Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
flysoulfly написав:Хтось може знає: чи пустять пенсіонера з України лише з паперовим паспортом-книжечкою у Польщу, Литву, Латвію (збиралася їхати автобусами, не оформлюючи ніде ніяких статусів біженця тощо)
Однозначно НЕ впустять. Тільки біометричний паспорт. То було в 2022 році, пускали з будь-яким документом. Витяг з офіційного сайту МЗС України:
Перетин кордону без біометричного закордонного паспорта – так чи ні? Ні. Водночас, ця норма не поширюється вразі в’їзду на територію РП з інших країн. В разі якщо Ви хочете в’їхати по НЕ біометричному паспорту до Республіки Польща з країн, що не входять до Шенгенської зони, Ви маєте мати ВІЗУ. Джерело: https://tripadvisor.mfa.gov.ua/?location=pl
Новий біометричний паспорт зараз ДУЖЕ легко отримати на території України: а) звернутися в найближче відділення Міграційної служби України в будь-якому місті (реєстрція/прописка не має значення) б) з собою мати внутрішній український паспорт, код ІНН, гроші. Все інше роблять на місці. З собою мати діючий закордонний паспорт. Якщо в ньому є діючі візи США або Канади - обов'язково повідомити про це співробітника Міграційної служби - він зможе залишити "старий" паспорт на пам"ять. Візу ніхто не відміняв: діє до дати закінчення. Термінове виготовлення - 10 діб. Отримувати тільки особисто. Орієнтир ціни 2000+ гривень. Процедура: 10-15 хвилин. Передайте пораду: попросити українського прикордонника, який перевіряє паспорт, поставити печатку про виїзд з України (ставлять тільки за запитом!).
дякую за досить детальну інфу.
Мають місце якісь не зовсім зрозумілі паганенькі нюанси: діючого закордонного ніякого не має, і старенькому пенсіонеру мерзотники втюхують відкриття тільки небіометричного закордонного , кажучи що не відкриють біометричний закордонний (ХЗ чому Мабуть, на складі держвиробника залишились центнери застарилих папірців без чипів )
Випадково натрапив на відео цього чувака рік тому. Тоді він після 15 років життя в США переїхав з сім'єю у Польщу і не міг нарадуватися. А зараз через рік уже хаїть її на чому світ стоїть. І в коментарях люди так само. Так а що він хотів, США це країна іммігрантів, там якщо і запитає хтось "чого ти сюди приїхав?", то ти у відповідь легко скажеш "а чого ти/твої батьки/твої діди сюди приїхали колись?"
The_Rebel написав:Випадково натрапив на відео цього чувака рік тому. Тоді він після 15 років життя в США переїхав з сім'єю у Польщу і не міг нарадуватися. А зараз через рік уже хаїть її на чому світ стоїть. І в коментарях люди так само. Так а що він хотів, США це країна іммігрантів, там якщо і запитає хтось "чого ти сюди приїхав?", то ти у відповідь легко скажеш "а чого ти/твої батьки/твої діди сюди приїхали колись?"
Дивився цього блогера - ну якийсь клікбейт і може 5% долі правди є. Але чувак через свій негативний досвід (який скоріше всього він отримав через свою тупість, незнання мови, звичаїв, культури etc) натягує на всїх емігрантів.
The_Rebel написав:Випадково натрапив на відео цього чувака рік тому. Тоді він після 15 років життя в США переїхав з сім'єю у Польщу і не міг нарадуватися. А зараз через рік уже хаїть її на чому світ стоїть. І в коментарях люди так само. Так а що він хотів, США це країна іммігрантів, там якщо і запитає хтось "чого ти сюди приїхав?", то ти у відповідь легко скажеш "а чого ти/твої батьки/твої діди сюди приїхали колись?"
Звичайний ідіот - все йому не так) Чого він очікував від польщі після америки?) він би ще в болгарію переіхав)
BIGor написав:Дивився цього блогера - ну якийсь клікбейт і може 5% долі правди є. Але чувак через свій негативний досвід (який скоріше всього він отримав через свою тупість, незнання мови, звичаїв, культури etc) натягує на всїх емігрантів.
Теж таке враження. Звичайно, що в мононаціональній країні щоб бути там людиною, то треба знати добре мову. Це в США/Канаді/Англії можеш все життя крутитися в своїх емігрантських колах в нікому до тебе діла не буде, а ти будеш думати, що це хороше ставлення до емігрантів
Що ви обговорюєте того блохера. Він алабол звичайний. Пізніше повернеться в свою Америку і буде жити далі. Я 2 роліки з ним глянув, сказав би йому йди на роботу і завязуй, так лінь і коментар писати.
Не все так просто українцям в Канаді або історія блокування грошей. Про такі випадки на цій гілці писали щодо Німеччини та щодо Польщі. Події в Канаді відбулися вперше.
В Канаду з Анталії переїхав наш українець за програмою CUAET. Мешкав в Анталії з 2020 року в орендованій квартирі. Все зробив дуже розумно: на березень купив авіаквитки компанії KLM із Стамбула на Торонто, впіймав акцію - якщо не помиляюся - квиток вартував 380 доларів туди і назад на 2 тижня. В Торонто оформив Work Permit та всі необхідні документи. Виїхав до осені в Анталію - Договір на оренду квартири за солодкою ціною було оплачено до листопада, гріх було кинути. Взагалі багато років працює на канадську компанію.
