І я вам дякую, що стане в нагоді.
|
|
![]() Востаннє редагувалось akurt в Чет 07 лис, 2024 13:36, всього редагувалось 2 разів.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоВипадково натрапив на відео цього чувака рік тому. Тоді він після 15 років життя в США переїхав з сім'єю у Польщу і не міг нарадуватися. А зараз через рік уже хаїть її на чому світ стоїть. І в коментарях люди так само. Так а що він хотів, США це країна іммігрантів, там якщо і запитає хтось "чого ти сюди приїхав?", то ти у відповідь легко скажеш "а чого ти/твої батьки/твої діди сюди приїхали колись?"
![]()
Дивився цього блогера - ну якийсь клікбейт і може 5% долі правди є. Але чувак через свій негативний досвід (який скоріше всього він отримав через свою тупість, незнання мови, звичаїв, культури etc) натягує на всїх емігрантів. ![]()
Звичайний ідіот - все йому не так) Чого він очікував від польщі після америки?) він би ще в болгарію переіхав)
![]() Теж таке враження. Звичайно, що в мононаціональній країні щоб бути там людиною, то треба знати добре мову. Це в США/Канаді/Англії можеш все життя крутитися в своїх емігрантських колах в нікому до тебе діла не буде, а ти будеш думати, що це хороше ставлення до емігрантів ![]() Що ви обговорюєте того блохера. Він алабол звичайний. Пізніше повернеться в свою Америку і буде жити далі. Я 2 роліки з ним глянув, сказав би йому йди на роботу і завязуй, так лінь і коментар писати.
Краще про філіпіни шось глянуть. Море, пляж.
![]() Еміграція, заробітчанство
News from Canada Не все так просто українцям в Канаді або історія блокування грошей. Про такі випадки на цій гілці писали щодо Німеччини та щодо Польщі. Події в Канаді відбулися вперше. В Канаду з Анталії переїхав наш українець за програмою CUAET. Мешкав в Анталії з 2020 року в орендованій квартирі. Все зробив дуже розумно: на березень купив авіаквитки компанії KLM із Стамбула на Торонто, впіймав акцію - якщо не помиляюся - квиток вартував 380 доларів туди і назад на 2 тижня. В Торонто оформив Work Permit та всі необхідні документи. Виїхав до осені в Анталію - Договір на оренду квартири за солодкою ціною було оплачено до листопада, гріх було кинути. Взагалі багато років працює на канадську компанію. В Канаді відбувся колапс - несподівано - з банківською системою. Нижче діалоги спілкування з ним та з хресником моєї жінки, який після закінчення університету в 2023 році в Торонто працює в найбільшому банку Канади. Спілкування до речі виключно українською мовою. Наші люди в Канаді спілкуються українською. Цитати без редагування. Він: Доброго здоров’я! Все відносно добре. Але канадський RBC банк заблокував мені рахунок з всіма грошима до підтвердження мого податкового резидентства. Вже не одну форму їм заповнив, досі чекаю. Я: А яка ситуація була? Ти поклав привезені готівкові кошти, чи робив SWIFT-переказ? Як гроші технічно опинилися на рахунку? Він: Поклав у відділенні. Мені там сказали, що треба буде позвонити в головний офіс, бо в них є питання щодо мого резиденства. Не встиг позвонити, як зрозумів, що не можу перекинути кошти за житло... Я: Ну цирк... Він: Вже і зп першу нарахували туди… І через пару годин вона зникла. В підтримці оператор сказав, що система перехопила автоматично поки розглядається моє питання... Я: Ну цирк. Резиденство точно ж не канадське…. Можливо вони якось бачать перший вʼїзд в лютому додають 6 місяців і получається, що гроші зароблені буцім-то в Канаді? Він: Ну вже після першої зп виходить - канадське. Але я не можу його вказувати, бо немає в мене канадського айді з фото. Щоб його отримати - потрібна адреса постійного проживання. Зняти квартиру на довгий термін не можу бо рахунок заблокований. Замкнуте коло. Тому подав форму як укр резидент з укр ІНН (по рекомендації оператора банку) Я: Резиденство виникає не від зарплатні, а від перебування в країні більше 183 днів на рік. Він: Існує багато умов набуття резиденства, зарплата від місцевої компанії і сплата з неї податків в тому числі Я: Не буду сперечатися, але ці фактори не є ознакою резидентства. Але тут що може бути: іноземець нерезидент раптом отримав зарплату як резидент, тому виникло питання. Він: Заблокували рахунок до отримання зп... Якщо я не резидент Канади, то чому зняли податок з зарплати?) Я: То інша справа податки сплачують всі: в наступний рік подають декларацію про доходи і часто навіть частину сплачених податків повертають. Підприємство виступає як «податковий агент» і вираховує податки, а правильно вирахували чи ні - покаже Декларація в наступному році, так що це нормально. Повідомлення від банку: "(ім"я видалено) there is still a restraint on your account due to FATCA. I kindly ask you to contact the RBC Client Information Verification Team at 1-855-873-7232 for assistance in obtaining a valid self-certification for tax residency and removal of restraint. Business Hours: Monday to Friday 8am to 8pm EST" Я: (у зверненні до хресника жінки - працівника банку в Торонто): Цікаве питання для банківського працівника. Наша людина в жовтні заїхала в Канаду, відкрила рахунок в банку, поклала гроші, щоби заплатити за оренду і заплатити не встигла, як рахунок заблокували. Вперше чую про таке… Відповідь працівника банку в Торонто: Не чув про проблеми з резиденством... серед варіантів може бути те, що дійсно поклали велику суму грошей, і вони щось перевіряють бо рахунок новий.. Другий варіант що коли відкриваєш рахунок, потрібно сказати sin/tin (taxpayer number) чи у Канаді, чи в Україні, іншій країні, дивлячись де будеш сплачувати податки. Якщо нічого не вказати або вказати sin іншої людини, чисто теоретично можуть заблокувати для перевірки... Я: сума НЕ перевищує 10 000 канадських доларів. Можливо йому звернутися в інший банк та відкрити рахунок? Який краще? Відповідь працівника банку в Торонто: Та банк будь-який.. cibc гарний для ньюкамерів, але сервіс такий собі, bmo і Scotiabank непогані, але працюють короткі дні і невеликий вибір продуктів. Я особисто в TD працюю. Rbc i TD вважаються найбільшими банками Канади. Новоприбулим надається безлімітний рахунок на рік і безкоштовна кредитка, якщо по Work Permit приїжджаєш. Aле 10 000 то не віддадуть, поки не розглянуть вони все..) (Повернулися до діалогу з "постраждалим") Він:Розморозили частково. 7000 перевів на інший банк, з нього на третій мій банк (так, в мене тепер багато банків😅) на третій банк гроші не дійшли, а також зарплату мою загубили в першому банку, шукають 😅, я "не можу" з цих канадських банків… Відповідь працівника банку в Торонто: 😅🥲 (Через декілька днів) Він: О! Вже дійшли. Лишилось знайти зарплату)) Ох ці банки… Я: Хі-хі... ну знайдеться... я 5 листопада робив переказ із Туреччини на Францію - теж була незрозуміла ситуація, але сьогодні все врегулювалося дуже швидко... Востаннє редагувалось akurt в П'ят 08 лис, 2024 11:45, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоЯкі мімімішні історії, в мене вологи очі і ком у горлі.
![]() Це ж добре: українець у Відні (Австрія) вболіває за українця в Торонто (Канада). Уточню, що хлопець привіз із собою 7 000 канадських доларів. А як ви легалізували в Австрії вивезені з України в кінці лютого 2022 року гроші? В Raiffeisen bank реально ніяких питань не задавали?
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|