводу засекреченных критериев.Я уже предлагал - давайте налоговый кодекс засекретим что б не оптимизировали налоги.

Короче очковтирательство очередное перед западом что мы типа боремся с криминальными финансами.
посетитель

Подякував: 5 раз.
Подякували: 227 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 14:32

Amethyst написав:

Ну добре, що задумалися :)
Але повинні навчати і надавати на загал приклади правильної поведінки з грошима, а не шаХрайської.
Ну тобто -- гроші мити не можна. Але що таке "мити" і як "мити" не розповідають :)
Наприклад, Кримінальний кодекс це публічний док-т. Але як зробити кримінальне дійство публічно не навчають :) та і як його розплутати навчають в окремих з,.............

я прочитав "гроші мати не можна"
flysoulfly

Подякував: 1890 раз.
Подякували: 330 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 15:02

flysoulfly написав:я прочитав "гроші мати не можна"
Ну так і є жжж.
Якщо хочеш мати (нормальні) гроші, то їх треба мити :mrgreen:
Це жахливо, але я за свій вік іншого і не бачив :mrgreen:
Самоє "лайт миття" -- це оптимізація податкового навантаження :mrgreen:
Amethyst

Профіль

4
1
1
10
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 21:14

Amethyst написав:
  flysoulfly написав:я прочитав "гроші мати не можна"
Ну так і є жжж.
Якщо хочеш мати (нормальні) гроші, то їх треба мити :mrgreen:

Але, здається, ще ніколи не було такого, щоб тобі будь-якої миті могли сказати, що ти якось неправильно намив, і взагалі це давно було, тож немає в тебе чистих грошей.
M-Audio

Подякував: 633 раз.
Подякували: 505 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Пон 21 жов, 2024 21:46

M-Audio написав:Але, здається, ще ніколи не було такого, щоб тобі будь-якої миті могли сказати, що ти якось неправильно намив, і взагалі це давно було, тож немає в тебе чистих грошей.

С другой стороны, по сравнению с 1992м годом, когда все имеющиеся деньги объявили совсем не деньгами - это тоже можно сказать ещё лайт. Правда, википедия свистит, кто рубли и купонокарбованцы довольно долго ходили паралельно и потом ещё год разрешали менять рубли на купонокарбованцы, ещё и по курсу 1.45:1 в пользу рубля. Но это в какой-то другой Украине. В моей я отлично помню день, когда магазины одномоментно отказались принимать рубли, потребовали купонокарбованцы, а родители показали свежую зарплату новыми бумажками (до этого ни разу их не видел. Одна википедия знает где они параллельно с рублями ходили до этого) и сказали, что теперь нам на это месяц жить потому, что рубли теперь не деньги.
moveton

Подякував: 67 раз.
Подякували: 712 раз.

Профіль

1
6
  #<1 ... 192193194195196 ... 227>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему