|
Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Сер 23 жов, 2024 15:51
Striker написав: flyman написав:складайте так званий "ланцюг продажів", так щоб продати-купити в один день в одного нотаріуса, вам залишиться/доплатити "дельт(а)(у)", із ризиків - хіба що покупець не дочекається
Такі піруети навіть Саша Грей не робила в свої кращі роки.
люди, які в 90ті системно розселяли комуналки, на це лише поблажливо посміхнуться)
Востаннє редагувалось kingkongovets в Сер 23 жов, 2024 15:51, всього редагувалось 1 раз.
-
kingkongovets
-
-
- Подякував: 1316 раз.
- Подякували: 2730 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 23 жов, 2024 15:51
Striker написав: Wirująświatła написав:Подводные камни с моментом расчёта, лучше об этом беспокойтесь. Если это наличная валюта надо бы предварительно проверить ее на отсутствие дефектов, пятен, плесени, потертостей, заломов. Потом замучаетесь её пристраивать и курс будет существенно хуже.
Так, майже вся сума в євро і трохи в доларах. На цей рахунок я ще хотів тут питати, як краще зробити. В мене зараз декілька варіантів: 1. Щоб не підсунули фальшивку або неліквід, я думаю якось спочатку, щоб я разом з покупцем спробував покласти всю суму в банк на мій рахунок, перед цим спробувати зробити якусь розписку, договір чи документ через нотаріуса, що спочатку я кладу всю суму від свого імені на свій рахунок в присутності покупця. Якщо щось йде не так, то покупець шукає інші купюри, щоб прийняли в касі або те, що не приймуть, докласти гривнею. У випадку відміни угоди я зобов'язаний повернути цю суму впродовж тижня, умовно. Я не знаю чи реально так провернути. 2. Нехай покупон відразу міняє всю суму на грн, тільки в такому випадку звідки я знаю, що там не фальшиві купюри, так же, як і з валютою. Також треба чи домовлятися з якимось касиром в обмінці, щоб перевірила, або відразу класти на мій рахунок. В будь-якому випадку я б хотів відразу отримати на рахунок, а не на руки, для перестраховки. Питання тільки що на це скаже покупон. Ще є якийсь варіант через банківську комірку, але я не знаю як це проходить. Здається, найреалістичніший варіант - це просто прийти в будь-яку обмінку і спитати стільки буде коштувати відбракувати і перевірити таку-то суму. Потім з покупцем це зробити, те, що відбракується, замінити іншими купюрами або гривнею. Потім підпис у нотаря і передача грошей (можна до цього етапу і підмінити щось  ) далі відразу в банк класти на рахунок. І тут ще є шанс, що грабонуть.  Тому, як можна ще себе застрахувати? Охорона дуже дорого буде коштувати, мабуть.
Я колись для перевірки брав з собою валютника і зразу ж в нього в гривну перевів. Можете щось подібне провернути.
-
Хомякоид
-
-
- Подякував: 3099 раз.
- Подякували: 441 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 23 жов, 2024 15:57
Striker написав: flyman написав:складайте так званий "ланцюг продажів", так щоб продати-купити в один день в одного нотаріуса, вам залишиться/доплатити "дельт(а)(у)", із ризиків - хіба що покупець не дочекається
Насправді це не рідкість, я знаю угоду де так три угоди одночасно оформили, ті що "посередині" отримали тільки якусь дельту
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 23 жов, 2024 15:57
Striker написав:Бог з тим фінмоном. Краще скажіть по наступному. 1. Оцінку квартири оплачую я. 2. Послуги нотаря хай буде 50/50. 3. Пенс фонд 1% платить покупон 100%. 4. Держмито 1% повністю на мені? Квартира у власності з 2018 року. Виходить, десь -20к грн від ціни квартири втрачаю. Я договаривался недавно с покупателем про покупку. 1. Оценка - продавец, он решил сделать через моего нотариуса, у которой свои связи с оценщиком. Цена его устроила. Сделали оценку по сумме продажи. 2. Услуги нотариуса 100% мои (покупателя), т.к. я хотел именно своего нотариуса. 3. Пенсионный - покупатель. 4. Дер.мито - продавец 100%.