В Канаді відбувся колапс - несподівано - з банківською системою. Нижче діалоги спілкування з ним та з хресником моєї жінки, який після закінчення університету в 2023 році в Торонто працює в найбільшому банку Канади. Спілкування до речі виключно українською мовою. Наші люди в Канаді спілкуються українською. Цитати без редагування.
Він: Доброго здоров’я! Все відносно добре. Але канадський RBC банк заблокував мені рахунок з всіма грошима до підтвердження мого податкового резидентства. Вже не одну форму їм заповнив, досі чекаю. Я: А яка ситуація була? Ти поклав привезені готівкові кошти, чи робив SWIFT-переказ? Як гроші технічно опинилися на рахунку? Він: Поклав у відділенні. Мені там сказали, що треба буде позвонити в головний офіс, бо в них є питання щодо мого резиденства. Не встиг позвонити, як зрозумів, що не можу перекинути кошти за житло... Я: Ну цирк... Він: Вже і зп першу нарахували туди… І через пару годин вона зникла. В підтримці оператор сказав, що система перехопила автоматично поки розглядається моє питання... Я: Ну цирк. Резиденство точно ж не канадське…. Можливо вони якось бачать перший вʼїзд в лютому додають 6 місяців і получається, що гроші зароблені буцім-то в Канаді? Він: Ну вже після першої зп виходить - канадське. Але я не можу його вказувати, бо немає в мене канадського айді з фото. Щоб його отримати - потрібна адреса постійного проживання. Зняти квартиру на довгий термін не можу бо рахунок заблокований. Замкнуте коло. Тому подав форму як укр резидент з укр ІНН (по рекомендації оператора банку) Я: Резиденство виникає не від зарплатні, а від перебування в країні більше 183 днів на рік. Він: Існує багато умов набуття резиденства, зарплата від місцевої компанії і сплата з неї податків в тому числі Я: Не буду сперечатися, але ці фактори не є ознакою резидентства. Але тут що може бути: іноземець нерезидент раптом отримав зарплату як резидент, тому виникло питання. Він: Заблокували рахунок до отримання зп... Якщо я не резидент Канади, то чому зняли податок з зарплати?) Я: То інша справа податки сплачують всі: в наступний рік подають декларацію про доходи і часто навіть частину сплачених податків повертають. Підприємство виступає як «податковий агент» і вираховує податки, а правильно вирахували чи ні - покаже Декларація в наступному році, так що це нормально.
Повідомлення від банку: "(ім"я видалено) there is still a restraint on your account due to FATCA. I kindly ask you to contact the RBC Client Information Verification Team at 1-855-873-7232 for assistance in obtaining a valid self-certification for tax residency and removal of restraint. Business Hours: Monday to Friday 8am to 8pm EST"
Я: (у зверненні до хресника жінки - працівника банку в Торонто): Цікаве питання для банківського працівника. Наша людина в жовтні заїхала в Канаду, відкрила рахунок в банку, поклала гроші, щоби заплатити за оренду і заплатити не встигла, як рахунок заблокували. Вперше чую про таке… Відповідь працівника банку в Торонто: Не чув про проблеми з резиденством... серед варіантів може бути те, що дійсно поклали велику суму грошей, і вони щось перевіряють бо рахунок новий.. Другий варіант що коли відкриваєш рахунок, потрібно сказати sin/tin (taxpayer number) чи у Канаді, чи в Україні, іншій країні, дивлячись де будеш сплачувати податки. Якщо нічого не вказати або вказати sin іншої людини, чисто теоретично можуть заблокувати для перевірки... Я: сума НЕ перевищує 10 000 канадських доларів. Можливо йому звернутися в інший банк та відкрити рахунок? Який краще? Відповідь працівника банку в Торонто: Та банк будь-який.. cibc гарний для ньюкамерів, але сервіс такий собі, bmo і Scotiabank непогані, але працюють короткі дні і невеликий вибір продуктів. Я особисто в TD працюю. Rbc i TD вважаються найбільшими банками Канади. Новоприбулим надається безлімітний рахунок на рік і безкоштовна кредитка, якщо по Work Permit приїжджаєш. Aле 10 000 то не віддадуть, поки не розглянуть вони все..)
(Повернулися до діалогу з "постраждалим")
Він:Розморозили частково. 7000 перевів на інший банк, з нього на третій мій банк (так, в мене тепер багато банків😅) на третій банк гроші не дійшли, а також зарплату мою загубили в першому банку, шукають 😅, я "не можу" з цих канадських банків… Відповідь працівника банку в Торонто: 😅🥲
(Через декілька днів)
Він: О! Вже дійшли. Лишилось знайти зарплату)) Ох ці банки… Я: Хі-хі... ну знайдеться... я 5 листопада робив переказ із Туреччини на Францію - теж була незрозуміла ситуація, але сьогодні все врегулювалося дуже швидко...
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 08 лис, 2024 11:45, всього редагувалось 1 раз.
airmax78 написав:Які мімімішні історії, в мене вологи очі і ком у горлі.
Це ж добре: українець у Відні (Австрія) вболіває за українця в Торонто (Канада). Уточню, що хлопець привіз із собою 7 000 канадських доларів. А як ви легалізували в Австрії вивезені з України в кінці лютого 2022 року гроші? В Raiffeisen bank реально ніяких питань не задавали?