-
Игорь Алексеевич
-
-
- Заблокований
- Подякував: 113 раз.
- Подякували: 866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 23 жов, 2024 16:19
з митом ситуація чимось аналогічна розводу з комісією рилу нотаря зазвичай обирає (і звісно ж оплачує його послуги) покупець, а мито нотарь так же ж зазвичай стягує з продавця, а той не має змоги торгуватись, хоча це «мито» теж є одноосібним прибутком нотаря
-
kingkongovets
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 23 жов, 2024 16:22
kingkongovets написав:з митом ситуація чимось аналогічна розводу з комісією рилу нотаря зазвичай обирає (і звісно ж оплачує його послуги) покупець, а мито нотарь так же ж зазвичай стягує з продавця, а той не має змоги торгуватись, хоча це «мито» теж є одноосібним прибутком нотаря
хіба нотаріус не агентом виступає в такому випадку? мито ж все одно має бути сплаченим, як воно може стати прибутком нотаря? Чи мається на увазі якийсь відсоток від мита за агентські послуги?
-
whois2010
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 83 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
Додано: Сер 23 жов, 2024 16:27
Striker написав:Ще є якийсь варіант через банківську комірку, але я не знаю як це проходить
люди оформлялись но до войны в банке сенс. Напишите тут на форуме в поддержку банка вам объяснят. Сложного ничего, сделку проводил не я, поэтому писать отсебятину не хочу. Одномоментно решается 3 проблемы вам не надо лично проводить экспертизу купюр (это делают в банке), нанимать охрану и решать с финмоном. Валюта на счет только в топ банки типа прокредит или райф. Эти банки мне всегда выдавали синие. Райф еще идет на встречу и может вам позвонить когда в кассе синие. Я про доллары. С другими банками можно получить гемор по снятию. Банк видит что деваться вам некуда и будет напихивать 96й год. Так себя повел аккорд, снять со счета 96й а купить в кассе - синий. Хорошо что сумма была мелкая, тогда удалось пропетлять. С моим другом так поступил сенс, у друга закончился депозит (довольно крупный) он пришел, а ему только 96й и точка. Учтите этот нюанс.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Сер 23 жов, 2024 16:38
whois2010 написав:хіба нотаріус не агентом виступає в такому випадку? мито ж все одно має бути сплаченим, як воно може стати прибутком нотаря? Чи мається на увазі якийсь відсоток від мита за агентські послуги?
я не нотарь і навіть не юрист, попитайте їх) але з власного досвіду можу зазначити, вони дуже притомно торгуються по цьому питаннню)
-
kingkongovets
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 23 жов, 2024 17:17
ви як би матчасть не вчили, старожили теми пам"ятають риловські історії про "цєпочкі продаж", от пригадав їхню теорію про те як працює КРЖН, і як маленька дельта в тій "цєпочці" розганяє ціну до 1ї космічної
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2849 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Сер 23 жов, 2024 18:39
Velz написав: барабашов написав:Проверять на плесень(розовым в машинке светится) и печати с разрывонадрывами обязательно Брать только синие или планировать старее купюры потратить в Турции там или где принимают все года без проблем
Да. Только синие-белые нафиг никому не нужны, разве что кто неликид какой сольет. А так люди говорили,даже взятку берут-грят, ты мне синие неси. По безопасности- если сделают заранее подставу-ничего не поможет, если покупан честный- я вот тачку продавал-тупо стали в мрео в углу, его жена дала-моя пересчитала/пересмотрела и на себе спрятала. Мы с покупаном спиной к ним стояли, пасли. Все. Денех 70 косарей было. То все злыдни наши. Люди по 6 миллионов зела дома хранят и в хрен не дуют
Так много покупателей с кэшом, что продавци аж купюры вибирают? (я сейчас не про плесень, а про синие-белые в нормальном состоянии)
-
Феодал
-
-
- Подякував: 26 раз.
- Подякували: 100 раз.
-
-
Профіль
-
-
1